Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torobala

1310 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy az index.hu már mindennél jobban követhetőbb, az indafoto.hu sem maradhat le. Ráncfelvarrtuk! Nem kicsit. Nagyon! Kész még nem vagyunk. De vannak eredmények. Ezt most megmutatjuk. Komolyan gondoltuk, hogy minden a képekről kell szóljon! Nagyobb képek már a nyitón.…..
torobala 2014.10.22 23:23:27
Sziasztok! Én örülök a változtatásnak, de van 1-2 dolog, amit én sem értek:
- több kép feltöltése esetén a képek nem időrendbi sorrendben rendeződnek, ami elég zavaró még mindig. igaz, lehet őket rendezni albumon belül, de a 'Képeim' fül alatt még mindig rossz sorrendben vannak. Mi alapján rakja sorrendbe a 'gép' a képeket feltöltésnél?
- egyetértek vlm-el, a szűkített képernyő az első dolog ami szemetszúrt és nem igazán értek... tudom, hogy nehéz dolog megoldani a képek hálózatos elrendezését, de ha már így sem tökéletes a rendszer (a képek oldalai le vannak vágva) akkor nem lehetne szélesebb az egész?
- mikor a saját képeimet vagy mások képeit nézegetem (összes képet), a baloldalon lévő 'Albumok' sáv aránytalanul széles a képekhez képest, és így kicsit feleslegesnek is érzem. Bőven elég lenne a fül/link az oldal tetején. Nem kéne a képektől elvenni a helyet.
- akármennyire egységes színű a háttérkép, mi a funkciója, ha nem látni? az 'Albumok' sávval a jobb oldalon, és a keskeny hellyel a képeknek, engem inkábbb zavar az oldal elrendezése és kaotikus benyomást kelt (a nagy négyzetes hirdetésről már nem is beszélve)

A nyitó oldal viszont kellemes megleptés volt - jó látni a követett emberek friss képeit egy helyen, rendezve, az érdekes képekkel együtt, melyek talán több napi nézettség/kedvencelés eredményeként jelennek meg.

Remélem sikerül majd tökéletsíteni az oldalt! Hajrá!
Drága Indafotósok! Magyarország egyetlen valamire való fotómegosztója ütemes szögelés alá került. Jó sokan körbeálltuk, nyomkodtuk, nézegettük és elkezdtük tekergetni, csavargatni. De most igazából. Most, hogy az országunk háza is új pilácsokat kapott, nekiálltunk…..
torobala 2014.08.17 18:52:24
örülök, hogy a megújítást tervezitek, bár kicsit félek is tőle. mikor a flickr 'átalakult' heves vita alakult ki, praktikus-e még az oldal egyáltalán. szerintem lassú internettel rendelkezőknek kifejezetten kellemetlen, hogy 2 oldalnyi képet kell betölteni/legörgetni ahhoz, hogy mondjuk a 6. oldalra ugorhassanak (ha 'végtelenített' a dolog az még idegesítőbb). ajánlanám a tervezők figyelmébe azt a fórumot, vagy bejegyzést és a felhasználók kommentjeit, ami a flickr átállásánál készült. ugyanígy az 500px... sok olyan változtatás volt, amit a felhasználók kifejezetten problémásnak találtak és végül vissza is kellett módosítani sok mindent...

néhány gyors észrevétel: lehet, hogy csak én nem tanultam meg rendesen használni az oldalt, de sokszor, mikor egyszerre több képet töltök fel akkor a legkorábban készült lesz sorrenben az első... ez kicsit zavaró, ha azt szeretném, hogy a fotóim dátum szerinti sorrendbe legyeneke, hiszen akkor a korábbinak kéne, egy adott feltöltésen belül, az utolsónak lennie.
most például töltöttem fel képeket 'behúzással' és egyből az alapalbumba rakta a képeket, kérdezés nélkül. jó lenne, ha nem kéne külön a képrendezőbe menni az áthelyezés miatt. értem én a képrendező célját, de egy kattintással kevesebb lenne az, ha az albumon belül is át lehetne nevezni egy képet (a mostani feltöltésnél a 'megnyitás képrendezőben' opció sem jött fel).
az 500px 'awsome' felhasználóknak lehetőségük van 'portfolio' létrehozására - ez tulajdonképpen egy egyszerűsített honlap, nagy méretű képekkel, egyszerű navigációval a többi képekhez, albumokhoz. ennek egy egyszerűsített változatát el tudnám képzelni a mostani profil oldal helyett.
persze, a flickr és 500px-hez képest, úgy gondolom, az indafoto más funkciókat tölt be, mint az előbbi feltöltő oldalak. vannak akik egyzserre sok képet töltenek fel, itt tárolnak képeket, stb. - így a változtatásoknak ehhez kell igazodni, hogy felhasználóbarát maradjon az oldal.
Gondoltam nem kéne veszni hagyni több, mint 5 év bejegyzéseit, így a költözés mellett döntöttem. Ráadásul fent vagyok indafotón, ez egy plusz érv volt a költözés mellett. Ha friss képeket szeretnétek látni, látogassatok el a jobb oldalon található linkek egyikére. Két új…..
Az Fstoppers írója a megjelenéskor eléggé lehúzta a hosszas információcsepegtetés után bemutatott DF-et, amire háromszáz dühös komment volt a válasz. Ezért nekifogott még egyszer, egyik kezében a DF-el, másikban egy D800-al alámerül, hogy kiderítse az utcán, hogy melyik…..
Június végén virágzik a levendula, ami nagy mennyiségben ugyanolyan gyönyörű mint a repce - csak sajnos kevésbé elterjedt. Sokan tudják, de még többen nem, hogy a Tihanyi félszigeten van egy nagy levendulamező - története a Wikipedián olvasható - amire már kb 3-4 éve felhívta a…..
torobala 2013.06.12 15:43:56
sziasztok!
egy kis plusz info: a levendulák virágzása idején van a Levendula Fesztivál a tóparton:
www.programturizmus.hu/tdestination-levendula-fesztival-tihany-balaton.html - érdemes elmenni rá. aki nem szervezett csoporttal megy megnézni a mezőt (az újat), legyen szíves ne tépjen a levendulákból (így is épp elegen fognak...). jó fotózást mindenkinek!
Indafotóblog 940 2013.01.06 20:08:48
Megváltozott a blog kinézete. Sőt. 68%-al szélesebb lett! A régi 560 pixeles kinézet helyett egy minimalista - a NAGYKÉPES bloggal megegyező méretű - 940 pixeles dizájnra váltottunk. Az új dizájnban nincs oldalhasáb, csak lábléc, rövidebbek a oldalak a gyorsabb töltődés…..
Ha tudod már, hogy melyik volt a legjobb idei képed - és már nem is számítasz jobbra - akkor add hozzá egy határozott mozdulattal ehhez a gyűjteményhez: http://indafoto.hu/gyujtemenyek/best_of_2012 ..
EvA35 fotója Játékra hívunk titeket, amiből tanulhattok is. Indul az Indafotó Küldetés - ami, ha úgy tetszik, akkor egy online fotós workshop, ha ez túl komolynak hangzik, akkor fotós közösségi játék. Azoknak ajánljuk az Indafotó küldetéseket, akik rendszeresen osztanak meg…..
torobala 2012.11.23 18:24:47
@Szentpeter: a nem egyenlő feltétellel indulás igaz, de nem hiszem, hogy emiatt kéne kihagyni ezt a lehetőséget. hiszen épp az a lényege, hogy csinálj egy képet (akármilyet), amiről aztán kapsz kritikákat, amiket pedig fel tudsz használni később, hogy hogyan lehetne jobb a kép (ha ez a célod).

sokszor nézem más fotósok portréit, utcai emberekről, stb. és mindig csodálkozom, hogy ezt meg azt a képet hogyan csinálták...
nekem mindig nagy kihívás felkérni idegeneket erre (idegen országban pedig külön kihívás lesz...) - de ez épp erről szól, hogy megpróbáljunk túllépni a gátlásunkon, remélhetőleg pofonok nélkül és feljelentés nélkül.

egyébként épp most van egy témába vágó kiállítás (VIVIAN MAIER) a Mai Manó házban. inspirációnak tökéletes.

sok sikert mindenkinek!
Megérkeztek a szeptemberi háttérképek! Csemegézzetek belőlük. A poszt végén megtaláljátok az augusztusi toplistát is - megmutatjuk melyik fotót szerették leginkább.   Szapetr Letöltés: 4:3…..
torobala 2012.09.02 19:35:08
Hahó, kiválasztottuk és be is frissítettük a Facebook oldalaink fejlécképét az újakra, a következő képek fognak feltűnni a Facebookon: Indafotó zati totobala pixelharcos cerezo Blog.hu cerezo Indamail dino balp haynal28 zo_zo Index…..
Évekkel ezelőtt, amikor még Pesten éltem, szerettem besurranni a belvárosi lépcsőházakba körülnézni és csodálni az építészetet. Ezzel a hobbival korántsem voltam egyedül; a Városban blog szerzője egy ideje tudatos projektet hozott létre és időről időre meglátogatja a város…..
Szombaton délután egy csapat lelkes fotós és nem kevésbé lelkes nemfotós verődött össze a Rómaifürdő megállóhelynél, ahonnan rövidesen a part felé vettük az irányt. Szerencsére a napközben a városra telepedett szürke felhők pont a tali kezdetén szakadoztak fel és finom…..
  Elszászer Dániel   Indafotó: http://indafoto.hu/edaniel  Blog:           http://edaniel85.blogspot.de/                       Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol?…..