Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regression

0 bejegyzést írt és 495 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
90 Gengszterváltás 2011.05.04 06:00:00
Első ránézésre azt gondoltuk, hogy minden benne van, amit el lehet mondani az évtizedről.  Aztán rájöttünk, hogy ez még mindig csak egy töredék. Sok szeretettel küldjük a 90-es évek szerelmeseinek, és főleg azoknak, akik nem nézték a Kacsameséket,…..
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
Az elmúlt hetekben minden a Watsonnal volt tele: az IBM szuperszámítógépe egy háromnapos Jeopardy-maratonon legyőzte ember kihívóit (később aztán kiderült, hogy ő sem verhetetlen). Az esemény miatt megint felkapta a mainstream sajtó a mesterségesintelligencia-kutatásokat, a New…..
Már megint jött két egészen zseniális videó a Minecraft-közösségből, először nézzük meg őket, aztán töredelmes vallomás és webkettes huszárvágás következik.   Khm, szóval az a helyzet, hogy tovább nem tudjuk halogatni a beismerést: az IDDQD szerkesztőségét úgy…..
Oké, nem akkora különlegesség ez, volt már pár olyan játék, mint a Voxatron, nagyjából az 1992-es Commanche óta több program használt voxeleket (például a remek Outcast). A voxelek (volumetrikus pixelek) ugyebár a tér mindhárom tengelye mentén kiterjedéssel bíró pontegységek,…..
regression 2011.01.11 13:06:36
@Komáromi Teréz Atya: Továbbra is foglalkoznak a témával Carmack-ék:

www.youtube.com/watch?v=VpEpAFGplnI
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..
  December 17-én, pénteken rendeztünk egy rövid konferenciát a magyar országimázs és a média viszonyáról. Nick Thorpe, a BBC tudósítója arról beszélt, hogy a nemzetközi média nem egyszer indokolatlanul rosszindulatú jelzőket használ az országgal szemben, bizonyos…..
regression 2010.12.28 21:07:01
Star Wars Van hang az űrben? 2010.12.28 09:32:29
A science fiction filmekben nagyon sok hibát követnek el, de nem ezért szeretjük őket. A fenti infografikában össze is szedték a legalapvetőbb hibákat, mint melyik filmben terjed a hang az űrben. Az összes bolygónak a Földdel azonos a gravitációja, az összes idegen faj angolul…..
A demake (azaz népszerű filmek vagy videojátékok elképzelése régi játékként) rajongóinak ismerős lehet Andy Rash neve: ő az a grafikus, aki elkészítette az eredeti Star Wars trilógia főbb szereplőit pár pixelben – úgy, ahogy annak idején korai Sierra- vagy…..
regression 2010.12.26 17:58:58
@vargatom: Nekem is pont ez jutott eszembe, szerintem sem annyira jók.
A hozzászólók véleményein túl természetesen hagyományos kritikákat is kaptunk, melyek nagyrészt ugyanazokat a hibákat és erényeket emelték ki, mint a kommentelők többsége is. A recenziók között akad kíméletlenül ostorozó, és olyan is, ami egy kicsit talán túlzottan is…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Az autóverseny olyan műfaj, amihez nincs túl sok érzékem, nem is köt le, de a Neon Race előtt ott ragadtam. A játék környezete ugyanis fenomenális: mindennek csak körvonalai vannak, azok viszont neonfényekben világítanak (engem erősen emlékeztetett a Tron című filmre). A látvány…..
regression 2010.12.08 12:19:42
Elnézést kérek a más típusú játékok kedvelőitől, ma még velem kell beérnetek. A Pencilkids játékaiból már volt egy linkgyűjteményes poszt, most cukiságfaktorban erős újabb remeket ajánlok figyelmetekbe. Az Anbot gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Bowja the Ninja-sorozat,…..
regression 2010.12.01 22:46:43
@Pikka: Aranyos ez a Snail Bob!
Johnny Walker, az országutak harcosa csak azt csinálja, amit mindenki más a 2020-as évek Kárpát-medencéjében: megpróbál túlélni, ha kell, akár mások élete árán is. Folytatásos posztapokaliptikus vízió.  (Klikk a nagyobb képekért!) ..
regression 2010.11.21 21:20:09
A Lucky Tower kellemesen kretén, pont megfelelő hosszúságú, és még a szemétparasztság azon oldalán van, amikor az ember hajlandó mégegyszer nekifutni. A főhősünk, egy bárgyú képű szőke lovag, aki egy magas torony legfelső szintjéről szeretne lejutni. Emeletenként adva vagyon…..
A Plútót az Eris, egy Kuiper-övben található, valamivel nagyobb törpebolygó felfedezésekor fosztották meg bolygó-státuszától. Most viszont fordult a kocka. A csillagászok számára már jó ideje problémát jelentett a Plútó bolygóként való besorolása kis mérete, s a többi…..
regression 2010.11.11 12:49:51
@belekotty: "11 nagyságrendet átfogó elméleti jóslat"

Ez kurvára nem 11 nagyságrendű hibát jelent. De mindegy.
[update: 18:45 a teljes lista a könyvből]Megvolt a Gault Millau bécsi sajtótájékoztatója, miközben Budapesten az éttermesek komoly idegeskedéssel töltötték a napot, a derék osztrákok közepes poénokkal és annál kicsit jobb ételekkel húzták az időt egész este a császári…..
Laudator temporis acti Depontanus 2010.11.06 14:13:00
A minap akadtam a címbeli szóra, egy 18. századi tudós levelében olvastam. Korábban még nem láttam, de rögtön tudtam, hogy miről van szó. A "depontanus"-ban ugyanis a "de ponte" vagyis "a hídról" (le) szókapcsolat bújik meg, valamint az ebből képzett ige, a deponto ("a hídról…..
regression 2010.11.06 22:05:01
@G.d.Magister: Az idős ragadozók általában kiűzetnek a fiatal, erős állatok által és éhen, vagy az éhezéstől kapott betegségben elpusztulnak. Az idős növényevő állatokat meg egyszerűen megeszik a ragadozók.

Egyébként nem olyan régen méláztam én is a témában, itt még van egy-két adalék:

en.wikipedia.org/wiki/Senicide
en.wikipedia.org/wiki/Lapot
  Hasznos csecsebecse ez a Facebook. A minap is megihletett, amikor liberalissimus barátaim mozgolódására lettem figyelmes preambulum-ügyileg. Azóta viszont egy barátnénk rájött, hogy a pasija a legjobb barátnővel csalja. Ez pedig nem várt lavinát indított el az üzenőfalon,…..
Azt hitted, hogy nincs annál keményebb, amikor a kedves T-COM nem engedte felbontani a szerződést az összedőlt felsőzsolcai házaknál, mert alá volt írva a hűségnyilatkozat? Hogy ezt már tényleg nem lehet überelni? Hogy nincs ennél pofátlanabb? Nos, a vörösiszap-katasztrófa…..
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..