Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franquette

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alighanem sokunkban élénken élnek azok a pillanatok, amikor a szexuális felvilágosítás keretében szabadon lehetett kérdezni az iskolában a bennünket foglalkoztató témákról. Ennek a legérdekesebb része név nélkül, írásban zajlott, és néha egészen furcsa kérdések kerültek…..
Franquette 2017.08.28 15:37:36
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
A helyszíni körülmények ismerete nélkül persze nehéz bármit is mondani az alábbi panasz jogosságáról, de valószínűleg nem egyedi problémát feszeget olvasónk. Falun meg ugye nem úgy megy az, hogy akkor holnaptól a másik boltba járok. Üdvözletem!  Egy kis faluban…..
Red Carpet Van kiút az életből 2017.04.27 16:16:04
(szolgálati közlemény: elnézést kérek mindenkitől a hosszúra nyúlt némaságért - sajnos így alakult -, igyekszem behozni a lemaradást.) Brit tudósok helyett ezúttal a Netflix tudományos kutatócsoportja Robert Redford vezényletével megdönthetetlenül és hitelesen bebizonyította: van élet a halál után.…..
Pár hatalmas ülőpárna és egy kényelmes szőnyeg is elég az erkély egyik sarkába, és máris hangulatot teremthetünk...
Franquette 2017.04.06 21:12:51
A dánokat szeretjük a világ legboldogabb embereiként számon tartani, amit talán az őszinte nyitottságuknak, az élet boldog megélésének, a kellemes összejöveteleknek köszönhetnek. S minderre még külön szót is kitaláltak maguknak: a hygge-t (ejtsd: hügge), amely ezt a különös hangulatot, a meghittség…..
Franquette 2017.02.24 19:32:47
Hogyan fordulhat elő, hogy a személyes betegkartonomban több olyan vizsgálat szerepel, amelyet – mivel korábban semmi nem indokolta – nem végeztek, nem is végezhettek el rajtam. Tisztelt Praxis blog!   Az utóbbi időben nagyon elment a blog a gyógyszerekkel kapcsolatos cikkek irányába, én most egy…..
Az alvás egy csodálatos életműködésünk! Kőbe vésett ösztönprogram, mely biztosítja szervezetünk számára a testi-lelki regenerációt. Ugyanakkor az alvászavar egyre gyakoribb probléma, melynek mind fiziológiai, mind pszichés következményei nagyon súlyosak lehetnek (erről bővebben itt olvashat). A…..
Van az úgy, hogy egy város elsőre sokkolja az embert, és azt gondolja, kizárt, hogy ő ott tudjon élni. Aztán eltelik egy kis idő, és megszokja, elfogadja (jobb esetben: megszereti) az adott helyet. Az eheti válogatás egyik posztjának helyszíne Amszterdam, amit a közlekedésen…..
Megesik, hogy a szexuális életünkbe valamilyen hiba csúszik, és az addig élvezetes együttlétek kellemetlen és nyugtalanító pillanatokká válnak. Mai posztunkban a nemi élet leggyakoribb megkeserítő okait vesszük sorra. Lelki okok: a hétköznapok gondjaival többnyire probléma…..
Franquette 2016.08.22 13:56:47
Őszintén szólva én egyáltalán nem tudtam komolyan venni a hatodik évad utolsó jeleneteit, amikor az egész évadban beharangozott szupergonosz Negan agyonverte az egyik főszereplőt. De nem tudjuk, hogy kit. Igen, ez szörnyen hangzik, de addigra a Walking Dead már olyan dolgokat engedett meg magának…..
Ha valahol azt látjátok, hogy törvényekkel és jogszabályokkal, őrülten kapkodva próbálnak megszüntetni egy problémát, de az újra és újra kifolyik a kezük közül, ott arról van szó, hogy a tünetekre ugranak. Mert a tünet olyan jól kézzel fogható, az ősbűn meg nem az. Az ősbűnnel fájdalmas vagy…..
Franquette 2016.05.02 21:54:40
@: @Josagos: Nem. A childfree létnek nincs egyetlen olyan része sem, amit a pokolba kívánok. Soha semmilyen formában nem hiányzik egy gyerek. Ha babusgatni akarok, arra ott vannak az állataim, vagy a faszim (már ha épp akarok olyat).
Vannak olyan epizódok, melyek megosztják a rajongókat, vannak szar részek, melyektől a rajongók a falra mennek, és vannak olyanok is, melyeknek írásába apait-anyait beleadtak az írók, de a végeredmény így sem lett kerek. És van a The Walking Dead hatodik évadának fináléja. Spoilerek jönnek...
Nem lehet az „életet” teljesen elválasztani a „politikától” – ha az életfolyamatok kontrollálhatóak és transzformálhatóak, úgy az „élet” nem egy stabil ontológiai referenciapont. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a „test” mindig a materialitásban szituált, és a hatalmi relációk ennek mentén hatják…..
Franquette 2016.01.18 12:55:10
@Mordeháj: az abortálható magzat nem életképes az anyján kívül. Az anyjától függ. Függ attól is, hogy az anyjával mi történik fizikailag (ha meghal az anya, akkor ő is), illetve attól is, hogy az anyja az ő fejlett idegrendszerével hogyan dönt róla.
A 200E buszjárat a Gyömrői úton így halad végig a Kőhídtól egészen a Ferihegyi gyorsforgalmi úttal történő összefonódásáig. Ezek az állapotok nem csak a városból kifele, hanem a városba tartó járaton is tapasztalhatók. Sajnos a videó nem is tudja teljes valójában…..
Ez engem komolyan foglalkoztat egy ideje, szóval gondoltam elmondom, mire jutottam. Naszóval: a kérdés az, hogy vajon mi a jobb. Ha beavatsz másokat a terveidbe, vagy ha kussolsz róluk. Én sokáig mindenről kussoltam - és nem is valósítottam meg őket. Aztán ez elgondolkodtatott.…..
Először volt negatív kutyás élményben részünk egy kutyabarát helyen, ráadásul a vendégek jóvoltából. Ha egy étterem ajtaján látod a kutyabarát jelzést, de te irtózol a kutyáktól, minek mész be? Az eset nem volt rémes, de szerintem érthetetlen és kissé bántó is.…..
Franquette 2015.10.06 17:36:07
@aranea: hát pontosan ez az. Mi is állatok vagyunk. Ők szégyellik ezt, én meg büszke vagyok rá
A hétvégén írtunk Bánhegyi Ferenc erkölcstan és történelem könyvéről. Most egyik olvasónk a többek között a szerző által írt Etika könyvből küldött be egy oldalt. A könyv a 13 éveseknek egy abortuszellenes propaganda filmet a Néma Sikolyt ajánlja, és a gyerekeket…..
Vagy 25-30 lelkes önkéntes szállt meg délután egy 49-es villamost a Deák téren, és ha midnen jól megy mostanában végeznek a feladattal. Eredetileg egy várbuszt akartak megszállni, de a BKV inkább ezt javasolta nekik. Nagyobb melónak nagyobb ez, de így legalább vissza lehet vágni…..
Az nem pénzkérdés, hogy akár a beteg telefonjáról is, de értesítsék a hozzátartozókat, ha egy olyan betegnek, akit pár nap múlva kiengednének, megáll a szíve, és bármikor meghalhat. Tárgy: Mamám halálában felmerülő kérdések, hibák     2011. szeptember 1-jén…..