Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csáki István

5 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy megtiszteltetés ért a közelmúltban. Egy kedves fiatal pár felkért, hogy én készítsem el az augusztusban tartandó esküvőjükre a köszönőajándékokat gyerkőc vendégeik számára. Határozott elképzeléssel fordultak hozzám, Lilleliis kismackóját szerették volna.  7 db macikát horgoltam, külön…..
Sziasztok, Ha valakinek olvasót hozott volna a karácsony, és beletrafál ebbe a blogba, annak itt van egy kis ajándék, nevezzük mondjuk mintakollekciónak, a Multimédiapláza jóvoltából. Hovanyecz László: Garas Dezső- Nincs titok Jack London: A vadon szava (pdf)…..
Csáki István 2012.12.25 12:26:55
 "Hali! Egyetemi beadandóm miatt georeferáltam Budapest 1941-es légifotóit, amit még márciusban blogoltál, kitettem egy ingyentárhelyre google maps összehasonlítással:  budapest1941.bplaced.net." - írta Balázs. Bár gőzöm sincs, mi az a georeferálás, ez az…..
Csáki István 2012.05.15 13:23:26
@Baalazs: drupart.hu/map/ nekem gyorsabbnak tűnik, teszteljétek
WTCC Hírblog Találjátok már ki! 2012.01.28 12:19:00
Nincsenek nagy elvárásaim egy világbajnoksággal szemben, csupán annyit szeretnék, hogy januárra legyen kész az aktuális versenynaptár. De nincs, sőt, folyamatosan változik ez-az, és mint kiderült, több biztosnak hitt helyszín sem annyira tuti. Vagy mondjuk inkább úgy, még nincs…..
Csáki István 2012.01.31 09:52:03
@Lanti_WTCC: sorry, de ez nem sikerült :) nekem még mindig a hangyafasznyi Times betűk vannak, de majd megszokom, vagy olvasom inkább Readerből...
 Feltételezett ügyfél: E.ON Hungária Feltételezett brief:Robi!!!!Elfelejtettem mondani, hogy holnapra kellenének plakátok! Valami figyelemfelkeltő! Tudom, hogy ilyesmi általában több nap, úgyhogy szabad kezet kaptok! Csak annyi megkötés lenne, hogy képet NEM tudunk…..
E-könyv olvasók Megmondtam… 2011.09.29 14:25:00
Sokszor kérdezték tőlem e-könyv-olvasók kapcsán, hogy „Te, neked milyen eszközöd van?” Mindig azt az előre gyártott választ adtam, hogy „ha kell, kérek és kapok tesztelésre, minek saját?!” Egyébként meg „várom, hogy az Amazon kihozza a Kindle 3…..
Google.  Kétségtelenül a világ egyik legismertebb vállalata. A Google az elmúlt 15 év alatt az egész internetet behálózó birodalommá vált, mely nélkül ma már szinte elképzelhetetlen a virtuális élet. Google, Gmail, Google Maps, YouTube, hogy csak néhány dolgot említsünk.…..
Asszem blog Kender Kindle tok 2011.04.02 15:52:00
Meghozták az Amazontól ezt a gyönyörű Kindle tokot ("Eco-nique natural Hemp Brown case cover for Amazon Kindle 3"), élőben sokkal szebb, mint a hivatalos Amazon fotókon. Ilyen az amazonos kép:   Így néz ki igaziból: Sokkal sötétebb: Nagyon kellemes a tapintása,…..
Amikor végre elindult a magyar MTV (ami még a Music Television nevet viselte és láthatók voltak rajta videoklipek is), rögtön feltűnt, hogy állandóan ugyanazok a hirdetések ismétlődnek az összes reklámsávban. Akkoriban ez egy T-Home-os téma volt, bár akkor lehet, hogy még volt…..
– Jean, tegyen a székre egy újságpapírt, míg rááll.– Fölösleges, uram, így is elérem a POLCot.Tudjátok kedves Olvasók, blogot írni felettébb idő- és kutatásigényes művelet. A sodró mindennapokba nem mindig fér bele, ezért is fordul elő, hogy jó szándékunk és…..
Csáki István 2011.03.23 20:01:53
@Horasz: "Az epub erőltetése meglehetősen rossz taktika, de ezzel mindenki tisztában van, csak a piaci szereplők nem..."

Kb annyira minthogy az alexandra ebook oldala csak ie9-ben működik :D
Critical Miss Ha felforr a teavíz 2011.01.14 07:53:00
Nagyon fontos kérdésben szeretnék tippeket kapni tőletek. Ezen áll vagy bukik, hogy jó fej vagyok-e vagy sem, illetve hogy hogyan lehetnék az. A lényeg, hogy észrevettem: többféle stratégiát lehet követni az irodai teavíz felforralásával kapcsolatban.Az egyik, hogy valaki sok…..
Eljutottunk oda, hogy tényleg mindenkinek Facebook oldala van, de minimum a tömegmárkáknak. Általában ilyenkor nem csak a termékeiket állítják előtérbe a cégek, hanem megmutatják, mennyire jófejek, milyen jó náluk dolgozni, mekkora menőség az egész. A dolognak sok esetben…..
Nos, valóban nem kellett sokat várnia arra, hogy a Rovio kitolja androidos készülékekre is az Angry Birds teljes, 1.3.5.-ös verzióját. A jó hír, hogy minden 1.6+-os Androidon elfut a játék, ráadásul - ellentétben az iphone-os verzióval - teljesen ingyenes, úgyhogy mind a 63 pályát…..
Csáki István 2010.10.18 08:56:09
@Kroly: mennyi hely kell neki? nekem van szabad 38 MB, de azt mondja hogy még kell neki... pfff
Nos, végre nekem is lett Priority Inbox-om, és egy nap használat után már azt is tudom, hogy nekem nagyon nagy szükségem volt egy ilyen megoldásra. Miért? Elsősorban azért, mert bár nagyon aktívan használom a levélcsillagozás funkciót, gyakran elfelejtem megnézni a Starred…..
Csáki István 2010.09.03 14:36:41
@mcs: egyetértek, én se értem ezt a hypeot. Normálisan cimkézett levelek, beállított filterekkel nem lehet elakadni a munkában.
A közéleti-politikai és a kulturális műsorok után most a köztévé új sorozatfelhozatalát nézzük meg. Az újdonságok nagy része Olaszországból érkezik. Az m1-en a 17:30-as sávban folytatódik a Mindig zöldebb című ausztrál sorozat, amelynek műsorra tűzi a 2. szériáját is az…..
Csáki István 2010.08.24 15:20:00
Critical Miss I'm doctor House 2010.08.11 10:34:00
Még nem olvastam el egyetlen könyvet sem a kreativitásról és arról, hogyan kell jól ötletelni, mindenesetre azt figyeltem meg, hogy nekem leginkább valamilyen hétköznapi tevékenység közben jutnak eszembe az itt is közzétett ötleteim. Kábé mint House doktornak az egyes epizódok…..
Sokadszorra lett Apple-csaj, de hát van benne valami ütnivalóan, rendkívül ellenszenves módon vonzó, ráadásul új eszközzel sikerült lefotózni, arról nem is beszélve, hogy ma szabadult kéthetes börtönbüntetéséből, ami állítólag teljesen megváltoztatta. "Csodálatosan…..
Urbanista Cuki újpesti buhera 2010.08.04 08:46:33
 Cuki! Mindössze ennyit fűzött Szily Laci a linkhez, amit küldött. Tényleg klassz kompozíció: az alsó ablak, a korlát nélküli erkély, a drótok, a színek, na meg persze a redőny. De végül is funkcionálisan minden klappol...
Nahát, jobbkor szinte nem is indíthattam volna ezt a kis nyereményjátékot, mert pont elég rossz napom volt tegnap. És nagyon aranyos volt a legkülönbözőbb helyeken puszikra bukkanni. Szóval ki tudja, lehet, hogy ebből hagyomány lesz. Eleve: hátha lemond a David Carradine DVD-kről a…..
Csáki István 2010.06.07 13:35:50
Critical Miss PUSZI 2010.06.03 07:31:00
Szeretettel üdvözlöm a századik Google Readeres követőmet! Természetesen puszilom a többieket is, és rájuk is gondolva szeretném megünnepelni ezt a fantasztikus pillanatot egy mini nyereményjátékkal.Azok, akik visszapuszilnak, azaz beírják kommentben, e-mailen, Twitteren, Tumblr-en…..
Csáki István 2010.06.03 08:19:04
A Skála Metró előtti forgó óráról már télen akartam csinálni egy kis videót, mert olyan klassz spontán installáció volt, hogy bármelyik képzőművész bevállalta volna: szép komótosan forogtak körbe-körbe a rajta lógó 60-70 centis jégcsapok.* Lehet, hogy most már anélkül…..
Nos, végre megjelent a Dropbox hivatalos appja Androidra is. Első próbálgatásra nekem egy picit csalódás. Jó lenne, ha állítgatni tudnám, hogy mikor és milyen típusú hálózaton adatszinkronizáljon, és ha törölni, folderekbe mozgatni is tudnám a Dropboxban tárolt fájljaimat.…..
Ubuntu blog Ubuntu One zenebolt 2010.03.24 10:09:00
Már néhány hónapja elérhető az integrált Ubuntu One nevű online tárhelyszolgáltatás ami ingyenes, 2 gb. helyet jelent minden regisztrált felhasználójának.  Én nem nagyon használtam eddig mert már korábban hozzászoktam a dropbboxhoz. A két szolgáltatás lényege ugyanaz…..
Nemrég eszembe jutott, hogy életem első marketingleckéjét a McDonald's egyik vidéki egységének üzletvezetőjétől kaptam.Történt ugyanis, hogy a középiskolai osztályommal külföldi kirándulásra készültünk, az egészet szervező tanár pedig gondolta, most nagyon korszerű lesz.…..
Nagyon bosszantó, hogy egyébként jó nevű webszerkesztő cégek is mennyire nincsenek tisztában a keresőoptimalizálással. Ez persze jó nekünk, akik ezzel foglalkoznak, de az ügyfélnek nem jó. Plusz költség, plusz idő, pedig némi alapvető tudás és odafigyelés nagyon sok dolgot…..
Csáki István 2010.02.18 10:49:13
@Konrad: thx, bár ebbe tapasztalatom szerint az ügyfél is beleszól.. "nem kell oda az az izé", mondja a breadcrumbra, ill nem használja a meta lehetőségeket. azaz bekapcsolhatom én, de minek? hogy zabálja a rendszert? majd ha kell neki, kéri, bekapcsolom
Csáki István 2010.02.18 11:47:33
@Konrad: ok, tiszta sor