Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horgi1

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs is annál egyszerűbb, mint érvelés helyett lehülyézni a vitapartnert. Esetünkben lenőzni. Illés Zoltán fideszpolitikusból egy tegnapi vita hevében szaladt ki az egyik legostobább és legősibb férfi sztereotípia, “attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön…..
Eszköztelenség, szocializáció és a kiválasztás szempontjai, terelés és gumicsontok bedobálása - sok oka lehet annak, hogy a Fidesz parlamenti képviselői bármely más európai országban elfogadhatatlan módon beszélnek a nőkről és a nőkkel. Illés Zoltán friss gorombasága nem az…..
horgi1 2013.09.11 20:57:58
@Sun9us: Lehet, hogy a szóban forgó hölgy szakmailag gyenge hozzászólást produkált, de itt nem ez a felháborodás tárgya!
Ha egy ellenzéki képviselő ilyen stílusban minősít egy kormánypártit mint,ahogy Illés úr tette,akkor a bajszos bugris kövér belefojtja a szót vagy büntetgeti. A politikus kaphat kritikát, ezzel nekem nincs gondom,de egyenlően bírálja el a kritizálókat az országgyűlés vezetője.
A kormánypártiak semmivel nem különbek,értékesebbek,nemesebbek mint az ellenzékiek vagy mint mi a "pórnép". Bármilyen görcsösen igyekeznek is velünk az ellenkezőjét elhitetni. Orbán nem király,hanem egy vidéki suttyó,akit az egész népes bagázzsal együtt én tartok el.
Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos.Egyesével kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben.Én ott voltam másokkal egyetemben, (…), amikor lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai…..
Miközben Hoffmann Rózsa boci szemekkel magyarázza, hogy de hát értsük meg, hogy a költségvetésbe nem férnek bele az „extrém” bérek, ezért 4500 pedagógus jár rosszabbul fizetésileg , aközben Viktor úgy döntött , hogy szükséges még egy stadion építése. Mert jaj Úr Isten…..
horgi1 2013.08.29 12:49:53
@Pan Modry: Természetesen nagyvonalakban gondolkoztam, árnyaltabban igazad van,de túl nagyok a társadalmi egyenlőtlenségek és ez feszültséget szül. Eddig milyen felősséget vállatak az államtitkárok, politikusok elhibázott döntéseikért Valószínű, hogy az iskolaigazgató jobban megfizet egy hibás döntésért.Melyik politikus felelt a közből átforgatott magánvagyonával egy-egy rossz döntésért? Minél lejjebb megyünk annál könnyebb valakit felelősségre vonni és annál jobban megviseli az egyéni sorsokat,annál mélyebben érinti a felelősségre vonás. Államtitkár ritkán lett felelősségre vonva. Habár van erre is példa az Antal kormány idejéből éppen az oktatási államtitkár került börtönbe a közpénzek nem megfelelő felhasználásáért.Nem a pontosságra törekedtem, hanem annak érzékeltetésére, hogy nem a fejlett világ haladunk ha növeljük a szélsőségeket és birtokos jobbágy társadalmat építünk. A tanár minősége=fizetés témában egyet értek. Nagyon szerény képességekkel, 0 kreatvítással lehet valaki pedagógus(ez meg is felel a mai oktatáspolitikai koncepciónak). Ráadásul az átlagpedagógusnak pénze sincs és igénye sem, hogy kultúrálódjon, fejlődjön. Mit visz be az iskolába, ha nincs semmije(intellektuálisan) az iskolai életen kívül? Hogyan neveli az életre a gyerekeket ha nincs egy hobbyja,szenvedéje, színes személyisége? Milyen pluszt tud adni a tanítványainak? A pedagógus akkor is "dolgozik" ha hétvégén elmegy kirándulni és a látottakat az iskolában kamatoztatja. A világra való nyítottságtól IS lesz jó pedagógus egy pedagógus,most meg bezárjuk őt a tanáriba!
horgi1 2013.08.29 13:55:21
@koborvadász: Az anyagi jólét,nagyban meghatározza, hogy milyen lehetőségeink vannak az intellektuális fejlődésre. Hosszú évtizedek munkájával a mindenkori kormányok a pedagógus értelmiségi társadalomtól az értelmiségi lét lehetőségét is elvették a szűkös anyagi forrásokkal. Hogyan tudna a vonósnégyesre koncentrálni xy zenetanár, ha megélhetési gondjai vannak?Ezt jelenlegi vezetőink, akiknek ugyan diplomája van de ettől még fogalmuk sincs arról, hogy mi az értelmiségi lét nem értik, mert nem értelmiségiek.Ők igazi új földesúrak!Majd az államtitkár művelődik a pedagógusok helyett is,őt jól megfizetik,hiszen "nagy felelősség van a vállán".(Felelősségre vonás veszélye nélkül!) Az semmi ha egy elsős tanító néni megtanít 30-40 lurkót igen csak mostoha körülmények között írni-olvasni-számolni!Üres lapra ír, a legtöbbet az első évfolyamon tanulnak a gyerekek,ez a legküzdelmesebb,legszebb időszak. Meg kellene becsülni. Hoffmann Rózsa szégyelje magát!A jövő nemzedék oktatása nem ér annyit, mint egy sógor-koma államtitkár,akinek van egy jól fizető alibi állása? Ettől a véleményemtől függetlenül állítom, hogy felhígult a pedagógus társadalom, de ez ok-okozat.Ahogy fenntebb írtam,a szegény embernek más típusú gondjai vannak,mint az értelmiségi lét.Sajnos.Ennyit ér a gyerek ennek a politikai gárdának? De kevés a gyerek szüljünk, hogy ott tengődjön a gyerekünk egész nap a keresztény-állami iskolában, a megkeseredett pedagógusok között? Ilyen mértékben emberek sorsába belenyúlni büntetlenül nem lehet. Ja! Mi lesz az ételallergiás gyerekkel,akik nem ehetik a klasz iskolai menüt, de nem is vihetnek az iskolába ennivalót?A tiltó listák nagyon megszaporodtak, azt pedig tudjuk, hogy a növekvő tiltó listákkal sok jó eredményre nem számíthatunk.
horgi1 2013.08.29 15:34:18
@Indiana Jonescu: Ez hülyeség!Nem számolhatott el senki 100 túlórát! Sokkal több adminisztrációja volt egy 800 ft-os helyettesítésnek, mint a képviselői tiszteletdíjakkal való elszámolásoknak. 25 millákról nem számolnak el a tisztelt házban. Egyébként az utóbbi években limitálva volt a helyettesítések lehetősége is, nem lehetett csak meghatározott órát helyettesíteni egy hónapban. Nehogy véletlenül egy pedagógus kiugróan magas bérre tegyen szert. A tájékozatlan ember bölcsebb marad, ha csendben marad.
A közoktatási törvény legújabb változata szerint jövőre a hároméves gyerekeknek kötelező lesz napi négy órában az óvodai foglalkozáson részt venni, tekintet nélkül arra, hogy hároméves korban a kicsik még nagyon különböző érettséggel rendelkeznek. Hívjuk ezt a…..
horgi1 2013.08.29 00:53:43
@Kim Jong Un: Óh micsoda véletlen már megint itt van a debil fideszes! Úgy látom te már megkaptad a megfelelő képzést.
Üzenőfüzet A szűkebb hazában 2013.08.27 08:37:25
Ha van, amiben biztosak lehetünk az az, hogy Orbán pontosan tudja, mennyi idő felhúzni egy multifunkci húszezres stadiont. "Áuáuáu” - reagált az Index tudósítása szerint Orbán Viktor arra a döbbenetes hírre, hogy már nem épülhet új futballstadion Székesfehérvárott a…..
horgi1 2013.08.28 09:57:46
@panic_button:Mi gondunk van a stadion építéssel? A következők, a lista nem teljes: mert a kórházakban gyalázatos állapotok vannak, mert tisztességes munkából nem lehet megélni,kivéve ha kormánytisztviselő vagy.Mert ahol 4 millió ember él nyomorban, ahol a főváros olyan állapotban van,mint Budapest (szégyellem a turisták előtt magam,lásd:Moszkva tér: hepe-hupás utak a Várfoknál a buszváró szürke, kopott ,az 50-es évekből ottfelejtett korlát),mert PUSZTUL AZ ORSZÁG,mi meg stadionozunk! A kórházak,mocskosak, eszköztelenek, a személyzet ideges, türelmetlen, udvariatlan. Mert nem jól gazdálkodnak a pénzemből és nem tisztelnek engem, adófizető állampolgárt annyira,hogy a tőlem IS kapott pénzzel elszámoljanak,mert én nagyon,de nagyon sok adót fizetek (amíg hagyják, hogy a magam által felépített vállalkozásomban dolgozzam, amíg nem vet rá szemet egy fideszes szolga)és cserébe megdögölhetek egy koszos közkórházban, míg piti alakoknak, akik pártvezetők VIP kórházakat rendeznek be az én adómból.Üzenem a vezérednek, hogy nem hagyjuk magunkat rabszolgásítaní,ők meg menjenek vissza suttyó parasztnak ahova valók,nem dolgozunk, nem termelünk a pártod kisded játékaira!
ProgBlog Ne várd a májust! 2013.08.24 16:46:18
  „Ijesztő szelek fújnak, kedvesem,Nem hoznak több tavaszt el fényesen.Fejünkre hullanak a csillagok,Rémülten ébrednek az álmodók.” Zorán-Bródy: Ne várd a májust (a dal szövegéből 1981-ben betiltott versszak) – 1981   Nem hálás szerep a jövendőmondóé. No,…..
horgi1 2013.08.26 10:08:57
@birkakhoz: Minden gondolatoddal egyetértek.A nép először tűr,amikor már mindent elvettek tőle és nem csak az anyagi javait,a boldogulás lehetőségét,hanem a méltóságát,az oktatási törvénnyel a gyerekei nevelésének lehetőségét....stb..tehát kellőképpen kiskorúsították a törvényeikkel,akkor elege lesz, nincs már veszíteni valója. Itt szúrja el a figyesz! Orbán a falig megy és szereti a háborús hangulatot,ez élteti,lételeme.A baloldal,főleg Mesterházi nem is akar megegyezni. Hiszen az elmúlt 3 évben is tetszhalott állapotban tartotta a pártját.Mesélhetnék arról, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban, miközben maguknak- ami pénzünkből- VIP kórházakat rendeznek be! Nagyon sok adót fizetek, de megdögölhetek egy koszos közkórházban, míg az én adómból ők kiemelt ellátást kapnak. Ez demokratikus? Legfeljebb erkölcstelen.Sokadik amerikai utasom szenved ebben a szezonban Budapesten balesetet. A mostani sérült leírhatatlan körülmények között fekszik az egyik kórházban. Kértük, hogy legalább egy 3 ágyas kórterembe tegyék át,KIFIZETI A KÖLTSÉGEKET, üresen állnak a kórtermek. Azt mondták ez nem pénz kérdése és nem teszik át.Volt aki azonnal Bécsbe vitette magát..,de a közterek szépülnek....a stadionok épülnek...
Valami mégis nagyon elromlik;Magyarország egy élhető országból, élhetetlenné vált.
Április végén érkezett egy bejelentés a Mérleg utcai szelektív szigetről – a blikkes rikkancs háta mögötti játszótérnél –, ahol a kukákból állandóan kifolyik a mocsok és a konténerek mellé is rendszeresen odahordják a lomot az emberek. Így nézett ki: Erre májusban a…..
Baj van, Magyarországon, nagy baj. Mert az, hogy gyakorlatilag korlátlanul találok magyar munkaerőt Ausztriában, az baj. Nem olyat, aki már itt dolgozik, hanem olyat, aki még nem, de szeretne. Napi 8-10 önéletrajzot kapok Magyarországról, pedig nem is hirdetek. Jönne mindenki.…..
horgi1 2013.08.16 20:23:20
@Bicepsz Elek: Legyen 10 év kedves Elek a haza térés kritériuma, így rád is vonatkozna. Ebben az esetben is vállalod a "zseniális" tanácsodat?
Téged nem hazád izgat, hanem a saját egzisztenciád! Sajnálod a megélhetést a többi magyartól te hazáért aggódó nagy hazafi? Itthon csak éhen hallnak ezek az emberek! Orbán senkinek nem tud tisztességes munkát biztosítani csak a haver mutyihoz ért a csapatával. Abból meg a tisztességes átlagpolgárnak nem lesz tisztességes megélhetése.
  Orbán által eldobott kólásdobozt őrizget Havasi Bertalan   „Nagyon erősen érzelmileg vezérelt ember vagyok, aki szélsőségesen introvertált” – ad magyarázatot Orbán Viktor 34 éves helyettes államtitkár sajtófőnöke, hogy miért elégszik meg a háttérmunkával, ha a szívéhez közelállóknak…..
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá? Történt ugyanis, hogy sajtótájékoztatót…..
horgi1 2013.08.09 10:39:35
@csepke @ppppalika: :Ön tájékozatlan és butaságokat ír.Gyógypedagógus vagyok,immáron 35 éve.Elismert szakember voltam (érdekes, hogy 2010 tavaszáig),többdiplomával,szakmaszeretettel,kutatómunka háttérrel és tájékozott az oktatáspolitikai kérdésekben.
A gyógypedagógia egy határtudomány, de az érintett szakemberekkel nagyon jó úton haladt 2010 tavaszáig. Egyszerűen elfelejtett minket a jelenlegi hatalom,kiaradíroztak. Úgy tesznek, mintha nem is léteznénk. Megalázó és nem éppen demokratikus megoldás.Olyan Tajgetosz érzéssel jár. Majd csak éhen halunk, elpusztulunk és nem leszünk. Mára már ismert közhely,hogy egy társadalom fejelettségének mutatója hogyan bánik sérült,beteg, elesett, kiszolgáltatott embertársaival.Éppen 2010 tavaszán szeretettem volna állást váltani, felkértek egy integrációs munkára.Ez konkrétabban azt jelenti, hogy bizonyos sérült gyerekek tanulhassanak a többségi iskolákban. Ez átgondolt, jól előkészített program volt. Az új kormány az egész programot leállította, lesöpörte, gyorsan elfelejtette.
A gyógypedagógiai intézményhálózat kiválóan működött Magyarországon több,mint 150 éven keresztül. Ezt sikerült tönkretenni!Kedves hozzászóló! Az intézményhálózat meg van,csak nem vesz róla tudomást a jelenlegi hatalom.
A Fidesznek az egyik szóvivője (nem, ezúttal nem a kiflis szőke szenátorasszony, hanem valami - az ismertségért éppen most taposó - kopasz ember) kedden azt mondta: a romagyilkosságok ügyében született ítélet ellenére is nyitva maradt még néhány kérdés, így például az, hogy…..
„A 240-es minimális felvételi ponthatár a középszer ponthatára, az  egy közepes dolog. Szerintem közpénzen, adófizetők pénzből egyetemen tanítani, taníttatni középszerű teljesítményű fiatalokat nem érdemes. Nem vagyok az ellen, hogy a közepes képességűek is…..
Acsarkodók rontják a magyar korrupció nemzetközi díjakkal elismert színvonalát: rombolják a hírnevét, feljelentésekkel gátolják az üzletmenetet, és persze oda akarnak pisilni, ahova nem lehet. Mong Attila lapszemléje. Miközben a magyar korrupció csodájára jár a világ,…..
horgi1 2013.07.15 13:30:13
@röf: Ez a trafik mutyi egy csepp a tengerben mondod kedves Röf! A te vagyonod, megélhetésed is valószínű egy cseppecske. Dobd be a közösbe, ajáld fel lézer Lázár rokonságának a fenti gondolatmenetedre alapozva!Mit számít ez a kis egyéni sérelem a külföldi nagytőkések kizsigereléséhez képest!
horgi1 2013.07.15 17:37:05
@Kim Jong Un: Úgy látszik röfnek lejárt a munkaideje és átvette a helyét egy "finom",polgártársait lemészároló "úr". Ez az úr a múltkor leringyózott.Pusztán a nézeteimért. Nagymama korú,értelmiségi nő vagyok. Lassan 40 éve dolgozom. Gyerekeket neveltem munka mellett és a szakterületemen elismert szakember vagyok. Az úr nézetei szerint pedig vágóhídra való ballibsi csürhe tagja.
Bármennyire meglepő eltérő nézeteink mellett, mi kreatív,építő módon dolgozunk, adózunk, hozzájárulunk ennek az országnak a fejlődéséhez,ha hagyják. Most mondjuk nem nagyon látni a fejlődést,de nem megyünk, nem teszünk ellene akkor sem ha sok mindennel nem értünk egyet. Ez az elemi érdekünk. Valószínű,hogy ezt az ilyen félázsiai bértollnok nem fogja fel, csak ész nélkül kiírtana!
Kit(kiket) is minősít ez a kijelentés?
hacsaknem Ki a (nem) magyar? 2013.06.30 11:18:46
Olvasom, hogy Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke "Turista vagyok, nem magyar" feliratú pólót ajándékozott Bajnai Gordonnak Kolozsváron. A volt magyar miniszterelnök értelmiségiekkel, vállalkozókkal, a romániai magyarok parlamenti képviseletét…..
horgi1 2013.06.30 20:02:15
@Lindalinda: Linduska! Egy ilyen nagy magyar,mint te, aki túlcsorduló öntudattal és szerény intelligenciával megmondja, hogy ki a magyar jó lenne ha tudna helyesen írni! Milyen magyar az aki a magyar helyesírás szabályaival nincs tisztában? "Palávert" az bizony rövid egyjegyű mássalhangzó a szó végén. Biztos csak melléütés volt. Ilyen melléfogás az egész zagyva, ostoba mondandód is.
El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha az Index újságírói nem fotóznak budit és kivillanó hasat a szárszói, Farkasházy-féle összeboruláson. És végképp nem tudom, mi lett volna Bayer Zsolttal, ha megkésve bár, de nem tartotta volna feltétlenül szükségesnek, hogy megmondja a…..
horgi1 2013.06.29 01:12:10
@Kim Jong Un: Nem vagyok a kisbarátod, nő vagyok! Jártam és éltem a világban sok helyen. Úgy gondolom, hogy sem intellektuálisan sem társadalmilag nem vagyunk egy kategória,így te engem ne oktatgass! Egyszerűen kevés vagy hozzá!
horgi1 2013.06.30 11:04:42
@Kim Jong Un:Válaszoddal alátámasztod a korábban általam leírtakat. Ékes bizonyítéka annak, hogy nagyon, de nagyon nem vagyunk egy szinten. Ti,akik hagytátok magatokat apró előnyökért megvenni ti vagytok a ringyók, akár himringyók!
horgi1 2013.06.30 11:09:45
@pocaklakó minimanó:Kevés vagy te ahhoz, hogy véleményt formálj rólam.Foglalkozz a Zsótikáddal!
A gyűlölet bennetek van. Én ezt a megosztó, szabadságharcos,ellenségeskedő politikát nem szeretem.Egyszerűen a véleményem írtam le, de ettől még NEM gyűlölködöm, csak ti magatokból indultok ki. Te nem érted a soraimat,mert elfogult és korlátolt vagy, idomított! Az én pártom a kétfarkú kutyapárt.
Enyhén leszbikus comung outtal indult A Magyat Férfiakat Legjobban Érdeklő Esemény felkonfja a Mokkában: Demcsák Zsuzsa olyan lendületes pornós ívvel vezette fel a fürdőruhás Gaál Noémi feltűnését a Tv2 műsorában, mint amilyen utoljára a My Sister's a Juicy Lesbian harmadik…..
A Mi a helyzet Habony úr háza táján című vándor-szappanopera ezúttal a Átlátszó blogon jelentkezik. Csütörtök este Habony Árpád, Orbán Viktor "munkanélküli" főtanácsadója Hajdú Péter társaságában meglátogatta az Erzsébet téren felállított, Sziget Eye névre…..
horgi1 2013.06.28 15:54:48
@kiraly.andras: Kedves András: Jó autóm van és szoktam a Nobuban étkezni, mégis megvetem ezt a kettő mentálisan retardált, üresfejű, felszínes seggfejet,az olcsó julcsa libuskáikkal együtt.
Takarodjanak a közéletből!
Eddig sem ment rosszul Tóth Gabinak, ebben az évben azonban az ország egyik legfoglalkoztatottabb sztárjává lépett elő. Olyannyira, hogy őt ültették az X-Faktor mentori székébe is, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter mellé. Mint arról már eddig is szó volt, a mentori…..
Lázár János a Rádió Q-nak nyilatkozott 2013. május 7-én, a miniszterelnökséget vezető államtitkár az asszonyveréssel gyanúba hozott Balogh Józsefről azt mondta „a pártnak nincs köze ahhoz, mit tesz egy párttag otthon. Az ártatlanság vélelme viszont őt is…..