Regisztráció Blogot indítok
Adatok
félig nigger

11 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérem foglalják el helyeiket, kezdődik az előadás. Akarom mondani, folytatódik a második felvonással: az erdmagyar jobboldal stratégiai helyezkedésének legszebb pillanataival  a december 9-i parlamenti választások előtt.  Mint láthattuk, legutóbb a múlt heti Magyar…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
félig nigger 2011.08.20 17:22:52
Félig nigger, azaz középvezetőként vagy miként szólok hozzá, azaz voltam mindkét térfélen. A posztoló emberileg nem a munkavállalók gyöngye, ez tuti, de ennek nincs sok köze a problémához, ahhoz, ahogy a munkaadói viszonyultak hozzá, mint munkavállalóhoz.

1. Próbamunkásként is joga van minden olyanra rákérdezni, nehezményezni, szóvá tenni, amit az alkalmazáskor nem tettek egyértelművé számára. Az más kérdés, hogy először nem árt tisztában lenni azzal, hogy a szervezet, ahol dolgozik, milyen, hogy működik, milyen közvetlen és felső vezetői vannak, milyen az értékelési-visszacsatolási rendszer (egyáltalán van-e) és az miként működik. Ebből a szempontból emberünk nem volt figyelmes, gyakorlatilag kirúgatta magát. Nem megoldani akarta problémáit, hanem saját vállát veregetni. Utóbbi növelheti ugyan az egót, de aligha hatékony. Magyarul: sz@arul érdekérvényesített.

2. Ha nem ő a vezérigazgató, teljesen fölösleges azon rágódni, hogy szervezeten belül mások vajon miért vannak ott, ahol és mennyiért. Infója nincs elég, és nem is rá tartozik. Lehet enni saját magunkat ezért, de nem vezet sehová.

3. Érdemes mérlegelni: többet kapok-e, mint amennyit adok? Ha mérleg negatív, akkor menni kell. Az már alkati és a személyiség kérdése, hogy ki, miként rúgatja ki magát, vagy mond föl.

Nekem tetszik, hogy a posztoló kiállt vélt vagy valós igazáért akkor is, ha az esélytelenek bárgyú boldogságával tette ezt. Rossz csapatba/céghez került, ez valószínű, de a játékszabályokat azért nem ártott volna először rendesen megismerni, aztán eldönteni, hogy a fölösleges körök beleférnek-e a fizetésbe, azaz elviselhető-e ez a környezet számára. Utóbbi mintha elmaradt volna, sőt, emberünk még csak a kispadon ült. Hát ezért tűnik elhibázottnak, hogy a bíró szerepét is el akarja/akarta játszani.

Asszem én is kirúgtam volna, de nem azért, mert munkavállalói jogaiért harcolt, hanem azért, mert arra se kíváncsi, melyik kapura focizik. És meglehetősen önző, azaz egyedül játszana, saját szabályai szerint.
Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén…..
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
Kedves Praxis blog, kedves olvasók!   Sokszor szóba került már, hogy gondok vannak az egészségügyben és nem feltétlenül a dolgozók szakmai felkészültségével, sokkal inkább a betegekhez való hozzáállással és a velük való kommunikációval. Alacsony fizetés ide, vagy oda,…..
Praxis Megalázott a nőgyógyász 2011.01.24 06:00:00
Sok évvel ezelőtt történt! 34 éves voltam, már megszületett – szerencsére – mindkét gyermekem! Egyik reggel iszonyatos alhasi fájdalomra ébredtem, elmentem a háziorvoshoz. Ő tovább küldött a nőgyógyászhoz, aki megvizsgált, miközben iszonyatos fájdalmat éreztem.…..
félig nigger 2011.01.24 21:34:37
@Leroi: Ok, csak hagyd rajtuk a szikéd nyomát, azaz a hippokratészi kézjegyed, kispofám.
félig nigger 2011.01.24 22:00:13
@fuzzykinkyfunk: Azért igencsak hülye szög az, amelyik felháborodik, ha kalapács illeti a csúnyáját.
Tagok vagyunk Jó olvasást! 2011.01.06 09:29:00
Ez a blog személyes hangvételű írásokat, véleményeket meg elemzéseket gyűjt az Európai Unióról, és vele összefüggésben Magyarországról. Egy háromfejű, huszonhéttestű, jogszabályhalmokat gyártó nemzetközi szervezethez nyilván nehéz személyesen kötődni. Mégis itt ez a…..
A prágai bársonyos forradalom 1989 őszén örömujjongások közepette takarította el a keleti blokk egyik legostobább kommunista rendszerét, és tömegmozgalom vetett véget a bukaresti, valamint a szófiai kommunista vezetés uralmának is. Ezzel szemben a magyar átmenet mögött nem állt…..
  Változott a Mátrix. A webkettes forradalmár már nem a kocsmából indul rabot szabadítani. A webkettes forradalmár közösséget szervez, csetel, fórumozik, iwiwez, fészbúkozik. Kommentel, blogol, lájkol, megoszt. Varázsszavak? Meglehet. Ám, tetszik-nemtetszik némely…..
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
félig nigger 2010.08.24 16:20:05
@nestrot10: Szállj már le arról a lóról, Magyarország a legjobb időkben sem adott 15 milliárdnál többet határon túliaknak. Ezzel szemben az ingyen (képzési költség nélkül) Magyarországon dolgozó határon túli vendégmunkások (nem mind munkások ;) 40 milliárdnyi adót és járulékot fizetnek be. Hát ennyit a szexről ;)...
A Ma Reggel még csak pár napja indult, és már most olyan szinten unalmas, mintha húsz éve belefáradt, nikotintól meg koffeintől besárgult arcú műsorvezetők nyomnák nap mint nap. Ezért kell példát venni a Klubrádióról, ami időről időre azzal dobja fel a műsorait, hogy…..
Fityfenét precedensértékű a Legfelsőbb Bíróság 21592/2006/6-os számú jogerős határozata, melyben elmeszelik az OTP Garancia Biztosítót tisztességtelen szerződési feltételek miatt (teljeskörű CASCO biztosítás), és kimondják: nem kell a károsultnak sem rendőrségi nyomozást…..
Egy társasházi fűtési rendszer kiépítésének anomáliáit taglalja az alábbi levél.  Mint ahogy ez az ügy is bizonyítja, a  társasházi törvény igencsak megérett egy átfogó módisításra.Szia Zugügyvéd! Megírom a társasházi gondomat, talán valakinek lesz okos…..
Belsőség Anyám pedig megmondta 2009.07.14 22:42:00
2009-ben még mindig elég két ok ahhoz (papír és ceruza), hogy bárki bárkit büntetlenül feljelentsen, megkeserítve ezzel életét. Megértem én, hogy az ellenség vicsorogva kémlel a határ mögül és csak azt várja, hogy éberségünk meginogjon, na de ok nélkül az sem…..
félig nigger 2009.07.15 13:05:23
Nem olyan egyértelmű a dolog azért, hogy saját kapun belül azt csinálok, amit akarok. Ha rendszeres autójavítás folyik az udvarban/garázsban, akkor az kisiparos-gyanús - és mindegy, hogy egy sörért vagy tíz milkáért javítják-e a barátok autóit. Ha műhely üzemel az udvarban/garázsban, akkor telephely-engedély szükséges, aminek kiadásába a szomszédok beleszólhatnak - jogosan. Elismerem, hogy egy hagyományos szővőszéket mindhalálig el lehet üzemeltetni a garázsban, de a zajjal és tájváltozással (időszakosan megjelenő idegen autók) járó tevékenység mindig is jobban vonzotta a feljelentgetők ceruzáját. Sajnálatos, de cikkírónk és barátja nem jó hobbit választott, azaz nem otthon űzhetőt.

És a vonatkozó történet. Egy háromgyerekes család kiköltözött a "jóba", kertvárosi gödöllői házba. Kiderült, a szomszéd buszos kisvállalkozó, így a menetrendszerint, hajnalban útnak induló buszokkal keseríti a család boldog reggeli álmát - nem beszélve a téli indulásokról, amikor a befagyott gázolajjal kell vmit csinálni + a forduláskor levert házfalról. A szóbeli jelzést leszarja mondván, 20 éve lakik ott, eddig senkit sem zavart. Ős is azt állítja, mint cikkírónk: a kapun belül azt csinál, amit akar, s mit tegyen, ha ráadásul két busza is van? Azokat is kell valahol tartania, javítgatnia. Nos igen, vhol igen, de nem egy olyan lakókörnyezetben, ahol mindenkinek (így a többgyerekes családnak is) joga van a nyugodt lakhatáshoz. És bocs, de nehogy már mi, a cikkíró, netán a busztulajdonos mondja meg, hogy a szomszédot mi zavarhatja. Persze, krónikus feljelentők mindig vannak, voltak és lesznek, mégis ebben a házi autójavítósdiban körültekintőbben kell(ett volna) eljárni. Gondolom én...
 Már többször is foglalkoztunk Huszty András magyar-kínai izéügyi miniszterelnöki megbízottal, illetve a 2010-es Sanghaji Világkiállításon való magyar részvétellel, amelyet Huszty felügyel.   A legutóbb arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a sanghaji magyar pavilon…..
félig nigger 2009.07.11 00:23:10
@Kettes: Nem érted, ugye? Mert a fiúk ezt írták: "személyre szabottnak TŰNIK" [mármint a kiírás]. No meg, a fiúk éppenséggel a lényegig tökéletes logikával eljutottak: a tendert egy erre a célra létrehozott vállalkozói konstrukció nyerte el. Itt már vissza lehetne, kellene vonni a döntést. Ebből a szempontból irreleváns, hogy ki is az a "10% fölötti alvállalkozó", hiszen ha csak ő, és csakis ő a lényeg, akkor miért nem ő nyeri a pályázatot? Minek ide Lou bácsi? Meg a többiek? A sztori már most égeti a szemet, hál' ismtennek a fiúkét mindenképp, kicsit az enyémet is ;) - a Bodokyét majd később fogja, ha fogja egyáltalán. Igen, ez szakma, csak hát vannak itt egyesek és kettesek. Kettes, te sem vagy egy egyes!
[Debreceni Andrea (társasházkezelő) összeállítása]A társasházi lét kezdetén nem árt tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a lakás megvásárlásakor nem csupán a bejárati ajtón belüli helyiségeket, ajtókat és falakat vették meg, hanem az egész társasházat: a pincétől…..
A két nagy portál amióta a Jobbik három hete berúgta az Európai Parlament ablakát a szöges nemezlabdájával, azóta szervezte a maga Vona Gábor-interjúit, aminek az lett a vége, hogy ugyanakkor készültek el és ma egy óra különbséggel kerültek fel az Indexre és az Origóra…..
félig nigger 2009.07.02 00:37:31
Hát, számomra mindkét interjú azt bizonyítja, hogy a média (a fősodor) még mindig nem tudja, mit is kezdjen a

Jobbik-jelenséggel. A EP-választásokon elért majd' 15 százalék okán érzi ugyan, hogy foglalkozni kell vele, de nem tudja, hogy honnan közelítsen. Azt meg kifejezetten riporteri-szerkesztőségi hibának vélem, hogy mindkét interjúból süt a riporter (vagy szerkesztőség) előítéletessége. Ha ez szándékos, akkor fel fel kellene vállani, ha nem, akkor szakmai hiba.

De veszek két-két szakmai-logikai bakit mindkét riporter kérdésfelvetésének logikájából.

Index - Miklósi Gábor:
1. "Én magyar zsidó vagyok..." - osztja meg velünk az Index riportere. Először is, kit érdekel, hogy ő (a riporter) zsidó-e vagy sem? Másodszor, ez eleve kódolja a részrehajlást, s az, hogy őt érzékenyen érinti a zsidóellenes kommunikáció azt bizonyítja, nem feltétlenül Sátántól való a felvetés, sőt, hiszen a riporter maga a bizionyíték rá. Miköben ő elvitatja pl. a melegfelvonulással kapcsolatos érzékenységhez való jogot, magának kikéri ugyanezt, mint zsidó. Az első hm...

2. A szembetűnőbb logikai bukfencet viszont a következő kérdés tartalmazza: "A magyarokról meg elmondhatjuk, hogy megfontoltabbak, akik inkább bérgyilkoltatnak, benzinkutakat, ATM-eket meg bankokat rabolnak ki, például Móron?" Tessék? Tehát mégiscsak kultúrafüggő a bűnözés? Ha a magyarokról elmondható, hogy úgymond "inkább jellemző

rájuk" a fehérgalléros bűnözéshez, akkor mégiscsak léteznek etnikumhoz (bár pontosabb megfogalmazás a
szociokulturális környezet!) köthető, krimonólógiailag csoportosítható bűncselekmények. Mi is a baj akkor a cigánybűnözés fogalmával, mint szakterminólógiai meghatározással?

Origó - Plankó Gergő, Sáling Gergő:
1. "Az nem rasszizmus, amikor ön börtönben ülő, nimfomán színesfém tolvajokon viccelődik? Egy burkolt cigányviccért egy szavazat, ez nem ugyanaz?" Azaz az Origó e viccelődésben véresen komoly, mögöttes lényegit feltételez, de készpénznek veszi a vicchez való jogát Simon Persznek: "Simon Peresz izraeli államfő 2007 októberében a tel-avivi

Kereskedelmi Kamarák Szövetségének díszvacsoráján elhangzott beszédében viccelődve úgy fogalmazott, hogy az izraeliek felvásárolják Manhattant, Magyarországot, Romániát, Lengyelországot." Hogy is van ez? Viccelni lehet, de nem mindenkinek ugyanúgy? Eh...

2. Olcsó, az újságírói szakma iránti alázat hiányát tükrözi a következő kérdés: "Miért kell a felelősségre vonásokkal várni? Miért nem tesznek feljelentéseket most, ha úgy látják, valaki törvénytelen dolgot tett?" Tessék? Hát nem attól hangos a magyar média, hogy hány milliárdot mentettek ki off-shore cégeken keresztül állami vállalatoktól (MVM, BKV)? Miért pont egy parlamenten kívüli párttól várja el a riporter, hogy több bizonyítékkal rendelkezzen, mint pl. az

rendőrség vagy ügyészség? Majd ha mentelmi és betekintési joga lesz a minisztériumi háttérintézmények megállapodásaiba, na akkor lehet falhoz állítani a konkrétumokért. Addig is lehet, de nem jó helyen kérdez a riporter.

Ott van a FIDESZ, MSZP, SZDSZ vagy MDF.

Mit is bizonyítanak a fentiek - s elnézést a vájtfülűektől a hosszú kommentért? Hát mindent csak azt nem, hogy a lényeg, azaz a Jobbik és Vonma érdekelte volna. Amúgyis megvolt már a véleménye. Mindkét (mindhárom?) riporternek...
 [Debreceni Andrea (társasházkezelő) összeállítása]Pre: Ezúton köszönöm meg az Internetdetektívnek, - úgy érzem minden szakmáját szívvel lélekkel művelő kollégám nevében - hogy a cikk megírására való felkéréssel, lehetőséget biztosított számomra, a…..
Na igen, nem tudjuk még, hogy ez egyszeri alkalom vagy állandó eljárás. Ha az, akkor így próbálja az Allianz a meghirdetett 10 százalékos internetes, online fizetés kedvezményét megspórolni. A recept: az online fizetéskor a bankkártyáról leemelik a biztosítás árát, de a…..
Feltehetően a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában történt az eset: egy lányt pofoz több, roma fiatal. A felvételen az is hallható, ahogyan a fiatalok egymást noszogatják, hogy verjék cseppet sem védekező társukat.   ..