Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Családfakutató

10 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kumin szerint Na, futás! 2011.04.02 15:21:00
Sokféle módja van a közterületek radikális birtokbavételének. Lehet demonstráló sokasággal menetelni valamelyik szép sugárúton, lehet kritikus tömegű kerékpárral kiszorítani az autókat a körútról. A tüntetéseket megfigyelőként még ifjabb koromban többször kipróbáltam.…..
A hagyományőrzés, az elődök megbecsülése, emlékük ébrentartása a földkerekség mindegyik, magára valamit is adó katonai alakulatának egyik legmarkánsabb jellemzője. Aki járt már egy komolyabb brit vagy francia laktanyában, az tapasztalhatta, hogy a házimúzeum formális és informális megbecsültsége…..
Csodálatos a mai történelmi nap. Egy nemzet életében kellenek az ilyenek. Hisz ha minden a feje tetejére áll, akkor picsán rúg és visszabillenti az eszed. Vityát most hagyjuk bár , eltolt egy szokásos bullshitet. Volt ott benne nemzeti, család, forradalom, rendszerváltozás,…..
Szerda este egy rendhagyó előadásra került sor a sárhidai iskola könyvtárában. Dr. Szinku Mihály zalatárnoki állatorvos és Révész Erzsébet a sárhidai gyökerekkel rendelkező jelenleg Szentkozmadombján élő kultúrmunkás közösen tartott előadást a Deák családról, különös…..
Kik vagyunk, kik a rokonaink, honnan jöttünk? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a Vasi Szemle Történelmünk kezdetei című tematikus száma, ami pillanatnyilag a legjobb tudományos összefoglalója a sokakat izgató problémának. A folyóiratot április 7-én mutatták be Budapesten, a…..
A Critical Mass mellett volt a hétvégén más kerékpáros rendezvény is, az egyik ilyen a Balatonkör volt, amiről min küldött egy rövid videót. Ilyen eseményekkor sajnos elkerülhetetlen az, hogy a kerékpárosok egy ideig feltartsák az autóforgalmat. Vannak türelmes és kevésbé…..
Családfakutató 2010.04.26 21:34:16
@Puch Cavette: az erősebb kutya baszik. Ez elég?
Családfakutató 2010.04.26 21:40:33
@jelentéktelen alak: Tehát összefoglalva: a buzi biciklisek körmenetben fognak politikai felvonulást rendezni az autóutakon? Más már nem is hiányzott:)
Családfakutató 2010.04.26 21:41:25
@igyugyaz: Kamionnal járok...
Tejcukor-érzékenységben szenvedtek a vadászó-gyűjtögető közösségek, amelyek négyezer évvel ezelőtt népesítették be Skandinávia déli részét - állítják svéd genetikusok. Ebből a tényből valószínűleg az következik, hogy a mostani népesség későbbi bevándorlók…..
Az Belváros új -kétirányúsított- főutcájának megnyitására az MK 7 pontban szedte össze, hogy érdemes használni a bringásoknak szemből is megnyitott egyirányú utcákat. Sokáig kellett lobbizni az újításért, ami közelebb hoz minket Nyugat- Európa nagyvárosaihoz, egyszerűen,…..
Családfakutató 2010.04.02 23:11:16
A kaland ott kezdődik, hogy ha odafigyelsz, egy-két év alatt nagyjából belőheted, hogy melyik női alkalmazottnak, mikor van menzesze, vagy legalábbis mikor fogja rá, hogy haza kell mennie, vagy be se jön. És mind azon a bizonyos odahajolós hangsúllyal mondja, ugyanazzal a kis szünettel…..
Tavaly év végén már voltak olyan pletykák, amik arról szóltak, hogy a Vodafone-nál és a Pannonnál is elérhető lesz rövidesen az Apple mobilja. Főleg a két szolgáltatótól érkeztek ezek a hírek, ugyanakkor a T-Mobile-közeli forrásaink cáfolták a hírt. Információink szerint a…..
"Különleges kapcsolat fűz Magyarországhoz, hiszen egy-harmincketted részben magam is büszkén magyarnak vallhatom magam ük-ük-üknagyanyám, Rhédey grófnő révén" - mondta a walesi herceg. A rokonságról itt olvashat bővebben: ..
retro gastro Dunakavics 2010.03.18 06:09:00
A Duna Csokoládégyár elévülhetetlen érdeme a Dunakavics! Harmadikos lehettem, amikor először kaptam zsebpénzt: heti öt forintot. Ez már akkor sem volt sok pénz, ezért jól be kellett osztanom. Harmadikban még nem járhattam egyedül haza az iskolából, így nemcsak a zsebpénz, hanem…..
LIMO: Gyümölcsízű pezsgőpor. Vízben felkeverve kellemes, gyümölcsízű pezsgő üdítőital készíthető - állt a kis alumínium tasak hátoldalán. Három ízben került kereskedelmi forgalomba: citrom, narancs, meggy. Biztos csereeszköznek bizonyult az iskolában: két zacskó Limóért…..
Családfakutató 2010.02.18 10:05:51
 Mikszáth-jegyzetek III. A honfoglalás és a kereszténység felvétele után a magyar nyelvbe sok latin szó került, de ezeket anyanyelvünk oly erősen átszőtte, sajátjává tette, hogy már igazi magyar szavaknak tűnnek. Iskola, oltár, rózsa, galamb - csak az avatott szemek…..
"Az ember lelkiismeretesen és gondosan tanulmányozza lovai, szarvasmarhái és kutyái jellemét és családfáját, mielőtt párosítaná őket; de amikor saját házasságáról van szó, soha, vagy csak ritkán tanúsít ilyen erőfeszítést."..
Darwin, aki az 1859-ben megjelent A fajok eredete című munkájában vezette le, hogy az emberek közös őstől származnak, az Európában a férfiak között legelterjedtebb genetikai típusba, az úgynevezett R1b haplocsoportba tartozik."Az R1b haplocsoportba tartozó férfiak azoknak a…..
Családfa-Családfakutatás 2010.02.07 21:49:43
Ön meddig tudja visszavezetni a családfáját? két szülő négy nagyszülő nyolc dédszülő tizenhat ükszülő harminckét szépszülő ezeken felül is nagyszülőkön túl egyes déd-és ükszülőkig Szavazás állása ..
Családfa-Családfakutatás 2010.02.04 15:26:38
..
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Családfakutató 2010.01.03 20:17:19
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
Ilyenkor emlékezünk elhunyt szeretteinkre, meglátogatjuk sírhelyeiket. Gyakran hallom az egyre élénkebb beszélgetést, hogy ki és hogyan rokona az elhunytnak.A temetői látogatást követő napokban megszaporodnak az érdeklődő email-ek, hogy nyomozzam ki ezeket a családi kapcsolatokat...
Bizonyára emlékszik rá, hogy valamikor régebben látott a nagypapa vagy nagymama levendula illatú fiókjában régen elsárgult papírokat, melyeken cirkalmasan vagy éppen gyöngybetűkkel írt nevek, dátumok szerepeltek. Talán Ön is lapozgatta a megörökölt Bibliát, melybe gondos kezek…..