Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cserépi bakancs

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott fejeztem be a Bevonulásom történetét, -„Mikor felértünk a laktanyába és becsukódott a nagykapu, akkor valami furcsa rossz érzés töltött el, ugyan mikor fogom látni a szeretteimet.” és azt hiszem nem volt alaptalan a félelmem. Beérkeztünk tehát és megállt a rozoga…..
Ebben az írásomban egy kicsit sűrítve 3 hónap történéseit mesélem el. Kezdődjön hát a történet. Kutya rossz kedvem volt, távol voltak a szeretteim, nekem pedig állandóan, alakzatban kellett mennem, nem oda mentem ahová akartam, futnom kellet, amit nagyon…..
Sohasem feledem el 1965.November 02.-át. Csöngetett a postás, az éppen szabadnapomat töltve.Budapesten a Gubacsi úton,lévő Munkás szálláson, itt vettem át a BEHÍVÓPARANCSOMAT 20 évesen. Reszkető kézzel olvastam el a tartalmát,rövid és határozott sorok követték…..
Az idézet a szarvasvadászat c. írásomból van, hogy követhető legyen amit most írok!   „Na,ezt lehet, nem kellet volna tennem, mert ettől fogva nagyon figyelt rám, minden szolgálatomat rendkívül ellenőrizte mindenáron meg akart buktatni, de nem jött neki össze! Vagyis nem…..
Cserépi bakancs Gyöngyössolymos! 2011.01.06 16:43:05
  Gusztáv Szécsényi Gyöngyössolymos! Életem egyik legszerencsésebb napját töltöttem ott - nem önszántamból!- 1972-ben! Ősz volt szép napos idő. Mi kell több a katonának! terepgyakorlaton voltunk. Miután földet értünk és a kis rajom egymása talált, elástuk az…..
Cserépi bakancs Szél viszi.... 2009.11.09 11:16:33
Szél viszi messze a fellegeket Felette lángol az ég Nyújtsd ide édes a kis kezedet Ki tudja látlak-e még Ki tudja ölel-e a két karom, Ki tudja csókol-e szád galambom Ki tudja mely napon mely hajnalon Indul a század tovább - Add tovább! Bármerre járok a csillagos…..
cserépi bakancs 2010.10.30 18:55:05
@NagyG81: Üdvözöllek!!!!!!!!!
Cserépi bakancs Történeteim 2010.05.12 11:05:22
Emlékszem a kiképzésekre, 6 hétig a gépkocsivezetőknek Aszaló volt a helyszin. Szolgálatban voltam az első-második napon amikor bevonultak. Ellenőrizni kellett éjszaka a körletet.Ennyi embert álmában beszélni:- vezényeltek, kiabáltak, sorakozó stb..stb. Aztán 3.-4.-ik napon…..
Cserépi bakancs Pistu 2010.03.31 15:32:29
Pistu gyakorló egyenruhájában csendesen, görnyedten üldögélt a laktanya egyik épületének lépcsőjén. A borongós időben, esti órában a társasághoz szokott fiatal katona most gondolataiba mélyedt, elnézve a sötét égbolton a fényes csillagokat. Szerződéses…..
Cserépi bakancs Harci szünetben 2010.01.20 12:21:52
Ezt a kis történetet azért mesélem el mert rám is nagyhatással volt.Abban az időben még nem voltunk ellátva minden féle "felvilágosító" eszközökkel.Ha  társainknál a szekrényben megbujt egy-két fekete fehér fénykép,vagy Bíró Icás naptár,az már maga volt a…..
Szerencsés fickónak éreztem magam,mert nem volt barátnőm amikor bevonultam.Nagyon nehéz volt amúgy is elviselni a kiképzés nehézségeit,hát még ha az a tudat is gyötört volna ,hogy nem lehetek a kedvesemmel.Tudom ,amikor volt egy kis szusszanatnyi időnk,kiképzési szünet,vagy…..
Cserépi bakancs Mindenkihez! 2009.12.19 14:18:00
Cserépi bakancs Oszlopmenet 2009.12.15 12:29:14
Kutatva katona élményeim között csak elő bukkan mindig egy szomorú élmény,ami nagyon sokszor előjött már. Az is közrejátszhatott hogy az új szolgálati helyemre azon az úton utaztam egy felsőtárkányi kollégámmal meg Nagy Zolival, aki Cserépből leszerelt,de én vissza…..
Cserépi bakancs A bolond Bodnár 2009.12.15 12:27:00
84 áprilisában sikeresen befejeződött kiképzésünk : őrkatonának Aszalón.A specceseket Debrecenbe vitték ,az összes többit alapkiképzésre.Az eskü után még vissza mentünk Miskolcra a Petőfibe,hogy másnap elhozzanak "anyaalakulatunkhoz" Cserépfaluba.Mint ahogy ez lenni…..
Cserépi bakancs 25-ös mellék 2009.12.15 12:20:55
Az öreg katonák, akiknek már centijük volt mindent kitaláltak a kopasz katona bosszantására és hogy véletlenül se felejtkezzenek meg, hogy az öreg rájának hány napja van még hátra. Kezdődött a centi áztatással. Ez úgy készült, hogy napokig összetekerve, gumival átkötve…..
Azért adtam ezt a címet, mert olyan történetecskék következnek most, amelyek hasonlítanak a városi legendákhoz, amikről köztudomású, hogy szinte minden városban úgy mesélik, hogy ott történt meg ezzel és ezzel az emberrel. Akik Kalocsán szolgáltak, tudják kiről szól a most…..
Cserépi bakancs Aszaló -1984 2009.12.02 19:09:00
Eljött a bevonulás napja.Hideg február volt.Előző este mindent elkészítettünk a nagy útra.Szüleimen is látszott egy kis feszültség,hiszen"kisfiuk" megkezdi sorkatonai szolgálatát.A kövesdi vasútállomáson nagyon sok sorstársam,szintén remegő…..
Ott hagytam abba, hogy kimentem pislantani, akkor úgy folytatom, hogyvisszajöttem!HOL IS TARTOTTUNK?Ja, igen!Az Aszalón töltött első éjszaka a vad gondolatok és a friss élményekhatására szinte félálomban telt el, mert úgy aludtam, mint nyúl a bokorban,különben én nagyon rossz…..
Cserépi bakancs Konyhamuki 2009.11.18 18:18:37
Tik-tak,tik-tak(konyha munka,őrszolgálat,24/24).Hogy milyen nehéz volt őrszolgálat után konyha munkára menni,vagy fodítva,nagyon sokunknak át kellett élni.Mindíg tetszett az a jogi csavarás,hogy a hadtáp kisegítés az nem szolgálat "csak "munkára vezénylés.Így aztán…..
Elnézéseteket kérem, de Én időben elég csapongó vagyok, ami, eddigi írásaimból is kiderült, de Én nem tudom az időrendet követni, sőt nem is akarom, ami eszembe jut arról írok!!  Van egy nagyon jó sztorim egy szarvas „vadászatról”, csak arra vártam, hogy egykori…..
1976. június 16-n jött a behívó, hogy 26-án ha ráérek jelenjek meg személyesen a Petőfi laktanya erre kijelölt helyiségében, ha lehet józan állapotban és kellő mértékben betojva! Én mindkét kérésnek maradéktalanul eleget tettem, mert hiába volt a számtalan baráti jó…..
Nos, előljáróban annyit, hogy ma már igazán "iszaposszemű rája" vagyok a néhai 3011 / T század állományából. ( Nagytarcsa) 104. ezred ....azaz vendég. A 3011-nél sajnos nem alakult ki olyan bajtársias - családias légkör, mint "nálatok" de ez…..
Sajnálom, hogy ilyen hosszú ideig nem blogoltam, de az élet nem csak blogból áll. A most következő történet még a Nagyoroszi-beli időkben játszódik, csak Kalocsáról nézve az eseményeket. Amíg mi a fejünket tömtük tudással, addig az ezred többi része a Bakonyban hajtotta…..
Miután véget ért a 3 hónapos átképzés Nagyorosziban, "hazakerültünk" Kalocsára. Hárman egy alegységhez kerültünk, parancsnokunk V. L. - isten nyugosztalja - fiatal főhadnagy volt, kevés gyakorlattal, de annál több igyekezettel. Utóbbit kéretik maximálisan jó…..
          A következő kis történet, egy nagyon meleg nyári napon történt. Ha az emlékezetem nem csal, úgy 1983 nyarán történhetett. Mint minden munkanap ez is szokásosan kezdődött. Az írásomhoz tudni kell, hogy Én a rendes beosztásom…..
Cserépi bakancs Élet a TADÓ-n 2009.10.29 12:09:50
  Ez a történet is Nagyorosziban játszódik. Volt az objektum hátsó traktusában a sportpályától nem messze egy sátortetős, családi ház-szerű épület, amiben annak idején a szovjet tanácsadók laktak. Innen kapta az épület a Tadó nevet. Itt szállásoltak el bennünket a…..