Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kropatschek

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hatalmas vitát és több, mint hatszáz kommentet váltott ki előző posztom, amely a mandineres srácok, a dualista magyarosítást erősen bagatelizáló vitaindító posztjára született. Válasz-posztunk fő állításaira nem érkezett cáfolat, de a történelmi Magyarország…..
kropatschek 2011.06.15 13:43:42
@Radio Silicon: Az egyik pénz, aminek a képét linkelted a Monarchia-korabeli 100 koronás.
Látszik, hogy az volt a koncepció, hogy az egyik oldal osztrák-, a másik oldal magyar tervezésű.
És úgy látom, hogy az osztrák oldalán fel van tüntetve az osztrák tartományokban beszélt nyelveken, a magyar oldalán csak magyarul. :)
  Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról.  A szlovák nemzetépítést gyakorlatilag keletkezése óta olyan narratívák uralják, amelyeknek politikai rendszertől és ideológiától függetlenül a magyarsággal való szembehelyezkedés egyik állandó és stabil…..
kropatschek 2011.06.12 13:31:25
@silent76: A ciszlajtán országok közé tartozott többek között Bukovina, Dalmácia, Galícia és Lodoméria.
Tehát a "Ciszlajtán részeken" beszéltek többek között románul, horvátul, ukránul.
kropatschek 2011.06.12 13:45:16
@silent76: "Mi miért nem gyülöljük az osztrákokat, akik sokkal több magyart végeztek ki"

Szerintem ez értelmetlen. Úgy hangzik, mintha a magyar nép és az osztrák nép között lett volna konfliktus.
Osztrák nép akkor még nem is létezett. A Habsburg birodalom egy középkori képződmény volt, királyságok, hercegségek, stb halmaza. Nem valami osztrák nemzetállam. Az uralkodó nem az osztrák nép ura volt, hanem a királyságok, hercegségek, stb ura.
Akkoriban az "osztrák" kb. annyit jelentett, hogy birodalmi, a császár embere, stb. A bécsi polgárság nem valószínű, hogy osztráknak nevezte magát. Inkább németnek.
Több elemző jellegű, száraz nyelvezetű poszt után épp itt az ideje, hogy valami szaftos történetet tálaljunk a kedves olvasó elé. Erre kiváló alkalmat nyújt a mai nap, mivel pontosan 380 évvel ezelőtt ért véget az európai történelem egyik leghírhedtebb ostroma, melyet…..
kropatschek 2011.05.21 16:05:26
@vasziljevics: "idegen hatalmak népirtása"

Nekem úgy tűnik, hogy itt német irtott németet.
Star Wars Hány nap is telt el? 2010.09.16 10:49:00
Érdekes felvetést láttam A birodalom visszavág filmmel kapcsolatban. Százszor láttam, nekem is ez a kedvenc részem a sorozatból, de soha nem gondoltam, hogy valami nem stimmel a sztorival. Ha megnézzük az ábrát, láthatjuk, hogy a szerzője szerint zavar van az idővel. Luke ugye elmegy…..
kropatschek 2010.09.18 16:33:26
@Cirrus:

Szerintem félreértetted a "csillagromboló" megnevezést.
Én gondolom nem azért nevezik így, mert csillagokat rombol, hanem azért, mivel a mi valóságos világunkban létezik olyan hadihajókategória, hogy romboló (destroyer) ( hu.wikipedia.org/wiki/Rombol%C3%B3 ).
Manapság általában a tengeralattjárók "rombolására" vannak specializálva.

Tehát csillagromboló=csillagközi térben (űrben) közlekedő, romboló kategóriájú hadihajó. :)
Ez a kérdés azért érdekes, mert Ausztria nem tartozott a győztesekhez, hanem az osztrákok és magyarok együtt harcoltak első- és másodsorban is az osztrák érdekekért. Mégis 4300 km2 és 350 ezer fő (ebből kb. 65ezer magyar) Ausztriához csatolásáról döntöttek Trianonban.…..
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
Tomi egy egészen új nettótömegnövelő eljárást fedezett fel egy Mogyi-pisztáciában. A héjában pörkölt magvak közé egy ólomplomba keveredett. Mit rinyál a naiv ügyfél, 80 gramm a zacskó vagy nem 80 gramm? A mai napon úgy gondoltam, hogy generálok pár pattanást a fejemre a jó…..
  Michele az esti málnás sört megelőzően elcsámpázott a mikrofonig és belémondta: nem tartozik Brüsszelre, hogy Sólyom Lászlót kitiltották Szlovákiából. Az Európai Bizottság igazságügyi szóvivője elropogtatta még azokat a mondatokat is, amiket a Schuman téri…..
kropatschek 2009.11.11 12:32:03
@blas: "ott ahol sok mai érték alapjait magyarok hozták létre"

Ebben az esetben a "magyarok" a Magyar királyság népeit jelenti, amibe beletartoznak a szlovákok, erdélyi románok, stb is.
Csak aztán nyelvi alapon szétdarabolódtunk külön kis nemzetekre.
A magyar nyelvű nemzet beképzelte magának, hogy a Magyar királyság kizárólag a magyar nemzeté, a többiek meg beképzelték maguknak, hogy 1000 évig magyar elnyomás alatt éltek.
kropatschek 2009.11.11 12:39:52
@Jobb híján MDF-es: Valójában Magyarország is és Szlovákia a Magyar királyság romjain ugráló bohóc nemzetállam.
Semmi különbség nincs köztünk, ugyanaz a nép vagyunk, csak a XIX.századi nacionalista ámokfutás vágott ketté minket.
Nyilvánvaló, hogy a két országnak értelmes lenne egyesülnie egy új államban, Pozsony fővárossal és latin hivatalos nyelvvel.
kropatschek 2009.11.11 13:43:58
@blas: Amikor pl. egy középkorról szóló történelemkönyvben azt olvasod, hogy "a magyarok ezt és ezt tették", akkor szerintem te is a Magyar királyságbeli embereket érted alatta.
Gondolod, hogy pl. Nándorfehérvár védői mind magyarul beszéltek, nem inkább szerbül, vagy horvátul?
Vagy Pozsonyt magyar anyanyelvűek építették, az ott lakó németek, szlovákok(?), csak vártak ölbe tett kézzel?
Tegnap még úgy volt, hogy várjuk a döntést, és akár kizárhatják a két országos frekvenciára július végén kiírt pályázatban befutóként álló FM1-et és Adveniot. Kisebb politikai kitérőként a háttérsztori, hogy tavaly az új médiatörvényben kitalálta az Országgyűlés,…..
kropatschek 2009.10.28 19:14:19
@David.HDcopy: Eddig nekem nem úgy tűnt, hogy csak 2 országos rádió van. Ott van pl. a Kossuth, Petőfi, Bartók, Juventus stb.
kropatschek 2009.10.28 19:22:23
@David.HDcopy: És mi az akadálya, hogy bármelyik rádió országos legyen? Nem csak antennakérdés? Másrészt miértne indíthatna egy rádió annyi helyen helyi rádióadást, hogy lefedje az országot?