Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotyomfitty

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
Kotyomfitty 2012.02.20 09:36:09
@FeroxX88: talán azért, mert most sima havibérlet helyett 30napos bérletek vannak, tehát egy hónapban mindig legalább 2, de akár 3féle szín is lehetne egyszerre érvényes.
Kotyomfitty 2012.02.20 09:57:58
@Kecsbit: Ez nekem is nagy szívfájdalmam, külföldön több helyen számnélküli a bérlet. De gondolom, erre megint a jó balkáni-magyar mentalitás miatt van szükség: ha nem kellene rá szám, minden család/baráti kör/lakóközösség venne egy db bérletet közösen, mindenki bliccelne (vagy egyvalaki nem), és amikor valakit elkapnak, akkor szépen bemutatja a közös bérletet :P
Mondjuk külföldön, ahol nincs szám a bérleten, azt hiszem, nincs ilyen utólagos bemutatási lehetőség, vagyis ott akkor sokkal drágább az otthonfelejtés.
Ezzel együtt szerintem lehetne ilyen bérlet IS, azzal a rizikóval, hogy azt nem fogadnák el utólagos bemutatásra. De azért nem szüntetném meg a bemutatósat sem, az én szétszórtságommal elég sokba kerülhetne nekem egy idő után ez a buli, hiába veszek mindig (ha épp nem felejtem el, hogy lejárt) bérletet...
Sajnos a keddi Bangkok Post papírváltozatának címlapfotója nincs fent a neten, de meg lehet próbálni elmesélni: sárga ruhás buddhista szerzetesek reggeliznek egy kis asztalnál az út szélén, bokáig érő vízben. A helyszín Ayutthaya, a monkokat pedig az árvíz költöztette ki a…..
Kedves munkanélküli sorstársaim, próbáljatok meg figyelni, mert nem minden tanulság nélkül való az esetem.Próbálok úgy fogalmazni a továbbiakban, hogy senkinek ne legyen baja belőle - nekem meg már úgyis mindegy.Munkaszolgálatra rendeltek be - szeptember elsejétől a…..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
Kotyomfitty 2011.03.23 17:44:43
@Tower13: oks, én _éltem_ is Bécsben, nem 24 órára mentem ki. A bünti emlékeim szerint 60 euró. Én eleinte mindig biciliztem vagy "lyukasztottam" (ami ott igazából pecsételés), később, amikor hideg lett, bérletet vettem. Egyszer "kaptak el" ellenőrök, amikor nem találtam a jegyet, nem mondanám, hogy nem voltak bunkók, sőt, fenyegettek, rendőrt hívtak, sé lelkileg terrorizáltak. Amíg vártuk a rendőrt (még 100-120 euró), kibőgtem magam, kicsit lenyugodtam, újra átnéztem a táskám, és jééééé, meglett a jegyem. Kicsit voltak csak idegesek, mert így az ő fizujukból fizetik a rendőrt. Ja és a bécsi havibérlet az itthoninak a másfélszerese (ok, tudom, a fizetések azért több, mint másfélszeresek), a jegyár 1,8 euró (igaz, egy célbaérkezésre szól, nem egy járműre. De egy megállóra is pont ennyi, ott is). Szóval igen, tény, hogy szebb, tisztább, tény, hogy relatíve talán olcsóbb, de azért ott sincs kolbászból a kerítés. És én ott is láttam köpködőket a megállóban, és szemetet a metrón...
Kotyomfitty 2011.03.23 18:41:27
@kén-e egy nick?: amikor én voltam kint, 50 euró volt a bérlet, és majdnem 280 Ft az euró. Ez testvérek között is kb. 14ezer Ft, ami mondjuk majdnem másfélszeres ár. Mostani árfolyamon a gugli szerint 13.477 Ft. És azért nem mindenki keres 6-7szeres pénzt ott se... legalábbis akikkel beszéltem, azok 3-4szerest kerestek az itthonihoz képest. És én is.
Kotyomfitty 2011.03.23 18:43:33
@kén-e egy nick?: ja és itthon ha 10-es gyűjtőt vesel, akkor csak 280 Ft egy jegy, és nem 320 :P, a 1,5 euro meg 404 Ft :P
És az átszállójegy itthon is valami négyszázvalahány körül volt, ha jól emlékszem. Talán 450. Ok, ez már tényleg drágább, mint kint. De azért ott a buszok/villamosok nem járnak olyan sűrűn (igaz, hogy metró viszont van dögivel).
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
Kotyomfitty 2011.02.02 00:25:05
@tothh: azért ez nem ugyanaz. Aki mondjuk itthon nyugdíjasként inaktív, az már FIZETETT egy csomót, amíg aktív volt, tehát anyagilag már hozzájárult pl. mondjuk az én taníttatásomhoz, aki nappalin végeztem egyetemet, az én TB-mhez, amíg gyerek voltam - különösen, ha ő maga mondjuk nem is alapított családot - (persze nyilván a szüleim is fizettek ezekbe mindenféle adót), szóval ez azért nem ugyanaz, mint egy olyan határon túli, aki sohasem szállt be egyetlen fillérrel sem a hazai közöskalapba.
Kedves Praxis!   Ma egy elég érdekes dolgot láttam nálunk a körzeti orvosi rendelőben. Régi háziorvosunk nyugdíjba ment, egy fiatal és nagyon szimpatikus fiatalember került a helyére, de bizonyos dolgok teljesen megváltoztak és nem vagyok benne biztos, hogy előnyükre. Szóval a…..
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
Gyerekszoba Repülő gyertyák 2010.11.24 08:15:00
Egy igazán egyszerű, de annál hangulatosabb dekorációt találtam a német Ingo Maurer kínálatában. A világítástechnikára szakosodott cégnek Georg Baldele és csapat tervezte ezeket a repülő gyertyákat, amik igazán fel tudnák dobni a karácsony estét. És még mielőtt valaki a…..
Kotyomfitty 2010.11.24 12:13:40
@musi: békalencse...?
Olvasóink újabb és újabb generációit döbbenti meg, hogy Ausztriában a lángos a kultúra része, így rendszeresen kapunk osztrák lángosos fotókat. Ha ennyire szeretik, hát tessék, ezt itt az Eisenstadt/kismartoni Merkur üzletben lőtte P. Éljenezni akkor fogunk, ha afrikai, ázsiai…..
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
Kotyomfitty 2010.10.11 12:02:21
@lyken: na igen, én mondjuk azt nem értettem soha, hogy a bérlet ára miért egyenlő 20 napi oda-vissza jegyével - tekintve, hogy egy hónap átlag 20-23 munkanap, ez így nem is igazi kedvezmény, és ha elveszíted a hónap közepén, akkor a maradékot ÚJRA meg kel venned, tehát amíg a munkahely nem fizette a bérletemet, addig én is inkább naponta vettem jegyet (a héven is lehet venni, nem minden nap jön a kaller, néha nem kell kijönni, szóval olcsóbb és biztonságosabb volt jegyezni - de nem értem, miért nem lehet mondjuk féláras a bérlet a jegyekhez képest...
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Kotyomfitty 2010.09.14 16:46:46
@Táksi: ennek is két oldala van. Én pl. ha lenne családom (amit nagyon szeretnék), biztos, hogy nem merném megtenni (de még egydül se!), hogy albérletre bízzam magam. Mert mi van, ha elvesztem a munkám? ha a főbérlő mást gondol, és szerződést bont? költzni is drága, bútort venni-vinni is drága, más bútorában lakni, hát az se mindig jó... ok az albi, ha rövidtávról van szó, de hosszú távon... ha nincs autó, gyerekeket minidg új suliba, ha nem kapunk a környéken másik albit jó feltételekkel? Ráadásul szingliként, ha egyszer elég bátor leszek, hogy egyedül vállaljak gyereket (mert a pasikat csak addig érdeklem, amíg csak "barátnő" vagyok), szóval hogy a fenébe merném magam rábízni arra, hogy majd lesz valahogy,a mikor még a lakás se biztos...? Nem tudom, hogy ez hogy van külföldön, de szerintem itthon sokak számára rizikó az albi (ja nincsenek szüleim, akikhez ilyenkor hazaköltözhetnék, vannak férjezett-gyerekes barátnőim, nem hiszem, hogy oda mehetnék lakni, ha angy gáz lenne). Szóval saját akás=biztonság. Nyilván számlákat akkor is kell fizetni, de könnyebb összeszedni a pénzt a rezsire, ha gáz van, mint albérlet PLUSZ rezsire. Amíg meg nincs gáz, addig is tartalékolok, nyilván. Szóval én megértem, ha valaki saját lakást akar... dene akarjon nagyobbat/jobbat/többet, mint amire biztonságosan telik. Vagy csak én vagyok ennyire parázós?
Kotyomfitty 2010.09.14 17:36:21
@Szevasztok: na ezzel értek egyet.
Kotyomfitty 2010.09.14 17:41:23
@Cserépke: ez azért van, mert GONDOLKODTÁL. Annyi hitelt vettél fel, amennyit elbírsz, és azt írod, arra is készülsz, hogy túlélj, ha elveszítenéd az állásod (drukkolok, hogy ilyen ne történjen). Ha mindenki így gondolkodna, nem is lenne most probléma a devizásokkal...
Összefirkálták a HÉV-megállót Kaszásdűlőn. Nem is lenne ez nagy hír - állandóan firkálgatják az összes megállót -, de ez most speciel nagyon jól sikerült. Az óbudai "Itt Élünk" Egyesület kezdeményezése valósult meg augusztus elejére. Az ötlet tavaly jött,…..
Praxis A sírás kerülgetett 2010.06.07 06:00:00
Kedves blog! Én is úgy gondolom, hogy nem lenne szabad megtörténnie hasonló dolgoknak, amiket ezen a blogon olvasgattam. Nem értettem soha hogyan lehet egy orvos néha annyira embertelen, hiszen az a hivatása, hogy emberekkel dolgozzon, akik hozzá fordulnak segítségért a…..
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
Kotyomfitty 2010.05.11 15:01:56
@Zine: ez esetben viszont igenis a bankokon kell leverni valahogy, szigorítani a hiteladást. Az valóban nem jogos, hogy a hitelképtelenek bukását is a hitelképes maradék fizesse.
Kotyomfitty 2010.05.11 15:03:27
@Vámpír\\\'08: ht nem tudom, én csak akkro hiszek el valamit, ha már látom. Nem hiszek az olyan munkahelyben, ami még nem az enyém, és az olyan euróban, ami nincs még bevezetve. Azzal számolok, amim van.
Kotyomfitty 2010.05.11 15:08:23
@Cyr: nekem semilyen hitelem nincs momentán, és amikor nagy bajban voltunk, nem segített senki. Nem az fáj, hogy másoknak segítenek, hanem hogy pl. én ugye nem tudok tervezni (az általad említet okok miatt, mert én igenis számolok azzal, hogy mi van, ha a fejemre esik a tégla, tönkremegy a cég ahol dolgozom, mittudomén). Igen, lehet, hogy irigy vagyok, hogy ők bátrak én meg túlságosan próbálok kiszámolni mindent. De akkor mondjuk ki, hogy lehet bátornak lenni, szülök két gyereket, és majd bízom benne, hogy az állam eltart, amíg akkorák nem lesznek, hogy óvodába adjam őket - és majd azt is fizeti, mert egyedülálló nőként mondjuk ki tudja, a két szülés után menniyt fogok ugye keresni. Tehát: én vagyok a hülye, hogy nem vágok bele, hanem keresem a párom, hátha mégis ketten tudunk családot alapítani...?
Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid.…..
Kotyomfitty 2010.05.06 13:39:38
Hello. Nem olvastam a hozzászólásokat, így bocs, ha ismételek. És még a cikket sem olvastam el teljesen. Szeretném leszögezni, hogy alapvetően egyetértek a cikk írójáal, de ha már korrektek akarunk lenni pár észrevétel:
1. igenis létezik olyan, hogy amalgám fogtömés, itt nem is értem, mit nem ért a cikkíró (
www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=amalg%C3%A1m+fogt%C3%B6m%C3%A9s)
2: "A klinikai tumorterápia ragaszkodik a tudományossághoz. Pedig tudjuk, hogy sok készítmény nem felel meg ennek az elvárásnak és hogy a tapasztalatgyógyászatból nyert természetgyógyászati tudásnak ugyanolyan eredményei vannak." - itt szerintem ők arra gondolnak, hogy a humbugcuccok - bár em felelnek meg a tudományos elvrásoknak - mégis vannak olyan jók, mint amik megfelelnek. A szerző kijelentésével nem értek egyet, de ettől még a cikkíró rosszul értelmezte.
3. "A rák okának nyílt elismerése" - ez pedig nem szervi, a humbugisták szerint a rák az valamilyen lelki folyamat eredménye (pl. azért lettél rákos, mert utálod amunkédat, vagy mert nem áll veled szóba a gyereked, meg hasonlók). Őszerintük ha ezt megfejted és rájössz, mi az ok (amihez magadba kell nézz és ami kellemetlen lehet), akkor sokkal nagyob eséllyel gyógyulsz. Ebben sztem annyi lehet a pszichológia, hogy a beteg nem azon agyal, hogy mennyire utál mindenkit és mindenki mennyire magára hagyja őt, hanem felgombolyítva ezeketa szálakat, pozitívan közelít az emberekhez, ezáltal több figyelmet és törődést kap (mivel nem begubózik, hanem maga keresi a kapcsolatot), így persze vidámabb/felszabadultabb lesz, plusz többen lesznek ott segíteni neki.

na eddig olvatsam, folyt köv. Amúgy tök jó a cikk :)
Kotyomfitty 2010.05.06 13:58:37
@Szilágyi András: lehet, hogy én értem rosszul, a szerző ezt írja: "sem amalgám (tallium), sem más idegen anyag nem maradhat ott.", mire a válasz: "Hogyan kerül a tallium (amalgám) a szájüregbe?"
Monjduk úgy tudom, talliummal lehet éppen szennyezett az amalgám is. Plusz amikor írtam az előzőt, nem vettem észr, hogy a kérdésben már fordítva szerepel a két kifejezés (az amalgám van zárójelben). Harmadsorban pedig igazából nagyon egyetértek Vágóval, csak itt-ott még szebben alá lehetett volna támasztani a kritikát, de jogos a kritika az előző kommentemre.
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
Kotyomfitty 2010.05.05 15:04:59
@invalid: na az sem segít, viharban, csontig elázva álldogáltam egy szép nyári este miniruhában a zebra szélén, a házunktól 20 méternyire, és sok-sok percbe telt, mire végre átjutottam az úton, mert elfogytak az autók - de át egy sem engedett volna. Mint a csigák a viccben: oda születni kell. Vagy fordulnom kellett volna egyet a busszal a végállomáson, hogy a házunk oldalán tegyen le, ne a túloldalon..
Kotyomfitty 2010.05.05 15:17:50
@magyar bucó: szerintem igen, mert párszor megkíséreltem az átkelést, de muszáj volt visszaugranom. Egy zebra szélén ugrabgráló gyalogost városban csak észre lehet venni autóból is, vagy nem...? arra meg, hogy nemrégiben a zebrán akartak elütni tanulóvezetőt (aki épp megadta nekem az elsőbbséget) előzve fényes nappal, vajon mi lehet a kifogás? Hordjon magánl vészvillogót minden gyalogos, ha át akar kelni valami zebrán?
Kotyomfitty 2010.05.05 15:46:28
@invalid: :) többet kellene felénk autóznod ;)
Lehet, hogy nálunk csak női sofőrök járnak? vagy ott ül mellettük a feleségük-barátnőjük... egyébként másik blogon azzal érvelt az autós, hogy ő biza nem fog zebránál soha megállni mer1 akkor a mögötte autózók belehajtanának, ő pedig egy zebrán átkelő gyalogos miatt ugyan enm fogja összetörni az autóját. De ha mondjuk kicsit figyelmetlen vagyok (vagy épp a balról jövő forgalmat figyelem, amíg abban a sávban vagyok, ő meg ugye jobbról jön, csak a baloldali sávban, mert előz éppen), akkor ha engem elcsap, azzal nem törik össze az autója?
2010 a tehetségkutató tévéműsorok éve. Fél tucat izlandi vulkán, két kormányváltás és néhány mediterrán államcsőd sem tud ezen nagyon változtatni, sőt talán még az sem, ha Liptai Claudia egy meleg bárban összejönne Szijjártó Péterrel. Akkor is mindenkinek arról kell…..
Kotyomfitty 2010.05.04 08:52:26
@figyeljmár: ez tök jó ötlet, de nyilván kisebb reklámértéke lenne, mint leadni a bohócokat is a TV-ben... Itt a cél nem a tehetségek felismerése, kiemelése és segítése, hanem a show.
Az alábbi levél sajnos eléggé mindennapi helyzetet mutat be, még ha nem is közismert ez a jogintézmény. A szülői érdemtelenséget nehéz bizonyítani, a tartásra kötelezettnek kell minden állítását igazolni. Ha talál még erre ilyen időtávlatból tanukat.Tisztelt…..
Kotyomfitty 2010.04.30 07:25:40
@Blogger Géza: na nehogymár. Bizonyos életkor fölött (pl én most) egy nő már szeretne gyereket, ergo pl én TUTI nem fogok tablettát szedni. Ráadásul megelőzőleg is egy tablettát BELSŐLEG alkalmozol, ilyenolyan MELLÉKHATÁSOKKAL, amit megint nem a pasi szenved el - egy óvszernek milyen mellékhatásai vannak? Én nagyon fiatalon szedtem, mikor elhagytam, elkezdtem hízni, mint a fene. Akkor soha ne is szüljek gyereket? Ha újrakezdhetném, biztos, hogy SOHA nem vennék be egy szemet sem. AMelyik pasi ezt nem érti meg, ÉS óvszert SEM hajlandó használni, azt nem sajnálom, ha "véletlenül" apuka lesz, bocsi.
És azzal sem értek egyet, hogy ezért mint utód, "hálával tartozom". Azért már igen, hogy felneveltek. De magáért a kettyintésért... azért nem.
TÉVHIT, hogy nem örülünk a vendégposztoknak! Íme egy újabb, ezúttal misbelief tolmácsolásában:Mindenekelőtt hálásan köszönöm a Bünti Blog üzemeltetőinek, hogy teret engednek dühöm levezetésének - úgy gondolom, hogy blogom szigorúan kötött kereteibe nehezen lenne…..
Kotyomfitty 2010.04.21 15:40:23
hmmm, itt sem fér l.
Szóval autóm nincs, engem a levélszekrényes szórólapozás borít ki. Főleg, ha ugyanaz a cég/szaki hirdet hetente. Nekem nem dugul el hetente WC-m, enm akarom minden héten eladni a lakásomat, és a pizzát is online renelem, ott megvan az aktuális étlap. Anno minden lapból eltettem egyet (amikor még nem volt netem), hogy ha kell hirtelen, legyen. Ráadásul gyerekkorom óta kissé környezetvédő vagyok (nem olyan nagyon elvakult fanatikus, de ami nem fáj, azt megteszem - szelektív gyűjtés. etc), és zavar ez a nagy pazarlás. Egyébként régen, friss pestiként és középsulis diákként én is elvettem mindenkitől, mert szegény szórólapozó, ebből van pénze. Azóta meg azt gondolom, szegény fa, abból lenne az oxigén a Földön... úgyhogy én ránézek, mit osztanak, és HA ÉRDEKEL, elveszem. Ha nem, akkor nem. És otthn is ezt szeretném, egy hirdetőtáblát (egyébként ilyenünk van is), vagy tényleg egy fakkot nekik, és ha eldugul/el akarom adni/pizzát akarok és lerobbant a net, akkor lesétálok (felsőbb lakók lelifteznek) a földszintre, és már ott is az infó.
Ja és kaputelefon: nem tudok bszélni, csak kaput nyitni vele, szakemberrel tali megbeszélve 4-re, háromnegyed 4-kor csengetés, kinyitom, és várok. Lent kapunyitás, kis zaj, amúgy semmi. Mikor már legalább 5x felért volna a delikvens, vagy 10x is, eluntam, lemegyek, hát bunkó szórólapozók ott nyomulnak. Mondtam, ha a postaládámba is tesznek, letöröm a kezüket, én nem őket akartam beengedni... többet nem is fogok snkit, inkább lemegyek személyesen kaput nyitni.
 "Március utolsó szombatján sötétségbe borult a Föld..." Egy bulvárlap minden bizonnyal így hozná le a cikket, ami a Természetvédelmi világalap (WWF) által életre hívott nemzetközi "Föld órája" rendezvényt mutatja be. Mindenki, aki csatlakozik…..
Kotyomfitty 2010.03.27 16:24:57
@Incinerator: de bele tud. Egész fajokat is ki tudott irtani, olyanokat is, amik egykor nagyon tömegesek voltak, pl. vándorgalamb.
Praxis Nem adta be az oltást 2009.11.22 10:44:00
Egy nagyon kedves barátom küldte nekem az alábbi E-mailt még csütörtök délelőtt. Sokat gondolkodtam azon, megírjam-e a vele lejátszódó bizarr történetet, vagy csendben maradjak és hallgassak, mint a sír. Végül úgy döntöttem, életre keltek egy blogot, ami a hasonló…..
Kotyomfitty 2009.11.22 15:12:22
@Igaz Juhász: "Az elsődleges gének átöröklődnek, amelyeknek van konkrét emlékük erről, így a közvetlen leszármazottak immunrendszere is jó eséllyel felismeri," - mi az, hgy "elsodleges gen"? Es hogy a fenebe oroklodne mar at egy virus-emlek?! Esetleg az anya at tud adni az utodnak vedettseget az anyatejjel mondjuk, de nem genekkel... akkor tudna, ha a virusDNS beepulne az szulok csiravonalanak genomjaba. E azert az influenzarol nem hinnem, hogy ilyen virus :)
Kotyomfitty 2009.11.22 15:24:44
@1lány: miert tenne vele tonkre a termeszetes immunrendszeret? az oltassal eppena termeszetes immunrendszeredet "ebresztik fel" meg azelott, hogy a valodi virus megtamadna. ez attol meg termeszetes immunitas, es semmit nem vag tonkre. A vivoanyagoktol lehetnek mellekhatasok, meg amugy is mindenkire minden kicsit maskepp hat. En nem oltatom be magam, mert szerintem nem tartozom a veszelyeztetett csoportba. De ha oda taroznek, beadatnam (pl. ha kicsi gyerekem lenne, vagy asztmas parom, vagy ilyesmi).