Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aefzuj

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
                       ...a boldogító igen néha nem. De hogyan utasítható vissza egy leánykérés „megfelelően”? A barátnő szerint párja jelenleg sokat ügyködik azon, hogy megkérje, ő pedig meg nem akar egyetlen szóval beletiporni a lelkébe. A vonakodásnak két oka van: még nincsenek elég ideje…..
                       „Nincs melletted, hanem csávókkal dumál, látványosan úgy, mintha nem is lenne köze hozzád, mintha megszűntél volna létezni”...- és ez csak egy jel a sok közül, amit Levélírónk saját tapasztalatok alapján megállapít. Azt is tudja, hogy sok csaj tisztában van vele, hogy egy…..
                       Korábban a pasi is gyerekvállalásban gondolkodott, ám az idő múltával csendben eldöntötte magában, hogy mégse időszerű. Ha a barátnő nem kérdez rá, várhatna akármeddig. Csak a nőknél ez nem ilyen egyszerű, nem érnek rá akármeddig. Lett egy macskájuk, és a pasi azon éli ki az…..
aefzuj 2023.04.06 19:32:39
Nemcsak a „nagyhatalmi” presztízs iránti sóvárgás vezeti a hatalommániás Orbánt, hogy Magyarországot „akkumulátor-nagyhatalommá” tegye, hanem a kétségbeesett kiútkeresés is. Az illiberalizmus, vagyis a Fidesz rövid távú pártérdekeinek alárendelt és ezért abnormális piacgazdasági stratégia…..
                       Ha egy kapcsolatban nincs komolyabb probléma, de a másik fél összefut olyasvalakivel, akit a párjánál többre értékel, törvényszerű, hogy azonnal le fogja cserélni azt, akivel épp együtt van? Mindez jellem vagy ösztön kérdése?                                   Fedezd fel…..
Amikor felfedezed, hogy a pasid úgy beszél egy másik nővel, ahogy veled már nem szokott, ráadásul felismered a hódítós, illetve a „be akarok vágódni nálad”-orgánumát a közös beszélgetéseik során, akkor lehet, hogy párod nem csak nasizni jár össze a büféssel...   Fedezd fel és használd!  Ha…..
                        „Szemét dolog lenne tőlem, ha mielőtt kilépnék ebből, már elkezdenék ismerkedni ez idő alatt?” - Egy három éves házasság került most válságba az asszony elhidegülése miatt, és Levélírónk azon gondolkodik, hogy a sok otthoni flegmázást egy másik nővel kötött ismeretséggel…..
Most olvastam az index cikkében, hogy a Google önműködő autói automatikusan félreállnak, ha megkülönböztetett jelzésű autót észlelnek. Elgondolkodtam, hogy a magyaros találékonyság mit tud ezzel kezdeni. Mert ahol az emberek hajlamosak a forgóajtóban megelőzni a többieket, soron kívül bejutni…..
Régen írtam utoljára elektromos autó ügyben. Egyrészt, azt gondolom, hogy a témában minden pro és kontra álláspont ezer és egyszer fel lett dolgozva, több évre visszamenően lehet böngészni a blogomban erről. Másrészt: rengeteg kellemetlen hozzászólót vonz a téma, mert van egy oldal, amely erkölcsi…..
2100-ban az emberiség lélekszáma 4 milliárd lesz – vagyis 80 év alatt a felére fogyatkozunk. Ezt a demográfiai hipotézist állítja fel James Pomeroy, a HSBC bank közgazdásza. Ez alaposan ellentmond azoknak a feltételezéseknek, hogy a Föld lakossága lassan, de folyamatosan növekszik. Az eddigi…..
Vannak ezek az izék, a bevásárlókocsik. A Tesconál viszonylag egyértelmű a helyzet, százast kell bedobni oszt' jó van. Régebben voltak tantuszok is, őrzök belőle néhányat az utókornak, de mostanság már nem igen lehet pótolni őket. A madaras Tescoba azóta nem járok, mióta valami Jelinek - milyen név…..
 Veszít-e Budapest azon, hogy annyi ember elhagyja a várost?..
aefzuj 2022.08.09 00:14:06
                       „Állítólag a nők a jó lelkű, felelősségteljes, hűséges + intelligens pasikat szeretik. Ő annak tart. Akkor meg mi ez a kitekintgetés nála? Mert nem a viszonzás jele” – A barátnőnek van valami átláthatatlan igényrendszere, mert a legváratlanabb pillanatokban képes eldöntött…..
                       „Azt is mondja, hogy a hapsija nagyon kedves... Én meg úgy tudom, hogy ilyen helyzetben minden pasi kedves, hiszen akar valamit” – Egy aggódó anyuka írt nekünk, mivel sehogy sem tudja elfogadni lánya udvarlóját, aki nála 20 évvel idősebb, de még annál is többnek látszik,…..
A tény, hogy a szomszédunkban dúló fegyveres konfliktus humanitárius katasztrófa, és ebben a minőségében Európában a második világháború óta nem látott tragédiák sorozatával árnyékolja be ezt az évszázadot, aligha vitatható. Az is világosan látszik, hogy mivel Oroszország a világ egyik legnagyobb…..
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
aefzuj 2022.05.02 23:17:23
Írtam már az amerikai filmek szingli anya-ábrázolásáról, és arról is (legutóbb a Cobra Kay kapcsán), mennyire más megítélés alá esik az az anya, aki megözvegyült, aki elvált, vagy akinek nem is volt soha férje. Kimberly Seals Allers a The Washington Post-ban 2016-os cikke: There’s a single-mother…..
aefzuj 2022.03.18 16:38:34
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
Írolvasgondol Cogito 22/2-1 2022.02.14 07:44:00
  Láttuk a Ne nézz fel című Netflix-robbantó filmet, és rögtön lefordítottuk kis hazánkra. Végveszély közeledik, de felkent vezetőinket csakis saját imázsuk és bizniszük érdekli, komoly tudósokból celebeket akarnak csinálni, és ha feltámad bennük a lelkiismeret, elhallgattatják őket. Legfőbb ember…..
Így februárban, mikor a házasság hetét és a szerelmet is ünnepeljük, én is többet olvasok a témában, s merengek el azon, vajon mi lehet a jó házasság titka. Én szeretek arról beszélgetni másokkal (főként a férjemmel), hogy hogyan képzelem el az életet, mit szeretnék úgy csinálni, mint a szüleim,…..