Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ultimusz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kreinbacher és St. Andrea, a magyar borászat kései gyermekei, akik az elődök vállán óriásnak tűntek, ám ideje volna bevizsgálni, vajon saját jogon is ülve nyalják-e a Holdat.  A nagykorúságot mindenesetre szépen bizonyítaná, ha elengednék végre barrikanyu kezét. Dr. Spock…..
A Művelt Alkoholista Isten szeme 2007.10.13 08:14:00
Az amerikai–román tulajdonú DaVino Románia legperspektivikusabb pincészeteinek egyike, ami nemcsak termékeinek minőségében, hanem azok árazásában is tükröződik. Kirándulásunk utolsó állomásán megfigyelhettük, milyen, amikor egy kelet-európai sauvignon blanc…..
Eltöltöttem Romániában négy napot. Szőlőket nézegettem, pincéket látogattam, borokat kóstolgattam ott. Voltak élményeim. Nem kevés. Ennek köszönhetően négyrészes cikksorozat születhetett. A másodikban Balla Gézáról, a harmadikban a Halewoodról, a negyedikben a DaVinóról…..
w Zsákos bácsi 2007.07.11 04:30:00
Van még egy jubileumunk a hétre. Épp két hónapja ül előzetesben Tomcat. Autoriter nagypapáknak ebben nem tűnne fel semmi különös. Kereste a bajt, ugye. Pimaszkodott. Rossz volt, hát most megkapja a magáét. Jól kell viselkedni, kisfiam, és akkor majd nem visz el a zsákos bácsi.…..
ultimusz 2007.07.15 12:47:02
ultimusz 2007.07.15 12:48:18
Jancis Robinson fizetős honlapján találtam ezt a gyöngyszemet, a híres-hírhedt Master of Wine idei vizsgafeladatait. JR hangsúlyozza, hogy bár a kérdések egyszerűnek tűnnek, a válaszoknak rendkívüli felkészültséget és elmélyültséget kell tükrözniük, ha a mászterjelölt nem…..
Amikor az egri 2003-asok piacra kerültek, én még dogmatikusan szenderegtem, és villányi erőborokkal tömtem meg a konyhaszekrény alá dugott papundekli dobozomat. Hallottam persze, hogy Eger felől zörög a haraszt, és einstandoltunk is egy palack Buttler Bikát meg egy Merengőt, de…..
ultimusz 2007.06.12 08:22:16
Az úgy volt, hogy a szervezők meghívtak engem bírálni a Pannon Bormustrára. Ennek örülök, mert sok finom bort megkóstolhattam és mindenféle tapasztalatokat szerezhettem. Alább egyrészt beszámoló következik azokról a dolgokról, amelyek tetszettek nekem, másrészt közreadom a…..
A Művelt Alkoholista Bock to 1991 2007.05.27 18:15:00
Megint egy tizenötös számmal kapcsolatos rendezvény, de most villányi vonalon. Volt egy kóstoló, amelyen a Bock-pince mutatta be 1991-2006 közötti készült zászlóshajóit, a Bock Cuvée-ket. Tavaly már megkóstoltam néhányat közülük, de most teljes volt a sor.Becsekkoláskor a…..
ultimusz 2007.05.29 06:59:49
Az ízlés persze relatív és elfogadja az ember, hogy Villányban sok "nagy" régóta nem csinál(tat) egyéni és magyaros borokat (korábban Bordeaux-t próbálták utánozni, most meg az újvilági sűrű konyakos-lekvárosság a trendi). A gond inkább az, hogy ezeket a borokat a valós piaci értékükhöz képest dupla vagy inkább háromszoros áron adják (vö. Bock Cuveé ára és pl. az itthon 2000 HUF-ért osztogatott ausztrál Rosemount Cabernet Sauvignon sűrítmény). A toszkán borokat én nem venném ezekkel a villányiakkal egy lapra, azok igaz szintén rusztikusak, de van bennük egyéniség, elegancia. Ha pusztán beleszagolsz egy pohár szép Chianti Classicoba vagy egy szupertoszkánba rögtön megmondod, hogy az honnan való, mert egyéni. A villányi "csúcsborok" pár ezer palackos kis tételkéi irreális áron pusztán a termelő itthon ismert neve miatt úgyis elfogynak: olyan irreális áron, ahogy csak a termelő diktálja. Remélem mihamarabb kinyílik az emberek szeme és ár-érték arány terén helyre kerülnek ezek a villányiak borok. Tisztelet a kivételnek. Mert azért ilyenek is vannak szerencsére Villányban. Még valami: a szomorú az, hogy mostanában egyes szekszárdi nagyok is kezdenek elmenni ebbe az egyénietlen tömegirányba (Takler, Vesztergombi F.). Szerencsére ott van nekünk a legnagyobb vörösboros vidékünk, a tényleg világszínvonalú Eger, ahol egyre többen és egyre jobb borokat alkotnak.