Regisztráció Blogot indítok
Adatok
al Dajjal

0 bejegyzést írt és 459 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
al Dajjal 2022.04.27 22:08:39
@Borzi Bobó:
"5. Globális atom-háború. Valószínűség: <1%. Ez Oroszország számára bizonyosan öngyilkos akció lenne."
Putyint a halál torkában kb kurvára nem érdekelné Oroszország sorsa. Hitler is úgy volt vele, ha a népe nem küzdött eléggé az ő győzelméért, akkor pusztuljon az is vele. Simán lehet ilyen mentalitás Putyintól is. Csak neki még ahhoz is van fegyvere, hogy azt mondja: Pusztuljon a népem, de az ellenségem is!
    Kezdjünk barátkozni a Mi Hazánkkal! Ugyanis van rá esély, hogy a következő parlamentben ott lesz. És ha ott lesz nem mindegy, hogy hova áll. Kép; 24.hu Annyira a két nagy tömbbel foglalkozunk, hogy fel sem merül, miszerint bárki más is labdába rúghatna majd áprilisban a végelszámolásnál.…..
al Dajjal 2022.02.04 09:47:37
@6.Lenin:
rokaffya.blog.hu/2022/02/01/kezdjunk_baratkozni_a_mi_hazankkal_787/full_commentlist/1#c41192672
A zsarolásra gyönyörű példa a megboldogult szdsz. Nem csak az ész nélküli privatizációt erőltették rá egy elvileg balos pártra, de még egy miniszterelnöki puccsot is kierőszakoltak. Amikor a hatalom érdekében mindenkinek egy irányba kell tartani, ott a legkisebb tagban is felmerülhet az igény, hogy ő most akkor egy picit nagyobb szeletet akar a tortából.
Gyurcsána a baloldali dominanciát az mszp háttérben történő bedarálásával érte el. Ez a EP választáson derült ki. Onnantól legnagyobbként tud magára hivatkozni, ezért sorakoznak mögé, nem azért, mert zsarolja őket. Ez az én véleményem, de tévedhetek.
al Dajjal 2022.02.04 11:32:58
@6.Lenin: Na, igen. Bangóné nagy kérdés. A patkányozás semmi. Kórózs, Lackner, Czeglédy éli világát, holott ezek mellett egy diploma bekamuzása semmi. De a legjobb példa, hogy Gyurcsány a mai napig konkrétan büszke az őszödi beszédre, hogy hazudtak, nem csináltak semmit - mondjuk ezt folytatták utána is. Szerintem sima pozícióharc. Kevesebb a szavazó, csökkennek a zsíros képviselői/bizottsági helyek, megy a kiszorítósdi.
A miniszterelnök beleegyezése nélkül biztosan nem kerülhettek volna nyilvánosságra annak a nyomozásnak az eredményei, melyben érintett Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese. Ez már csak így szokás egy olyan rendszerben, melyben egyetlen ember akaratán múlik, hogy valaki felemelkedik vagy…..
al Dajjal 2021.12.10 12:02:35
@frikazojd: Figyelembe véve, hogy a baloldalon még csak szándék sincs soha a felelősség vállalására (Gyurcsány a mai napig konkrétan büszke a 2006 előtti ténykedésére és az őszödi beszédre, Kórózs Lajos a mai napig a népjóléti bizottság elnöke, Lackner Csaba a mai napig önkormányzati képviselő, Czeglédy Csabát több százmilliós megrendelésekkel tömik a balos önkormányzatok, Karigeri hazugságok tucatjai után is nemtelen támadások áldozatának tartja magát) valahogy nagyon nem érzem úgy, hogy a baloldalnak bármiféle erkölcsi fölénye lenne, s kevesebb lenne a lopás egy kormányváltás után. Sőt! Épp hogy többen fognak tolongani a húsos fazéknál.
1991. Egy idős katona mutatja a győzelem jelét egy égő ház előtt a délszláv háborúban, valahol Horvátországban..
al Dajjal 2021.11.17 09:23:35
@Namely: "Soha nem értettem , hogy miért ajnározzák az asztronautákat. Nem a mérnököké az érdem? Én is hős vagyok, mert tudok repülőgépet vezetni?"
Azt hiszem, ez ügyben kérdezd nyugodtan az Apollo 1 legénységét, Vlagyimir Komarovot vagy a Challenger legénységét. A mérnökök számolták el, az űrhajósok fizettek érte.
Igen, repülőt vezetni sem egyszerű. Nem véletlen tanítják annyi ideig.
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk eddigi epizódjaiban látogatást tettünk már Türkmenisztánban, Észak-Koreában és Zimbabwében. A negyedik részben maradunk Afrikában, hogy megismerkedjünk az utolsó spanyol gyarmat romjain hatalmát kiépítő elnökkel, akinek tízéves rémuralma mellett…..
1.A NOB alapvetően nem zár ki senkit  Elvileg kizárhatta volna a kínaiakat, hiszen olyan járványt szabadítottak a világra, hogy emiatt az olimpia csúszott és zárt kapuk mellett kellett megrendezni a versenyeket. (Esetleg még kártérítésre kötelezhették volna őket.) Kizárhatták volna az oroszokat is…..
al Dajjal 2021.08.10 14:09:46
@gigabursch: Úszás vs. kajak-kenu. Egyszerűen a pálya mérete miatt. Úszásnál van egy 50-es medence, ott úsznak 1-8 hosszt, végig látod az összes versenyzőt, s többé-kevésbé azt is, hogy ki hol tart. K-K esetében egy hosszú pálya, pár száz méter kivételével csak kivehetetlen foltokat látni. Hiába vannak ott a bóják, kevesebb, mint 100 méter, ahol valóban látod is a verseny állását. Ezen kívül úszásban pár percenként, futószalagon jönnek a futamok, Kajak-Kenunál hajók beállása, futam, hajók el, újabb adag be. Sok az üresjárat.
Abból, amit a prohibícióról tudunk, szinte semmi sem igaz! Egyúttal számos érdekesség van az amerikai alkoholtilalom okai és következményei között, amit alig ismer valaki. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!..
Az afrikai kontinens bővelkedik véreskezű diktátorokban, zsarnokokban - még akkor is, ha csak az elmúlt néhány évtized történéseit nézzük. Persze nem mindenki kezdi szadista félistenként a politikai pályafutását (még Afrikában sem), sokszor események hosszú láncolata vezet addig, hogy az adott…..
Hekus Dönci, a kamaraerdei ügy, a szőkített hajú gyilkos Sántha Dezső, az ámokfutó Richter Richárd, a martfűi rém és a rendőrgyilkos Soós Lajos. Benzinkút- és gyerekrablás, családirtás és a zuglói nyilasper... Biztos vagyok benne hogy az olvasók közül nincs olyan, aki legalább egyikről - ha nem…..
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
al Dajjal 2021.04.21 10:16:56
@morph on deer: A kevés tesztelés és a kontaktkutatás hiánya már kezdetektől probléma volt itt. Ahogy írtad, valószínűleg ez is megdobja a halálozási adatokat nálunk.
al Dajjal 2021.04.21 12:44:40
@Los Gigantes:
A busz elütéses példa innen van:
index.hu/techtud/2021/04/01/modszertan-koronavirus-a-vilagban-halalozas/

"Aki az intenzív osztályra került az elmúlt időszakban,annak kb 80-90% meghalt Magyarországon , (kórházi főig 80% - ról beszèlt)
Tavaly Szlávik meg 40-50%- ról beszèlt,"
Tudtommal nem az intenzíven, hanem a lélegeztető gépre kerültek között ilyen a halálozási arány - és szintén nagyon magas azoké, akinél a kóros elhízást jelölik meg.
Az autóipar, az autó-motorsport és általában az autózás kényelme sokat köszönhet azoknak a zseniális női pioníreknek, akik kulcsszerepet játszottak abban, hogy ma már igazi élmény legyen autót vezetni. A 20. század és az autóipar hajnala óta számos női feltaláló és autóversenyző bizonyítja be, hogy…..
al Dajjal 2021.04.02 12:40:09
@jancsi_31: "olyan ez, mint a főzés. a nők tudnak főzni, de a férfiak inkább farokméregetők, ezért a főzőversenyeken inkább férfiak villonganak. "
Meg az éttermi séfek kb 90%-a férfi. Azért mennek ők a főzőversenyre, mert eleve alig van női séf.
A 8. pont szerintem is kakukktojás.
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
al Dajjal 2021.03.22 15:50:05
@hessrudi: Akkor nem vagyok egyedül. :-)
al Dajjal 2021.03.22 16:17:50
@Club Sandwich: "Nem is ertem, milyen defektje lehetett azoknak, akik az ottani autoboseg mellett dunszt is keletit vasaroltak... "
1992-ben a szüleimmel Dániában voltunk nyaralni. 120-as Skoda + NDK sátras utánfutó párossal. Az állunk is leesett, hogy mennyi helyi rendszámú 120-ast láttunk ott.
Sajnos a járványos betegségektől való félelem, a tudományos magyarázatok hiánya és az „örök” emberi ostobaság ragályos időkben számtalan összeesküvés-elméletet szül – nem csak hajdan, napjainkban is. A betegség és a terjedés okát kereső műveletlen, sokszor fanatizálható népességre mindig is jellemző…..
al Dajjal 2021.03.19 11:54:18
@MAXVAL birсaman közíró: Fenti cikkből pont nem az jön le, hogy megszakította volna a mintát. Sőt, sokszor a papság az élére állt az ilyen pogromoknak.

@Exploiter: Akkor én holnaptól egy karddal hadonászva járok az utcán, mert nekem az a létem értelme, hogy minél jobb kardforgató legyek, s folyamatosan gyakorolni akarok. Aki közel jön, hát magára vessen. Mindenki vigyázzon magára! Ne kényszerítsen senki arra, hogy csak otthon, edzőteremben gyakoroljak.
Na, kb ilyen a korlátozásellenesek hozzáállása.
Mostani adásunkban egy bátor lengyel hazafit ismerhetünk meg, aki az ellenálló mozgalom tagjaként bejuttatta magát az auschwitzi táborba, hogy onnan küldjön jelentéseket és megszervezze az ottani ellenállást. Witold Pilecki több alkalommal is kockáztatta az életet a hazájáért, neve mégis csak a…..
al Dajjal 2021.03.19 09:40:03
@queenagi: Konkrétan kémkedésért.
A lengyel emigráns kormány és a lengyel-szovjet kommunista vezetés közötti viszony egyre jobban megromlott. Władysław Anders tábornok, a 2. Lengyel Hadtest (a legnagyobb nyugaton állomásozó lengyel haderő) parancsnoka felkérte Pileckit, hogy térjen vissza Lengyelországba, és tájékoztassa őt a kialakult helyzetről.

Pilecki új személyazonosságot vett fel, 1945 októberében Lengyelországba utazott, és kiépítette hírszerző hálózatát.
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
Ancsa köszönt minket a 74. összefoglaló elején. Azt kell mondjam, ma nagyon egyben van: jó a smink, jó a séró és ez a lehetetlen anyagú felső is jól áll neki. Hozzá képest Virdzsó és Merdzsó eléggé le vannak rongyolódva, nem tesz jót nekik a Gazda-Hét. Azzal kezdünk, hogy a két jobb sorsra érdemes a…..
al Dajjal 2021.01.27 16:36:55
Kellemes tavaszi januári napot mindenkinek, véget értek a szabadságolások, újra mehet mindenki dógozni, nekem meg nincs olyan sok ihletem ennek az unalmas résznek a feldolgozásához, de majdcsak kitalálok valamit… PP van ma is, elég szolid outfitben és szavazásra buzdít minket egy olyan kérdéssel,…..
Ez a hogyvolt picit rendhagyó lesz. Telelövöm képekkel, mert a mai napot egyéb kötelezettségek teljesítésével kell töltenem. Ugyanakkor nincs ok szomorkodni, mert a tegnapi borzalomból egyébként sem lehetne sokkal többet kihozni. Azzal kezdünk, hogy Bálint edzi Dzsinát hogyan kell felkészülni egy…..
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
Az Egyesült Államok egyike azoknak az országoknak, ahol a szülők bármely nevet adhatnak a gyermekeiknek. Más országokban azonban vannak tilalmak, vagy azért, mert az illetékesek szerint kárt okozhatnak a gyerekeknek, vagy az ország kulturális identitásával ellenkeznek. Az Államokban tudunk olyan…..
A történelem bővelkedik olyan fegyveres konfliktusokban, amelyeknek első látásra (és másodikra, harmadikra) nem sok értelmük volt; emberek tíz- meg tízezrei áldozták életüket a hazájukért, hogy aztán az ellenséggel közös határ ne változzon, ellenben az ország a tönk szélére kerüljön (itt, a…..
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
al Dajjal 2020.07.22 08:45:37
@¿Qué tapas hay?: Az olimpia kezdetben az amatőr sportolóknak volt. Csak a '80-as évektől engedélyezik a profik részvételét.