Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnarchoAteista

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megmutatta a Guns N' Roses, hogyan is tolta tavaly az ipart. A négydalos koncertrészletben, melyet Wichitában rögzítettek 2019. október 7-én, három saját szám mellett Glen Campbell dalának, a Wichita Linemannek az átirata is helyet kapott...
Határátkelő Nokedli ketchuppel 2019.10.12 06:30:00
Vajon miért zártak be sorra külföldön a magyar éttermek, melyek között akadt kifejezetten híres és sikeres is? Az a baj, amikor identitását veszíti egy hely vagy valami más lehet mögötte?..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
AnarchoAteista 2019.08.11 10:43:38
Nem ájulok el a külhonba szakadt hazánkfiaitól. Egyrészt él róluk a kép, hogy magasan kvalifikált, européer réteg, akik szorgalmukkal tették magukat nélkülözhetetlenné, másrészt az otthon maradtak szerint olyan emberek távoztak, kiknek nem volt különösebb társadalmi beágyazottságuk. Ééés persze az is lehet, hogy égett a lábuk alatt a talaj. Gondolom páran leírhatták már előttem, de hazatelepülők jelentős része hamar visszamenne Nyugat-Európába, részben a megnemértettség, részben pedig a kényelmes anyagiak miatt. A hazatértek másik jelentős része agitálna, hogy "gyerünk, fogjunk össze", de szerintem nekik vagy az orrbavágás jönne össze, vagy csatlakoznának kis fáziskéséssel az előző csoporthoz. Ezzel az értelmiségi csoportot - kis sarkitás után lezártam. Aztán van az a réteg, amelyik se nem művelt, sem nem végez nélkülözhetetlen munkát, sem nem akarja újraintegrálni kis hazánk őket. szabolcsi-borsodi, reptérre gombás sarokkal, klumpában, nejlonszatyorral kióbégatókra gondolok, akikre igazából sehol sincs szükség. (Hacsaknem az állami segélyrendszer kimerítését nem vesszük annak.) Aztán vannak még a tekergők, akik sehol nem érzik jól magukat, viszont számukra tökmindegy, hol veszik fel megint csendben a fonalat. Szeretném abban hinni, hogy a legelső réteg felpezsdítené kis hazánkat, de igazából nem tudok. A pokol és az őrizetlen kondér tragikomikus vicce. A magyar ember nagyon jól tud érvényesülni egyénileg és uram bocsá' a zavarosban is, de társaságban már képes és hajlamos a klikkesedésre. Nem tartok attól, hogy ne sározódna be a keze, ha egyszer felelős pozícióba kerülne. Na tessék, ezeket a gondolatokat is a magyar énem íratja velem...
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
AnarchoAteista 2019.07.23 23:16:59
A török származásúaknál valahogy tényleg kilóg a lóláb, szomszédeim sem átallanak éjfékor porszívózni, vagy éppen hangosan veszekedni. Kaja: én spec szeretem a bratwurst-ot, meg a káposztát, de kinek mi. Cserébe egy-egy nagyobb áruházláncban elképesztő választék van fagyasztott kajából és úgy általában mindenből. Negatívumként élem meg, hogy sörfogyasztásban nagyon nacionalisták, nagyobb itallerakatokban sem nagyon van pölö belga sör. Politika: elmondható, hogy nem igazán illendő őket a politikáról kérdezni, ha meg valaki válaszol, ne adj' isten önként adja elő nézeteid, annak van egyfajta "ausländer 'raus!"-bukéja. Az átlagember itt is azt szajkózza, amit a média mond neki. Nagyon nem szeretik Trump-ot :) Közlekedés: benzinszájúak, a biciklis pedig untertier. A britek ebből a szempontból sokkal udvariasabbak voltak. Amennyiben biciklire pattan az ember, arra számítson h az ehhez való infrastruktúra kiváló, a sofőrök viszont tajt' bunkók, és előszeretettel ignorálják az elsőbbségadás kötelező táblát. Modor: ha tudják valamiről, hogy az ő saruk, akkor hajlandóak önkritikát gyakorolni, de amint esély van rá, h más b@szta el, máris hallod a "das ist deine Schuld"-litániát. Ha valamit javasolnak, akkor azt kvázi utasításként adják ki. Magyarok: errefelé már nagyon nincs belőlük (NRW), de inkább cinikus mosollyal fogadom, ha ezt hallom: "tedd vissza, nem lehet beletenni a kézipoggyászba." Nagyon sok a szláv viszont errefelé, bocsáttassék meg nekem az oroszoktól egyenesen félek. Magyarokról való vélemény: jó szakembereknek tartják őket, renoménk magasabb szinten a románokénál. Általában véve nem szeretik a káojrópai segílykázős attitűdöt.

Ennyi jut eszembe, és persze ezek erős lózungok/általánosítások.

Elsősorban azért szeretek itt lakni, mert nem értek mindent, és jó néha, ha a környező zsodogás nem rongálja mélabús magyar lelkemet. Plusz képes vagyok egyedül is egyről a kettőre jutni, ami azért fizikai melósként nem evidens otthon...
A focisták hajviselete állandó téma. Megkockáztatom, hogy a világ tévéi előtt több szó esik a játékosok hajáról, mint magáról a meccs alakulásáról. Az extravagáns játékosok ugyanis kötelesek ugyanazt a “ruhát” hordani, mint szürke társaik, már ékszereket sem lehet viselni, ezért számukra az…..
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
AnarchoAteista 2019.07.03 23:12:57
London ordas drága lett az uccsó tíz évben. Mikor én odakerültem, egy átlagos 3 bedroom lakás 250 ezerbe fájt Haringey-ben (2010), most ugyanazok a putrik mennek 750-ért. Pofátlan árazás van, egy nyomoronc studio-ért elkérnek 900-1000 fontot is, és ez kb. a 4-es, 5-ös zóna. Szoba: a legutóbbi öt és fél négyzetméteremért már 550 fontot köhögtem havonta. A legtöbb bevit (migiri-tigiri, stb) munkája a belvároshoz köti (mert nagy általánosságban vendéglátózik), beutazni sem olcsó. A szobabérlés twist olivéri nyomora ideig-óráig oké, de néhány év múlva kifejezetten idegesítőek a rotálódó lakótársak, és a többen egy szobát bérlők nyomorának parfümkivonata. Fűszag dettó.

A megkereshető pénz mezei melósként nem olyan észveszejtően nagy, ha kiveszel egy lakást egyedül, valószínű, hogy éhenhalsz. Jó esetben SEMMI nem marad :) A flatshare is csak ideig óráig opció, mer' előbb utóbb a cimbid szerelmes lesz/kitúr az új partnerével/stb. Ilyenkor jön szóba a commuter-ség a környező városokból, pölö Lutonból, ahonnan ötven perc alatt a City-ben vagy, és megúsztál egy csomó átszállást, mert a pályaudvarok a közbontban vannak. Ám erre nemcsak Te jössz rá, hanem a többi Twist Olivér is. Eredmény? Az elővárosokban is p1csa mód kezdenek elszállni az árak. Vészesetre ott van a többi nagyobb város, azok lakhatási költségei élhetőbbek még, cserébe nincs London-Budapest "fekete vonat", vagy szopó odaérni.

Mindezek ellenére szerettem Londont, mert a viktoriánus házaknak van egyfajta bája, és mindent megkapsz azonnal ha van pénzed+időd utazni, hisz' mégiscsak világváros, telepettyezve fogyasztást serkentő templomokkal :)

Azt mondanám, hogy nemcsak a londoniaknak fáj a lakhatás, hanem minden nyugati nagyvárosban élőnek. Amint a városban lakók száma két-háromszázezer felé nő, nagyon kezdenek megborulni az árak. Most Észak-Németországot zaklatom, és elégedett vagyok azzal amit nyújt. Egyedül bérlek lakást (két szoba, nappali), az utolsó számlával, privát parkolóval, tokkal-vonóval együtt hétszáz ojróért. Egy ezres marad dajdajozni, nagyon jó. Ha tizenöt kilométerrel arrébb akarnék élni, nagyvárosban, az már minimum 1100 euró lenne. Dél-Fáterlandban úgy hallom még kellemtelenebb a helyzet hisz sok az "eszkimó" (á la hazánkfia), és drága a fóka. München környéke pölö rohadt mód megfizethetlen.

Nekem ordas szerencsém volt, hogy egy isten háta mögötti kisüzembe hívtak melózni, és bele tudtam költözni a szájába, így a bicikli is opció lett. Ha netán pattanni kell innen, feltankolok néhány havi kaltmiete-vel, és ugyanezt fogom csinálni. Életképes stratégia.
Ha meg kellene nevezni a kedvenc európai városomat, nagyon nagy bajban lennék, mert több olyan hely is van, ahol nagyon jól éreztem magam és bármikor szívesen visszamennék. Az egyik biztos befutó azonban Prága lenne, a top 3-ban a helye. Miért? Nyilván mindenkinek más élményei vannak, másra fókuszál…..
Azon szinte már meg sem lepődünk, ha egy híres, és még annál is szexibb Victoria's  Secret modellt látunk egy hollywoodi kasszasiker plakátján, na de mi a helyzet a fiúkkal!? Mai cikkemben öt olyan ismert és nem mellesleg elismert színészt hozta el nektek, akik bizony modellekként…..
AnarchoAteista 2018.02.27 20:24:59
A Női test maga a csoda, Életet tud adni, és folyamatos változásban van, formálódik. A rendszeres edzés pedig szemmel látható nyomot hagy rajta, amit a következő lélegzetelállító sorozatban Te is megtekinthetsz. A képen látható Nők foglalkoznak a testükkel. Sokak szerint túl sokat is, mert ez már…..
AnarchoAteista 2017.02.15 11:25:31
Az önmegvalósítás ezen része max. az első gyerekig érvényes. Imádom amúgy az izmos nőket. Ilyenkor úgy érzem, hogy átlépnek egy régi, megkövesedett dogmát (miszerint nem állnak jól az izmok egy nőnek). Nem túl gyakori, hogy egy konditeremben nemcsak a popsiformálókat űzik vadul a nők, ami szerintem amúgy is abszurdum. Amikor megjelenik valaki élete első edzésén (nőként), irrreális vágyakat fogalmaz meg: hogy legyen feszes, kerek popsija, lehetőleg túlfejlett combizmok nélkül, hogy mindezt célgépekkel hama'-gyorsan el lehessen érni. A cici lehetőleg maradjon meg, egy minimális bébihájjal egyetemben. Az, hogy széles vállat pakoljanak magukra, attól már nagyon prüszkölnek, ahogy rettegnek az erezettségtől is. Ilyenkor azt mondom, hogy marha sok munkát kellene belerakni a testedbe, hogy tényleg túl izmos légy.

Az izomfejlődés nem jön olyan könnyen, ahogy a fogyás sem megy visszafogott, egészséges táplálkozás nélkül. Sokszor látok olyanokat, akik nagyon komolyan kifárasztják magukat, aztán a remélt eredmények (mínusz centik) mégsem jönnek. Miért? Mert otthon fejest ugranak a hűtőbe, a hagyományos magyar kajákat pedig nem űzik a hétvégékre (igenis van helye a zsírnak is az étkezésben - mindössze a kellő önmegtartóztatáson múlik minden).

Visszatérve a képsorozatra: nagyon jó, hogy ezek a formák elterjedőben vannak a lányok-nők-asszonyok körében. Ilyenkor lehet persze szörnyülködni, de szerintem még mindig könnyebb az "önelfogadás" barlangjába visszhúzódni, mint vasakat ragadni.

Egyáltalán nem kell szégyellni, ha valaki tapasztalatlanként lemegy a terembe. Az értelmesebbje nem fogja kiröhögni, hisz' nem azért vagyunk ott, hogy komplexusokat építsünk, hanem hogy megszabaduljunk tőlük.
Sokan kihagyjak, sokan muszájból csinálják, kevesen szeretik, páran imádják, Bakhar Nabieva pedig túlzásba viszi. Ő az a kivétel, aki nő létére képes volt túlzásba vinni a lábedzést. Olyannyira, hogy az alakja aránytalanná vált és testalkata inkább hasonlít egy kerékpárversenyzőhöz, mintsem egy…..
AnarchoAteista 2016.08.15 22:29:02
Gyakori szokás kizárólag a sokszor emlegetett, mindenki által ismert látványosságokat megnézni egy-egy országban, így ezúttal olyan európai falvakat és kisebb településeket mutatunk be, amelyek látványát sok főváros is megirigyelheti. Tartsatok velünk és fedezzük fel…..
Már reggel éreztem, hogy fasza napom lesz, korán felébredtem, fájt a fejem, a hasam, leginkább mindenem, kivéve szempillámat. Imádom ezt, ahogy gondolom minden csaj. Aztán azon gondolkodtam mi lenne, ha még egy pasi is lenne mellettem és így kellene, hogy elviseljen, meg még szexet is…..
A társkeresés sokaknak nem szórakozás, hanem sokkal inkább kínszenvedés. Szeretnének társat találni, de nem nagyon megy nekik. Hiába online naphosszat valaki és van regisztrálva szinte mindenhova, ha hátránnyal indul a társkeresésben. Sajnos manapság egyre több minden miatt kerülhettek hátrányba. De…..
Egy világ választott el tőle. Nem értettünk mi egyet szinte semmiben. Máshonnan jöttünk, máshova mentünk. Mégis nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment. Az utunk csak egyszer keresztezte egymást. Márciusban a Blogalization bloggervita után odajött hozzám, és kicsit feszengve…..
A mai poszt finoman szólva is rendhagyó lesz, ugyanakkor a magyar és az angliai lakások és házak közti különbség olyan gyakori téma, hogy úgy gondoltam, még olyan részletesen is érdemes beszélni róla, ahogyan Digger teszi mai írásában. Nem állítom, hogy nem megy elképesztő…..
AnarchoAteista 2014.06.18 20:18:19
Nagyon alapos leírás, tetszett a poszt! Magam is az angol építőipart "erősítem", és néha komoly szinten bermolnunk kell az öcsémmel.

Amit még hozzáfűznék: a viktoriánus korban egymillió tucatház épült Londonban, ezek javarésze alkotja ma is a lakások derekát. Nem meglepő tehát, hogy szerkezetileg kifogásolhatóak. A vizet és a függőt nem nagyon ismerik, szoktam is bőszen fotózni az elrettentő példákat. A nyílászárók egyszeres üvegezésűek, de a hőingadozás kisebb, ez akkora gondot nem okoz. A fagyhatár szabványuk 20 centi körül (Mo. 90 cm), a fűtést -⁴ fokig méretezik. Az épületasztalos munkáik csapnivalóak, ezért leginkább fehérre festik, ami ápol és eltakar. Ablakok dettó fehérek, mert a rohadást kiválóan megoldja a késtapasz, és mindenféle kendács-segédanyagok (wet rot hardener, stb.), a fehér pedig mindent hibát befed. A villanyáramköreik elpusztíthatatlanok, mert kettőfeles vezetéket használnak a dugaljáramkörhöz, amj röhögve elbírja az olajradiátoraikat ( telente slágercikk, a Curry's-ben). A vízellátásuk esőáramú, a padláson van egy kád, oszt abból jön a csapvíz. Ha beledöglik egy patkány, az sem baj, mondjuk én szivesen iszok a csapból, hahaha. A nappali ablakok viszont körívesek, a napfény kihasználása miatt.

Szumma: nem szarabb, csak más. Mi a német építési filozófiát vettük át, ezért néznek ki az otthoni házak erősebbnek (nota bene: fiatalabbak is!) A brit házak sokkal több esőt kapnak, emiatt folyamatos külső karbantartást igényelnek. Szerencsére, különben éhendöglenék...
Abban semmi újdonság nincs, hogy a brit főváros rengeteg magyar otthonává vált az elmúlt években. Persze London drága is, az időjárás sem olyan, mint Magyarországon, az ételek is mások, és persze sok embernek az elején meg kell küzdeni az előrejutásért. A mai poszt egy…..
Jonathan Demme egyike azon rendezőknek, akik miután feljutottak a csúcsra, hamar le is szánkáztak róla. Egykoron olyan meghatározó filmeket készített, mint A bárányok hallgatnak vagy az azt követő AIDS-dráma, a Philadelphia, ám ezzel véget is ér a sor. Töredelmesen bevallom, hogy az utóbbit sokáig…..
Isten éltesse! De tudtad, hogy az 1984-es születésű, New York-i bombázónak eredetileg Olivia Jane Cockburn volt a neve?!? Hát, nomen est omen, ahogy a művelt gladiátorok mondanák Spartacusék véráztatta homokjában. A 30 éves színésznőt természetesen mindenki a Dr. House-ból…..
Noha ma még aligha ugrik görcsbe a Mattel részvényeseinek gyomra, ha meghallják a Lammily nevet, Barbie érdekes ellenfele repülőrajtot vett. Hogy mi lesz belőle, az majd kiderül. Nickolay Lammnak elege lett a Barbie babák valóban meglehetősen természetellenes testarányából,…..
MaNDA Pecz Samu, a városépítő 2014.02.28 10:00:00
1854. március 1-én, 160 évvel ezelőtt született a 19. század második felének legnevesebb építészei közé tartozó Pecz Samu. Ha csak a Városligeti fasor és a Bajza utca sarkán álló evangélikus templomot és gimnáziumot idézzük fel művei közül, már akkor tudjuk, nem volt akárki. Ha még azt is…..
A minap low budget filmeken gondolkodtam és érdekes felismerés tört rám, miszerint meglepő módon a sci-fi műfaj tudja felmutatni a legtöbb kevés pénzből készült, de értékes művet. Ezekből válogattam most párat, melyeket mindenképp látnod kell, ha még nem láttad. Szólok, a…..
Razzul vagyok, az új tag aki legfőképp animékkel fog foglalkozni a blog alakulatában, de bármiről szívesen írok ami a keleti furcsaságok sorát gyarapítja. Úgy tartja a mondás: „Jótól lopni nem szégyen”. Nos ezen cikk alanya rengeteg rendezőt és forgatókönyvírót ihletett…..