Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balu1

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rozészezon még odébb van, de inkább kezdjük el idejekorán a frissítők felmérését, gondoltam magamban, és megkóstoltam gyorsan két rozét, méghozzá gyöngyözőt. Azért gyöngyözőt, mert egyrészt szeretek mindent, ami pezseg, másrészt pedig a sima rozé lehet, hogy hűsít,…..
Nehéz egy olyan, alapvetően pozitív hangvételű cikket írni valamiről, amivel kapcsolatban nem sok említésre való, jó dolog történt. Márpedig a Móri Borvidék ilyen… a leginkább elfeledett borvidékünk. Hányatott sorsa, 20 éves múltja nem egy sikertörténet. A Móri…..
A 2003-asok nyomán támadt syrah-lázamat alaposan lehűtötte a rákövetkező két átlagév termése. Pedig titkon azt reméltem, a magyar syrah-n nem foghat ki az időjárás: ha becsókol a kalahári, szuperérett, éjsötét, csokoládés újvilágiakat ihatunk, ha győz a sokévi hőátlag,…..
Valamikor azt hittem, az oportó lehet a magyar agiorgitiko, friss, gyümölcsös, ártatlan, olcsó élvezet. Ez az elképzelés azonban inkább irigységen, mint tényleges érdemen alapult, és az elmúlt évek esetleges mintavételezése semmivel sem juttatott közelebb ahhoz, hogy cáfoljam…..
A Művelt Alkoholista Slágergyanú 2007.06.04 05:24:00
Volt egy röpke, ám lázas periódusom, amikor bántam, hogy merlot-nak kereszteltem magam, és nem syrah-nak. Azóta már örülök, hogy elmaradt a névváltoztatás. A syrah-láz azonban nem csak engem kapott el, hanem a magyar borászokat is. A dolog természetéből fakadóan sokkal súlyosabb…..
Annyi program van ebben az országban, mint a pinty. Nemrég közöltünk elég alapos nyár eleji ajánlót, azóta újabb és újabb eseményekről kapunk hírt. Május 27-én, vasárnap például a Villányhoz közeli Palkonyán tartják az Európa kulturális faluja rendezvénysorozat nyitó…..