Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naazértmondom

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SF.blog Időugrás egy percben 2013.02.12 13:12:00
Bizonyára sokatok oldalát furdalja a kíváncsiság, hogy mi fán terem az időutazás, milyen az időgép, mennyi idő mire átugrassz az egyik idődimenzióból a másikba. Nos, mikor utazásod eszköze egy vagány kocsi, és egy őrült prof a társad, azt hiszem ideje csak hátradőlni, s csak…..
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
Naazértmondom 2011.11.04 16:52:23
@KovA: Ne érts félre, de ez egy kicsit hasonlít a 1919-20 szovjet kísérletre. Nagyon nehezen megvalósítható, mert ugye ki mondja meg, hogy milyen teljesítmény mit ér? Az állam, akkor ez tervgazdaság, a piac akkor meg vissza a jó 9reg bankokhoz... Szóval abban egyetértünk, hogy változtatni kell, de az nem világos te hogyan gondolod ezt...
Naazértmondom 2011.11.04 17:13:23
@KovA: Értem mire gondolsz, de nagyon remélem, hogy nincs igazad.

"A demokrácia pedig - tekintheted úgy - nem más mint egy kultúráltabb módja azt felmérni, ki verne meg kit - kukaborogatás nélkül..."

Szerintem ez nem a demokrácia, ugyanis ezzel szentesíted azt, hogy aki nem a többségbe tartozik az nem is felelős többé, hogy betartsa a szabályokat. Hiszen csak rákényszerítették... Azonban ez nekem egy kissé visszás... A demokráciának igen is versengő eszméket, érdekeket összefogó rendszernek kell lenni, de ez nem szentesítheti semmilyen módon az erőszakot. Véleményem szerint a demokrácia nem arról szól, hogy valaki kisajátítja magának a jogot, hogy mikor tartja be a szabályokat mikor nem... Merem remélni, hogy nem az evolúció határozza meg az érdekérvenyesírtési folyamatokat, mert ha jól emlékszem ez inkább 1930-as években volt népszerű. Igenis vannak demokratikus eszközök is változtatásra. Egyébként az általad említett eszközök ritkán vezettek demokráciához. Általában a gyöztesek kezdenek uralkodni, ami ugye nem cél...
Naazértmondom 2011.11.04 17:21:46
@KovA: Abban, hogy cselekedni kell igazad van. De ha össze akarod fogni a gazdaságot, akár egy tervgazdaságszerű megoldással, akkor végképp nem értem, hogy mi a gondod azzal, hogy a döntéseket arra felkészült szakemberekre bízzuk? HIszen ez végképp szakértelmet igényel.(És tisztázzunk valamit, nem gondolom, hogy az országok nagy részben ilyen szakértők kormányozzák a gazdaságot)
Volt egyszer, nem is olyan rég, egy galaktikus szonettverseny. A feladat az volt, hogy szonettformában, sci-fi témával kellett verset írni. Olyan meglepő és boldogító sikere volt a versenynek, hogy ezen felbuzdulva most kiírnánk egy újat. Ez alkalommal a távoli kelet felé vesszük…..
Hamarosan rajtol a Parks and Recreation című, elképesztően vicces sitcom a Comedy Central műsorán, és a csatorna azt szeretné, ha a comment:com olvasói adnának címet a sorozatnak. A feladat tehát adott, a határidő szombat este 8, a javaslatokat kommentekben várjuk. A három…..
hángörienidiocc Cui prodest? 2008.04.27 19:18:30
Seneca óta tudjuk: Cui prodest scelus, id fecit. Akinek hasznára van a bűntett az követte el. A krimiírók épp erre az ősi igazságra apellálva pakolják tele regényeiket gyanús személyekkel, akiknek a végrendelet (vagy más egyéb) okán bizony jól jön az áldozat halála. Aztán a…..
w Titokzokni 2007.08.08 05:30:00
Az mindig tanulságos, amikor reflexek indulnak be. Eltűnt a Nemzeti Nyomozó Irodából egy Államtitok. Talán valaki a budiban államtitkot olvasgatott, és ottfelejtette. Ismeretlen elkövető besomfordált, végigsompolygott a hivatalon, csempének, radiátornak álcázva magát ólálkodott…..
Naazértmondom 2007.08.12 06:37:04
Szerintem itt azért meg kell érteni, hogy a titkosítás lényege pont az, hogy az adott tények ne kerüljenek ki a publikum elé, mert azok károsan befolyásolhatják a Magyar Köztársaság érdekeit. Na már most a fent említett képződményenek mi - köztük Tótha W., a sarki fűszeres, a médiaguruk vagy akár jómagam is - állampolgárai vagyunk ezért kutyakötelességünk annak megőrzése.

Ha nem bíznak abban, hogy a titkosítás indokolt, akkor a betekinétési jogú személyek - és csak ők, überokos médiamunkások NEM - eldöntik, hogy feloldják a titoksítását. Azért csak ők mert nyiklván ők tudják mi a titkosítás értelme, ha nem bízunk bennük, tessék lecserélni őket. Tőlem akár W-re is, de akkor neki is tartani kell a száját.

És kedves W! Ammennyiben a kedves médiamunkás belenyomja az éterbe az államtitkot ő ugyanúgy törtvényszegést követ el. Én nem tudom, hogy a zseniális magyar újságírók - akik egyébként láthatólag csak a politika által dobott gumicsontokon rágódnak - honnan az égből tudják eldönteni, hogy az információ kiteregetésével vagy akár birtoklásával milyen károkat okoznak mindannyiunknak és ez megéri-e a saját szakmai hírnevük megemelését, de azért valljuk be, lehet ők sem tudnak mindent.

Szóval a titok nem véletlenül titok, és legtöbbször nagyon is indokolt a titokban tartása. Vannak kivltelek, de talán ezt nem innen kívülről kellene megítélni...
Sasszem Délutáni kiez 070619 2007.06.19 12:22:00
Na, kezdem behozni magam, ennek a embernek a szülinapját már csak egész kicsivel késtem le!(diaboloo feladványa)..
Sasszem Reggeli miez 070612 2007.06.12 09:00:00
Híres ember lakik, esküszöm, oldalról sokkal jobban néz ki, még az én fotóimon is...
Naazértmondom 2007.06.13 06:22:57
Sasszem Délutáni holvanez 070607 2007.06.07 12:24:00
Szombaton majdnem megvolt...
Naazértmondom 2007.06.07 17:33:38
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..