Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyreo

0 bejegyzést írt és 1171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A radikális antimigrációs politika (narratíva) logikája erősen emlékeztet a Trianon és Auschwitz közös gyökerét jelentő kismagyar xenofób politikáéra. Nem egyszerűen arról van szó tehát, hogy xenofób a mai magyar politika, hanem ezen túl a xenofóbia - a politika túlsúlyos vezérmotívuma lévén - olyan…..
Van itt ez a klassz képsor, amelyet boldogan lájkol az internet aparaja-nagyja. Ez a haza körülmények között úgy fordítódik le, hogy az állam "ingyenessé tette" a közétkeztetést, "ingyen" tűzifát osztogat, "ingyen" képez informatikusokat, "ingyenesen" biztosít nyelvtanfolyamokat, miegymás. Még…..
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
Csodálkozom, hogy meghívtak, nem is tudom, hogy kerülök ide – kezdte Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt a köztévé Ma Reggel c. műsorában. Öt forintért megmondom. (Infláció volt/van.) Vannak, akiket zsarolnak, vannak, akiket fizetnek és vannak a hasznos hülyék. Puzsér talán a 43. átmeneti hasznos…..
A fideszes propagandagépezet nemcsak a súlyával, hanem a "minőségével" is újat hozott az utóbbi évek nyilvánosságába. Ami kezdetben "papagájkommandónak" indult, az feltehetően közvetlen orosz segítséggel, de mindenképpen orosz (ill. korábbi náci) mintára a nyilvánosság teljes "szerkezetváltozását"…..
Számos biztató jel mellett tegnap azért kiütköztek a Momentum mai "tudásának" korlátai is. Az esemény jó szervezettsége, jó dizájnja, a nem megvetendő méretű tömeg, a kiegyensúlyozott és a mai valóságunkhoz mérten különösen jó színvonalú beszédek mellett a gondolat még nagyon nincs…..
Tyreo 2017.05.02 20:40:33
@Jazo: amíg nincs MSZP-Jobbik összefogás addig teljesen mindegy, hogy mit csinál egy 2%-os párt.
Nem tévedhetek nagyot, ha úgy gondolom, az elmúlt hét botrányos történéseiről, nagyon kevesen vannak csak, akik még nem értesültek. Ha valaki mégsem tudná, miről is beszélek, természetesen a Közép-európai Egyetem – vagy gyakrabban használt nevén CEU – működését ellehetetlenítő törvény…..
Tyreo 2017.04.14 22:15:36
@gigabursch: Szerintem is botrány, hogy vannak egyetemek, ahol:
- jogosulatlanul osztogatnak szart sem érő diplomákat

A diplomájuk a legjobb az országban.
- olyan képzések vannak, amik totál életellenesek => genderizmus

Ezt nem te döntöd el

- üzemi szinten verik át a diplomáik használhatóságával a munkaadók és a munkavállalók széles tömegét

Nem vernek át senkit, a diplomájuk messze a legjobb az országban.
- jópár jogszabályi előírást nem tudnak betartani,

Egyetlen jogszabálynak nem tudnak betartani amit azért és úgy hoztak, hogy ne lehessen.

- s amikor minderre fény derül, még nekik áll feljebb és hőzöngenek, ahelyett, hogy kibeb@sz...tt gyorsan inkább a saját portájukon tennének rendet.

ennek már annyira nincs köze a vaéósághoz, hogy nem tudok rá reagálni.

S ennél már csak egy nagyobb botrány van. A CEU hallgatói megnyerték az agymosási nagydíjat. Büszkék lehetnek magukra és tanáraikra.

ezt meg már nem is értem.
 Közeledik a 2018-as választás, és már most látszik, sokkal izgibb lesz a verseny a második helyért, mint anno 14-ben volt. A szokásos barátaink is tudnak még újat hozni a porondra, de még izgalmasabb az új arcok. A Momentum sikeres nemzetiálom-szaggatása után úgy tűnik…..
Tyreo 2017.03.19 02:18:50
@digipenna: szó sem volt arról, hogy ne lett volna nagyobb előkészület.
Momentum saját bevallása szerint is 2 éve szerveződött a látóhatár alatt, a Nolimpia-s népszavazásra pedig tavaly a kvótás "népszavazás" óta készültek.
A volt miniszterelnök többedszer nyilvánította ki, hogy nem hajlandó lelépni a színről, hiszen a politikai piacon van egy jól látható tábora, és ameddig támogatója van, addig vajon mi oka lenne lelépni. Ehhez szereti hozzátenni, hogy mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy hasonló tábort növeljen…..
Tyreo 2017.02.08 19:48:47
Tyreo 2017.02.10 21:27:56
@unionista᠋: parttalan zsidózás. nem lehetne végre lapozni és érvekkel próbálkozni?
és most nem arra gondoltam, hogy most ide vágsz 5-10 linket és videót, hogy most ezen mit kell magyarázni...
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
Tyreo 2017.02.10 19:25:58
@jose maria padilla: azt vágod ugye, hogy a golyó nem válogat a buzoidok és az "igazi férfiak között"...
Tyreo 2017.02.10 19:28:00
@dr. dodó: és miért nem történt ugyan ez mondjuk Brazíliában, ahol szintén volt végtelen föld stb?
Javasolt olvasmány a Miért buknak el nemzetek című mű.
A Momentum Mozgalom tegnapig a szükséges 138 ezer aláírásból 55 ezret már össze is gyűjtött a budapesti olimpia ügyében tartandó népszavazás kezdeményezése érdekében. Alig kezdték el a gyűjtést, így ez már most komoly eredmény. Az utcákon és az aluljárókban sorok kanyarognak a pultoknál aláírni.…..
Tyreo 2017.01.28 17:51:18
@nick papagiorgo: de miért ne lehetne pl a megspórolt 700milliárdból befejezni az M0-t?
Mivel a megfelelő lakcím hiánya nagyon sok esetben a lakásszegénység következménye, A Város Mindenkié és az Utcajogász évek óta kiemelten foglalkoznak a lakcímmel kapcsolatos problémákkal. Évente közel kétszáz ember keresi meg csoportunkat különböző lakcímmel kapcsolatos nehézségekkel. A…..
Tyreo 2016.12.16 16:34:11
@Pampalini13: ja csakhogy a legtöbb tulaj kategorikusan kijelenti, hogy nem lehet bejelentkezni (nyilván mert nem fizet adót, és reméli, hogy így kevésbé bukik le). Innentől meg marad a háta mögött bejelentés mert ugye az orvostól meg meghalhatsz a küszöbén is ha nincs lakcímkártyád.
(amúgy komolyan olyan érzésem van, hogy ez az ország a saját maga ellensége.)
Donald Trump, az USA újonnan megválasztott elnöke még nem is lépett hivatalba, mégis hatalmas a hisztéria az ellentáborban. Pedig, aki azt állítja, hogy tudja, milyen elnök lesz belőle, az aligha tudja, mit beszél. Legnagyobb valószínűséggel még maga Trump sem tudja. De máris akkora a hisztéria,…..
FIGYELEM! A következő írás SPOILEReket tartalmaz a sorozatból és a könyvekből. Figyelmeztettelek! Én tudom, milyen érzés, amikor lelövik a poént…..
Tyreo 2016.10.31 23:45:21
@K.R.R.K: Nem biztos amúgy, hogy mindez a sorozat hibája. Martin nagy húzása az volt, hogy elrejtette a főszereplőket a sorozata elején, így látványosan meg tudta ölni azokat akik annak tűntek. De ez nem játszható a végéig, hogy egy karakter sem marad akivel szimpatizál a befogadó. Képzeld el azt a szituációt, hogy epic mega csata a sorozat legvégén meghal mindenki, majd megkoronázzák északi nemes13-at aki két képkockán is állt Jon mellett. Nem egy működő megoldás. Így sajna marad az, hogy már lassan tudjuk kik a főszereplők, kik fognak maximum a legvégén meghalni.
troll hozzászólását meg töröld ki, ne rontsa el másnak is.
Tyreo 2016.11.01 13:00:40
@K.R.R.K: A sorozatbeli Arya-nak szerintem pont jó volt ez így. Miután kinyírták azt a nőt a társulatnál, szerintem nem volt oka csatlakozni. Plusz neki az egész karaktere, jelleme a bosszúról szólt, az lett volna karakteridegen, ha most mindent hátrahagyva inkább békét keresne. Eleve ezért állt be faceless-ekhez is. (és persze ezért volt fura, hogy át tudta verni őket. már a kard elrejtésekor egyértelmű volt, hogy ő nem lesz senki)
Szóval szerintem ezzel pont nem volt baj. persze az utazást elnagyolták, de azt meg én annyira nem bánom. persze amúgy hibák voltak pl a másik tanulóval történő leszámolás...
  Ma Magyarországon a politikai rendezvények szempontjából leginkább mozgósítható csoport a nyugdíjasoké. Persze fontos, hogy a fiatalabb generációknál jelentősebb élettapasztalattal rendelkezők is elmondják véleményüket, aktívak maradjanak a társadalmunkat érintő dolgok kapcsán. De a korosztály…..
A magyar nacionalizmus a társadalom legalább 85%-ára van hatással. Ez a legerősebb fegyvere az országban a "jobboldalnak", ennek van a legnagyobb mozgósító ereje, ez képes a leginkább szenvedélyekkel helyettesíteni az értelmet a politikai cselekvésben, amire a kormányzatnak a képességei és…..
Tyreo 2016.10.02 17:32:45
@Brix: komolyan érdekelne, hogy ezt te elhiszed e, vagy fizetnek érte...
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
A magyar ügyészség felháborítóan elfogult munkásságáról már rengeteg cikket írtunk. A következő két ügyben azonban már tényleg minden határon átment a vádhatóság...
Tyreo 2016.04.04 21:49:04
@anyadmajma: kíváncsi vagyok hogyan mentik ki magukat, és magyarázzák meg. kicsit olyan mint amikor egy sorozatnak várod a következő részét.
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
2 éve még minden további nélkül azt gondoltuk, 2015 tele lesz hatalmas mozgóképes csodákkal, vagy legalábbis ütős blockbusterekkel. Ehhez képest a felhozatal finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után, és elsősorban nem is kifejezetten a színvonallal volt a baj, hanem, hogy…..
Széky János, kollégám a nyilvánosságban, akivel alapvető értékek is összekötnek, egy érdekes cikkben utasítja el a budapesti és a varsói "események" analógiás megközelítését, magyarán azt, hogy Lengyelország hazánk sorsára jutna az autokráciának való behódolásban. "A…..
1000 leütés Kapitalizmust! 2015.08.07 07:06:52
A magyarok elfeledkeztek arról, hogy milyen bánatos, szürke, reménytelen volt az országuk Kádár idején, milyen volt először szembesülni (ki, mikor és milyen körülmények között tehette) a Nyugattal:…..
Őrnaszád a Földközi-tengerre: 300 millió euró - Műholdas, repülőgépes és hajós megfigyelőrendszer a Földközi-tengerre: évi 4 milliárd euró - Amikor a csúcstechnikád mutatja az 1000 fős menekülthajót közeledni Olaszországhoz, és fogalmad sincs, mihez kezdj vele: az élmény…..
Tyreo 2015.07.17 00:05:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Másik olvasatban: Németország gyarmatok nélkül nem tudott úgy szárnyalni, mint a gyarmatokkal rendelkező országok."

de azért kellettek az amcsik is, hogy bucira verjék őket..

"E két országot sem az EU vezetői tették naggyá."
na ez a kérdés, hogy akkor mi.
Tyreo 2015.07.17 12:20:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az oroszok nélkül az amiknak nem ment volna. Az oroszoknak az amik nélkül simán."

már megint a másodikról beszélsz amikor az első a téma.

nálunk is vannak no go zónák. ha ez az egyetlen ellenérv, akkor láthatóan megérné onnan importálni vezetőket.
Tyreo 2015.07.17 15:24:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: mondjuk nem én voltam az aki rendszeresen összekevertem az első világháborút a másodikkal, majd szó nélkül hagytam a konkrétan gyarmati sorból sikeressé váló országokat.
de őszintén szólva te is untatsz már, láthatóan van egy prekoncepciód és azt véded foggal, körömmel.
Akkor ennek meg semmi értelme.