Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MeloDeath

46 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017. október. Fekete Hegy, Crna Gora, Црна Гора Már régóta terveztem egy utat, ami nem nyugatra visz, hanem annál egy fokkal kalandosabb irányba. A Wizzair pedig idén indított négy új járat is a Balkánra. Szóval adta magát, hogy Albánia, Koszovó, Macedónia és Montenegró közül kerül ki a győztes…..
Már évek óta egy jó öreg Lafuma bakancs a leghűségesebb túratársam. A Mátrát, Bükköt, Alföldet és a Zemplént is együtt jártuk végig. Sőt a Magas-Tátrára is jött velem. De történt egyszer tavaly, hogy vettem egy Quechua túracipőt utcai használatra. És kipróbáltam benne a túrázást. Azóta a Lafumámat…..
Szombaton végre, nyolc hónap után sikerült eljutnom újra a természet lágy ölére, és egy kemény túrát végiggyalogolni. Mint említettem októberben volt egy sérülésem, és még február elején is úgy éreztem, hogy alkalmatlan a bokám hosszabb táv megtételére, főleg terepen,…..
2010-ben a kétharmados győzelem után sokan csodát vártak a Fidesztől, hiszen a kétharmados politikai hatalom lehetőséget adott rá, hogy politikai kompromisszumkeresés nélkül megvalósítsák azokat a szükséges strukturális reformokat, amelyekre Magyarországnak már 25 év szüksége…..
MeloDeath 2014.04.19 16:02:48
"legyen 800 font a minimálbér!" Ugy szeretem az ilyen hozzaallast! Persze legyen annyi! Csak senki sem gondol bele, hogy azert meg kell dolgozni! Es hogy Nyugaton mas az emberek hozzaallasa a munkahoz, es a politikahoz is.

Itt mit csinal egy ember, akinek nincs munkaja vagy szar munkaja van? Sirankozik, szidja az allamot, a gazdagokat, es kozben mereszti a segget a teve elott, vagy a kocsmaban bassza el a penzet. Ezeknek szoktam feltenni a kerdest: Mit csinaltal az elmult ot evben, hogy noveld eselyeidet jobb/uj munka szerzesere? A valasz altalaban: "Nincs arra penzem" (van ingyenes, es ha nem piara, szorakozasra koltened a penzedet, akkor lenne) "De minek, akkor sem kapnek munkat!" Engem mar nem vesznek fel sehova mert tul oreg/fiatal/tapasztalatlan vagyok". "Meg nincs itt semmifele tanfolyam, kepzes!". Es valyon utana jarte-e a delikvens a kepzesi lehetosegeknek? Persze, hogy nem!. Amig nincsen kepzett munkaero, addig a gazdasag sem fog fellendulni. Ha pedig valakit eloleptetnek, mert megerdemli, akkor mindenki utalja ot, meg irigykedik ra. A masik dolog, az ongondoskodas, ami nyugaton bevett szokas, itt nalunk keleten, meg varja az ember a sult galambot a kormanytol/allamtol, addig meg tengeti eletet.

Mindenki szidja a ciganyokat, hogy csak segelyen elnek, persze ha a szomszed Pista elintezi, kis kenopenzzel, hogy leszazalekoljak, azzal kehet dicsekedni, pedig az ugyan ugy munkakerules, es a szocialis halon lengedezes. Sot adot csalni sem bun! Es most nem csak az atlag emberre gondolok, hanem akar vezeto politikusokra, NAV-osokra is. Nyugaton egy ekkora NAV botrany, tuti hogy szemelyi valtozazokat idezett volna elo, sot a kormany bukasat is, mert a valasztok elpartolnak toluk, tuntetnek. De valahogy mi magyarok ezt ismegengedjuk, Rogan is nyert a sajat korzeteben, nep kezeben a hatalom, hogy buntessen az ilyenekert, de basznak ra, hisz ok is ezt csinaljak, csak kicsiben..., es arra fogjak, mert nem lehet megelni... Csak ha mindenki ezt csinalja, akkor nem lepunk az egyrol a kettore soha sem. Es csak almodunk a nyugati fizetesrol, de baszunk barmit is tenni erte!

A kulfoldi tokere igen is szukseg van. En is egy kis 30 fos cegnel dolgozom, akinek holland tulajdonosai vannak. Elotte magyarnal is dolgozta, hasonlo pozicioban. Eg es fold a kulonbeseg a vezetes szemleletmondjaban, munkahoz valo hozzaallasaban, es a dolgozokkal valo banasmodban. Es a kulfoldi toke 30 csalad megelheteset biztositja jo fizetessel. Es egyaltalan nem vesz el magyar cegektol piacot, mert alig akad magyar ugyfelunk. De mondhatnam a ITSH-t is ami csak Debrecenben 1500 csalad megelheteset biztositja, es szinte csak kulfoldi ugyfeleik vannak, mint a BMW, stb...
Ahová a jó idő ellenére sem érdemes nyaralni menni -kb- Európa közepén hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy veszélyben vagyunk, ha allergia-szezon van, ha túl nagy a hideg vagy a meleg, és ha nincs elég pénzünk. A világ más részein a veszélyt az éhenhalás, a természeti…..
Melodic Death Metal Slytract 2011.12.20 18:46:25
 Mindig is hiányoltam magam körül a melodeath kedvelőket, de ezt nem gondoltam volna :). Új munkahely, új munkatárs, aki a Slytract basszgityósa :). Jól nyomják. Kemény, dallamos kreatív. Érződik rajtuk kicsit a Hypocrisy iránti rajongásuk, de ez csak pozitívum...
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
PTinfo Villamosbarát Stockholm 2010.12.12 11:55:00
Az idei évben az Európai Unió "Zöld fővárosa" Stockholm volt. (jövőre Hamburg lesz) A svédek komolyan veszik a dolgot, és a világszerte terjedő villamosreneszánsz-bizniszbe is intenzívebben szállnak be a korábbiaknál. Stockholm idei termése villamosügyileg egy új vonal…..
Melodic Death Metal Light This City 2011.07.29 13:16:00
 Egy mára már feloszlott amerikai banda.....
Melodic Death Metal Amaranthe 2011.05.25 20:12:14
 A svéd-dán koprodukciós csapat üde színfolt a melodic death metal palettáján. Határozottan egyediek. Három (3) énekessel nyomják, néhol eléggé popos hangzásúak, a tiszta énekhangoknak is köszönhetően. De jó adag metalcore (Sonic Syndicate) is fellelhető…..
Melodic Death Metal Agonize 2011.05.24 18:20:00
Régen jelentkeztem már, most egy bosnyák együttest szeretnék figyelmetekbe ajánlani, az Agonize-t.MySpace, Encyclopaedia Metallum..
Értem én, nehéz lehet a labdarúgást nem követő műsorvezetőnek, amikor valami spanyol focihírt kell kommentálnia, hiszen a Fókuszba csak akkor kerülnek be az ilyenek, ha kétfejű birkát fogad örökbe az egyik futballista, esetleg valami modellnőt dug halálra a Sóhajok hídján,…..
Azt hiszem, egy darabig elment a kedvem a masszázstól... 10 éve vagyok gyógymasszőr, de még sosem találkoztam ilyen esettel Angolul beszélő pasi bejelentkezett hozzám masszázsra, el is jött fél órával korábban, mint kellett volna, de sebaj, megoldottam... Mondtam neki, vetkőzzön…..
A D.O.D. a hozzám legközelebb álló zenét játsz a magyar melodeath felhozatalból. Igen fiatalok, elég energikus, dallamos zenét nyomnak. Az eddig egyetlen megjelent albumuk letülthető honlapjukról ingyen (Letöltés/mp3). Ha minden igaz februárban befejezik az új albumuk…..
Melodic Death Metal 1KillEmbrace 2011.02.06 12:59:00
 Ismét egy magyar banda. Eléggé thrash-es jellegű a zenéjük, és kicsit furcsán hat a magyar nyelven történő hörgés. régen Killing Art néven voltak ismertek.MySpace, Encyclopaedia Metallum..
Melodic Death Metal Dying Wish 2011.02.04 10:52:00
 Végre ismét egy hazai, a Dying Wish. Kicsit szerintem zavaró a tiszta énekhang. Vájt fülem nem ehhez van szokva. :)Update: Helyesbítek, egyáltalán nem zavaró Dömötör Balázs hangja. Hihetetlen amit a Schizophrenia c. számukban művel. Sajnos már kivált a zenekarból :(. És…..
Melodic Death Metal Arch of Hell 2011.01.21 10:15:00
Az Arch of Hell 2006-ban alakult Csehországban. Zenéjükben egyaránt megtalálhatóak a gótikus és a melodeath-es elemek is. Rendkívül tehetségesek.MySpace , Encyclopaedia Metallum..
A felsőoktatás felhígulása az oktatás színvonalának esésén, valamint a diploma értékének csökkenésén túl, új jelenségeket is a felszínre hozott: ma már több szakdolgozatíró-hálózat kínál megoldást az államvizsga előtt álló hallgatóknak a diplomamunka megírásában.…..
MeloDeath 2011.01.17 17:13:01
@Kerti Gábor: Sajnos én sok olyan embert ismerek, aki elvégezte a programozó szakot, de egy egyszerű Java kódot nem tudna magától megírni, semmi érzékük a programozáshoz. A beadandóik nagy részét megíratják mással, és sajnos a tanár lustaságán is múlik, hogy ő meg nem védeti meg a beadandókat a diákokkal. De mit is várjunk a tanároktól, ha sokszor arra sem képesek, hogy a vizsgán a hallgató személyazonossága felől megbizonyosodjon.

Az elmúlt 6 évben nagy színvonal csökkenést tapasztaltam én is. A legfontosabb tárgyaknál lejjebb vitték a ponthatárokat. Már nem kell beadandókat vagy zh-t írni, nincs beugró.
Melodic Death Metal Map of Metal 2010.12.12 01:49:43
Egy igen érdekes oldal, ahol a Rock és a Metál mindenféle, szerteágazó alfajával megismerkedhetünk. Van róluk leírás (angol wikis), és jó pár számot meg is hallgathatunk. A melodic death metal keletre, középtájt található. ..
    A finn Mors Principium Est-nek elég sok jó száma van, de valahogy nem érzem bennük azt a pluszt, amit a zenétől várok. De nem rosszak.MySpace, Encyclopaedia Metallum..
Melodic Death Metal Thousand Leaves 2010.10.18 12:56:37
A Thousand Leaves-ről nem sokat tudok, csak annyit, hogy japánok, és a fent látható számuk tetszik :)Encyclopaedia Metallum..
MeloDeath 2010.10.29 10:28:48
Melodic Death Metal 1. évforduló 2010.10.29 10:09:00
Egy éves lett a blog!Kicsit nehezen indult be a látogatottság, de mára elég népszerű lett az blog. Sőt, ha google-ben rákeresünk a melodic death metal-ra a magyar oldalak között, akkor első helyen ezt találjuk :) Egy kis statisztika:32 bejegyzés, 31 együttes, 16 országból.9…..