Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gusthy1

0 bejegyzést írt és 695 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mondták volt... putri 2010.07.14 09:00:00
A földfelszín alá mélyülő nyeregtetős lakóépület, amelynek felmenő fala nincs. Sokáig aludt, arra ébredt föl, hogy valami dörgött odafönn – szekérzörgés volt. Hirtelen felkapkodta a ruháit, s felkapaszkodott a putri ajtójáig, aminek hasadékain világosság szüremkedett…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
gusthy1 2020.08.31 19:16:40
@molnibalage: Triviálisan nem igaz az az összefüggés, hogy a szabadabb/fejlettebb országokban több a fertőzött. Svédországban és Brazíliában kb. ugyanannyi az 1m lakosra jutó halálozási arány (és erősen sejthető, hogy a brazil szám drasztikusan alulbecsült, de ha ettől eltekintünk, akkor se igaz a fenti összefüggés). A volt szocialista országok a középmezőnyben vannak a Hopkins listája alapján.
      Az a pasi nárcisztikus - mondják egyesek, de mit is jelent ez? Egy mondatban megfogalmazható: menekülj! De honnan ismerheted fel, hogy egy nárcival van dolgod? A nárcisztikus a legjobb manipulátor a világon, ahogy ezt a politikában is látjuk jelenleg. Kapcsolati téren  értelmezve a…..
gusthy1 2020.01.26 08:54:03
@haXXor: miért csak pasi lehetne? Ismerek nárcisztikus nőt, többet is.
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..
  Legutóbb júniusban szörnyülködtünk egy gyanús Adidas webshopból érkezett cipőn (azóta az az oldal szerencsére az enyészeté is lett), de az a Kínában postázott példány - bár nem volt szép, és pláne nem volt Adidas - semmi  az alábbi képeken szereplő darabhoz képest. Igen, a nyitóképen balra a…..
gusthy1 2019.11.18 07:52:30
@btprg:
Mi köze van ennek a kamu webshopokhoz? A gonostmultik üzemeltetik őket?
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..
A szocik lassan másfél évtizede nem képesek egyetlen valamire való populáris akciót indítani (tüntetés, népszavazási kezdeményezés, választási győzelem), ez időszak alatt a vezetői között egymást váltották az inkompetens és/vagy korrupt (saját források híján újabban a Fidesz érdekeit is szolgáló)…..
gusthy1 2019.06.02 09:33:58
@HaFr: jó, lehet, hogy nem volt világos.
Az a bajom a poszttal, hogy hipotézisek alapján állít valamit, aminek túl sok értelme nincs. Momentum irdatlan terepmunka alapján megszerzett információ mentén döntött úgy, hogy saját jelöltet indít az előválasztáson.
Az utóbbi évtizedekben egyre elterjedtebbé váltak a nyugati országokban bizonyos távol-keleti eredetű meditációs technikák. E technikákat többnyire úgy állítják be a meditáció oktatásával foglalkozó nyugati tanítók, hogy azok haszonnal gyakorolhatók világnézettől, vallástól és kulturális háttértől…..
Tegnap egy napon sikerült kiszúrnom két nagyon is különböző cikket, ami a magyarok őstörténetével és a nyelvével foglalkozik. Az egyik az indexen jelent meg, egy interjú Sudár Balázs történésszel, az MTA kutatójával. A másik egy véleménycikk Czakó Gábor írótól, ez pedig a Magyar Hírlapban szerepelt,…..
gusthy1 2019.02.08 17:16:06
@ételizésítő:

Ami a finnugor őshazát illeti, nyilván kellett lennie egy helynek, ahol valamilyen módon emberek egy kupacban éltek, és viszonylag közös vagy hasonló nyelveken beszéltek. De az "őshaza" fogalma így, ebben a formájában egy ősi, egységes "nép"-re is utalna, és ez fogalmilag is problémás (ki számít egy népnek i.e. 3000-ben?) (Az 5000 úgy jött ki, hogy amit én olvastam, ott kr. e. 4000-re teszik, a X. sz-ban már kr. u. 1000-rel vagyunk, 4+1=5. ). Továbbá még két okból nem "tényállítás" az őshaza: egyrészt csak következtetünk rá, másrészt nagyon sok tipp van, hogy mikor és hol volt. Szóval szerintem egyről beszélünk, csak igyekszem nagyon óvatosan fogalmazni.

A hármasság tekintetében a nál-nél az a középső irányhoz tartozik (valahol ott, -ban-ben, -nál-nél, -on-en-ön stb. ugyanaz az irány), nem érzem, hogy mitől negyedik, de ennyire nem értek hozzá.
gusthy1 2019.02.08 17:20:43
@Comte de Gippaud: A nyelvrokonság vizsgálja a hangtani, szókincsbeli, nyelvtani sajátosságokat is, úgyhogy az "inkább nyelvtan" vs. "inkább szókincs" kérdés nem igazán értelmes. A szókincsbeli hasonlóságokat elsősorban hangtani szabályosságok mentén vizsgálják (milyen szabályos hangtani átalakulások történtek), tehát önmagában a szókészlet hasonlósága nem igazán mond semmit. Ugyanez igaz a nyelvtanra - nem feltétlenül kell azonosnak lennie a nyelvtannak, de valamilyen módon kimutathatónak kell lennie a fejlődés irányának, ÉS ki kell tudni zárni a párhuzamos fejlődéseket (ez utóbbi a legnagyobb nehézség a szókészlettel kapcsolatban egyébként).
Tulajdonképpen amolyan soron kívüli poszt következik ma, ami nem volt előre betervezve, hiszen két napja még úgy volt, hogy Balázs hosszabb időre elvonul egy buddhista kolostorba és majd utána számol be az élményeiről. Nos, a hosszabb időből rövidebb lett, így következzen ma a beszámoló, nem kevés…..
gusthy1 2019.02.08 10:00:04
@gabors: Miért lenne baromság, hogy nem fordíthatod a lábadat a Buddha felé?
Ez egy egyszerű kulturális dolog, a keletiek számára az, hogy valaki felé a talpadat mutatod, a tiszteletlenség jele. Olyan, mint ha minálunk valaki a telefonját nyomogatja, miközben egy másik ember beszél hozzá, egyszerűen parasztság.
Az a csodálatos a köztévében, hogy amikor azt hinnéd, hogy ha már egyszer (hatszor, hatvanhatszor, hatszázhatvanhatszor) megszívták, és leadtak egy olyan videót, amikről később kiderült, hogy nem akkor és/vagy nem is ott játszódnak, ahol ők szerették volna, akkor a körültekintésbe még senki nem halt…..
gusthy1 2019.01.24 15:13:35
@randomgenerator:
Az állítás:
"Ez van most Bécsben"
Ez három tényállítást tartalmaz, ÉS kapcsolatban:
1. Bécsben-ez igaz
2. Megtörtént-ez is igaz
3. Most-ez nem igaz

igaz ÉS igaz ÉS hamis -> Hamis

Ergo hazudtak. Mi a kérdés?
gusthy1 2019.01.24 15:29:06
@Neo07: Ezt hívják mellébeszélésnek.
A kolléga kifogásolja, hogy miért lenne az hazugság, amit a cikk állít.
Leírom, hogy miért.
Erre nem válasz, hogy más mit csinál. Szóval amit írsz, az egy demagóg baromság. A hazugság az hazugság, és ezt bármilyen vélt vagy valós, mástól származó hazugság se menti, továbbá a köztévét többek között az én adómból tartják fent (ellentétben az RTL klubbal), úgyhogy joggal háborodom fel miatta.

De szerintem túl rövid volt a válaszcikked, ezért még nem fogod megkapni a fizut Habonytól, úgyhogy küzdj még kicsit.
Futótűz Hajléktalan törvény. 2019.01.06 08:41:37
Hajléktalan törvény. Ez a törvény, egyértelműen megtiltotta, az életvitelszerűen folytatott utcai tartózkodást. Amit pénzbüntetéssel és börtönbüntetéssel súlyt az állam. Így az átmeneti szállókra hárul minden hajléktalanok törvényes életviteléről szóló lehetőség, ami az egyre bővülő hajléktalan…..
A nyaralókkal és a hatóságokkal is kukoricáztak a balatoni zugárusok, akik közül a kis halak is megkerestek tízévnyi átlagbért egy szezon alatt...
gusthy1 2019.01.02 12:09:47
@sobrijoska10: Ha akkor 1400ft volt az átlagfizetés, az 233,3 cső kukorica, a mai kb. 200.000 ft-os átlagfizetés 500 forintjával az 400 cső. Szóval fajlagosan olcsóbb ma, mint akkor.
Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ..
gusthy1 2019.01.01 12:06:26
@megamedve: ez azért nem olyan egyszerű. A CEU-n emberek dolgoznak, akik itt élnek. Egy rakás képzés specifikusan magyar. Szóval nem olyan könnyű emberek ezreit érintő dolgokban egóból dönteni.
gusthy1 2019.01.01 12:09:37
@Hata Mari..: Sztálin is az volt, Hitler is.
Esküszöm, éreztem, hogy nem kellene december 31 23:59 előtt lezárni a média 2018-as évének értékelését, na de mindegy már, a lényeg, hogy a TV2 és nívódíjas hírműsora, a rendkívül vicces, "Tények" címmel ellátott, naponta jelentkező izé december 29-én este csak rá tudott tenni egy lapáttal az egész…..
gusthy1 2018.12.31 20:01:16
@Edebedebácsi: ezzel egy baj van.
Magyarországon az elmúlt nagyonsok évben akkor volt a társadalom a legkevésbé elutasító a menekültekkel szemben, amikor tényleg voltak itt olyanok.

Ajánlott irodalom Lázár Ervin : Gyere haza, Mikkamakka című műve.
Az október 23-i megemlékezések alkalmával ismét több irányból hallani, hogy most aztán tényleg elegük van az embereknek. Nem lebecsülve az egyéni percepciók fontosságát, vélhetően azonban mégsincs itt az a ”forradalom”, amit sokan ellenzéki oldalról látni vélnek...
gusthy1 2018.10.25 11:50:06
@werinter: erre most több alkalommal is választ kaptam Fidesz-fanoktól. Annyi, hogy úgy élik meg, hogy persze, lopnak meg diktatúra, ami nem szép dolog, de ha nem ők lennének, akkor, idézem az egyiket, "a lipsik kötelezővé tennék a buzulást és a pedofíliát. A migránsok meg megbasznák a feleségeinket és a lányainkat."
És ezt komolyan is gondolják.
Ez egy nagyon hirtelen felindulásból indított blog első posztja.  Igazából annyira fel vagyok indulva, hogy alig találom a szavakat. Pedig jól tudom, hogy nem lenne szabad, a saját testi-lelki egészségem érdekében, blablabla. Igen. Hallgattam Bagdy Emőkét, olvastam a Candide-ot, meg minden. Csak  a…..
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
gusthy1 2018.09.14 00:29:12
@Voznyák Pista: Pár ezer ember közé nem érdemes könnygázt fújni. Verőembert küldeni ötven kilós bölcsészekre meg országgyűlési képviselőre, az fajlagosan brutálisabb dolog. Szóval ne legyenek illúziók ezzel kapcsolatban.
Blogadó Orbán a kettősügynök 2018.09.11 19:01:27
Egy nappal a szavazás előtt, az Európai Parlament mai plenáris ülésén megvitatták a Sargentini jelentést. A Sargentini jelentésről röviden:Judith Sargentini jelentése Magyarország jogállamiságának meglétét kérdőjelezi meg, ezt 12 pontban fejti ki. A legvégén azt javasolja, hogy vessék be az EU…..
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
gusthy1 2018.09.10 08:01:54
@apro_marosan_petergabor: dehogynem. Ha más nem megy, olvasd el a wikin a manysi és hanti nyelvekre vonatkozó szócikkeket. Érdemes megnézni például a számokat ezeken a nyelveken.
Libertarian A trollkirály 2018.08.26 06:00:00
Nem tudom, volt-e korábban olyan időszak, amikor a pusztán provokációs célokat szolgáló reakciós álkommunikációnak – közismertebb nevén trollkodásnak – nagyobb divatja lett volna, mint manapság. Az elsősorban a fiatalabb korosztály szórakozásának tulajdonított mezőnybe szállt be nyélgázon hasítva a…..
Az addig oké, hogy ahhoz, hogy hivatalos felszólítás legyen, muszáj papíralapú értesítést küldenie a szolgáltatónak a tartozásokról. De miért nem lehet ezzel párhuzamosan elektronikusan is kommunikálni a kialakult helyzetet az előfizető felé? Email, sms, telefonhívás - a nem ajánlott postai…..
Ha az ember azt olvassa egy mobilcsomagról, hogy korlátlan, akkor bizony arra számít, hogy egy izmosabb összegért cserébe, azt csinál, amit akar. Pláne, ha szó szerint az szerepel a hirdetésben, hogy korlátlan perc és sms, mint a Vodafone RED esetében. Hát barátaim, ez pont nem így van. Itt akkor…..
Kevés olyan gyártó van, amelynek a termékei annyi elkötelezett rajongót és lenéző vagy irigykedő ellendrukkert termeltek volna ki, mint az Apple. Abba a végeláthatatlan vitába nem is akarnék belemenni, hogy a Macek és iPhone-ok túlárazott szarok, vagy formatervezett, minőséget képviselő prémium…..