Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecinereb

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha igaz a Népszabadság értesülése, akkor a tisztán fideszes tagokból álló Médiatanácsnak sikerült egy újabb gödör aljára ásni a mércét. A Bíróságnak a Klubrádiót pártoló döntése ellenére kizárták e médiumot a frekvenciapályázatból, mert a pályázatuk formai hibás…..
ecinereb 2012.07.08 10:35:16
@vakapad: Ez már 10 évvel ezelőtt is téma volt, kár, hogy nem emlékszem a magyar megfogalmazásra, de az akkor még irányadó angol verzióból próbálták megfejteni a rejtvényt, mert a magyart nem tudták értelmezni, és már akkor is emiatt akarta a vesztes kizáratni a nyertest.
Végül a konkrét esetben nem tudom, hogy mi lett, de nagy megelégedéssel fogom olvasni, ha végre bíróság értelmezi ezt a "nagy" kérdést.
(Persze, mivel azóta elkezdték az áthuzogatós-aláírós gyakorlatot biztos, ami biztos, a bíróság majd azt is bekalkulálja, és meghozza az aktuálisan bölcs döntést.)
Szóval nem kellett itt egy fél percig sem gondolkodni, hogy mibe kössenek bele, ha valaki egy picit is foglalkozott ilyen dolgokkal.
ecinereb 2012.07.08 11:04:49
@vakapad: Nagy valószínűséggel nem ismeri, de ha én, aki nagyon rövid ideig foglalkoztam pályázatokkal, találkoztam ezzel a kérdéssel, akkor bárki, aki pályázatokkal komolyabban foglalkozik, kapásból mondja. Mellesleg a Klubrádiós ügyben is - így olvastam az újságban - ebbe a számozás-szignózás kérdésbe kötött bele a bíróság (a Klubrádió kifogásának helyt adva), szóval nem kellett ám messzire menni.
Ezért aztán szerintem szánalmas az egész téma - mindkét oldalról, bár egyelőre jobban tudok röhögni a Klubrádió védelmezőin. Egy bürokrata ugyanis olyan kabátot keres, amihez kiadták a gombot, ebben semmi új nincs, és már nem is vicces.
De mondom, nagyon szeretnék már látni egy mérvadó döntést arról, hogy mi a funkciója ennek a szabálynak, és hogy ehhez képest mi legyen az üresen hagyott oldalakkal (lehet, hogy van is, lehet, hogy pont ebben az ügyben?). Mert azért általánosságban, nehogy már az legyen a fő kérdés, hogy hupililába van-e kötve, vagy neonzöldbe.
ecinereb 2012.07.08 11:53:31
@vakapad:
A "mert ez nem angolszász..., mert az arra jellemző" kezdetű filozofálás már tankönyvszinten meg szokott bukni, minimum elbátortalanodni, nemhogy az életben. (Ja, előre mondom, ebből nem következik, hogy szerintem itt az lenne.)
De mindegy. Lássuk azt a (majdani) érvelést, és igen, a kiírás alapján! HA téged zavar, hogy dolgok hatnak egymásra, hát gondold másképp, nekem mások a tapasztalataim.
Egészen pofátlan extra bevételi forrást talált magának a fapados Ryanair. A szokásos trükkök, minthogy "utasdíj" vagy "webes becsekkolás" (nem fordítva kellene, ha nem fárasztják a személyzetet?) már rutinból mennek. A legújabb fejlesztés az önkényesen…..
ecinereb 2011.09.07 16:59:48
@Yoss: Írtam, hogy Visa. És euró-számlához tartozott. Honnan gondolhatttam volna, hogyha euróban raktam be a pénzt, abban jön az elszámolás is, akkor, ha a neten vásárolok vele, belekavarják a dollárt?
ecinereb 2011.09.07 17:02:41
@ecinereb: Mindegy, már egyébként megszüntettem azt a számlát, és a sima forintos Visa kártyámmal vásárolok külföldön is. Csak gondoltam, megosztom a tapasztalatomat.
ecinereb 2011.09.07 17:16:34
@zncs: Nem egészen ugyanez, de mért, a MÁV-féle fix árfolyamok mennyivel jobbak? És ott se tudsz úgy fizetni, hogy kérem, itt az ajró, ennyi volt az ár, nem?
 J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott tanítványainak tartották magukat,…..
  Matematikai modellel bizonyítaná be három amerikai tudós, hogy bizonyos országokban a vallásosság ki fog halni a társadalomból. Hit, társadalom és történelem matematikai levezetése? Mi van? Feltéve, hogy nem csúcsra járatott iróniaméterrel vagy a nemrég általunk is…..
ecinereb 2011.03.31 21:12:47
@szorokin:

Hát erre azt tudnám mondani, hogy aki keres, az (előbb-utóbb) talál. De tényleg.
ecinereb 2011.03.31 22:03:19
@kesztió:
Hogy ezek a kiagyalók mennyire előre látták, hogy mi lesz az, amit sosem lehet majd bizonyítani, pedig ők is biztosan töretlenül hittek a tudomány és a technika fejlődésében.

Azért álljunk meg egy szóra! Egy olyan istenben, akinek a léte/nemléte egyértelműen bizonyítható, ki a bánat hinne? Ha egyértelműen tudnánk, hogy nincs, a hit szóba se kerülne. De lám, egyesek iszonyúan kicsi valószínűségnél sem merik kijelenteni, hogy szerintük nincs. Szóval jól van ez "kitalálva" valóban. :-)

Azért nem kéne alábecsülni a hívők értelmi képességeit sem, bár tudjuk, hogy az ateisták (jóvan, csak a gyenge ateisták) okosabbak.
ecinereb 2011.03.31 23:38:27
@novalusz:
"a vallást kizárólag egy fölösleges plusz elemmel, egy rendkívül egysíkú, mindenhol jelenlévő összeesküvés-elmélettel tudod elképzelni"

No igen, ez egy érdekes dolog. Pl. egy olyan vallást, amit a világ jelentős részén ugyebár tűzzel-vassal kellett terjeszteni, mert annyira, úgy látszik, nem volt vonzó, egy világméretű (vagy azzá vált) összeesküvés hoz létre és működtet, ami még arra is figyelt, már jól az elején, hogy arra az esetre, amikor a népek már csak úgy a tekintélynek/hatalomnak nem hisznek, ne lehessen egyértelműen cáfolni a tételeit. Meg úgy általában, ugye, a mindenható Isten nem létezhet, de a világot cakkom-pakk a szabadkőművesek irányítják.

Mondjuk, nem sok kell ahhoz, hogy rajtam is kitörjön az üldözési mánia, amikor magukat ateistának valló emberek valamiféle társadalmi szükségességre hivatkozva tolják egyes egyházak szekerét.

Egyébként bámulatos, hogy értelmes emberek mikben tudnak hinni, miközben más hiteket valószínűtlennek tartanak. Ami katyvaszt összehallottam már kártyavetésről meg szívcsakráról... És csupa jól képzett, értelmiségi embertől.
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
ecinereb 2011.03.07 15:32:38
@Doubledecker: 1. Konkrét esetem volt, nem mondtak semmit, de részleteket nem adnék meg. Évekkel később derült ki, hogy az a probléma nem biztos, hogy elhanyagolandó lett volna. És olyanról beszélek, amit úgymond észrevettek, csakhát valamért nem tartozott se szülőre, se gyerekre, hogy konkrétan miről is volt szó.
2.Engem saját szülőm vitt ortopédiára. Nincs probléma, csak gyenge a boka, sportoljak. Pár év múlva - közte néhány vizsgálat - tesiórán 2000 m futás: mindent megtettem, hogy jó legyen az eredmény, na, meg is lett, úgy megfájdult utána a csípőm, hogy a lépcsőn nem bírtam felmenni. Tesitanárnak megmondtam, hogy többé ilyet nem futok, és ott lett vége a dolognak.
Mindehhez nem kellett semmilyen iskolaorvosi vizsgálat. Foga
ecinereb 2011.03.07 15:41:30
@joszif: Hát igen, nekem is anno az jött le, hogy csak a statisztikához kell. Persze azt a párszáz-ezer gyereket azért egyenként is be lehetne hívni, nem egy egész osztályt várakoztatni egész délelőtt. Talán akkor értelme is lenne.
Amúgy ha most ez a téma valahogy elérné az ingerküszöböt, akkor figyeld meg, milyen gyorsan akadna legalább egy tudósítás, hogy lám-lám kiszűrték egy gyereknél az iskolai orvosi vizsgálaton a leprát (vagy valami hasonlót).
ecinereb 2011.03.07 17:40:12
@Warlimont: Mindebben túl sok a feltételes mód.
 Bár a közös európai valuta bevezetésének feltételeit könnyedén teljesíthetné az ország néhány éven belül, Orbán Viktor mégis úgy nyilatkozott legutóbbi brüsszeli útja úton, hogy "a csillagok jelenlegi állása szerint 2020 előtt nem lehet elképzelni Magyarország…..
ecinereb 2011.02.09 17:51:32
@Kalokagathia: "olcsó munkaerő" És ennek akkor mi a köze az adókhoz? A munkabér terhei állítólag magasak. Az a nagy versenyelőny, hogy a magyar melós kevesebbel is beéri? És ha közelítik egymáshoz az adórendszereket, akkor hirtelen több pénzt akar majd?
ecinereb 2011.02.09 18:42:43
@Kalokagathia: Jó, a versenyelőny témát kb. hasonlóan látjuk. Azt meg, hogy miért nem lesz euró, azt már egy ovis is meg tudja mondani, feljebb már kifejtették: kell a mozgástér a játszadozáshoz.
A vicc csak az, hogy közben azért van némi nyomás, hogy ne boruljon teljesen az ország, az euró ürügye nélkül is: a mi kis elitünknek és a euró-országoknak ugyanúgy érdeke, hogy minél tovább maradjunk az előszobában, ahol a lábat már le kell törölni, de koktélt nem kapsz.
ecinereb 2011.02.09 18:45:04
@grésa: "csak tankönyvekből ismerik a gazdaságot" - de azért megmondják, hogy a tankönyv rossz, és kidobják az ablakon.
Reggel már gyorsan magírtuk a hírt, de nem lehet eleget ismételgetni: a TNT-nek készülő Dallas-remake újabb eredeti szereplővel gazdagodott, hosszas viták után Larry Hagman is aláírta a szerződését, azaz csak van az a pénz, amit nem sajnált a kábeladó Jockey-ért. Az angol…..
ecinereb 2011.02.02 14:39:58
@Pennywise2: Mér, az Ártuditu hogy hangzott?
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Eddig azt mondtuk nem olvasták, nem értik, pedig mi értjük. Amit mi értünk az nem egyenlő azzal amit ők érteni vélnek, depláne azzal nem amit senki nem ért. Ők elolvasták, értik, magyarázzák, mi nem értjük azt amit eddig értettünk, azt meg pláne nem amit ők értettek meg.…..
ecinereb 2011.01.25 10:15:04
@Squid: Gratulálok neked is az éleslátáshoz!
ecinereb 2011.01.25 10:40:48
@abaka: Na jó, utoljára: A megadott link szerint az Európa (!) Tanács Parlamenti Közgyűléséről van szó. Oroszok benne vannak. Meg Törökország is.

Magas labda...
Gondolom, van néhány diplomátok.
ecinereb 2011.01.25 10:55:16
@abaka: Diplomában biztos voltam (nem szégyen, nekem is van :-). Akárki hibázhat.

De az gáz, hogy ennyien csak addig jutottak el, hogy dejaoroszoknincsenekisazeuba. Dobálóznak azzal, hogy EU így, meg úgy, és a legpitibb összemosásokat nem veszik észre, (vagy direkt nem akarják).
(Nem mintha nem lenne kellemetlen, hogy bármilyen nemzetközi fórumon téma vagyunk a médiatörvény miatt.)

Bár lehet, hogy még ennek is örülni kéne.
Már megint nem tartom egy ígéretemet: a szaknyelvek ekézését jövő héten folytatom (ha esmég közbe nem jön valami). Most ugyanis új év van, és ha újév, akkor újévi beszéd, amit hagyományosan a köztársasági elnök tart. Tudjuk: nem akármilyen köztársasági elnökünk van,…..
ecinereb 2011.01.01 14:09:49
@Monarch: Kösz, hogy betetted, sejtettem, hogy nem a mostani helyesírás szerint volt az eredeti.

Még így sem stimmel, és ez durva, de bajnak nem baj. Szerintem kedves dolog és nem kis mértékben mutatja, hogy miben is áll a "magyarnak lenni", amikor a helyesíráson megy a vita.
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
ecinereb 2011.01.01 13:45:39
@Várúr: Szaró macskát nem dobunk ki, mert megnézhetjük magunkat. Akkor már meg kell várni, amíg végez.
Csak a tapasztalat szólott belőlem. :-)
Mi az egyház? És mi a gyülekezet? Szétválasztható a két fogalom egymástól? Létezik egyháztól független gyülekezet? Az egyház és a gyülekezet szerintem csak nagyon nehezen elkülöníthető fogalmak, ha egyáltalán ez lehetséges. Lehet agyamra ment a PR, a marketing és a…..
ecinereb 2010.11.07 23:07:59
@sofalwy: Teljesen jó. Ami lényeges, az ugyanaz.
ecinereb 2010.11.07 23:36:54
@Zolika1979: Viszont nem tudom értelmezni a következőt:

" A népszerű Jézust felvállalja, de a népszerűtlen (sőt sokszor ciki) egyházakból nem kér."

Jézus soha nem mondta azt, hogy "aki megvall engem az emberek előtt, plusz azt is, hogy melyik közösségbe tartozik."

Ha Jézus népszerű (mellesleg nem mondanám, hogy az), ez a népszerűsége abból adódik, hogy egyszerű tanítónak könyvelik el a sok közül. Mennyivel keresztényebb valaki, ha azt mondja: "ó, Jézus jó fej volt, akárcsak Mohamed meg Buddha, és egyébként leszögezném, hogy katolikus vagyok".
ecinereb 2010.11.08 19:43:34
@Zolika1979: "Mások előtt felvállalni, megvallani úgy lehet ha elmegyünk mondjuk istentiszteletre."

Véleményem szerint Jézust elsősorban a világ (=aki a keresztényeken kívül van)előtt kell megvallanunk. Az istentisztelet/mise funkciója csak részben ez, hiszen ott elvileg többiek is hívők. A tartalom tényleg az, amit mondtál, mondjuk én alapnak venném a bűnt és a megváltást.
Rendhagyó bejegyzés lesz, előre elnézést is kérek érte, éppen csak egy gondolat, valamiről, amit nehéz elfogadni. Egyszer a rádióban hallottam valakit arról beszélni, hogy mit is jelent a hazaszeretet. Nagyon megfogott, amit mondott: azt állította, hogy hiába a látványos…..
ecinereb 2010.08.23 13:14:34
@FeketeLeaves: Ugyan, látod, nem erről van szó. Nem a konkrét problémáról, hanem a nagy, elvont egymásraodanemfigyelésről, amivel talán, esetleg, a politika is bátorkodhatna foglalkozni, netalántán (köz)pénzt is kellene rá úgy magasról költeni.
Gondolom, olyan lenne ez, mint a hányszor kell fürödni elmagyarázása anno általános iskolában. Hogy politika is legyen benne, elmondanám, hogy az előző FIDESZ-kormány idején nem volt tévém, és a közszolgálati rádiót hallgattam (nem emlékszem, konkrétan melyiket). Na, ott ment a népnevelés. Orvos nyilatkozott arról, hogy milyen szakadt és koszos melltartókban mennek a nők vizsgálatra. Gondolom, mindenki rohant a fehérneműboltba.
ecinereb 2010.08.23 16:05:45
@Nyomek: Ja. És tuti, hogy akkor gyújt alá, amikor éppen kiteregetted a ruhákar az udvaron, és felétek fúj a szél. :-)
ecinereb 2010.08.23 17:59:00
@shwarcz: Mért, mi értelme van azzal foglalkozni, hogy SP éppen mit akciózik? Százszor értelmesebb téma a motorbőgés, és sokkal többet elmond mindenről, arról is, akiről/amiről ugye nem is szól. Ehhez képest SP egy áltéma a köbön.
Cicanapló Naoko megkutyult 2010.03.04 12:45:00
A dolog úgy indult, hogy felmentem a galériára a laptoppal, hogy írogassak kicsit. Naoko és Kosztya ugyancsak felpörgött hangulatban voltak, és egy idő után Naoko felvágtatott hozzám, szájában a kedvenc plüss egerével. Kicsit eljátszadozott mellettem vele (a hatalmasra nőtt,…..
Ági levelében fia kálváriáját írja le, amit pedagógus szülőként türelmesen, de a negatív élmények hatására először szkeptikusan, majd elkeseredve, de a gyerek érdekét mindig szem előtt tartva élt meg. Sokan meríthetünk erőt kitartásából, illetve a történet pozitív…..
ecinereb 2009.10.31 10:21:23
@csongorbela: Én látatlanban azt mondom: biztosan az vagy. Nyugtass meg, kérlek, hogy meritek használni a józan eszeteket és ítélőképességeteket! Hidd már el, ha szereted a munkádat és szereted a gyerekeket, komoly baj nem lehet! egy-egy probléma mindenhol akad, és mindenki hibázik.
ecinereb 2009.10.31 10:43:46
@zenei előkészítő: "Az iskola nem erről szól. Az iskola elemi problémamegoldó sémákat, meg bizonyos köz, és szakismeretet tanít. Az átlagos képesség üteméhez igazodva." - ja, ez LENNE a dolga, csak nem győznek igazodni a különböző idióta elvárásokhoz, meg ahhoz, hogy mire adnak éppen pénzt. A Waldorfot nem ismerem annyira, de más is mondta, hogy onnan nem nagyon van hova tovább, illetve egy idő után a többség úgyis inkább "rendes" iskolában folytatja.
ecinereb 2009.10.31 11:06:01
@Edömér: Konkrétan a felvetett problémával kapcsolatban mi az álláspontod? elképedőkkkel tele a padlás...