Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamásD

0 bejegyzést írt és 309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A '80-as évekre sokan a mi X generációnkból részben úgy gondolnak, mint a "Mariahilferstrasse"-beszerzések kora, amikor - mondjuk úgy - szürke importtal behozhatott a magyar Bécsből olyan nyugati árukat, amiket még a Kádár-korszak utolsó harmadában sem lehetett itthon kapni. Vagy lehetett, csak…..
Gyönyörű a természet, elvarázsol a táj, közel van és ha a határok is megnyílnak, az idei nyár sláger úti célja lehet Ausztria. Összeszedtem néhány emlékezetes osztrák élményem, amikbe befért a nagyváros eldugott kincse, a mestermű termálfürdő, a menő alpesi táj, a világörökség tóvidék és egy…..
TamásD 2021.04.27 09:05:59
@gybala:

Ok,nézzük azokat a helyeket, amik nekem nagy élmény jelentettek :)

1. A Narzissenfest Bad Aussee-ben és a környező tavakon. Május végén/június elején egyfajta virágkarnevál a tavon úszó virágkompozíciókkal, ünnepléssel, virágkirálynő választással.
2. Friss pisztrángot enni a Bodensee (a Schladming-Haus fölött a hegyekben megbúvó pici Bodensee) partján, miután körbesétáltuk a tavat, vagy még inkább felmentünk a feljebb lévő vízesésekhez.
3. Kisgyerekes családdal: egy éjszakát eltölteni a Graz melletti Styrassicpark (dinopark) 5m magasan lévő lombkorona házikóiban (és éjszaka arra ébredni, hogy a gyerek fél, mert mintha kaparászást hallott volna az ajtó felől :)
4. Nyári gleccsertúra a Dachstein gleccseren, megnézve a jégbarlangot és a 5 fingers kilátót utána.
5. Végigbiciklizni a Salza folyó szurdokába Grimming és Bad Mitterndorfig között, aztán lecsúszni a zipline-on Gröbming fölött.
+1
6. A bregenzi nyári karnevál Voralbergeben a "nagy" Bodensee partján

ezek nagyon bejöttek nekem :)
fáymiklós Balsors 2020.08.13 06:59:18
Nem ezt a képet szántam ide, bár egy ehhez sokban hasonlót. A különbséget talán képi formában ki sem lehetett volna fejezni, egyik spagetti olyan, mint a másik. Ilyenkor tudja az ember, hogy nem. Ilyenkor azt jelenti, hogy az egyik kedvenc étteremben egyszerre nincsenek ott az ismerősök, nyugdíjba…..
1. Chanuka a „legújabb” zsidó ünnep. A zsidó ünnepek nagy része tórai, azaz a mózesi időkből származik, Purim (a bibliai Eszter könyvében lejegyzett események) pedig, mely jóval későbbre datálódik és melynek ünneplését a próféták és a rabbik rendelték el, a polgári időszámítás előtti 369-355-ig…..
Vannak, akiknek ugyanaz a telefonszámuk egész életükben, ám ha valaki egy új mobilhoz új számot is kap, és ismeretlenek hívják vagy írnak neki SMS-t, ne feltétlenül csodálkozzon...
TamásD 2019.04.27 07:40:39
@darlacko: Az egyik oka biztosan az, hgoy a földön még mindig iszonyatosan sok "buta telefon" van, még az is lehet, hogy több mint, okos. Egyelőre valószínűleg nem lehetne megoldani technológiailag, hogy globális standard legyen. Plusz szerintem annyira nem is nagy probléma ez egyelőre a szolgáltatóknak.
Most vasárnap már a harmadik gyertyát gyújthatjuk meg az adventi koszorún, jócskán benne járunk a karácsonyi előkészületekben. Ezek a hetek az év legszebb, legmeghittebb ünnepére való ráhangolódásról kellene szóljanak, de sokak számára nem áll másból, mint rohangálásból és idegeskedésből. Pedig az…..
KOCKAFESZT blog Régi versenyautó 2018.10.09 07:00:00
Sziasztok! Az autó építményeimet bemutató sorozatom harmadik részében egy régi versenyautót hoztam. Ez a legkisebb méretű az összes közül, de remekül példázza, hogy kevés alkatrészből is nagyon szépeket lehet kihozni!..
KOCKAFESZT blog Zöld furgon 2018.09.25 07:00:00
Sziasztok! Ez itt az autó sorozatom első része. Ezt a kis furgont én "parkőrnek" hívom, de éppenséggel akármilyen célnak megfelelne!..
Címet adni nehéz. Jól tudják ezt a nyolcvanas-kilencvenes évek akciófilmjeinek fordítói is. Meg a társasjátékok fordítói is. Sajnos végezzenek bármilyen kemény munkát, néha be-becsúszik egy-két baki. Persze cím nem ad információt arról, hogy a fordítás többi része jól sikerült-e. Sőt, az is lehet,…..
Ahogy korábban már beharangoztam a '2018 legmenőbb új szállodái' című cikkemben, az izlandi Kék Lagúna egy ultramodern (és nem mellesleg ultradrága) szállodával gazdagodott, melybe most Ti is nyerhettek egy kis pillantást.  Izland turizmusa évről évre bővül: 2017-ben például csaknem 2.1 millió…..
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel' a nyárfa az ablak előtt, de látod amottan a téli gumiteszteket? Már megjelent az ADAC-é és az Auto Bild-é is, és készül a magyar Autónavigátor saját méréssorozata is. Hihetünk-e nekik? Tényleg az a legjobb téligumi a mi autónkon is, ami megnyeri a…..
TamásD 2017.10.13 11:58:29
@Kulani: Ne fölényeskedj. Azért az egyértelműen kiderült, hogy - annak idején legalábbis - az ADAC eléggé részrehajló és szervilis tudott lenni a számára kedves gyártóknak, akár töréstesztről, akár autó vagy gumitesztről legyen szó.
TamásD 2017.10.13 14:00:50
@Kulani: Istenem, te szórakozásból kötözködsz, vagy tényleg menthetetlen eset vagy. Az a tény, hogy a csalásokat maga az ADAC is beismerte, és Peter Meyer lemondott emiatt, gondolom egyértelmű. Nyilván nincs a kezemben a lesivideó felvétel, ahogy neked sem, de ne legyél már ennyire nihilista. Az az eset pl. megvan, amikor 2014-ben a "sárga angyal" megbízhatósági statisztikáit kozmetikázták? Persze, nem hiszed, de keress rá, az első 5 google találatból 10-ben ez lesz.

www.autonavigator.hu/sztori/a_deloitte_vizsgalat_feltarta_a_csalast_a_nemet_adac-nal-11762
Eljött szeptember vége, a téligumik bizonyítványosztásának ideje, és megjelent a gumis világ zsinórmértéke, a német autóklub tesztje. A méretválasztás mutatja, mennyire változik az (európai) autós piac. Eddig tipikusan egy kisautó-méretet és egy alsó-közepet teszteltek. Ami eddig az alsó-közép…..
TamásD 2017.09.27 20:08:08
@Kulani: Már pár éve ki lehet olvasni a tesztekből, hogy száraz hidegben (persze nyilván nem -25 fokon), meg szárazon úgy általában jobb a szilikát tartalmú nyári gumi, egyszerűen azért, mert a mintázatában több a tapadófelület, mint a lamellás télin. Szárazon fékezésben, kanyarsebességben mindig jobban teljesítenek. PErsze, latyakban, hóban esélyük sincs, de valóban, ez a 7 fok alatt csak téligumi ad abszurdum még veszélyes is lehet a nyárigumik rövidebb száraz féktávja miatt.
„Katonáimnak nincs sörük. Kérem, küldjenek még”. Aláírás: Masclus. Ez egyike azoknak az üzeneteknek, amelyek az ókori római katonák életéről mesélnek. Az üzenetet a northcumberlandi római erődítményben találták meg, a skót határ közelében, a Vindolandának nevezett zónában. Rubin Birley régész…..
Valahányszor szóba jön a Cinque Terre, az emberek nagy részének beugrik egy-egy ikonikus tájkép, mely ezt a híresen gyönyörű helyet ábrázolja. Ha járt már ott akkor azért, ha nem, akkor pedig már képről biztosan számtalanszor megcsodálta, még ha nem is tudta hogy ez bizony az öt föld egyike. Mint…..
A meglehetősen érdekes nevű BMW Turbo Levo FSR 6Fattie bringának messze a neve a leggyengébb pontja, ami jó hír. Van rossz hír is, és ez még csak nem is feltétlenül az ára...
Furdancs Blog Egyszezonos medencék 2021.06.29 05:00:00
Bár már jó néhány éve kaphatóak a különböző fóliaanyagú medencék a kereskedelemben, igazán olcsóvá az utóbbi 5-10 évben váltak. Manapság már akár 30000.- Ft alatti összegért is vehetünk egy 3,6 méter átmérőjű medencét, szűrő és vízforgató berendezéssel, takarófóliával. Persze ilyen alacsony áron nem…..
Milyen lenne teherhajóval körbejárni a világot? Esetleg egy ilyennel?  Jó szervezéssel akár ez is lehetséges, mert egyre több teherhajó fogad és szállít utasokat is. Amikor először hallottam / olvastam ilyen utakról, meglódult a fantáziám: hátha ezeken olcsóbban lehet utazni, mint az üdülőhajókon.…..
TamásD 2017.04.29 13:28:17
@fische: A szomáliai kalózok imádnák :)
Egy ember, aki semmi mást nem csinál egész életében, csakis rántott húsokat süt a pincében. Disznóból. De azt a legjobban a világon...
Pikánsak a Jobbik tolvajozós plakátjai: hiába vitriolos a magyar közélet, ennyire „rágalmazásszagú” politikai kampány nem volt a közelmúltban. Kósa Lajos jogi lépéseket emleget, de kérdés, hogy perre vihető-e rágalmazásért a dolog. A blogunknak nyilatkozó ügyvéd szerint perelhető, de erősen kérdéses…..
Ha valaki úgy döntött, hogy vesz egy Apple okostelefont vagy tabletet, bizonyára szembesült már a kellékek szintén túlárazott kínálatával. A következő nem túl reprezentatív teszt a töltéshez és adatátvitelhez is használatos utángyártott, leginkább ugye kínai lightning kábelekről…..
Egy intenzív osztályon ugyanis bárki, bármikor meghalhat, reklamációnak helye nincs. Tisztelt Praxis!   Barátnőm intenzív osztályos szakápoló, aki a következőt mesélte: Egy országos intézmény intenzív osztályán az a szokás, hogy az éjszakás nővérek legkésőbb 12-fél 1-kor nyugovóra térnek, mivel a…..