Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nlght84

0 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://index.hu/belfold/2019/09/02/andornaktalya_emberoles_ongyilkossag/?fbclid=IwAR2o6X_bpJV_gcxl7X-GuEnSgzxvLSmn0Rre9C2I-FATgoA9q4ajUqqRjkw A legutóbbi írásom azzal kezdtem  (2 hete), hogy, a magyar gyermekvédelmi "rendszer" működésébe bele vannak kódolva a gyermekhalálok. Sajnos nem gondoltam…..
nlght84 2019.09.03 14:41:27
@MAXVAL bircaman közíró: valszeg megbánom hogy megkérdeztem, de mégis mit értesz "liberális-feminista értékrend" alatt? Manapság bármit rá lehet húzni, mert az emberek azt se tudják melyik mit jelent.
Párizsról is szólhatna ez a poszt, meg - egyszer talán - Budapestről is, de helyette egy északi fővárosban találtam olyan hihetetlenül pezsgő pékségkultúrát, hogy azt feltétlenül érdemes megosztanom!..
nlght84 2018.03.01 16:53:00
@alalala: úgy is a túlnépesedés a 21. század egyik nagy veszélyforrása, egyél belőle minél többet, majd gondolj erre a cikkre, amikor a dokinál ülsz a váróban.
nlght84 2018.03.01 17:25:00
@alalala: szerencséd volt, durvább is lehetett volna, mi van ha egy galeri akart volna egy 2 kg-os, 2 hetes szárazkenyeret szétverni a fejeden? nem biztos hogy megúsztad volna ennyivel, vigyázz a pékárukkal! :)
nlght84 2018.03.02 09:29:38
@Womb Raider: egyetértek veled, a paleo egy trendi baromság, amin pár ember jól megszedi magát mások tájékozatlanságán. Van egészséges életmód és van egészségtelen, ennyi. A munkahelyemhez közeli étkezdében is jól látni a sok hülyét. A nem paleo kaja x összeg, a paleo x+500, ugyanazokból az alapanyagokból készül csak a hülyék "extra adót" fizetnek.
Imádok guggolni. Valószínűleg emiatt is foglalkozok sokat az írásaimban a gyakorlatok királyával. Ilyenkor aztán rögtön megkapom kommentben, hogy nem szabad szabályosan, mélyen guggolni, mert az ízületek, jaj. A másik, amit szívesen hangoztatok, az a nagy súlyok alkalmazása.…..
nlght84 2018.02.27 11:33:16
Saját tapasztalatok avagy gyógyulásom története:
Junkfoodot ettem főleg hosszú évekig, nem törődtem az egészségtémával.
Aztán elkezdtem szép lassan leépülni, de még ekkor sem kaptam észbe.
Amikor már a térdeimben azt éreztem, hogy összeér a két csontom és karcolódik egymáson akkor kezdtem pánikolni, és utánanézni a neten hogy mit lehetne tenni.
A nyakamban is ropogtak a csigolyák. Ha fel kellett menni a lépcsőn akkor szúró fájdalmat éreztem, közben kattogó hangokat adott a tédem. Később már akkor is kattogott ha nem lépcsőztem.

Sok fajta ízületvédőt kipróbáltam. A nagy részüket felejtsétek el, főleg a gyógyszertárakban találhatóakat, jól hangzó átveréseknek tartom őket, szerintem édeskevés ez a hármas: kondroitin-szulfát, glükozamin-szulfát és msm.
Nekem 8 hónapig tartott a vesszőfutásom, szerencsére meggyógyultak az ízületeim, közben legalább 100 órákat töltöttem a magyar és angol nyelvű neten információgyűjtéssel, kutatással.
Alább összefoglalnám a tapasztalataim, hátha segítenek másoknak.

1. Az ízületek nagyon lassan gyógyulnak. Sokkal lassabban, mint Egyrészt rosszabb a tápanyagellátásuk, másrészt nap mint nap használjuk őket, nem nagyon tudjuk nyugalmi állapotban hagyni őket.
2. Nem vagyok orvos, de ahogy én olvastam a térd még a mai napig kutatott terület. Nagyon komplex testrész, sok fajta anyagból áll. Tudjuk mik ezek az anyagok, de nem vagyunk tisztában a pontos regenerációs folyamatokkal, és hogy pontosan melyik anyag milyen kölcsönhatásban van a többivel a térdben.
3. Fontos tudnivaló, hogy az ízületeink (és emellett a hajunk, körmünk, bőrünk) legnagyobbrészt kollagénből épül fel. Ha kevés a kollagén utánpótlásunk, akkor borítékolható a károsodás. Miben van kollagén? Főleg húsokban és étkezési zselatinban. A húsokkal óvatosan, a túlzott bevitel köszvényhez vezethet.
4. C-vitamin, nagyon fontos! Kevesen tudják, hogy a van kollagénképzést elősegítő hatása. Naponta legalább 3000 mg-ot kell szednie egy ízületproblémával küszködőnek, lehetőleg minél több részletre elosztva.
5. Érdemes lerágni a szárnyasok combjain, szárnyain lévő porcokat. Világ életemben utáltam, de amikor gondom volt az ízületemmel akkor lerágtam, túltettem magam az ízén.
6. Víz! Nem tudom eléggé hangsúlyozni a fontosságát. Minden szervednek szüksége van rá, hogy hidratált legyen, az ízületeidnek is különösen fontos. Naponta egy felnőttnek 3 liter kell legalább. Azért túlzásba se kell esni, 4-5 fölé nem szabad menni, de hozzáteszem a legtöbb ember dehidratált. Amikor érzed hogy gyötör a szomjúság akkor már rossz, a szevezeted vízhiányos ezért jelez. Magadtól kell adagolnod a vizet rendszeresen, ne várj a szervezeted vészjelzésére.
7. És akkor térjünk rá a táplálékkiegészítőkre. Ahogy mondtam sok mindent kipróbáltam. Ami nagyon bejött az az Arthroxon Plus (3 helyett 8 komponensű) és a NEM Forte. A "NEM" egy rövidítés nem a tagadó szavunk. Az arthroxon kis mennyiségben tartalmaz NEM-et (ami a tojáshéj hártyájából kivont természetes vegyület). Aki tutira akar menni az mindekettőt szedi. Amire figyelni kell, hogy nem 30 napnyi adagot tartalmaznak hanem kb 18-20 napra elegendőt csak, hogy miért azt ne kérezzétek. Illetve picit drágábbak, de jóval hatásosabbak. Így is hónapokig fog tartani a gyógyulás, nekem a nagyon szar térdeim 8 hónapig gyógyultak, addig szedtem. A 8 hónap alatt elköltöttem kb 150 ezret, de bőven megérte, mert helyrejöttek az ízülteim, és egy műtétre sokkal több pénzed megy rá a közvetett lköltségekkel együtt. Mielőtt termékügynöknek néznétek, semmi közöm nincs a márkához, nyugodtan keressetek ezekre a neten infó után, én is onnan szedtem össze a tudásom.
A „Gazdag kölykök”-sorozatban sok mindent láttunk már (az Instagramon előszeretettel mutogatják a család vagyonát), de azért a szaúdi aranyifjak gazdagsága más kategória. Lássuk, hogyan maxolják ők ki a rongyrázást!..
Az „ősidőkben” (ez esetünkben 1999-et jelenti) a Microsoft alapítója írt egy könyvet, amiben egyebek mellett lefestette, milyennek látja a jövőt. Miközben nyilván sok olyan jóslata volt, ami nem vált be, most lássunk hét olyat, ami gyakorlatilag megvalósult...
nlght84 2017.07.12 16:22:38
@Duplaxiii: Jaj, egy gyengelméjű MS dolgozó is idetalált.
Ehh, na jó gépelek pár sort a kedvedért:

1. Handheld iparág:
Itt hibát hibára halmoztak. Ahhoz képest, hogy először jöttek ki tablettel pl. eléggé a sor végén kullognak. Keress az UWP-re ha nem hallottál róla, jó ötletnek tűnt, öntökönrúgás lett belőle és szégyenteljes kivonulás.
2. Közösségi oldalak: Bill bácsi a 90-es években megálmodta, mégis csillióért kellett megvenniük linkedin-t.
3. Volt egy fasza chatprogramjuk MSN néven. Kb. piacvezető volt. Elbaszták, csillióért meg kellett venni a skype-t.
4. Volt egy piacvezető böngészőjük (IE), a legendás hozzánemértést tanítani lehetne amivel elbaszták az előnyüket.
5. Bill bácsi megálmodta az online vásárlást. Van most már n+1 netes "pénztárca" szolgáltatás, na tippelj mekkora a MS piaci részesedése ebből.
6. Windows Vista: ide csak annyit írok hogy facepalm
7. Microsoft Zune: megpróbálta lemásolni az iPod-ot, katasztrófa lett, beszántották
8. A Nokia telefonos részlegének felvásárlása és tönkretétele
9. Visio: megvették csillióért és alig használja vki
10. Navision: megvették csillióért, hogy majd ezzel odapirítanak az SAP-nek és az Oracle-nek. Fail.

Ide sorolható még: MS windows 10 erőltetett frissítési policy kommunikációja, vagy akár a windows 10 kémkedési gyakorlatát is ide lehetne még venni (amikor a kikapcs gombbal nem tudod kikapcsolni, lol).

Ezek azok amik kapásból eszembe jutottak. A tengernyi bugról nem is beszéltem, amit nem győz javítani hétről-hétre. (Nem csak a régi termékekre gondolok.) Ez a fos cég monopolhelyzetben van az oprendszer piacon és mégis olyan bugokat állít elő, ami a világpolitikára is hatással van. A google a barátod, rengeteg kihagyott lehetőséget, öntökönrúgást találsz.
  Először is, felejtsük el, hogy az agysejtjeink száma felnőttkorban jobb esetben állandó, rosszabb esetben pedig fokozatosan csökken. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az agy rendkívül plasztikus: attól függően, miként használjuk, változik sejtszinten, kapcsolataiban, méretében és…..
nlght84 2017.07.05 14:22:26
@kasza003: Hogy a te szintedre is lefordítsam, ha kapsz szülinapodra egy szerszámkészletet még nem lesz belőled hirtelen gépészmérnök
A hazánk mellett, Ukrajnában felbukkant, majd szélsebesen továbbterjedt régi-új kártevő, a Petya kapcsán kapva kaptam az alkalmon, hogy megnézzem, vajon miként működik a fizikailag is közvetlen fenyegetettség időszakában a magyar kibervédelem. Nem meglepve tapasztaltam, hogy a Nemzeti Elektronikus…..
DiliChef Shakshuka 2017.06.25 14:02:16
4 személyreelkészítés 25 perc1 sárga/zöld/piros paprika1 chili paprika1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma40 dkg paradicsom4 tojás2 szál újhagymasó, bors, köménykoriander, kurkumaFriss, üde, nyárias, paprikás, paradicsomos, tojásos. Egyszóval lecsó. Észak-afrikai stílusban. Tunéziában, Marokkóban…..
nlght84 2017.06.26 11:57:54
@Köksal Baba: A tyúkot, ami tojta a tojást Abdulnak hívták, ezért afrikai a kaja :D
House of Cards rajongók figyelem! Eladóvá vált a sorozatban látott viktoriánus ház, ahol Frank Underwood, azaz Kevin Spacey és Claire Underwood, azaz Robin Wright éldegéltek...
Makacs és elviselhetetlen viszketés, égető fájdalom, rosszul álcázott kínos vakarózás – ki ne ismerné a gombás fertőzés kínzó tüneteit? Statisztikai adatok szerint minden negyedik ember szenved rendszeresen visszatérő gombás megbetegedésben, a reklámok hatására általában különféle csodakrémektől és…..
nlght84 2017.06.14 14:14:47
@pandras11: B+ te ennyire egyszerű vagy? olvastad a linket? semmi közöm nincs a grape vitalhoz, csupán annyi hogy én is egy átvert fogyasztó voltam és leírtam a tapasztalataim, hátha másokat nem basznak át... a tényeket nyugodtan ellenőrizheted az internetes termékinfók alapján egy kis fejszámolással... ha vetted volna a fáradságot és el is olvastad volna amit linkeltem, akkor megspóroltál volna magadnak és nekem is egy kommentnyi időt f***om a***dba
nlght84 2017.06.14 14:17:44
@Consuela NO NO: te meg már megint kaktuszba ültél ?
nlght84 2017.06.14 16:25:14
@mézesmackócskácska: Te most komolyan nekiálltál ízlelésről vitatkozni? ugye tudod, hogy az egy szubjektív dolog? mindenki a saját szemszögéből nézi és tapasztalja a világot, valaki a 2000000+ scoville értékű chilipaprikára is azt mondja, hogy finom, zamatos... te tényleg faék egyszerű ember vagy... házifeladat: ne szaporodj
FittKismama Futok mégsem fogyok... 2016.02.17 17:30:14
Futni könnyű, belénk van kódolva: futottunk a vad elől vagy éppen a vadért. Mozgásszegény életformánk lekorlátozta a futómennyiséget a tömegközlekedési eszközök utáni rohanásra, a gyerekek utáni kergetőzésre a játszótéren. A test izmai mozgásra van berendezkedve, futásra, guggolásra, húzódkodásra,…..
Mindennapi munkánk, szórakozásunk, életünk szerves része lett az informatika, számítógép, laptop, tablet és természetesen az internet. Nem mindegy, hogy milyen számítástechnikai eszközt használunk és az sem, hogy milyen munkafázishoz milyen programot választunk. A megfelelő szoftver megkönnyíti a…..
    Előző cikkünkből megtudhattátok, miért és hogyan tud veszélyes lenni egy pszichoszakember nyilatkozata, most pedig abban segítünk, hogy hiteles információkhoz és szakszerű segítséghez jussatok az által, hogy megtanuljátok felismerni a kóklerség és a csúsztatás…..
nlght84 2014.01.25 19:27:23
Egyikben se bízz!

Rosenhan kísérlet!
en.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experiment

Ráadásul 2008-ban a BBC (szóval nem akárki) megismételte egy kicsit más kontextusban a pszichomókusok képességeit:

In 2008, the BBC's Horizon science program performed a somewhat related experiment over two episodes entitled "How Mad Are You?". The experiment involved ten subjects, five living with previously-diagnosed mental health conditions, and five with no such diagnosis. They were observed by three experts in mental health diagnoses and their challenge was to identify the five with mental health problems.[12] The experts correctly diagnosed two of the ten patients, misdiagnosed one patient, and incorrectly identified two healthy patients as having mental health problems.[13]
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
Hatvanhatodik és hatvanhetedik vendégeim ausztráliai nászutas pár Adelaide városból. Tim és Gabz pont egy éve utaznak a világ körül, tavasszal készülnek hazatérni. Otthon Gabz (24) egy egyetemen dolgozott adminisztrátorként, a férje (30) építkezési vállalkozó. Miután…..
nlght84 2013.10.15 16:49:05
@d.hardman: "én született pestiként rég megtanultam, hogy ami az utcán történik, és nem velem, az nem az én dolgom."

"mi közöd van ahhoz, hogy más mit csinál közterületen? milyen jogon akarsz beleszólni?"

Látszik anyád nem nevelt meg te született pesti...
Ezek alapján gondolom, h nekiestél és kérdőrevontad... vagy ezt már nem is te írtad te hulladék?
nlght84 2013.10.15 16:55:29
@fingerbangs: mi rák az a canahari? remélem nem vmi reinkarnációs bullshitre akarsz megtéríteni...
nlght84 2013.10.15 16:59:49
@fingerbangs: miért kérded, csak nem fel akarsz szedni? a te kommunikációd alapján úgy tűnik hogy hardman hű fegyverhordozója vagy, akinek minden nap tükörfényesre nyalod a hátsóját és várod érte a jutalomfalatot, amely után boldogan ugrándozol el széles vigyorral az arcodon a naplementébe...
Mai hír, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts CEO-ja távozik a cégtől. Aki követte kicsit is az EA sorsát az elmúlt években, azt nem lepte meg a döntés, már gazdasági elemzői blogok is pedzegették, hogy Riccitiellót ki kellene rúgni. Pedig amikor 2007-ben kinevezték,…..
A tavalyi szezon az egyik legkiábrándítóbb időszaka volt a Tour de France-nak. Doppingbotrányával bedőlt a kerékpárosok legnagyobb ikonja. Lance Armstrong hét győzelmének törlése óriási léket ejtett a verseny presztízsén, és a többi résztvevő tisztaságát illetően is egyre…..
Ha a Hideg nyomon és a Tolvajok városa imponáló zsánerdarabjai esetleg nem lettek volna elég meggyőzőek, a tökéletesre csiszolt Argo-akció ellentmondást nem tűrően bizonyítja Ben Affleck rendezői kvalitásait. Az iráni túszdráma egy eddig ismeretlen fejezete, a CIA, Kanada és…..
Egyszerű, gyors és isteni. Lenne...ha nem 6 főre csináltam volna. :) Ekkora létszám mellett egy két és fél órás projekt kerekedett belőle, plusz sütés. (Jó bevallom, ebben benne van, hogy megcsináltam a salátákat is mellé.) Hozzávalók (6 főre) minimum 1-1,2 kg…..
Novák Előd és a Kuruc.info című neonáci portál szoros kapcsolatára mutat rá egy levélíró szerint az a mail, amit szerkesztőségünkbe juttatott el. A levél Novák Előd jobbikos képviselőnek íródott, és a magyar szélsőjobbról és a Jobbikról filmet készítő riporter…..
Kész, a Wikipediára is felkerült a THQ szócikkéhez, hogy "Defunct: January 23, 2013", vagyis a nagy múltú kiadó tegnap megszűnt létezni. Írtunk már róla korábban, hogy milyen rossz üzletpolitika miatt mentek csődbe, és decemberben még úgy tűnt, hogy egyben eladják az egészet 60…..
A 15 éves Shareefa Ali Shuwai kényszerből beleegyezett a házasságba a 90 éves Haider Bin Ali Mashrival, mert nyomorgó családjának szüksége volt a hozományra. A lány szüleivel és 12 testvérével élt Szaúd-Arábia dél-nyugati részén. A család egy szalmából készült házban…..
nlght84 2013.01.16 20:35:49
@Androsz: én csak egy dolgot kérek tőled, vagyis kettőt: mindig legyen nálad gumi és soha ne szaporodj!
A Centrifuga 2005-ben vizsgálta meg Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című kötelező ifjúsági regényét, ami közel száz éve kollektív tudatunk elnyomhatatlan része.  Újraolvasása megrázó felismeréseket tudatosított bennünk, és most, a szerző 135. születésnapja…..
nlght84 2013.01.14 11:43:29
@Cpt. Flint: ha jó könyv kell matriarchális társadalommal, akkor egy bestsellert trilógiát ajánlanék (ami a siker után kb. 20 kötetes könyvsorozattá nőtte ki magát): R.A. Salvatore: Otthon, Száműzött, Menedék

olyan emberrel még nem találkoztam, akinek ne tetszett volna :) tervezem, hogy angolul újraolvasom az egészet