Regisztráció Blogot indítok
Adatok
al Dajjal

0 bejegyzést írt és 465 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abból, amit a prohibícióról tudunk, szinte semmi sem igaz! Egyúttal számos érdekesség van az amerikai alkoholtilalom okai és következményei között, amit alig ismer valaki. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!..
Az afrikai kontinens bővelkedik véreskezű diktátorokban, zsarnokokban - még akkor is, ha csak az elmúlt néhány évtized történéseit nézzük. Persze nem mindenki kezdi szadista félistenként a politikai pályafutását (még Afrikában sem), sokszor események hosszú láncolata vezet addig, hogy az adott…..
Hekus Dönci, a kamaraerdei ügy, a szőkített hajú gyilkos Sántha Dezső, az ámokfutó Richter Richárd, a martfűi rém és a rendőrgyilkos Soós Lajos. Benzinkút- és gyerekrablás, családirtás és a zuglói nyilasper... Biztos vagyok benne hogy az olvasók közül nincs olyan, aki legalább egyikről - ha nem…..
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
al Dajjal 2021.04.21 10:16:56
@morph on deer: A kevés tesztelés és a kontaktkutatás hiánya már kezdetektől probléma volt itt. Ahogy írtad, valószínűleg ez is megdobja a halálozási adatokat nálunk.
al Dajjal 2021.04.21 12:44:40
@Los Gigantes:
A busz elütéses példa innen van:
index.hu/techtud/2021/04/01/modszertan-koronavirus-a-vilagban-halalozas/

"Aki az intenzív osztályra került az elmúlt időszakban,annak kb 80-90% meghalt Magyarországon , (kórházi főig 80% - ról beszèlt)
Tavaly Szlávik meg 40-50%- ról beszèlt,"
Tudtommal nem az intenzíven, hanem a lélegeztető gépre kerültek között ilyen a halálozási arány - és szintén nagyon magas azoké, akinél a kóros elhízást jelölik meg.
Az autóipar, az autó-motorsport és általában az autózás kényelme sokat köszönhet azoknak a zseniális női pioníreknek, akik kulcsszerepet játszottak abban, hogy ma már igazi élmény legyen autót vezetni. A 20. század és az autóipar hajnala óta számos női feltaláló és autóversenyző bizonyítja be, hogy…..
al Dajjal 2021.04.02 12:40:09
@jancsi_31: "olyan ez, mint a főzés. a nők tudnak főzni, de a férfiak inkább farokméregetők, ezért a főzőversenyeken inkább férfiak villonganak. "
Meg az éttermi séfek kb 90%-a férfi. Azért mennek ők a főzőversenyre, mert eleve alig van női séf.
A 8. pont szerintem is kakukktojás.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
al Dajjal 2021.03.22 15:50:05
@hessrudi: Akkor nem vagyok egyedül. :-)
al Dajjal 2021.03.22 16:17:50
@Club Sandwich: "Nem is ertem, milyen defektje lehetett azoknak, akik az ottani autoboseg mellett dunszt is keletit vasaroltak... "
1992-ben a szüleimmel Dániában voltunk nyaralni. 120-as Skoda + NDK sátras utánfutó párossal. Az állunk is leesett, hogy mennyi helyi rendszámú 120-ast láttunk ott.
Sajnos a járványos betegségektől való félelem, a tudományos magyarázatok hiánya és az „örök” emberi ostobaság ragályos időkben számtalan összeesküvés-elméletet szül – nem csak hajdan, napjainkban is. A betegség és a terjedés okát kereső műveletlen, sokszor fanatizálható népességre mindig is jellemző…..
al Dajjal 2021.03.19 11:54:18
@MAXVAL birсaman közíró: Fenti cikkből pont nem az jön le, hogy megszakította volna a mintát. Sőt, sokszor a papság az élére állt az ilyen pogromoknak.

@Exploiter: Akkor én holnaptól egy karddal hadonászva járok az utcán, mert nekem az a létem értelme, hogy minél jobb kardforgató legyek, s folyamatosan gyakorolni akarok. Aki közel jön, hát magára vessen. Mindenki vigyázzon magára! Ne kényszerítsen senki arra, hogy csak otthon, edzőteremben gyakoroljak.
Na, kb ilyen a korlátozásellenesek hozzáállása.
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
al Dajjal 2021.03.19 09:40:03
@queenagi: Konkrétan kémkedésért.
A lengyel emigráns kormány és a lengyel-szovjet kommunista vezetés közötti viszony egyre jobban megromlott. Władysław Anders tábornok, a 2. Lengyel Hadtest (a legnagyobb nyugaton állomásozó lengyel haderő) parancsnoka felkérte Pileckit, hogy térjen vissza Lengyelországba, és tájékoztassa őt a kialakult helyzetről.

Pilecki új személyazonosságot vett fel, 1945 októberében Lengyelországba utazott, és kiépítette hírszerző hálózatát.
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
Ancsa köszönt minket a 74. összefoglaló elején. Azt kell mondjam, ma nagyon egyben van: jó a smink, jó a séró és ez a lehetetlen anyagú felső is jól áll neki. Hozzá képest Virdzsó és Merdzsó eléggé le vannak rongyolódva, nem tesz jót nekik a Gazda-Hét. Azzal kezdünk, hogy a két jobb sorsra érdemes a…..
al Dajjal 2021.01.27 16:36:55
Kellemes tavaszi januári napot mindenkinek, véget értek a szabadságolások, újra mehet mindenki dógozni, nekem meg nincs olyan sok ihletem ennek az unalmas résznek a feldolgozásához, de majdcsak kitalálok valamit… PP van ma is, elég szolid outfitben és szavazásra buzdít minket egy olyan kérdéssel,…..
Ez a hogyvolt picit rendhagyó lesz. Telelövöm képekkel, mert a mai napot egyéb kötelezettségek teljesítésével kell töltenem. Ugyanakkor nincs ok szomorkodni, mert a tegnapi borzalomból egyébként sem lehetne sokkal többet kihozni. Azzal kezdünk, hogy Bálint edzi Dzsinát hogyan kell felkészülni egy…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
Az Egyesült Államok egyike azoknak az országoknak, ahol a szülők bármely nevet adhatnak a gyermekeiknek. Más országokban azonban vannak tilalmak, vagy azért, mert az illetékesek szerint kárt okozhatnak a gyerekeknek, vagy az ország kulturális identitásával ellenkeznek. Az Államokban tudunk olyan…..
A történelem bővelkedik olyan fegyveres konfliktusokban, amelyeknek első látásra (és másodikra, harmadikra) nem sok értelmük volt; emberek tíz- meg tízezrei áldozták életüket a hazájukért, hogy aztán az ellenséggel közös határ ne változzon, ellenben az ország a tönk szélére kerüljön (itt, a…..
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
al Dajjal 2020.07.22 08:45:37
@¿Qué tapas hay?: Az olimpia kezdetben az amatőr sportolóknak volt. Csak a '80-as évektől engedélyezik a profik részvételét.
Ha abortuszon gondolkozol... (de inkább ne tedd!) Elérkezett az idő, hogy írjak picit az abortuszról. Vagyis inkább megpróbáljak „lebeszélni” róla minél több embert, hogy ne lépje meg, ha éppen gondolkozik rajta. A teljes véleményem talán kifejtem majd egyszer. De az nem ma lesz. Elég hosszú…..
al Dajjal 2020.07.17 10:57:36
Külön vita lehetne abból, melyikünk ítéli meg durvábban a másikat véleményéért, vagy stílusáért. Nincs értelme, nem is megyek bele.

Folyamatosan a rabszolgaságot hozod fel ellenpéldaként, hogy az milyen kegyetlen, barbár dolog. Igazad is van, holott köztudott, hogy pl a római birodalomban a civilizáció és a gazdaság alapja volt a rabszolgaság.
A kettő között viszont számomra van egy nagy különbség. Sokáig gondolkoztam, leírjam-e, mert tuti kiveri a biztosítékot nálad - és lehet, hogy másoknál is - de megindokolja a véleményem.
A rabszolga kifejlett, élő ember. A magzatnak viszont nagyjából a hatodik hónaptól van mérhető esélye a méhen kívül életben maradni. Vannak persze hírek életben maradt koraszülöttről, akik 4,5-5 hónapra születtek, de ez már szenzáció számba menő ritkaság. 6 hónapos koraszülött az, aki hónapokig tartó intenzív ellátás mellett jó eséllyel életben marad. Eddig az időig, de különösen az első három hónapban hiába mozog, van szívhangja, a testen kívül életképtelen, durván kifejezve: csak egy parazita a nő testében. Olyannyira, hogy az első három hónapban reális esély van arra, hogy a magzatot a nő immunrendszere támadja meg és pusztítja el. Tekinthetünk egy szervre is mint külön lényre? A szív pl. testen kívül, lombikban is képes tovább dobogni, mégsem külön élőlény és gond nélkül eltávolítjuk, cseréljük.
Számomra ott kezdődik az élet, mikor már a méhen kívül, _önállóan_ is képes létezni. Ezzel együtt mondom azt, hogy a 12-24. hét között csak nagyon indokolt esetben lehessen abortuszt elvégezni.
És itt jön képbe ismét a sertéshús/marhahús kérdése. Nagyon sokaknak ez nagyon komoly, határozott meggyőződése, mégsem hallani olyat, hogy mindenki másra is rá akarnák kényszeríteni.
Ha a fogantatás pillanatától vesszük az élet kezdetét, akkor miért nem vesszük élőlénynek magát a spermiumot? Összetettebb, mint a fogantatás után pár órával sokszorosan osztódott sejthalmaz. Ebben az esetben viszont akkor minden önkielégítés tömegmészárlás?
Röviden a lényeg: A magzatot lehet élőnek tekinteni - ebben hajlok is az egyetértésre. De nem önálló létforma, hanem a női test része, mint egy szerv vagy testrész - vagy durva kifejezéssel parazita, amit szintén lelkiismeret-furdalás nélkül távolítunk el.
Minden évben több mint 4 millió lányt metélnek körül, zömével 15 éven aluliakat. Az eljárásnak többféle típusa létezik: enyhébb változatánál a klitorisz fölötti bőrt csípik le, a legbrutálisabb csonkításkor pedig az egész nemi szervet eltávolítják, majd összevarrják. Egyiknek sincs semmilyen pozitív…..
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Még épp hogy csak annyi időnk volt, hogy megszokjuk, hétfőnként visszatér az életünkbe a luxus, ha csak a képernyőn keresztül, de akkor is, és máris itt vagyunk az utolsó résznél, zokogó szmájli. Onnan folytatjuk, ahol legutóbb abbahagyjuk, leánykérésbe csöppentünk, ám az izgalom kedvéért még 30…..
Sorozatgyilkosok nem csak a XIX.-XX. században voltak, hanem jóval korábban is találkozhatunk velük. Nagyon sok forrás Hasfelmetsző Jack-et tekinti az első igazi sorozatgyilkosnak, azonban tőle már sokkal hamarabb is tevékenykedett egy kegyetlen gyilkos. A cikk ezt a rettenetes történetet követi…..
A most következő bejegyzésben a hidegháború idején eltűnt, vagy vélhetően eltűnt néhány űrhajósról lesz szó. A téma nagysága miatt csak néhány érdekesebb esetet vagy személyt választottunk ki, mivel ezzel a témával akár egy 200+ oldal hosszúságú könyvet is meg lehetne tölteni...
al Dajjal 2020.02.19 15:35:51
@nts: Engedd meg, hogy megpróbáljam feloldani az ellentmondást.
Hivatalos verzió: alkoholizmus -> kizárás -> baleset, felismerhetetlen holttest
Konteo: Nem alkoholista -> eltűnt -> pár évvel később megrendezték a halálát.
A Matthew Perry és Bruce Willis főszereplésével 2000-ben elkészült maffia-komédia ugyan nem tartozik a kritikusok által nagyra értékelt filmek közé, a közönség azonban szerette, szereti is a mai napig. A forgatásnak köszönhetjük többek között azt, hogy Willisnek szerepelnie kellett a Jóbarátokban –…..