Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatko

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. kép Kennedy és felesége, Jacqueline Kennedy  1961 júniusában Kennedy-Hruscsov csúcstalálkozót tartottak Bécsben. A berlini válság idején megvalósult kétoldalú tárgyalás a várakozásokkal szemben nem enyhítette a két szuperhatalom közötti feszült viszonyt, így sem a rakétatelepítésekkel, sem…..
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Morcos férfiak, banditák terrorizálta közösségek, hűvös leszámolások és személyes bosszúk. A filmtörténet során a western fő csapásirányát elsősorban a…..
Tatko 2015.08.12 15:08:54
Két szovjet űrsikló rothad egy óriási elhagyott hangárban   Ralph Mirebs fényképész ellátogatott egy elhagyott hangárba Kazahsztánba, a Bajkonuri Űrközpont közelében. A balsorsú űrsikló programból itt még mindig található két félbe hagyott prototípus. Az 1980-as…..
Tatko 2015.06.29 14:20:52
@Péter Tóth: Akkor minden bizonnyal az analóg verzió ez itt: speyer.technik-museum.de/de/spaceshuttle-buran
Egy pszichológus azt próbálta megtalálni, miért van az, hogy a huszadik században a depresszió aránya a nők körében a kétszeresére nőtt a férfiakéhoz képest. Ki lettek zárva a szokásos közhelyek, úgymint: - Mert gyakrabban  menek orvoshoz - Nem, mert a door-to-door…..
Tatko 2015.04.29 15:24:42
@Anómia: Utas és holdvilág
Tatko 2015.04.29 15:53:15
@Anómia: Férjhez mentél egy külföldihez pl? :)
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a…..
Tatko 2014.05.09 10:17:02
Tatko 2014.05.09 12:19:18
@Robinzon Kurzor:
Ja, az más, akkor nincs is ellentmondás a szöveg és a névválasztás között. :)
Én úgy tudom elképzelni, hogy ment a fedlapszállító teherautó, de eléugrott egy kiscica, és a sofőr hirtelen fékezett, így egy csomó fedlap lerepült. Sajnos közvetlenül mögötte ment egy úthenger, amit egy vaksi ürge vezetett (talán az, aki útburkolati jeleket festett a…..
Tatko 2013.11.28 10:07:53
Bornai Tibor A kis búvár 2013.03.26 10:50:20
Gyerekkoromban volt egy kis búvárom. Három centi magas lehetett, színe piros és fehér. Egy átlátszó falú borosüvegbe vizet kellett önteni, aztán belepottyantani a búvárt. Ez a víz színen lebegett. Ekkor be kellett tenni a parafadugót. Ha az ember a dugó tetejét hüvelykujjal…..
Ma folytatódik a külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsokat, linkeket összegyűjtő sorozat. Legutóbb Ausztriáról írtam, ma csak egy kicsit megyünk távolabb. Németország a válság sújtotta Európában egyike azon kevés kivételeknek, ahol pörög a gazdaság, ennek…..
Híradóriportot készíteni nagyon komoly szakmai feladat. Kivenni egy több órás rendezvényből a lényeget, érthető módon interpretáltatni valakivel, idézni egy-egy mondatot úgy, ahogy elhangzott, és miközben az információ lényegét megosztod, hasznos érzékeltetni valamit az…..
Tatko 2013.01.19 18:40:06
@Amatőr: Akkoriban még csak a Hír TV-nek volt rádiós kamerája a műholdas kocsin. Ezzel a kamerával tudtak bemenni az esemény sűrűjébe. A többi stáb később, az ősz folyamán szerezte be ezeket az eszközöket. Az összes társaság a HírTV műholdas autójának jelét vette át, külföldiek is. Voltak akik illegálisan állítólag, amiből nem tudni mi igaz, minden esetre később ebbe a kocsiba titkosítás került.
Az MTV adott még élő jelet az egyik ablakból, talán néhány percet. Nekik is voltak hasonló rádiós kameráik elsősorban sportközvetítésekhez, de az óbudai gyártóbázison, a raktárban.
Senki más nem volt felkészülve ilyen típusú híradásra akkoriban, a többi műholdas kocsi ott állt, ahol az események elindultak. A kamerákkal néhány száz méterre, csupán vezetékkel tudtak elmenni, és élő képet adni.
Nagyon sok tanulságot (és nem kevés fordulatot) hordoz a mai poszt. A tanulságok közül számomra a legfontosabb, hogy ha nem nyitott szívvel és aggyal költözöl egy másik országba, ha felkészületlen vagy, akkor nagyon nehéz beilleszkedni. Következzen Ági története…..
  Elkezdődött az őszi kampány, ami ráadásul jóval közvetlenebbül érinti majd az Urbanistát, mint a tavaszi. A legérdekesebb választási ígéreteket természetesen követni fogjuk, itt van máris az első: a Jobbiknak ugyanis "célkitűzése, hogy az Országgyűlés, a…..
 Ha valamiben, marketingben nagyon erős az V. kerület. Szó se róla, a Belváros új főutcája és az interaktív szökőkút tényleg jó lett. Még akkor is, ha ez utóbbiból egyelőre kispórolták a fenti látványterven is látható amorf szobrot, amit belülről szintén…..
Tatko 2010.08.19 16:31:01
Boogie Mamma: Gyógyszerész by boogiepapa Vagy töltsd le innen a wma fájlt (4.6 MB) Gyógyszerész Azt hitte előre, valami előnye származik belőle, Vagy csak nem akart rosszat magának és engedett az erőnek. Lehet, hogy utána meg kell, hogy utálja, s jobb, ha hajlandó Arra is, a fene…..