Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halfi

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hartland Óvodai antiszemitizmus 2012.07.19 11:02:00
Tegnap nem más írt nekem, mint Ballibber Balambér, a neves falleológus és véleményformáló értelmiségi:Tisztelt Hartland!Másfél évembe került, mire kihevertem a Thai Tamás és Káromkodó Károly által ellenem intézett karaktergyilkos támadást. Összesen hatféle gyógyszert…..
  „Mindannyian egy égbolt alatt élünk, de korántsem azonos a horizontunk” (Konrad Adenauer)   „Felelősségünk nem ér véget országaink határainál.” „Senki ne vegyen biztosra újabb ötven év békét Európában. Ha az euró megbukik, Európa…..
halfi 2011.11.16 08:12:51
@Vivianna: Mindez igaz, de nem igen kapcsolódik a témához. Ezt a képletet ugyanígy behelyettesítheted francia-arab bevándorló, magyar-cigány, orosz-kaukázusi bevándorló, amerikai fehér-latin bevándorló változókkal és minimális eltéréssel ugyanazt az eredményt fogod kapni.

off
Róna Péter tényleg kezd egyre idegesítőbb lenni. miközben mond értelmes, megfontolandó dolgokat is, néha csak azért mond nagyot, hogy bekerüljön a hírekbe. A héten azt olvastam tőle, hogy Orbánt az eurós pénzügyi körök egy éven belül lefogják váltani Andor László EUs biztosra. HE?
mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/egy-even-belul-levalthatjak-orban-viktort-/2011-11-11/9523
Mandiner blog Egy sorstalanság 2011.08.16 14:01:00
Frajka Béla és Kozma László (jobbra), kezükben a lemosott röntgenfilmre kézzel lyukasztott programmal   A Mandinert böngészve találtam rá Sapika kommentjére, aki a magyar tudományos életet sújtó agyelszívásról folytatott vitában írt Kozma László villamosmérnök…..
    Talán nem csak a mi figyelmünket kerülte el, milyen erős tartalommal kényezteti a sokat szenvedett magyar médiapiacot a Magyar Jelen. Múlt héten láttam meg egy standon a fenti címlapot (itt nagyobb méretben is megcsodálható), és nem volt kérdés, hogy megveszem a…..
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
  Magas labda, sportérték nincs, de ezt muszáj volt.   Nyelvészetbuziknak javasoljuk, hogy nézzék meg a shoot szó jelentését bármely angol-angol szótárban: alapjelentésben nem Lukács György-i értelemben vett 'lelő'-t, 'agyonlő'-t jelent, csupán annyit: 'lő'. Ha tárgya…..
„Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.” Gy. Ferenc, Balatonőszöd, 2006. május 26.   Ritmuszavar van. Az AB körüli ügyek miatt jobbos körben is volt gyógyszernek elgurulása, szinkronban pedig Gyurcsány utcaipolitizál, a bolgárgyörgyben pedig egyenesen…..
Mandiner blog A NER Jimmy Jumpja 2010.11.11 15:01:00
   Jimmy Jumpot nyilván nem kell bemutatni: ő az a katalán fickó, aki rendszeresen beugrál ilyen-olyan meccsekre (vb-döntőtől UTE-FTC-ig terjed a skála) hogy felhívja saját magán kívül valamire (a rasszizmus rossz, Tibet nem Kína, Kubala forever!) a figyelmet. Valaki…..
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
halfi 2010.09.24 13:38:12
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
  A szocialisták az internet nevű találmánnyal ugyan nehezen birkóznak meg, de vasár- és ünnepnap sem pihennek. Vasárnap Horváth Csaba főpolgármester-jelölt tartott zseniális sajtótájékoztatót az Erzsébet téren „Önkény vagy szabadság?” címmel. A…..
Kabul felett az ég  Mit keres Magyarország Afganisztánban? Sőt tovább megyek, mit keres 47 ország, a világ nemzeteinek közel negyede ott? Ha megnézzük az afganisztáni művelet részvételi adatait (csak 100 fő feletti hozzájárulók, zárójelben a halottak számával), elég…..
halfi 2010.08.27 09:57:22
@Talon Karrde: Nem azt mondom, hogy nulla az esélye egy román konfliktusnak, hanem azt, hogy (hasamra ütök) a nromán konfliktus esélye 0,01%, addig arra, hogy Európát merénylet éri 10%. Ebből következően szerintem a hadseregnek is a sokkal valószinűbb konfliktus kezelését szolgáló képességekkel kell rendelkeznie.
Ami egy szövetségben azt jelenti, hogy nem kell minden országnak összhaderőnemi kapacitással rendelkezni, hanem teszem azt Magyarországnak elegendő, ha újjáépítési (utász) és helikopter kezelő egységekkel rendelkezik. De ezekben teljesen profinak kell lenni és illeszkedni kell a szövetségbe.
halfi 2010.08.27 12:42:33
@Valandil: Természetesen nem egy pastu fog ide jönni robbantani. de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a beilleszkedésre képtelen másod, harmad generációs merénylők mindegyike hónapokat, éveket töltött a merénylet előtt egy afganisztáni vagy pakisztáni mudzsahid táborban. Ott a meglévő komplexusaira ráerősítettek és teljes agymosás után tért vissza oda, ahol mégiscsak élete első 20-25 évét töltötte, azért hogy elpusztítsa.
A nemzeti pastu ellenállásról csak annyit, hogy a sajtó ugyan felkelőknek mondja a tálibokat, de arányaiban ugyanolyan köztük a helyi és a nemzetközi önkéntesek (lásd Oszama mudzsahidjei) aránya, mint a kormány katonák és a nemzetközi csapatok aránya a másik oldalon.
  MarkoFerko bloggernek igaza van: csapjanak le a kommunista belügyérre a holokauszttagadást büntető törvénnyel.   Azt írja: „úristen mennyire röhögnék, ha a nyomi holokauszt-tagadást tiltó törvény első elítéltje biszku béla lenne. ugye a fidesz módosította…..
halfi 2010.08.06 19:06:29
@Gaabor:
Nagy tisztelettel: Az baszna be, ha a történészek mondanák meg mi a népírtás és az emberiség elleni bűncselekmény.
Erre van egy külön szakma úgy hívják, hogy bíróság, amelyik kilenven éves náci faszikról simán képes eldönteni, hogy népirtottak-e vagy sem.
Ugyan így kell eljárni a vén komcsival is. Volt nyugodt 30 éve, most remélem lesz zaklatottab 3-4 éve.
Mandiner blog Zagyva királysága 2010.05.14 23:49:00
  Anno, a gimnázium elején egy éppen lázadó időszakát élő barátom fogta magát, és menő Martens bakancsával, délutáni szabadidős tevékenységként lerúgdosta az osztályterem kabátakasztóit a falról. Istenem: kamaszkor, lázadás, egy kis feszültség-levezetés.  …..
  A Barikád szerint eldőlt, hogy kiket jelöl a Jobbik a két általa elnökölt bizottságba. Kezdjük az izgalmasabb pozícióval: Staudt Gábor vezetheti a Nemzetbiztonsági Bizottságot. A bizottság jobbikos felügyelete keltette komoly vihar után a jelölt személye vélhetően…..
halfi 2010.05.13 14:54:42
@m.logic:
A kuruc vér csörgedezése és a német kisebbségi önkormányzati tagság közti, háát... legalábbis disszonáns összefüggésre utaltam.
Ami engem nem zavar, mert tőlem lehet svábként fősámán csak az identitása, így első blikkre egy kicsit defektes.
halfi 2010.05.13 15:15:02
@m.logic:
Hát, hogy melyik kisebbség nem tud beilleszkedni a többségbe, arról a logikád alapján, ha ráérnék linkelnék ide neked néhány Slota és Funar idézetet.
Az a két kisebbség, amelyik nem lett magyarrá a sváb és a horvát?
Vagy a szlovák és a szerb?
Esetleg a román és a görög?

Miknek kell ez az ócska soviniszta duma?
Kezdem azzal, hogy én szóltam. Igaz, nagyon (túl) későn, és az is igaz, hogy nem arra az aspektusra hívtam fel a figyelmet, amelyben végül az igazi probléma keletkezett. De hogy valami nem stimmel, az már az igazolás kézhez vételekor nyilvánvaló volt a számomra. A vasárnapi…..
Mandiner blog Yamaszop 2010.04.15 16:01:00
  Tudjuk, hogy ciki, lejárt lemez, gagyi, unalmas meg minden, de muszáj volt:  ..
halfi 2010.04.15 16:33:48
@WonderCsabo:
A második mondattal teljesen egyetértek.
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
  Nem értem, hogy a Fidesz választási sikere és egy csúnya párt lejáratásának vágya miként lehetett elegendő motiváció arra, hogy egy nagyon rendes és becsületes pap kijelentse: Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra. Tudom, tudom, hogy a Jobbik -…..
halfi 2010.04.07 11:39:20
@ohrana:

Azért ne mossuk össze a dolgokat, ne forgassuk ki a szavaimat. Durva vagy sem, de aki ilyen szeánszon, fehérló áldozaton (nevezzük bárminek) részt vesz bálvány imádást követ el, tehát megtagadja a vallását. nevezhetjük ezt másnak, hogy ne sértsük az érzékenységüket, de attól ez még az ami.
De amúgy a bűnös embert a katolikus egyház nem szokta elítélni (hisz' mind azok vagyunk), csak magát a bűnt.
halfi 2010.04.07 11:48:28
@lelkylola:
Tőled idéznék:"na ez nagy hülyeség (bocsánat), amit írtál"
Na itt a gond. Ha magyarázni kell egy katolikusnak a különbséget aközött, hogy szentről készült kép a tisztelet jeleníti meg, a forrásnál áldozatot bemutatni földanyának bálványimádás.

Azt hiszem komoly zavar van a rendszerben.
halfi 2010.04.07 12:55:44
@lelkylola:
Tehát, ha megkérdezik nem a magad módján hívőnek vallod magad. Viszont cselekedetedben és gondolkodásodban mégis.
Bár nem akarok minden szavadba belekötni, de akkor templomba járni csak arra jó, mintha c-vitamint szednék?.
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
  A Népszabadság akadt rá a következő videóra, amin Rónai Attila, egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég alkalmazottja arról beszél, hogy cége képviseletében személyesen szállított jelentősebb mennyiségű készpénzt a Debreceni Vagyonkezelő vezetőjének, illetve…..