Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wilson11

0 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mi a megoldás? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Wilson11 2021.03.21 19:29:26
Wilson11 2021.03.21 20:29:38
@Zod tábornok: Azt hiszem épp ez volt a gondom. A feladat akkor nehéz csak, ha fingod nincs mi a kérdés. Mármint az állás is érdekes, a megoldás is logikus, csak amikor megláttam a feladatot egyáltalán nem volt triviális mi a célom. A korábbi sakkfeladványok alapján néztem pár lépéses mattot, valami furcsa áldozást vagy jó kis kényszerített lépéseket de ilyenek nem voltak.

Ha azt írod, hogy egy ígéretes endgame a cél akkor lehet kitalálom, de így esélytelen voltam. Az is sokat segített volna ha tudom, hogy Carlssen meccse, hiszen ő pont az ilyen ígéretes midgame állások elérésében erős.

Egyszerűen néztem a táblát és nem értettem, hogy ez a meccsállás miért sakkfeladvány. Közben meg ott egy 10 éves lány képe aki sakkozik, meg annyit szöveg, hogy "mi a megoldás? fehér lép". De amúgy minek a megoldása? Az egész meccsé? A lebegő gyalogé? Mattot kell adni? Nem kell mattot adni?

Attól még, hogy nem nehéz a feladvány, kiváncsi lennék, hogy el tudod sorolni végig a lépéseket, hiszen a feladvány ezek szerint a matt volt... Ugyan már.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
Wilson11 2020.03.14 09:33:15
@tiboru: De legalább az olasz vagy bármelyik másik karanténnak nézz utána. Nem áll rendőr minden bekötőútnál. Minek? A nem létfontosságú okból utazók nagyját már a karantén kihirdetése elijeszti, a maradékot meg a bírságtól való félelem. Az utazás csökkentése a cél, nem a hermetikus lezárás.

Na nézzük meg figyelmesen mit írtál! Például azt, hogy az áruszállítók majd nem mehetnek be a városba és éhen hal Budapest. Most akkor őszintén kérlek, hogy mutass egy ilyen karantént a világból! Hubei tartományból például, miközben százával vittek a kamionok építőanyagot a kórházépítésre :D

Te a cikkben valami filmélményről számolsz be a valóság helyett. Ezért nem értem, hogy mégis milyen rendészetszervezésről hadoválsz. Miattam írhatsz 80 könyvet a kémekről, akkor is baromság marad ez a poszt.
Wilson11 2020.03.14 10:46:09
@tiboru: Így van, tényleg nem trollkodom. A posztodban lévő gondolatmenetekre reagáltam.

A posztod fő motívuma a rendőrök számán való filozofálás, amit ugye egy átlagos mozgósítással sikerült semmissé tennem.

A második legnagyobb érved az, hogy nem lehet hermetikusan lezárni egy régiót, ami ugye szintén semmitmondó érv hiszen ez egyáltalán nem is cél.

A cikket ezzel zártad: "Ha már karantén: a megyék (vagy régiók) közötti személy- és áruforgalom visszafogását és ellenőrzését viszont talán érdemes lesz bevezetni"

Ez kérlek a karantén definíciója. Az olaszok épp ezt hívják karanténnak. Ha nálunk be lenne vezetve akkor ez lenne bevezetve.

A posztodat hollywoodi filmek ihlették, nem a valóság. Ez abból látszik, hogy a végén épp a karantén bevezetését tartod reálisnak, miközben az egész poszt egy olyan helyzetről szól amit csak eltúlzott katasztrófafilmekben látni.

Szóval hidd el, ha itt valaki trollkodik az te vagy. Azt kértem tőled, hogy mutass olyan karantént a világból ami hermetikusan le akar zárni várost vagy megyét de ezt témát érthetően kikerülöd, hiszen miután utánanéztél az olasz karanténnak már világos, hogy nem a valóságról írtad a posztot.
Wilson11 2020.03.14 11:07:58
@ChPh: A cikk címe "Néhány szó a budapesti karanténról". Senki soha nem hitte, hogy egy kamion se jöhet át rajta. Hiába viszed arrébb a kapufát, tiboru kapuralövése így is az alapvonalon ment ki.

Idézek a posztból:
"Budapestre naponta több ezer (ha nem több tízezer) kamion, teherautó, dobozos áruszállító érkezik [...] Ez naponta további sok tízezer ember. A kérdésem változatlan: ez karantén? Nem, ez nem karantén kérem, hanem lófasz!"

Itt egyedül Tibor nem ismeri a fogalmat. Talán azért, mert egy irodában dolgozott egész életében. Ami egyébként közismert tény.
A kémtörténetek sajátos kategóriát jelentenek a filmvilágon belül, mégpedig több filmes műfaj metszéspontjában, a thriller, az akció és a krimi határmezsgyéjén. Az ide tartozó sztorik közös jellemzője, hogy tekervényes történeteik középpontjában ügynökök, hírszerzők, katonák, rendőrök állnak, akik…..
"Lesznek tüntetések. Lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek" A fiatalabb olvasóim kedvéért: ezt Gyurcsány Ferenc mondta közel 13 évvel ezelőtt miniszterelnökként, amikor megszorító intézkedéseket (vagy ahogy ő akkor nevezte őket: reformokat) terveztek…..
Wilson11 2019.04.05 20:45:40
@KormányiZsolt: Te fideszes vagy?
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
Wilson11 2019.01.23 18:20:34
A Nemzeti Kommunikációs Hivatal megmondta: ha a Mikulásünnepségen nincs catering és apu öltözik be Mikulásnak, nem kell közbeszerzés...
Seehofer profi politikus, mégis látványos öngólt zúdított a saját kapujába, de a viszály alaposan megviselte Merkelt is. Orbán Viktor azonban téved, ha azt hiszi, hogy mostantól ő fújja a passzátszelet. Magyarország fölött gyülekeznek a válságfelhők és ezt nem lesz képes eltakarni a propanda…..
Újabb téma, újabb autós gyűjtés - ezúttal, ahogy a cím is mondja, híres sportolókról keresgéltem autós képeket. Igyekeztem a mai európai focistákat inkább kihagyni, mert az ő luxus- vagy sportautóikról szóló cikk és poszt volt már ezer, de nem mondom, hogy azért nem csúszott be egy-kettő. És…..
Wilson11 2018.05.19 00:07:11
@Katica977: Ezért jöttem, amúgy jó cikk
  vérebek:                               kennel: Majtényi                                Eötvös Intézet  Maróy                                    Asimov Kádár                                    Helsinki Kapronczay                           TASZ Spronz                                …..
A nálunk Valós halál címen kiadott cyberpunk regény sorozatverziója jövő februárban jön a Netflixre, és igen, olyan lesz, mintha a Szárnyas fejvadászt a Johnny Mnemoniccal keresztezte volna valaki, majd hozzátett volna egy kis Ghost in the Shellt, meg Punishert. A történetről írtunk már, 500 év…..
Orbán barátja, a volt berni nagykövet, Demján Sándor, Andy Vajna, az OTP és az MKB bank is érintett az ügyben...
Wilson11 2017.11.06 20:16:10
@felső határ nincs: Arról az elcsalt adómilliárdokról beszél, amihez eleve szükség volt egy offshore cégre.
Az ezredfordulón pozíciót szerző zöldbárók helyét hektárról hektárra, cégről cégre veszik át a narancsbárók a magyar mezőgazdaságban, ez derül ki az agrártámogatások adataiból, amelyet immár ötödik éve dolgoz fel a K-Monitor. A 2016-es kifizetések és a tulajdonosi átrendeződések fényében továbbra…..
Wilson11 2017.06.15 13:31:14
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Wilson11 2017.04.22 15:23:40
@Kavkaz: miért pont orosz nicknevet választottál?
Wilson11 2017.04.22 15:30:45
@Kavkaz: Azt hiszed viccből utálja mindenki az oroszokat?
Itt a tavasz, Quake az ég és zöld a fű, ebből az alkalomból meghívtuk az egyik legismertebb esportolónkat, aki saját bevallása szerint a mai ligákban már nehezebben boldogulna - na de ő a kilencvenes évek közepén kezdte, pár hónappal azután, hogy az id Software csodálatos Quake-je megjelent...
Az ugrás után mutatjuk a videót is. A helyi papot mindenképpen becserkészni kívánó fitnesszaktivista szerepében Ripli Zsuzsa látható, aki korábban vetkőzött sokat, most meg csak akkor, ha nagyon indokolt. A jelentben a pap azt mutatja meg, hogyan kell egy fuldoklót kimenteni a patakból, és ugyan…..
Wilson11 2017.02.27 13:53:02
@sixx: ha ez releváns információ akkor beleírhattad volna a cikkbe is akár de ki vagyok én, hogy beleszóljak
Wilson11 2017.02.27 14:06:31
@RTB: Nem csak nem értem miért baszogatja sixx az olvasót, hogy nem ismer nézettségi adatokat

Komoly sansza van, hogy egyikük épp a GDP-t termeli és nincs nagyon kedve meg ideje ilyeneknek utánanézni, a másiknak meg az a munkája, hogy a releváns médiapiaci infókat továbbítsa a közönségnek

én annyit látok, hogy egy újságíró lebasz egy olvasót mert nem tájékozódik a médiáról miközben épp egy médiáról tájékoztató oldalon tesz fel kérdést

nevetséges na
Tessék kitalálni, milyen címet adott az MTVA annak az anyagnak, aminek a leadjében ők maguk írták ezt: Több mint 30 spanyol nagyvárosban ezrek vonultak utcára vasárnap, hogy támogatásukat fejezzék ki a háborúk elől Európába menekülők felé, és követeljék az Európai Unió áthelyezési programjának…..
Wilson11 2017.02.27 13:56:27
@Legeslegalja: Azért ez ennél bonyolultabb. Marokkó nem számít veszélyes helynek szóval onnan nem is szabad senkit fogadni. A menekülteket meg nem befogadni kell hanem menedéket nyújtani nekik. Aki megkapja a menekültstátuszt letelepedési engedélyt kap 1-4 évre, osztrákoknál például 2 évre. Ha vége a háborúnak mehetnek haza, ha nem akkor meghosszabbíthatják de az se olyan egyszerű mint ahogy az egyszeri magyar vidéki rasszista hiszi.
Kicsit megkésve jelentkezünk az összegző listánkkal, de be kell valljuk, hogy gyorsan ki kellett pörgetnünk még pár címet, amit nem sikerült a 2016-os év alatt, de mégsem hagyhattuk ki. Sok ponton nagyon nehezen tudtunk dönteni, de végül megszülettek a Dice & Sorcery videojátékos legjei. Kezdjük is…..
Vége a karácsonynak, közeleg az év vége, mindent elárasztanak a toplisták...  Úgyhogy itt a nagy ünnepi pihenések közben úgy döntöttem, hogy összeszedem azt a pár játékot, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rám 2016-ban. Ez persze nem feltétlenül kell, hogy jót jelentsen.     Nem is húzom…..
Wilson11 2016.12.29 00:20:07
@firg_firg: Pontosan azért jobb a listám mert vannak szempontjai és nem csak azokat sorolom fel amik tetszenek hanem amelyik játékok hatása évtizedek múlva is érezhető lesz.

@Tinman: A DS3 pályaszerkesztése ihlette a legjobb játéknak tartott DOOM pályaszerkesztését is. Zseniális. Ajánlom, hogy játssz vele mert a SiN óta nem volt ekkora jelentősége a maptervezésnek a játékmenetre egy amúgy zsáner játéknál. Hasonlítsd össze a korábbi ds-ek vagy a bloodborne pályáival, leginkább henger alakú de lineáris mapok (a konzolok memóriahiánya miatt). Azokhoz képest a ds3 egy új dimenzió.
2011 decemberében a TV2 és a Comment:com indított egy közös formátumpályázatot, azaz becsatlakoztunk a Pro7Sat1 akkor már évek óta működő, egész Európát lefedő műsorötlet-versenyébe, aminek során olyan tévés ötleteket, formátumokat kerestünk, amiket megvalósítva valami…..
Múlt héten nem jelentkeztünk Aranyélet kibeszélővel, most viszont pótoljuk a lemaradást és egyben tárgyaljuk ki a második évad 5. és 6. epizódjának eseményeit. Spoilerek a tovább mögött...
Wilson11 2016.12.08 10:42:14
@Chat Géza: A mannequint manökennek fordítottad velveten próbababa helyett ami olyan érzéseket vált ki belőlem amit a tízezres erzsébet utalvány is csak nehezen tud feledtetni
Hamar körbement a világon az a videó, amelyben a magyar külügyminiszter összeszólalkozott a BBC riporterével a no-go zónák létezése kapcsán. Az angolok felháborodtak és hevesen tagadták, hogy volna ilyen Londonban. Körbejártuk a kérdést mi is...
Wilson11 2016.09.25 18:34:56
@Alick: ez fasza, mert heroinkereskedő csőcselékről szól
Wilson11 2016.09.25 18:35:28
@ohmyFgod: pontosan hol?
Wilson11 2016.09.25 18:36:01
@Zsoltbacsi: igen, mert ez a cikk konkrétan egy másik városról, heroinkereskedőkről szól
A Top Gear legutóbbi, 23. évada, az első, amiben nem Clarkson, Hammond és May volt a műsorvezető, elég döcögősen indult be, és akkor még nagyon óvatosan fogalmaztunk, hiszen a kritikusok rühellték, a nézők meg az első rész után menekültek tőle. A forgatás sem volt zökkenőmentes, az új formátumban a…..
Kb 1-2 évvel ezelőtt vitatkoztam egy internetes közösségben a kapitalizmusról. Antikapitalista álláspontot képviseltem, ő pedig pro-kapitalista álláspontot. Holott valójában én képviseltem a kapitalista álláspontot, ő pedig az imperialista álláspontot képviselte. Én az álláspontomat akkor, abban a…..
A Kemény zsarukból ismert Michael Jace tavaly áprilisban kétszer hátba lőtte a feleségét, majd a földön fekvő nő lábába is lőtt még kettőt. Mindezt úgy, hogy két gyerekük végignézte. Az esküdtek nem sokat vitatkoztak a tárgyaláson, és hirtelen felindulásból elkövetett emberölésben találták bűnösnek,…..
Wilson11 2016.06.01 20:32:57
@sakkosfx: neked mi bajod van?