Regisztráció Blogot indítok
Adatok
badborbi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az a cím, amire fölkapjuk a fejünket, és a mitikus Romanée-Conti név miatt talán akkor sem horgasztjuk le, amikor a hír végére érve ismét kiderül, hogy nekünk ehhez semmi közünk. A különleges helyzetért a svéd állami alkoholmonopólium, a Systembolaget sajátos működési…..
badborbi 2010.10.01 11:02:56
@európai: Nagyon ügyes és előre látó vagy, hogy leírtad. "A conti borok árán lehet vitatkozni".

Valószínű isteni nedűről van szó de 750.000 Ft adni egy palack borért igen csak betulzó véleményem szerint. ...
Elkezdtem már mesélni március eleji találkozásomat a szlovén borokkal és az elmaradhatatlan sóval. Akkor négy pincéről emlékeztem meg, most a maradék öt következik, de mondhatnám úgy is, hogy a java. Kattintás után azonnal indulunk a Vipava-völgy és Goriška brda borvidékeire,…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.04.28 06:00:00
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
A Művelt Alkoholista Pinot-pannó 2010.04.21 06:30:00
A humbugozás közben már sejtettem, hogy a kétely leple alatt sátrat vert szívemben a pinószerelem. De nem az egyedi és utánozhatatlan burgundi burgundi lobbantotta lángra a szívemet, hanem a sokszor lesajnált, pannon utángyártott. A humbugozás kommentrengetegét átböngészve arra…..
Egészen március elejéig nem több, mint két szlovén borászatot tudtam volna felsorolni: az itthon is kapható Čotart és a mostanában leghíresebb Moviát. Azóta viszont sokkal okosabb lettem, köszönhetően egy kiváló kóstolónak, amelyet a Szlovén Köztársaság Nagykövetsége…..
Nemrég jelentős kommentviharokat okozott Alföldi Merlot kolléga Takács Lajos-posztja, amelyben kilenc ponttal a legjobb magyar száraz fehérnek minősítette a Hollóvár somlai furmintját. Kilencpontos bor háromezerért? Több se kelletett: már tárcsáztam is délszláv népfelkelő…..
Benne vagyunk a Parkerban. Egészen pontosan: Neil Martin, a Wine Advocate egyik szerzője február 17-én egy szokatlanul terjedelmes írást jelentetett meg Tokajról. Az áttekintés egyrészt Tokaj történetét, földrajzi adottságait, és a főbb szőlőfajtákat, illetve bortípusokat…..
Miközben szeretett hazánkban épp omlik összefele a bormarketing, déli szomszédaink, a horvátok gőzerővel indultak el a nagyvilág borszerető közönségének meghódítására. Kis mennyiségekkel, de néhol igen jó borokkal. Ebben még hasonlítanak is ránk. Viszont - velünk…..
A Művelt Alkoholista Balcsillagzat 2009.12.11 10:00:00
A középosztály hiányán sírni menő. Én persze vagyok olyan ümmög, hogy ne sírjak azon, amin mindenki más. Én a szarból is kicsipegetem az arabicát. Ennek szellemében válogattam össze 7 palack 3000 forint körüli vöröset remélve, hogy csupa óriásölőt fogunk kóstolni. Hát,…..
badborbi 2009.12.11 13:31:40
@RAMBO: Ezzel a mondattal teljesen egyetértek. Az árazás névre történik és nem minőségre. Ráadásul ezen a kicsi piacon történik mind ez, ahol nem túl nehéz végig inni a tételeket, amik a kereskedelmi forgalomba jutnak!
Talán nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk: közkívánatra. Lőrincz György a mi kis házi szavazásunkat is zsinórban háromszor nyerte meg, és már két-három éve is számos borissza követelte fennhangon, hogy az Év Bortermelője konteszten is elismerjék munkásságát.…..
badborbi 2009.12.07 12:03:45
@fiatalborivo: Szerintem az ilyen megjegyzésktől óvakodjunk mert saját magunk tesszük tönkre az egyik legjobb és legismertebb borvidékünket.

Tudjunk örülni mások sikerének és ne bombázzuk egymást a negatív hullámokkal!
Csodák pediglen nincsenek. Vagy csak én jó érzékkel elkerülöm őket. Tavasszal mi mentünk Somlóra, most ősszel, nem először, és remélem nem is utoljára, a Festetics palotába jött Somló. A portfólió-kóstolóra azzal az eltökélt szándékkal mentem, hogy az ismert borászatok…..
Múlt héten az Iparművészeti Múzeum aulájában vendégeskedett a Soproni borvidék. A tavalyi bemutatóhoz hasonlóan idén is maradt bennem hiányérzet az összképet és a kiemelkedő tételek kiemelkedését tekintve egyaránt. Szerencsére (ahogy ő mondaná) ügyesen megírta ezt már…..
A kiváló szekszárdi borász és borközszereplő, Heimann Zoltán nyilatkozik a Kossuth Rádió Magánhangzó című műsorában. A beszélgetés apropója a Vincze-affér, és indítója Kling József a Magyar Narancsban megjelent borászati tízparancsolata (ne vizezd a bort, ne használj…..