Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endoscope

0 bejegyzést írt és 287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dallas étterem egyértelműen hihetetlenül népszerű, erre több dolog is utal: 1) a múltkor odamentünk szombat délben, és nem volt egy szabad hely sem 2) ott volt Fluor Tomi és Istenes Bence is, bárki is legyen ez utóbbi 3) előbb-utóbb minden beszélgetésben előjön a téma, és…..
Endoscope 2013.03.28 10:02:21
Rendszeres olvasója vagyok a blognak és bőven van igazság a cikkben, de én azért árnyalnám egy kicsit a képet.

Az egyik legfontosabb (legalábbis számomra), hogy az általam felkutatott hamburgerező helyek közül a Dallas az egyetlen, amelyikben az étlapon alapból(!) szerepel a gluténmentes buci/zsömle. Ez egy átlagembernek nyilván nem mond semmit vagy lényegtelen, ám a lisztérzékenyek embereknek ez maga a megváltás. Bár akadnak kiváló helyek (pl. Ring Café), ahol az általunk vitt gluténmentes buciba/zsömlébe is elkészítik a helyi specialitásokat (és utána azt le is vonják az árból!), de a legtöbb helyen ez szinte lehetetlen küldetés. Így a lisztérzékeny emberek számára a hamburger örökre elérhetetlen marad, miközben egyáltalán nem kell(ene) nagy erőket mozgósítani a megfelelő alapanyag beszerzéséért. Igaz, hogy a Dallasban ez az opció (akárcsak az ún. "zsírégető" buci) is feláras, de úgy érzem ezt illett volna megemlíteni a posztban.

Eddig kétszer voltunk a Dallasban, mindkétszer közel hétezer forintot hagytunk ott 2 hamburgerért és az elfogyasztott 1-2 kancsó házi(?) limonádéért. Tény, hogy valóban nem olcsó és mondhatjuk rá, hogy kissé túlárazott, de nekünk a gluténmentes opció megéri ezt a felárat. Az is igaz, hogy nem a város legjobb helye, de mindenképpen a jobbak közé sorolnám. A magam részéről inkább fizetek picit többet, de legyen rendben a hely és a kaja, mint hogy belefussak egy olyan burgerba, ahonnan rossz szájízzel távozom, miközben becsapva érzem magam. A Dallasban az első opció játszik.

A hely stílusának és kialakításának megítélése pedig szerintem(!) erősen szubjektív. Értelemszerűen nem az Andrássy út vagy a 13. kerület, hanem egy óbudai olcsóbb áru üzemanyagot áruló benzinkút melletti étterem, de ettől függetlenül szerintem teljesen rendben van és a koncepciónak tökéletesen megfelel.
Belsőség Nincs elég tesztautó 2013.03.19 05:51:24
Régi partnerünk, a Dension kért meg minket, segítsünk, hogy a lehető legjobb minőségű termékekkel elégíthessék ki a vevők igényeit. Ehhez nincs szükségük másra, csak pár tesztjárműre. A termékfejlesztés önmagában is nehéz kenyér, hát még, ha többféle gyártó,…..
Endoscope 2013.03.19 11:18:59
@haggyadaszt: Üdv., olvastam a problémáját. Dension ügyfélként megjavítani sajnos nem tudom, de talán annyiban tudok segíteni, hogy Varga László úrhoz irányítom (30/590-1893), aki nekem a beszerelést végezte. Ő eddig mindig elérhető volt (ha nem, akkor visszahívott) és mindenben igyekezett segíteni. Más kérdés, hogy a problémát nem tudta orvosolni, mert az továbbra is fennáll. (16 GB-nál nagyobb méretű háttértárat az USB foglalatba helyezve, képtelenség normális működésre bírni és a menüben lépkedve a szoftver grafikus kezelőfelülete is állandóan kifagy a műszerfalon).

Remélem tudtam segíteni.
Endoscope 2013.03.19 11:39:30
@haggyadaszt: Akkor félig-meddig egy cipőben járunk. Sajnálom.

Mindenesetre én is, ezúton is jelezném az illetékeseknek, hogy ha már ezen a felületen ("Éppen ezért kell, hogy minél több, autóban működő rendszerhez csatlakoztathassák a legújabb fejlesztéseiket, illetve a régebbiek frissítéseit.") és a saját honlapukon ("Termékünket szeretnénk a lehető legtöbb gépjárműben tesztelni és fejleszteni.") is keresik az alanyokat, akkor készséggel jelentkezem. Ugyanis majd 1 éve "tesztelem" a terméket és a tapasztalataimat szívesen megosztom az illetékesekkel.

Cserébe nem kérek mást, mint a hiba kijavítását és az általam megvásárolt termék hibátlan működését. Win-win szitu.
Endoscope 2013.03.19 17:29:23
@streetsta: @Dension: Köszönöm. Jelentkezem.
Azt oké, hogy ahol a csöveket fektetik nem autózhatunk. De miért kellett így megkavarni mindenhol a forgalmat? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
napszemüveg Ray-Bant a gyereknek? 2012.03.01 09:23:00
Itt a tavasz, dagad a faszemüveg, hétágra süt a nap, sok gyakorló anyuka és apuka ilyenkor veszi észre, hogy a gyerek nem szereti a napfényt. Vagy legalábbis sokallja, és ezt a maga korlátozott szókincsével és kommunikációs eszköztárával sajtózza: üvölt, és eltakarja a…..
Belsőség Ki volt az a barom?! 2011.09.21 06:20:06
Amit mi elcsesztünk, az el van cseszve és punktum. Ám ha a közlekedésről van szó, ez kínos és hosszú életű. Mai cikkünk blogposztja...
Endoscope 2011.09.21 09:18:01
@papptibi: "Ki volt az a barom?!"... aki a Soroksári útra (kifelé is!) buszsávot festetett?

Mutasson nekem bárki egy európai fővárost, ahol egy agglomerációt a fővárossal összekötő 2x3 sávos útból le van választva 1-1 sáv két, alig kihasznált buszjárat számára, miközben az út mellett kötöttpályás (HÉV) tömegközlekedés található! Minden áldott reggel 45 percet állnak az autók a Soroksárin befelé, mert 3 sáv helyett csak 2 használható.

Az meg nem érdemi válasz, hogy "szálljál ki a kocsidból és menjél HÉV-vel k*csög!", mert ez egyrészt egész Dél-Budapest és a déli agglomeráció bekötőútja, másrészt tökéletesen alkalmas (lenne) az autóforgalom és tömegközlekedés együttes használatára.

Bár ez lenne amúgy a legnagyobb problémája az országnak...
A MÁK tavaly tavasszal nyílt, és azóta kisebb legendává vált, talán mert nagyon ügyesen lehet sztorizni róla. Például, hogy a LouLou helyét vette át, hogy a konyhafőnök, Huszár Krisztián egy rakás menő magyar étteremben, így a Csalogányban, a LouLou-ban és a Susogóban is…..
Alap, hogy a fociblogokban mindig a fanatikus kommentek a legjobbak. Fogunk is szemezgetni belőlük, azok kedvéért, akik nem mernek vagy akarnak leszállni a posztok alatti, rosszul megvilágított, de annál izgalmasabb térbe. Első versenyzőnk, SPU megmutatja, hogy mi csinálhatja ki a…..
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
Endoscope 2011.03.22 11:18:30
@Magyarósi Csaba: Remélem a mozgalomban résztvevők és a terveket megálmodók nem olvassák a hozzászólásokat. Ha csak a kommenteket látnám, azt hihetném itt a világvége. Pedig szerintem bármilyen, a lakókörnyezetünket, az élővilágunkat szebbé és jobbá varázsoló kezdeményezés mellé igenis oda kell állnunk! Picivel több optimizmus, egy mosoly és máris jobb. :)

Tenni kell és akarni, nem a tököt vakarni! :)
autózz! Itt a piros, hol a piros? 2011.02.03 08:37:00
Mostanában több KRESZ-szel kapcsolatos kérdés, észrevétel is érkezett. Ezek azért jók, mert ha sikerül megtalálni közösen a megoldást, akkor még tanulhatunk is belőle. Rock Me Amadeus azzal a problémával szembesült, amikor a közlekedési lámpa a láthatóság kedvéért a…..
Endoscope 2011.02.03 12:46:56
@Agyalap: Ilyen esetekben gondolom az a jó megoldás, hogy:

1) A helyszínen, a rendőrrel szemben udvarias és kedves hangnemet ütök meg;
2) Természetesen semmit sem ismerek el és ezzel együtt vállalom a feljelentést és az azt követő bírósági ügymenetet.

Vagy rosszul gondolom?

Évekkel ezelőtt volt, hogy megállítottak éjjel 2-kor Budapesten a Lehel térnél egy rutinellenőrzés során. Kérdezték fogyasztottam-e alkoholt én meg naívan mondtam mosolyogva, hogy egy sört délután 3kor. Megfújatták velem a régi típusú szondát és látva a naív fejemet közölték, hogy sajnos elszíneződött, úgyhogy választhatok: vagy helyszíni ügyintézésbe kezdenek vagy 20.000 Ft. Én az előbbit választottam, amire azt a választ adták, hogy akkor bizony ott helyben le kell tennem a kocsit, az utasaimat szélnek kell eresztenem és ők bevisznek a vérvételre. Amikor ez sem hatott meg és mondtam rendben, akkor kis tanakodás után eljátszották a "na most az egyszer elengedem, mert látom rendes ember" c. magánszámukat.

Na azóta én mindig a fenti 2 pontot követve járok el a rendőrökkel szemben. Mindig mosolygok, mindig udvarias vagyok, csak kérésre szállok ki a kocsiból és kerülöm a konfrontációt. Azonnal látni/érezni a rendőrön, hogy mik a szándékai és ha tudom, hogy szívatni akar, akkor simán vállalom a bírósági procedúrát meg a feljelentést.

14 éve van jogsim, de sosem volt problémám a rendőrökkel. Talán szerencse. :)
Endoscope 2011.02.03 12:50:34
@sbronzo: Jó kérdés. Szinte minden jobbra kanyarodást engedélyező kiegészítővel felszerelt közlekedési lámpa ilyen és valóban baromi idegesítő.

Azt sem értem, hogy miért nem lehet átvenni az osztrákoknál már évtizedek óta működő zöld -> villogó zöld -> sárga -> piros rendszert. Mondjuk reggelig tudnám sorolni, amiket nem értek. :)
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Endoscope 2010.08.17 18:48:36
@Everred: Nagyon ritkán volt gond a játékosokkal. Ezt szerintem mindenki tudja. Nem véletlen, hogy az arrogáns, magát más dimenzióba képzelő madridi (sport)vezetés - miután sokadszorra lett beleverve a nagy arca a hígfosba - odajutott, hogy minden hangzatos elvet/szlogent/projektet felrúgva Mourinhora bízza magát és a klubot.

@halareaal: Én csak abból indulok ki amit tavasszal élőben láttam: Benzema büntet. Vállalom az utólagos nyilvános megkövezést, ha tévedek, de én Drogba szintű csatárt látok benne (erős, gyors, kétlábas, fejjátéka is jó) és ha Mourinho keze alatt nem válik azzá, akkor senki alatt sem és valóban csak egy túlértékelt afrikai francia. :)

@horas: Tévedsz. A fikázás valóban nem érdekel, de engem személy szerint mindig érdekelt a véleményed (ahogy másé is), pláne ha olyan dolgokat írtok amikre én/mi nem gondolnánk.
Endoscope 2010.08.18 10:26:36
@Everred: "Robben meg az első Chelsea-s szezonjában volt a csúcson." - Bátor kijelentés. Az idei évet átaludtad? :) Az igazolások során ne felejtsük el a tényt, hogy évente más az edző és minden edző szeret egy általa elképzelt, általa összeállított csapattal dolgozni. Így aztán könnyen lehet egy, a téli átigazolási időszakban megszerzett játékos kegy- és formavesztett egy új edző alatt (lsd. Huntelaar, akinek szerintem simán Berbatov helyén lenne a helye).

@Neil Blender: "C hozta amit kellett de egész éves jó teljesítménynek nem mondanám a tavalyi szezonját." - Ez is bátor kijelentés. :) Oké én is Casillas mezt vettem Madridban CR helyett, de azért adjuk meg neki ami jár. Ha ő nincs - már jóval korábban - lehúzhattuk volna a rolót. Arról nem is beszélve, hogy az első pillanattól fogva úgy játszott Madridban, ahogy a Manchesterben a legjobb évében. Közel 2 hónapot volt sérült és miután visszatért ott folytatta ahol abbahagyta. Nem voltak formaingadozásai. Valóban voltak rosszabbul sikerült meccsei (amikor az egész csapat szenvedett), de rengetegszer húzta ki a csapatot a szarból valamelyik megmozdulása. Arról nem is beszélve, hogy a Lyon ellen is már a 6. percben megtette a magáét. Az első évében mutatott gólátlaga pedig önmagáért beszélt. Szóval értem én, hogy nem a szimpátia megtestesítője a csávó, de akkor is a világ top 3 játékosának egyike.

@Messi88: @horas: Igazából egy kicsit meglep az igazolásainkat övező értetlenkedés. Oké, én is balhátvédet kerestem volna "musthave" jeligére és valóban nagyobb nevek repkedtek, de pontosan Mourinho volt az, aki a pofámba vágta tavaly, hogy egy játékos egy meccsen csak annyira jó, amennyire az ellenfél hagyja és nem feltétlen a sztárjátékos a jó játékos. Tény: Juhász Rolival és Vass Ádámmal a keretben nem tudta volna bemutatni azt a játékot, amit Lucioval és Cambiassoval. De ettől még a lényeg az, hogy ha tudatosan és EMBERI valamint szakmai szempontok szerint igazolták le ezeket a játékosokat, akkor igenis lehet velük nagy eredményeket elérni... jövőre. Mert egy afrikai VB után, 5-6 új játékossal a keretben, 1 hónapnyi közös munkával a hátuk mögött nem vár(hat)om el, hogy űrfocival húzzanak be 6 kupát. Ha tippelnem kéne én a spanyol kupára szavaznék elvégre akkor José azonnal lecsaphatná a magas labdát, hogy érkezése első évében megnyerte azt a kupát, amit a Real Roberto Carlosszal, Zidanenal, Ronaldoval és Raúllal se tudott megnyerni 18 éve. :)
Endoscope 2010.08.18 12:12:21
@krysal: Az ötlet érdekes és izgalmas. Mindenképp mellette szól, hogy komoly (műszaki) támogatás lehet mögötte, a leendő 'kollégák' személye :) és, hogy grafomán szófosóként felületet kaphatok. Azonban az én nagy előnyöm, hogy tisztában vagyok a hátrányaimmal. A 'kiírás' egy része pedig így szól: "...a lényeg, hogy itt hardcore arcokra van szükség...". És itt nálam meg is bukott a dolog.

Tényleg csábító gondolat alapító morzsaként elindítani egy minden korábbi (vagy épp létező) fórumot bőven túlszárnyaló, szakmaiságra, célközönségre összpontosító netes közösséget/felületet, de sajnos nem látom benne a szerepem. A pénz az értékrendemben nagyon hátul van, ergo az, mint motivációs tényező szóba sem jöhet. Hírnévre, megbecsülésre vagy más ilyen romantikusnak ható elismerésre abszolút nincs igényem. Azt tudom, hogy az átlagtól jobb a stílusérzékem és a szókincsem, szívesen beszélgetek emberekkel (ha közös a téma az csak bónusz) érdekel a foci (különösen a spanyol és a Real), de ez még nagyon kevés ahhoz, amit én elvárnék magamtól, ha egy ilyenbe belevágnék. Nem kishitű vagyok, csak maximalista. :)

Ez a blog is azért fogott meg ennyire, mert egyrészt itt vagytok ti, akikkel együtt meg tudtunk cáfolni minden Real szurkolóra (alapvetően joggal) aggatott negatív jelzőt, másrészt a közeg (és különösen a 'vezetők' maguk!) stílusban, értékrendben hozzám közel állnak. Az index.hu oldalon, a VB alatt futó szurkolói blogok egyfajta példaként lebegnek a szemem előtt. Semmiképp sem szeretném a portugál blog színvonalát viszontlátni (nyilván ti sem), viszont egy rizla által írt spanyol blog megírásához nincs meg a kellő tudásom, információm és leginkább a késztetésem, hogy meglegyen. 30 éves fotelszurkoló vagyok. :)

1 szó, mint 100: a magam részéről első körben mindenképp meghagynám ezt a lehetőséget a profiknak/nektek és azoknak, akik tényleg szívvel-lélekkel tudják hónapok/évek múlva is csinálni ezt a dolgot. Azonban ha úgy érzitek bármivel hozzá tudok tenni a munkátokhoz, segíteni tudok, azt mindig örömmel és szívesen. :)
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
Endoscope 2010.08.17 18:28:11
@heinrich: Értem és megértem, DE

1) Nem az újtól való félelem van bennem, hanem hogy HOL és MILYEN lesz az az új. Attól lesz csíkos az alsóm, hogy pont az a 'varázs' veszik el a mégtöbbre-mégjobbra való igyekezetben, ami azzá (és naggyá) tette az NST-t, amivé vált.

2) Az új első posztod utóirata pedig arról szóljon, hogy most akkor volt-e/lett-e valami a Telesportos kolléganővel a VB munka után vagy sem. :) Erről ugyanis b.szik írni a Velvet/Blikk/Bors trió.

3) Mindent nagyon köszönök. Azt hiszem a magam részéről mindent elmondok azzal, hogy jelzem felétek: semmilyen netes fórumon, közösségi oldalon, blogon nem veszek részt és nem vagyok jelen, csak és kizárólag itt és veletek (pechetekre). :) - "Egyebet nem tudok mondani."
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Endoscope 2010.07.29 13:23:02
@mocsing: Pontos számot én sem tudok mondani, de szerintem mindketten tudnánk keresni az 'internet bugyraiban', ha nagyon nekiveselkednénk (modorosblog). Én is azon emberek közé tartozom, akik Raúl 1994-es felbukkanása óta szurkolnak a Realnak. Ennélfogva +1 krysalnak, mert én is biztos vagyok benne, hogy sokkal több fejesgólja van, mint azt bárki elsőre gondolná. Természetesen alkatánál fogva nem egy Kuranyi, de azt is tutira veszem, hogy Magath tudja mit csinál és nem véletlen igazolta le.

@Iustizmord: Bírom a vörös-fekete pofád, de ez szimpla faszság. :) Elég ha nagyjából kiszámolod a várható bevételeket a mezeladásokból és összeveted a Raúlnak fizetésként utalt összeggel.

Aki már most megkérdőjelezi Raúl hozzáállását, az üljön le és gondolja át a mondanivalóját még egyszer. Csereként is mindig 110%-ot nyújtott (az utolsó bajnoki gólját sérülten, sántikálva, a labdára startolva szerezte) és nem véletlen, hogy nem Katarba, Dubaiba vagy az USA-ba igazolt. Ha más nem, akkor ez és az eddigi eredményei tiszteletet érdemelnek.

Az tény, hogy amikor CR bemutatására 80.000 madridi gyíkot vonultattak fel, akkor én is hiányolom a min. 100.000 főnyi szurkolótábort Raúl távozásakor. Ugyanakkor (túl azon, hogy osztom rizla véleményét) való igaz, hogy a Real élő szerződése ellenére ingyen engedte el és abszolút nem fű alatt. A titok abban rejlik, hogy nem visszavonult hanem eligazolt. És emiatt ahogy azt már korábban is írtam: nekem is keserű kicsit a szám széle.

Nem véletlen vállalom a fogadást bárkivel, hogy utódja (San Iker) nemcsak hogy Raúlnál is nagyobb legenda lesz, de egyenesen ő lesz a klub valaha volt legnagyobb játékosa. Nálam legalábbis. :)

Ui: Guti másodpercekre felvillanó zsenialitását mindig imádtam, az embert, a játékost azonban sosem bírtam. 15 év ide vagy oda.
Endoscope 2010.07.29 13:25:02
@dzsoni bikicsunáj: Már a 9es, szimpla 'Ronaldo' felirat se volt éppen szerény, de lecsapni a 7esre, miközben a 'hulla' még meleg...

Elismerem a skilljét meg minden, de sose lesz a kedvencem az ipse.
Endoscope 2010.07.29 16:12:24
@Iustizmord: Öööö... remélem nem sértésnek vetted, mert abszolút nem annak szántam. :) Próbáltam valahogy a "bírom a képed" szlenget és a Milan drukkerségedet egy kifejezésbe sűríteni. Ha nem sikerült, akkor elnézést. :)

Jó gombászást... izé strandolást! :)
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Endoscope 2010.07.27 15:11:04
@rizla: di maria miatt jobban fájna a fejem a helyetekben, csak úgy árad belőle a quaresma-bűz.

ALAP! :) Értem én, hogy José megmutatta a világnak, hogy nem kizárólag a nagynevű világsztárok lehetnek faszipántos spílerek és tudom, hogy nagy stratéga meg showman... de igazolni szerintem világéletében mindig szarul igazolt. Ha jól tudom az Internél töltött 2. évében is Branca tette alá Sneijder-Eto'o-Lucio vonalat.

Azt meg különösen nem értem, hogy míg Silva a MenSzitibe, Jesus Navas a Liverpoolba ment, addig mi a tökömért kellett nekünk ez a 'világ legostobább fejű focistája' címre méltán esélyes, túlhypeolt argentin mókus...
Endoscope 2010.07.27 15:15:03
@Rekordvizemeister: Sajnos Raúl gólérzékenysége sosem volt van Nistelrooyéhoz mérhető, de arra mérget vehetsz, hogy egy utolsó lehelletéig küzdő, mindig győzni akaró, példamutató csapatemberrel bővült a Schalke kerete.

@Neil Blender: Gondolom csak a Berlusconi Média spanyolországi székhelyű leányvállalatához... máskülönben Iker helyében árgus szemekkel figyelném a vén kecskét, milyen mikrofont ad Senorita Carbonara kezébe... :)
Apa ma a reggelinél bejelentette, hogy elkötteti az ondóvezetékét. Érintetlenül toltam el magam elől a zabpelyhet. Ez az Adrian Mole klasszikus járt a fejemben, mikor elolvastam Ryan Babel minden képzeletet alulmúló, szürreális, posztmodern utópiáját egy úszógatya vásárlásának…..
Endoscope 2010.07.23 09:54:34
@rizla: Sanyi a mi Kuyt-ünk. :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Endoscope 2010.07.19 11:28:53
Először is egy hatalmas 'KÖSZÖNÖM' nektek mindazért a munkáért, amit mind írásban, mind élőszóban végeztetek. Ahogy szinte mindig, úgy a most leírtak nagy részével is egyetértek.

Az elmúlt 2 hetet (köztük a VB utolsó hetét) egy, a média és a telekommunikáció szinte minden formájától elzárt helyen töltöttem, de a döntőt a Balaton Soundon volt szerencsém végigizgulni többszáz holland és egy 6 főnyi spanyol (no meg 20-30 fős magyar) csoport társaságában. Bár engem is a 'joga bonito' éltet, kezdek megbékélni a tudattal, hogy napjainkban az eredménycentrikus foci dívik. Ennek megfelelően van hiányérzetem a VB-t követően, de az a bizonyos 116. perc és az azt követő, katarzisokban bővelkedő élmények felejthetetlenek maradnak.

Soha életemben nem kaptam ennyi ismeretlen vállveregetést, ölelést, kézfogást, gratulációt és meghívást, mint akkor vasárnap este/éjjel (nyilván a spanyol mezemnek köszönhetően). Leírhatatlan élmény, mikor a korábban még az arcodat spanyol zászlóval kifestő spanyol 'testvéreket' látod zokogni a boldogságtól vagy amikor vadidegen narancsmezesek lépnek oda hozzád búskomor képpel gratulálva, hogy "well done mate" vagy "I love you, but I hate this little fucking Iniesta". Több ezer kilométerre voltam Afrikától, mégis átszűrődött valami (az egyetlen vuvuzelát lelkesen tülkölő hollandust hamar jobb belátásra bírták), egy közös nyelv, amit (klub)hovatartozástól függetlenül minden férfi (és nő) beszél.

Jó volt látni és érezni mindezt és ugyan megerősödött bennem, hogy a FIFA a legmakacsabb, legvaskalaposabb és legostobább sportszervezet a világon, csak remélni tudom, hogy egyszer, hasonló helyzetben, a rajtam lévő piros mezen a magyar címer lesz a spanyol helyett. :)
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
Endoscope 2010.07.03 21:59:12
@Mr.AT: erősen izzadtságszagúak a kommentjeid. Azé' nyomjad. :)
Habár felül a GHÁNA, s alul a víznek árja, azért a víz az URU?! Bocs, de a Pink Floydot ma már láttuk, csak az előzenekar van hátra - az a kérdés, hogy a Body Count, vagy a Rage Against the Machine játszik-e majd. Minden esetre kommenteljetek ide.....
Spanyolország - Portugália  1 - 0 Kellett már, nagyon kellett ez a szép, egészséges pont a spanyol válogatottal kapcsolatos mondatok végére a folyamatosan gyülekező, ocsmány kérdőjelek helyett. A kínzó grammatikai feladvány megoldásához fontos volt nagy vadra lőni végre,…..
Ibériai-félsziget vs Pireneusi-félsziget..
Endoscope 2010.06.29 20:17:42
@Strigo a divatdrukker: a próféta szóljon belőled! :)
Legó- és/vagy Guardian-buzik (szerencsés esetben az átfedés is tetten érhető) már biztos felfedezték maguknak Európa legzseniálisabb szerkesztőségének neologisztikus futball-interpretációját, de a legutóbbi darabot közkinccsé tesszük. Háthiszen azért, mert kevés viccesebb…..
Nou San Trafford G-csoport, 16.00 2010.06.25 12:48:00
Itt gyakorlatilag már lefőtt a hajó, Portugália és Brazília a csoportelsőségért örömfocizik. Luzitánia csak akkor lehet első, ha nyer, kiesni meg csak akkor eshetne ki, ha Lucióék egyrészt szétaláznák az őshazát, másrészt Drogbáék nagyon csúnyán tipornák le Csong…..
Endoscope 2010.06.25 17:08:33
@Amphiprion Ocellaris: Hegyi Iván? :) (A kérdőjel csak a "szakkommentátor" kritérium miatt nem felkiáltójel).

Pár esélyes: Verebes "csakafülemetnézd" Mágus, Tornyi "pénzértanyámatis" Barna, Zombori "lőttem1góltabraziloknak" Sándor, Lakat T. "3perc1mondat" Károly stb. stb. stb.

Nem mondom hogy Bognár a szakma csúcsa (amúgy sem hálás feladat a szakkommentátoré), de azért annyira nem borzalmas. Csak szeret ellenkezni. :)
Endoscope 2010.06.25 17:35:38