Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lpadre

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a címnek első olvasásra nincs értelme, az nem véletlen. Annak sem sok, hogy miközben (elsősorban a kormánytól és a hozzá közel álló szervezetektől) azt halljuk, hogy egyre több magyar tér haza, eközben például az osztrák statisztikák mást mutatnak...
Lpadre 2019.10.08 21:01:48
@Horthy Miklós cselédje:
"Átszámolgatni forintra teljesen felesleges, ezt már sokszor megbeszéltük.
Ausztriában teljesen más dimenzióban vannak az árak is.
Hiába hangzik marha jól forintban, amikor beszédülsz fogyasztani bárhová ott és többszörös árat fizetsz. Ahogy szinte mindenért.
Nem azt kell összehasonlítani csak hogy a párizsi meg a kenyér mennyibe kerül, meg a műszaki cikkek."

Van egy ilyen közgazdaságtani huncutság, amit úgy hívnak, hogy vásárlóerő paritás, (purchase power parity avagy PPP) ami a nemzetközi életszínvonal-összehasonlításokra használnak. Tartalmazza úgy a nemzeti összterméket, mint az árszínvonalat. Az OECD statisztikákban az egy főre eső GDP vásárlóerő paritáson nézve Ausztriában 52137 dollár, míg Magyarországon 31903 dollár. Itt van egy laza 1.6-os arányszám. Ha az osztrák 1200 EUR-ból indulunk ki, akkor az a magyar árszínvonalon 750 EUR-nak, vagyis a KSH átlag nettó 250 eFt-nak felel meg. Ami ugyan nem jó, de annyira nem is szar.
Néhány hete írtam a blogomon arról, hogy elérhetővé tette az MVM Paks II. környezeti hatástanulmányát és egy sor kisebb Paks környéki település után május 4-én lakossági fórumot tartott Pakson is, ahol sokkoló híreket közöltek a többnyire inkább a helyi sportért…..
1. A gyerekek már az ókori Görögországban és Rómában részt vettek a háborúkban, legtöbbször lándzsavivőkként, kovácsként vagy futárként. Spártában már 7 éves korban megkezdődött a fiúk katonai nevelése. 2. A széles körben gyerekek keresztes hadjárata néven ismert,…..
Három film a Nagy Háborúról Az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából csokorba kötve mutatnék be három olyan releváns filmet, amelyekről véleményem szerint nem érdemes hosszasan beszélni, de az érdeklődők nyilván össze fognak velük futni,…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Lpadre 2014.06.11 17:48:37
@Wendriner Piroska sakál és balerina:
Az nem tudom megvan-e, hogy az átlagnyugdíjak és az átlagbérek aránya az Eu-n belül Luxemburg után Magyarországon a legmagasabb! Az talán nem kell elmagyarázni, hogy GDP tekintetében hol vagyunk Luxemburghoz képest.
És azt vágod ugye, hogy Erópában nincs még egy olyan ország, ahol a nyugdíjasok teljesen ingyen, jelképes hozzájárulás nélkül használhatják a tömegközlekedést. Mi több, lassan ingyen fürdőbelépő is dukál alanyi jogon!
Feltételezem hallottál már róla, hogy kik azok a "Ratkó gyerekek" és hogy hogy áll a nyugdíjkassza balansza...
A nyugdíjas ez egyik, szociális juttatásokkal legkönnyebben korrumpálható társadalmi csoport.
A helyzet viszonylag világos: Orbán és aggasztóan átláthatatlan, de bizonyosan nemcsak transzparens módon beazonosítható politikusokból álló köre Moszkvában meglépte azt, amit a nemzeti érzelmű, zöld érzelmű, józan gondolkodású ember legrosszabb rémálmában sem mert…..
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
Lpadre 2014.01.12 19:25:15
@e_gabor: Kedves Gábor!
Elolvastam az általad ajánlott 50 oldalas anyagot. Egy valamit nem értettem, remélem tudsz segíteni, hogy megértsem.
1, Szerinted egy politikai pamflet, ahol a szerzők a nevüket sem merik vállalni, milyen jogon nevezhető szakmai anyagnak?
2, Szerinted egy atomenergetikai témájú írás végén egy biológus és egy biológia-kémia szakos tanár neve mennyivel hitelesebb, mint egy szociológusé? Végül is... természettudomány ez-is az is, igaz? :)
"Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok..."
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..
A Fideszt és kormányát számtalan kritika érte az utóbbi hónapokban-években, érthető okokból azonban akkor kapjuk fel leginkább a fejünket, ha ezek a konzervatív oldalról jönnek. Érthető: a Fidesz, bár egyre inkább "forradalmi" tempót diktál és tettei ezzel ellentmondanak,…..
Lpadre 2012.08.05 16:02:13
@Mikrobi: Teljesen egyetértek. Az LMP mint konzervatív alternatíva? :) Ez remélem komoly, mert viccnek nagyon durva lenne.
  Orbán Viktor 5.0? 7.0? 12.0? Magyarország legtapasztaltabb, sokat próbált politikusa 1989 óta már ki tudja, hányadik korszakát nyitotta meg a 2012-es évértékelőben. A miniszterelnök időközben semmit sem felejtett, de valamit megtanult. Az idei évértékelő beváltotta az…..
Lpadre 2012.02.07 18:35:23
Lpadre 2012.02.07 18:39:33
@Dr. Borenbukk: Szuper! Ezt közölték az alkalmazottakkal is?
Kedves Barátaim!Megint az van, hogy értek én mindent. Én már csak ilyen megértő vagyok. Sokaknak nem tetszik, hogy az állampolgárság mellé szavazati jog jár a külországba szakított magyaroknak. Az sem tetszik sokaknak, hogy miközben az anyagi következményeket nem, vagy csak nagyon…..
Lpadre 2012.01.23 19:21:37
@karamcsand: "magyar identitású román állampolgár"
Gratulálunk! Te milyen identitású magyar állampolgár vagy??????
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Itt az utolsó nap, hogy kihasználjuk a bejglimérgezésben rejlő lehetőségeket, és úgy csináljunk, mintha nem azért néznénk a Holle anyót (8:55 m1) vagy a Garfield-showt (kb. 10 óra RTL Klub) a gyerekkel, mert nem bírunk felkelni az ágyból, hanem azért, mert ennél jobb programot el…..
Lpadre 2011.12.26 09:07:12
 Meglehetős érdektelenség fogadta a sajtóban a minap megjelent hírt, miszerint a Paksi Atomerőmű az Országos Atomenergia Hivatal részére benyújtotta a köznyelvben stressz tesztként elhíresült, a fukushimai katasztrófa nyomán Európa egészében elrendelt célzott…..
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
Néhány súlyosabb neveletlenség az asztalnál288. § Ne zsörtölődj, ha nem azt kapod ebédre, amit vársz. És akkor se, ha az étel véletlenül nem sikerült tökéletesen. A ház asszonyának maga a balsiker éppen eléggé kellemetlen lesz. Felesleges, hogy a helyzetet…..
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
  Lengyelországban jártam néhány napja, és éppen a bemutatandó Biszku-film járt a fejemben, amikor lengyel házigazdámhoz fordultam: mi újság Jaruzelskivel, él még az öreg? Él bizony, közölte Radoslaw, egy pillanat múlva pedig hozzátette, X utca és Y házszám alatt lehet…..
Lpadre 2010.06.19 12:26:04