Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mullerg

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
Szőlőművelés Blitzkrieg 2014.03.15 21:46:26
OMFG, hát igaz az a tétel, hogy az emberi akarat hegyeket képes megmozgatni. A múltkor írtam arról, hogy vettem egy darab földet, amire szőlőt szeretnék telepíteni. Az adásvételre még tavaly került sor, és körmeimet tövig rágva üldögéltem ki azt a hatvan napot, amíg az állam…..
Ha visszagondolok, a 2010-es halálév kivételével (amikor egy gramm szőlőt nem szedtem le, annyira rossz volt a termés) ez volt a másik olyan év szőlészkedésem hét évéből, amikor attól kellett rettegnem, hogy nem fog beérni a szőlő. Ugyanakkor minden kétséget kizáróan az…..
Az idei évem a szőlő telepítéséről szól. A borkészítésre csak egy rizling vágóm van, ami tavaly olyan 400 liter körül termett - idén még annál is kevesebb lesz. Ahogy már írtam, a rossz kötődés, a jégeső megtették hatásukat, pocsék termés ígérkezik. Elhatároztam hát,…..
Sok jó nagy marhaságot hallottam már életemben, ezek között azonban talán a legnagyobb a savra szüretelés elmélete. Több, elismert szakirodalom szerzője is elmehet a kurva anyjába, mert nagyjából amit ebben a támakörben összehordtak, az a hozzánemértő gyökérség és a a…..
Ma elég jó napom volt, hiszen lementem Dörgicsére, és megnéztem a pincét. A szűz hóban a hegy lábánál hagytam a kocsit, és gyalog sétáltam fel a szőlőhöz. A táj varázslatosan szép volt. Ehez hozzájárult az is, hogy egész nap szürke, borongós idő volt, de pont a pincénél…..
Talán nem csak engem zavar az a szituáció, amikor egy borissza cimboránk egy borkóstolón félrészegen olyasmit állít a legnagyobb magabiztossággal egyik vagy másik borász által alkalmazott technológiáról, amit ugyancsak félrészegen hallott egy másik kóstolón, és aminek az…..