Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tekila (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk csodálatos és szokatlan kalandot vállalt: 2200 kilométeres túrát tett Németországba, egy 32 éves veterán robogóval. Fogadják szeretettel Ágoston Gábor történetét:   Nagyon sok közös kirándulást tettünk, bejártuk Magyarországot és gyakran átugrottunk az…..
Normális esetben egy motor restaurálása hónapokig, elfoglaltabbaknak évekig tart. Aki saját maga nem mer nekiállni, gyakran cimboráinál gyönyörködik – elkap egy-egy munkafázist és örül, hogy részleteiben látja újjászületni a gépet. A hétvégén lezajlott OT Expo egyik…..
Tekila (törölt) 2010.04.22 15:28:39
 Nem tudom másnak a motor mit jelent, mert én még soha nem voltam más, azonban számomra sem mindig ugyanazt jelentette. Volt, amikor az egyik legjobban áhított tárgy volt a szobám ajtajának belső felére kiragasztott Honda CB, bármit megadtam volna érte. Volt, amikor szimplán egy…..
A széria LEGO-motor   Olvasónk szeret játszani, mi pedig bólogatunk: Legózni jó. Leveléhez lépeket csatolt – így készül a kardános café racer az ebédlőasztalon. Szervusztok,egy alkotásomat szeretném megosztani Veletek, mint Totalbike szerkesztőkkel. Karácsonyra egy…..
Megjelent egy cikk a sebesség oltára blogon egy lepusztult indiai jawa gyárról és volt ott egy tök jó kép egy jawa bizon-ról, ami köztudottan majdnem olyan csúnya, mint a trophy, sőt kifejezetten hasonlít rá (főleg ebben a színkombinációban).Kicsit rákerestem a neten a bizonra és…..
Elhagyott házak öreg fiókjaiban turkálni jó érzés. A félig kiürült gyógyszeres fiolák mögött elfaragott ceruzacsonkok, rózsafüzérek és imakönyvek bukkannak elő. Rég eltemetett ismerősök képeslapjai, zsíros pacává vált rokonok gyermekkori, kötött sapkás képei alatt…..
„Irány India!” – kurjantotta jawás barátom a telefonba. Azt hittem, Colombus-trippen van, esetleg extrém túrát tervez. Össze-vissza makogott, komolyan úgy hallatszott, hogy csatlakozzak hozzá és motorozzunk oda, bodros kék füstöt hagyva magunk után. Nagy nehezen…..
Trophy Project 1.0 Lámpa embléma 2009.10.27 20:52:00
Éééééés igen lecsaptam a vaterán egy lámpaemblémára, meg is jött postán. Bélabával mintát veszünk róla, majd reprodukáljuk (magyarul utángyártjuk). Sajnos csak egy egész darab (a világ f*szán nem lehet kapni ugyanis) és mindkét oldalra kell így kicsit trükközni fogunk.…..
Tekila (törölt) 2010.01.02 20:03:19
A pokolba vezető út állítólag jó szándékkal van kikövezve. Most már tudom, hogy nem így van. Pedig esküszöm, az okfejtést nem kértem. Főleg nem ezt, ahol a tétel levezetése egy vákuummotoros szopóketrec, melynek véletlenül a szívó oldalán térdelek. Most már tudom: pokolba…..
Tekila (törölt) 2009.12.24 15:10:17
Ezzel a ketttőn áll a vásár dologgal egyetértek. Ha nem akartál volna autót venni, szerintem már a második
telefon után elhajtottad volna...
Jómagam is tapasztaltam hasonló dolgokat.

Áll egy pár öreglány a garázsban, akiktől nem is tudom mi kellene történjen, hogy megváljak. Eladó oldalon tahát még nem álltam, bezzeg ha vásárlásra kerűl sor...
...Nem kívánom senkinek!
Sunyi, dilettáns, hazug emberek (és nepperek) egész sorát ismerhettem meg.
Az egyik fél órán át strandpapucsban tologattott egy szegény Trophy-t, csak nem indúlt, és a "mennyi a vége?"
kérdésre "hááát ez fix!"-szel válaszolt. Ha valaki felad egy hírdetést, legalább arra legyen gondja, hogy
BEINDÍTHATÓ állapotba hozza az alku tárgyát. A kevésbé dörzsölteket talán még egy kis megtisztogatással is át
lehet ejteni. Ne a vevő előtt kelljen már kibányászni a nyúlketrecek alól...
(Veterán járművekről beszélek. Árakat nem is írok, nem a cikkben szereplő kategória. Bár valakinek a 60-80 ezer
is relatíve sok a fellelt állapotért...)

Van azért kellemes emlékem is. Még az elsők között pár éve vettem egy Schwalbe-t egy öregúrtól. Na itt nem
kellet kompressziót MÉRETNI :) Kellemesen elbeszélgettünk, árból is csak úgy engedett, ha miután rendberaktam
visszaviszem megmutatni. Ez meg is történt. Megcsodálta, még meg is könnyezte, és egy órányi motoros anegdóta után elváltunk.

Csak úgy, mint mindent ezt is embere válogatja. Ki kell fogni!
Néhány héttel ezelőtt, mikor Szabó II. László sachsenringi hősies tolásáról írtam, bele sem gondoltam egy fontos ténybe. A mester most ünnepli hetvenötödik születésnapját. Hála az égnek másnak eszébe jutott: tegnap a Budapest Sportaréna mellett található SportAgora…..