Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spg

107 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónapló Jóga 2011.07.20 21:55:00
Egy ideje a Shanti Jóga-szigetre járok jógázni, mindenkinek csak javasolni tudom. A szellemi része annyira nem érintett meg, de mint fizikai mozgás a heti egy óra jól ellensúlyozza az öt napi ülőmunkát.Weboldalukról:Többször is gondoltál már rá, de még nem merted…..
szerju Lógás a falon 2011.03.07 20:18:00
A hétvégét szokás szerint nagyon vártam, mert sok-sok izgalmat tartogatott, ugyanis a barlangos tanfolyam elérkezett a kötéltechnikai részhez. Helyszínül a Kecske-hegyi kőfejtő szolgált, a Fenyőgyöngyétől kicsit föntebb a Szépvölgyi úton. Lehetett menni szombaton és/vagy…..
Beneveztünk az 5T-re, mert már kétszer csináltuk, és nagyon szerettük. Idén a Karancsban került megrendezésre a szokásos időpontban - közvetlenül karácsony után. Ez egy remek alkalom arra, hogy némi mozgást becsempésszünk a karácsonyi és szilveszteri dőzsölés közé,…..
spg 2010.12.30 09:15:12
szerju Vulkántúra 2010.12.12 11:11:00
Életem legrosszabb Vulkántúrája volt az idei. Nagyon-nagyon akartam menni, mert ez már nálunk hagyomány, hogy december közepe táján nekivágunk a Börzsönynek. Ez az igazi téli antipunnyadós túra, hiszen ez mindig segít formában maradni, ezért még hajtani kell az évben utoljára.…..
spg 2010.12.12 20:26:47
szerju Evezni jó! 2010.05.15 23:04:00
Az egész a túlélésen kezdődött. Hazafelé hg hozott minket, a kocsiban beszélgetve szóba került ez-az. Elmesélte, hogy a rómain lakik, nem túl rég költözött oda és szokott járni evezni reggelente. Én még soha nem próbáltam semmilyen evezős mutatványt, az…..
No igen, idestova egy éve számolok be nektek legbizarrabb olvasmányélményeimről, úgyhogy tartok egy kis számvetést:UgyanisEmeesztendőnyi,rövidkeélete alatta blog rengeteget fejlődött.Rájöttem, hogyan is működik a feed-olvasó és hogy általa nem csak sokkal gyorsabban értesülök…..
spg 2009.11.24 09:13:02
Kathy Lette - Hogyan öljük meg a férjünketSokan istenítették a könyvet, általában nők. (Most Amadeán és Csengán kívül nem jut eszembe más, amúgy már nem iszom annyit mint régen.) Éppen ezért a cselekményt meg ilyesmit most nem is ismertetném, csak röviden a…..
Fejős "Termékeny" Évának új könyve jelenik meg. Ő lesz az új Kurcmáler, bárki meglássa...
spg 2009.11.06 14:42:19
Kicsit késve, de ismét itt vagyunk a Twitterszemlével. Át is adnám a mikrofont Baló Györgynek. Híreink következnek. Gyuri, akkor légyszíves...kisvirag wow. Greader mark all as read: már lehetőség van csak az 1napnál/1hétnél/2hétnél régebbieket olvasottnak jelöli #webiazdie RT…..
Nomen est omen - szerencsés-e Szerencsés Dániel mindabban, ami történik s végül is nem történik meg vele 1956 decemberében a már-már irreálisan felnövő menekülések, kalandvágyak, a tömeges disszidálások csúcsnapjaiban? Mit él át önmagában mindabból, ami a "szaladj te…..
Valaki valahol azt állította, hogy ez egy izgalmasan felépített nyomozós köny. Hát...Van 12 barátnő, akik közé bekeveredett egy Lajos. A 12 nő szinte mindegyikének volt szerelmi dolga ezzel a Lajossal. Volt, aki csak szerette volna úgy szeretni, de a többség el is jutott vele…..
spg 2009.03.22 21:53:32
spg 2009.06.24 16:40:29
@Pravia: Nem állítom hogy rossz a könyv, csak azt mondom, hogy nekem nem tetszett. :)
"Az Aranyketrec egy elmeosztály életéről szól. Felkavaró történet skizofrénekről, hisztériásokról, alkoholistákról, akikkel Benedek István éveket töltött el együtt a„Pusztán". A szerző orvos, pszichiáter volt, aki legfőbb küldetésének azt tekintette, hogy…..
spg 2009.06.08 09:25:03
@yuice: persze hogy fikció volt, de azért azokat a húrokat pendítette meg ez is.
Sajnos az antipszichiátriát nem ismerem, azt hiszem nem is tervezem :)
Nem nagyon szeretek panaszkodni. Főleg postban nem. Főleg olyan témában nem, ami csak nekem fáj. Ám mégiscsak arra érdemesnek gondolom, hogy legyen itt erről egy post, mert egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetséges valamit ennyire szerencsétlenül menedzselni.Ugye történt, hogy…..
Nemrégiben akadtam rá a Szegény Dzsoni és Árnika hanglemezre, ami nagyon megtetszett a lányomnak - ezért legutóbbi közös könyvesbolti látogatásunkkor megvettük A Hétfejű Tündért. Őszintén szólva az én gyermekkoromból mintha kimaradt volna Lázár Ervin, csak néhány…..
Az elmúlt két hónap átmeneti időszaka után ez a blog itt bezár, de csak azért, hogy új formában a régi (és sok új) tartalommal feléledjen a www.olvasonaplo.hu címen. Ha netalántán valaki az RSS csatornára is fel van íratkozva, akkor kérem, hogy ő is álljon át az új…..
Csudálatos Mary visszatért és a tetszési index alapján ez még nem az utolsó felvonás az esti mesék színpadán. Modora semmit sem változott. A gyerekekre továbbra is ráförmed és folyamatosan parancsolgat. Persze nevelőnő, szóval a parancsolgatással még nincs is gond.…..
"E könyvvel az olvasó gyakorlatilag egyszemélyes művet tart a kezében. A szerző maga egészítette ki szövegét a saját kivitelezésű vonalrajzú illusztrációkkal oly módon, hogy a hatalmas anyag számára maximálisan kihasználja a rendelkezésére álló helyet. Az eredmény:…..
"... egy szűk és nyüzsgő lakás, három mozgalmas és zajos gyermek.. egy kerge kutya, egy sátáni macska, egy fergeteges televízió, néger lemezek és pelusok özöne, egy vézna és szilaj nő borzas hajzattal és szélvészfürgeségű ujjakkal, aki egyszerre kíván írni, telefonhoz…..
Első kézből származó "inside story", bennfentes krónika ez az írás. Penelope Fitzgerald, akinek két regénye - A könyvesbolt és A partmentén - nemrégiben magyarul is megjelent, 1940 nyarán a BBC-nél dolgozott. Ennek a történelmi nyárnak a története az Emberi hangok, s…..
Ebben a könyvében a szerző Három ember egy csónakban című, világhírű regénye hőseinek újabb kalandjait meséli el. A hősök egy kicsit közben megöregedtek, családot alapítottak, s most szabadságra készülődnek - Németországba. De nemcsak a hősök, azok fölött a…..
A nyolcéves Konrád egy újonnan épült, kertvárosi lakótelepre költözik öccsével és szüleivel, és feltérképezi a terepet: melyik házban lakik alkalmas játszótárs.Persze csakis fiú jöhet számításba. A telep egyetlen elhanyagolt kertjében egy belga óriásnyúlra bukkan. A…..
Sepia Im memoriam Nagymamám 2009.01.26 16:33:00
Élt 86 évet. De egyszer ő is volt fiatal.De most már történelem. Ezért itt a helye...
Kedves olvasók!Bizonytalan időre felfüggesztem a  blogolást. Valamiért nem megy már. Halmokban állnak az elolvasott, de meg nem írt könyvek, ha mégis írok valamit, szar lesz. Ez nem meló, erőltetni nem érdemes.Két év, kábé 150 elolvasott könyv. Veszekedtünk itt…..
spg 2009.01.21 09:03:19
A csudálatos Mary alkonyattájt a keleti széllel érkezik Banksék házába. Fél kezével a kalapját fogja, a másikban táskát cipel. Rövidesen megállapodik a szülőkkel, s máris olyan otthonosan érzi magát a házban, mintha mindig ott élt volna, a gyerekekkel pedig azonnal megtalálja…..