Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cervisia

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A számos jubileumi, megajubileumi és millecentenáriumi adás után elérkeztünk a tizedikhez, amit úgy ünnepeltünk meg, hogy ezúttal egész jól sikerült a hang, mindenki olyan közel ült a mikrofonhoz, amennyire kellett, öröm volt vágni az anyagot. Vendégünk Horváth Norbert…..
Cervisia 2015.07.24 21:57:35
@Stöki: Ennyire bele vagy szerelmesedbe a podcastbe, hogy ez így a lelkedbe taposott? Agyam eldobom.
Cervisia 2015.07.24 22:39:31
@Stöki: Jó, legközelebb majd cirkalmas latin körmondatban közlöm, hogy utálom ezt a mostanában terjedő podcast hullámot, és inkább írjatok, mert egy írásról sokkal hamarabb kiderül, van-e benne érdekes, mint egy podcastben, ráadásul az olvasás műfaja sokkal szabadabban használható, mint a hallgatózásé.

A "böfögésről" meg csak annyit, talán ismered azt az anekdótát Einsteinnel kapcsolatban, hogy sokáig nem beszélt, majd egy este vacsoránál: "A leves túl meleg". A szülei pedig kérdezik, eddig miért nem beszéltél? Mert eddig minden rendben volt.
Blogunknak már az alapításkor deklarált célja volt a médiában megjelenő, háborúkhoz és konfliktusokhoz kapcsolódó, az elmebaj határát súroló "szakértői vélemények" elleni fellépés (lásd "Fassság!" rovat). Sajnos sokak szerint a biztonságpolitika olyan, mint a magyar…..
Cervisia 2014.10.20 20:26:17
Olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint a hazai klub vendégszurkolók nélkül szeretné megrendezni a Debreceni VSC - Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó mérkőzést a bajnokság utolsó fordulójában. Az ok roppant egyszerű és prózai: a hazai klub bevétel-maximalizálást szeretne,…..
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
Cervisia 2014.05.13 17:49:15
@XocoLatte: A Vastrón által felvett kölcsönt miért a Lannisterek fizetnék vissza? Biztositéknak meg ott a hét királyság. Gondolom a kockázatokat tekintve van akkora a kamat, hogy bármelyik fél nyer, a végén pluszban lesznek.
Cervisia 2014.05.13 18:15:29
@Felagund: Attól Tommen még mint király felel érte. Ha teszemazt lemond, hogy elvegyen egy essosi nőt, akkor az adósság a következő királyé lesz.
Cervisia 2014.05.13 23:31:26
@XocoLatte: Nagyon emlegették, lehet szivrohamot kap az öreg a tárgyaláson? :) És akkor ki lenne a családfő, Jamie, vagy mivel kiesik mint Kingsguard, hirtelen Westeros leghatalmasabb főura lenne Tyrion? :D
A detektív aki, Londonban praktizál de nem fél kiruccanni New Yorkba sem. Jól tudja, hogy úgyis neki lesz igaza. Aki megjárta az elvonót, túlélt egy zuhanást és elhitette legjobb barátjával, hogy meghalt. Kedves. Sherlock Holmes-t számos színész alakította már (képzeljétek el,…..
Üzenőfüzet A BKK Orwellesít 2014.05.08 11:24:51
Jövő keddtől csak arcképes igazolvánnyal lehet BKK-bérletet venni, ennek célja, hogy a pénztáros már rögtön az igazolványszám rányomtatásával adja ki a bérletet, bezárva ezzel a bliccelés egyik kiskapuját. Felmerül azonban egy kis gond... Már eleve nevetséges az, hogy…..
JobAngel Ingázni jó! 2014.05.06 09:00:00
Ingázni az általános vélekedés szerint kényelmetlen, a sokra becsült brit tudósok kikutatták, hogy káros is lehet (cikk itt), és csak 3 órán túli utazásban lehet „értelmes” munkát végezni. Tekintve, hogy magam is ingázó vagyok 10 éve, egészen másképp látom ezt, mint a…..
A felkészült fapados júzer az utolsó bötűig elolvassa a szabályzatot, pöccre betartja a csomagok méret- és súlyhatárát, majd azt gondolja, őt már nem érhetik meglepetések. Sokan aztán mégis dobnak egy jókora hátast, amikor azon találják magukat, hogy épp a gondosan…..
Cervisia 2014.05.03 01:47:21
@char_le_roi: Hát inkább kifizetem a nagy kézipoggyász árát, mint hogy azon aggódjak leviszik-e a gép aljába..
Cervisia 2014.05.03 14:43:10
@emzéperiksz @char_le_roi: Nem bizok a szalagos kiadásban, és nem csak az elvesztés, hanem eleve, hogy szem elől kell tévesztenem huzamosabb ideig a csomagom. Plusz amikor csak lehet, egy csomagba igyekszem beférni, mondjuk ez többnyire hátizsák volt. És irányonként 3000. Annyit meg megér az időm, hogy ne szopjak a leadásnál-felvételnél, ennyi.
Alaposan felkavarta az állóvizet a kerékpáros incidenst megörökítő felvétel, számtalan hozzászólás érkezett a témában. Abban nem sikerült megegyezni, hogy a gyalogos átkelőhelyen szabad-e vagy sem kerékpározni. Maradjunk a kerékpár témánál, és a zebra után jöjjön most a…..
Elöljáróban csak annyit, hogy aki nem naprakész a könyvekből, (mint pl. én, aki a negyedik kötet első harmadánál tart) annak lesznek nagy meglepetések az epizódban. Mereen Szürke féreg nyelvleckét vesz Dany tolmács csajától, és a múlt időt menten nem a “tegnap reggel vettem…..
Cervisia 2014.04.29 23:29:21
@Meth, Not even once: Kérdés mennyire tervez hosszútávra? Megtartja az elfoglalt városokat? És akkor feladja a Vastrón visszaszerzését, majd vagy lesz valami alkirálya, akivel féléves hajófordultával levelez, meg néha kap egy kis aranyat? Aki ha fellázzadna összecuccol Westerosban egy nagy sereget, és visszajön rendet tenni? Szerintem ez nem működne. Egyszerűen sereget-népet gyűjt, és a rabszolgák hűsége érdekli csak, mert úgyis kis idő és továbbáll.
Cervisia 2014.05.01 01:50:01
@zizi77: Egyszer már sikerült a családjának, nem?
Donald Sterlingnél csúnyábban senki nem káromkodhatott a mai napon. Ahogy az Index is megírta a kisszínes mindeközben rovatába, az úriember péniszét egy kiszivárgott hangfelvétel verte bele a csalánba, méghozzá nem is kicsit. Ez hangzik el lényegében: "...az LA Clippers…..
Most a magyar igazságszolgáltatáson a sor, hogy valóban igazságot szolgáltasson. Hogy végre kimondják, amit minden józan jogérzékkel és szociális érzékenységgel bíró ember gondol, hogy a 2000-es évek elejének deviza ügyelete az évtized legnagyobb csalása volt, és ezek…..
Cervisia 2014.04.29 12:00:00
@Istóczy Viktor: Ne idegesits már. Szerinted egy bank jótékonysági intézmény, hogy odaadja a betéti kamatnál alacsonyabb kamatra a betétesek pénzét, csak márt rányomtak egy pecsétet, hogy ezt devizában számolják? És ebbe nem csak a bank ment bele, a hitelfelvevő is, szóval mit akarsz?
Cervisia 2014.04.29 12:04:21
@Istóczy Viktor: Igen. Személyesen már most többszöröse a banki költségem annak, amennyi a devizahitelesek megmentegetése előtt volt.
Cervisia 2014.04.29 12:05:12
@Istóczy Viktor: Azt nem fogod fel, hogy nem nyert vele. Minden egyes nem fizető adóssal bukott. A végtörlesztéssel bukott. Az árfolyamgáttal bukott.
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
Cervisia 2014.04.28 08:23:40
@porthosz: Én azt válaszolnám, hogy ha szorit a határidő bevállalom fizetés nélkül is, de utána két hétig nem látnak, és nem a szabimat fogom kivenni :)
Cervisia 2014.04.28 08:26:24
@kis59: Oszt' ezzel mire mész? Ha majd te fogod fejleszteni a C nyelvet, akkor hasznos lesz, a maradék 99,99%-nak inkább azt kéne megtanitani, hogy hozz létre e listát, és hivd meg rá a sort függvényt.
Cervisia 2014.04.28 19:10:56
@Bambano: Azért ez igy nem teljesen igaz. Kezdésnek azok a német tudósok bevallottan Goddard munkája alapján tudtak a háború vége előtt bevethető V2-t gyártani. Ettől még persze tény, hogy az élvonal egy része német, más része kanadai, és némileg magyar volt, de ezen kivül a pár tucat emberen kivül ezrével dolgoztak amerikai egyetemet végzett mérnökök, akik nélkül szintén nincs holdraszállás.

Amúgy meg pont ezt irtam, hogy a magyar oktatás a tanulók 99%-án is azt akarja átverni, ami a felső egy százaléknak kell csak. És az a 99% nagyrészt ott marad pislogva, hogy ezt hogy is kéne átültetni a gyakorlatba, mert arról nem volt szó. Az sem véletlen, hogy Amerikának voltak meg az anyagi eszközei. És például a hajunkra kenhetjük, hogy a Prezis srácokat "kineveltük", ha kénytelenek voltak a céget átpakolni Californiába.
Február 11-én került sor első éles bevetésünkre a szaharai sivatagban a MARS2013 szimulációs terepgyakorlat keretében, és ennek igazából amolyan teszthangulata volt. Bölcsészként úgy döntöttem, hogy jelenlétem nélkülözhető, így a médiával kapcsolatot tartó két…..
Újabb csodás gyöngyszemmel gazdagította a sajtót Matolcsy György, aki 2025-ig meg kívánja duplázni a magyar GDP-t. Igen szép vállalás. Azt persze nem mondta, hogy reálértékben vagy nominálisan. Az utóbbi nagyon könnyen teljesíthető, mindössze az árszínvonalat kell…..
          Erről a vitáról van szó. Röviden: Felcsuti Péter, a Bankszövetség volt elnöke blogjában, Michael Sandel morálfilozófus könyvét idézve azon gondolkozik, vajon a kötelező sorkatonai szolgálat vagy az önkéntesekből álló hadsereg fenntartása…..
Cervisia 2013.01.26 08:58:40
@dzsugasvili: Az a helyzet, hogy ugyan a hamburgerzabáló átlagamerikai tényleg erősen műveletlen, mégis, az a lenézett oktatási rendszer elég sok diákot készít fel a világ legjobb egyetemeire, miközben idehaza sok szakon 50%-os kibukási arányok vannak. Persze kényelmesebb mindezt a "mai fiatalokra", meg a romkocsmákra fogni.
Az ESPN szerint egy mérkőzésre jegyet vásároló ügyvéd úgy döntött, beperli a San Antoniót, mert nem a legjobb játékosaival lépett pályára a Miami Heat ellen. Kifizették a jegy árát, és nem a megfelelő szolgáltatást kapták érte, vagyis átverték őket. Az ügy érdekes…..
"Whatever happens, we have gotRemote-controlled drones, and they have not." Az izraeli kormány - lassan menetrendszerű - gázai tisztogató-szavazatszerző művelete 2008-hoz hasonlóan most is nagyrészt elterelte a nagyközönség figyelmét arról, hogy a fekete kontinens megint közelebb…..
Cervisia 2013.01.12 13:34:06
@Rammjaeger83: Posztot akarunk! :)
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
Cervisia 2013.01.11 10:19:49
@emzéperiksz: Ellenben az legalább igazságos volt, mert aki az adócsökkentéssel jól járt, az tényleg megdolgozott érte, nem csak a markát tartja és hőbörög. 20%-a helyből visszajön áfában, azt csak a minimálbéres demagóg parasztok állítják, hogy 200 bruttóval külföldön szórja el a pluszt az ember.

Ha lesz is újra második kulcs, azt sokkal magasabb jövedelemnél kell bevezetni, vagy még többen húznak el ebből az országból, aztán a 16%-ot is lehet sietve pótolni.
Cervisia 2013.01.11 13:48:54
@emzéperiksz: Azt én is elfogadhatónak tartanám, hogy mondjuk 20%-ra növeljék a kulcsot. Eleve nem is értettem, miért 16% lett. Könnyebb is a 20-al számolni.

Költségvetésileg meg lényegtelen, hogy egyesek erkölcsi ismérvek alapján mennyire tartják valaki keresetét jogosnak, vagy igazságosnak, ugyan annyit adózik, mint aki beteg koalák mentéséért kap fizetést.

Bizonyítani meg úgy lehetne, hogy megnézzük a párhuzamos kísérlet eredményeit. Amit ugye a való életben nem lehet. Magyarán a válság miatt visszaesett a fogyasztás, de nem tudjuk mennyivel jobban esett volna vissza nélküle. Minden esetre egy 250 bruttót kereső nem Balin költötte el a plusz bevételét, ebben biztos lehetsz.

De vannak nem vagy csak még nehezebben mérhető hatások is. Aki keres annyit, hogy pozitívan érintette az egy kulcsos, az jellemzően olyan végzettséggel rendelkezik, ami nyugaton is keresett. Ugyan vannak szemet szúró ellenpéldák, de azért nem annyi, mint sokan állítják. Ha egy családnál a havi plusz 10-20 jelenti, hogy még nem mennek el, addig a "láthatatlan" haszna óriási a dolognak. Én most megmondom, ha a project amiben most vagyok nem fut fel, és lesz újra több kulcs, ráadásul az átlagjövedelmek környékén, akkor pakolok, és megyek. Aztán tartsák el a minimálbéresek az országot.
Cervisia 2013.01.11 17:41:06
@emzéperiksz: Hát ha szerinted bruttó 200 körül van az "eddig is mindent meg tudott venni" határ, akkor vizsgáltasd ki magad.

Akik meg rosszabbul jártak, azok örüljenek, hogy eddig voltak akik a mostaninál is sokkal aránytalanabbul kifizették helyettük a közszolgáltatások árát. Amíg nem fix összegű adó van, addig hőbörgés helyett mormoljanak el egy halk köszönömöt.
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
Cervisia 2013.01.08 09:52:06
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ezzel csak az a baj, hogy minél több a nem oltatlan, tehát minél több embert érint a vírus, annál nagyobb egy mutáció esélye, ami ellen már lehet az oltottak sem védettek.
Cervisia 2013.01.08 10:20:18
@molnibalage: Nem is lehet őket észérvekkel meggyőzni, én inkább ellen-konteókat indítanék:

1. Az oltásellenesek valójában a (külföldi) gyógyszercégek ügynökei, akik
a: Tönkre akarják tenni az oltásokat is gyártó hazai cégeket (hogy tényleg itthon gyártják-e őket az mindegy, lévén ez egy konteo)

b: Az oltatlan népesség későbbi gyógyításán akarnak meggazdagodni

2. Hardcore jobbosoknak: az oltásellenesek a Moszad ügynökei, akik a népesség védtelenné tételével akarják elérni a NEMZETHALÁLT
Vajon elegendő és elég hatásos-e úgy fellépni a náci eszméket hangoztató személyek és mozgalmak ellen, hogy szóban elítéljük őket, és tiltakozó nagygyűléseket szervezünk? Mindez szükséges, azonban messze nem elégséges a megzabolázásukra. A szónoklatok és tüntetések…..
Cervisia 2013.01.06 00:32:43
@Punxsutawney Mormota: Nem hőkölt volna vissza, hisz akkor se hőkölt vissza, amikor a franciák - igaz kis erőkkel - betörtek a Saar-vidékre. Egyszerűen a franciák védekező háborúra készültek, a támadó potenciált meg Norvégia és Svédország megtámadására szánták. 1939-re már véglegesen elkéstek, legkésőbb az Anschluss idején kellett volna lépni. De akkor még a briteknél is a pacifisták voltak kormányon, ez lett a vége.