Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GE

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"- Why do you want to fly?" "- I wanna be free."Egy Lockheed Vega, élénkpiros, arany csíkokkal. A földön nehézkes, de a levegőben szépen ellensúlyozza a felhők fehérségét. 1935. januárjában ezzel a géppel repüli át a Csendes-óceánt. Az első nő, aki megteszi…..
GE 2010.07.24 14:38:43
"leszáll egy busz tetejére, (annak is az elejére)   ám az ajtó máris csattan, a sofőr hopp, előpattan   halkan mondja, de egy szuszra: 'Varjak nem szállhatnak buszra!'..." ICA interkulturális mesesorozatában Erdős Virág írását közöljük.   Pimpáré…..
GE 2010.07.18 15:39:34
@ifj. Farkas Gyula:
Egyetértek, Farkas Gyula,
kedves mérnök-jelölt uram,
ez a vers egy remekmű!

Akkor is, ha egyszerű
a főszereplő
meg a ritmus.
Minden sora már-
már rigmus.

Na de miért, kérem szépen?
(kérdem ezt én, még ép ésszel)

Mitől ilyen takaros,
világért se fapados,
csillog benne ezüst-arany,
s jól méretezett
az arány?...

Pimpimpáré teszi talán
vagy ámulsz a varjú dalán?

Ne röhögtess, szeme sincsen
(vagy bedöltél ennek, kincsem?),
dehogy tud ő
énekelni,
legfennebb, hogy "kár" -
és ennyi.

Kifejteném, hogyha tudnám,
(kondenzáltan, meg ne únják!)
csakhogy mindig van
egy bibi:
alig jön be itt a wi-fi
(még ha Ön ezt
el se hiszi...).

Száz szónak is egy a vége
(jól érzem, az arcom ég-e):
Virág írta, ez az oka.
(S ezért vagyunk tőle oda!)
A Jelenkor Kiadó gondozásában jelent meg Falcsik Mari legújabb verseskötete, A sorsvadász. A kötetet a 81. Ünnepi Könyvhét záróestjén, június 7-én hétfőn este héttől a Műcsarnokban mutatják be a Szépírók Társasága A könyv utóélete sorozatának keretei között. A…..
"Amikor megláttam a lefelé vezető fémlépcsőt (mint egy raktárban), meg a falra celluxozott, nyomtatott A4-es lapon a feliratot, azonnal tudtam, hogy botrány lesz. Csalhatatlanok ezek a megérzéseim. Főleg, mert teljesen biztos voltam benne, hogy én fogok botrányt…..
Gordon Agáta, az Irodalmi Centrifuga egyik alapítója önálló honlappal jelentkezik. Első regénye, a kereskedelmi forgalomban régóta beszerezhetetlen Kecskerúzs teljes egészében letölthető az oldalról, de a korábban nagy érdeklődéssel kísért József Etella…..
GE 2010.03.07 08:41:57
„Az én dolgom annyi volt, hogy olyan képet adjak, ami tényleg nyitás a világra egy viszonylag távolabbi, és meglehetősen bezárt ország számára. Olyasmikről beszéljek, amikről tudom, hogy Magyarországon nem léteznek. De, ezek a hétköznapi élet részletei voltak, nyugaton…..
"Szép filmet készített Takács Mária a magyar leszbikus társadalom közelmúlt- és jelenkori történetéről. [...] A rendező talált tizenegy bátor, kedves, szimpatikus, nyitott leszbikus nőt, akik nemcsak, hogy vállalják nemi identitásukat, de arról akarnak és tudnak is…..