Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Guszty

0 bejegyzést írt és 278 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Karácsonykor látott napvilágot a Partizán különkiadása, melyben Gulyás Marci az egykori Szomszédok című teleregény néhány színészével emlékezett a legendás időkre, amikor a sorozat futott. A riporter - szokásához híven - mindent megtett azért, hogy a nosztalgiázásba némi aktuálpolitikát is…..
Guszty 2024.01.04 09:44:22
@Boldeone2: Tényleg milyen nagyszerű a német választási rendszer, ahol érvényesül a választói akarat. Oh wait:
„Ha azt az ígéretet teszem az ukrán embereknek, hogy »mellettetek állunk, amíg szükségetek van ránk«, akkor azt be is akarom tartani. Nem számít, mit gondolnak a német választóim, de én teljesíteni akarom az ígéretet az ukrán népnek” (Annalena Baerbock német külügyminiszter)
Guszty 2024.01.04 11:31:39
@Etniez: Döntsétek már el végre, hogy senki sem nézi a köztévét, vagy azért nyer Orbán, mert a köztévével átmossák az emberek agyát.
1895. A híres baleset a párizsi Montparnasse állomáson, egy ritkán látható szögből fotózva..
Guszty 2023.11.13 15:48:53
@Ződ2000: "egy szánalmas vicc hogy ebből impeachmentet próbáltak csinálni" Nem a félredugás miatt indították volna az eljárást, hanem mert hazudott, ill. az volt a vád, hogy megpróbálta rávenni Monicat, hogy eskü alatt tett vallomásban hazudjon.
  "Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre (sic!). 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát…..
Guszty 2023.06.12 08:31:50
@G. Nagy László: Ha nemcsak az ellenzéket hallgatja le, hanem _mindenkit_ (beleértve a saját szövetségeseit is), akkor az nem diktatúra :-D
 1935. Burmai nők látogatása Londonban..
Guszty 2023.03.30 08:18:23
@gintonic.azigazi: Érdekes, hogy a négerre ennyire érzékeny vagy, az őslakosokat pedig simán le "indián"-ozod. Légy következetes!
Nekem a néger néger és nem afroamerikai, az indián indián és nem nativ amerikai, az eszkimó eszkimó és nem inuit, Grúzia meg Grúzia és nem Georgia - legalábbis, ha magyarul szólalok meg.
  Muszáj leszögezni: nyerő játékos vagyok. Elsősorban azért, mert akármit is játszom, igyekszem a helyes, az optimális stratégiát követni. Azonban nem mindenki tesz így. Léteznek olyanok, akik egész egyszerűen csak idióták, és halvány fogalmuk sincs, milyen lépések vezetnek a győzelemhez. Mások…..
  Korunk átlagembere irgalmatlanul elkényelmesedett. Számomra úgy tűnik, mintha az egész bolygón mindenütt egy gondoskodó, jóléti államra vágyna a polgár, skandináv szintű központi szolgáltatásokkal, bolgár mértékű adóterhek mellett. Sokak fejében nem csupán az nem áll össze, hogy a költségvetés…..
Guszty 2023.01.19 12:01:46
@chrisred: Némiképp árnyalja a képet, hogy: "A jelentés érdekessége, hogy lényegesen több bűncselekményről számol be, mint amit a magyar rendőrség regisztrált, hiszen míg az ENSZ 242 gyilkosságról ír, az ORFK adatai szerint alig 90 ilyen eset történt 2017-ben."
    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt..." Mindannyian ismerjük a klasszikus jelenetet Bud Spencer és Terence Hill előadásában.  Nekem mindig ez ugrik be, amikor a hazai ellenzékre gondolok. Az LMP, a Jobbik és az MSZP totálisan elfogyott (utóbbi kettőt a DK szalámizta le teljesen);…..
Guszty 2022.11.21 19:47:46
@grundigg: "Lényegében mindenki erőlködés nélkül besöpri a pénzeket" Aha, mint pl. a lengyelek, akik aztán tényleg lementek kutyába, és mégsem kapnak egy petákot sem.
1918. Egy szentpétervári háztetőre zuhant repülőgép ..
Guszty 2022.10.30 17:01:55
@Galaric: A cscsemőkkel egyetértek, de a zulu miért? Ha nem rabszolga volt, akkor egyszerűen a munkáját végezte, ugyanúgy, mint távol-keleten a riksások.
 A tejet én gyerekkorom óta nagyon szeretem az UHT tejet viszont mindig is utáltam. (Azt hiszem gyerekkoromban nem is volt UHT tej, hanem ez is valahogy a rendszerváltozás után jelent meg). Ideje rendet tenni tej témábanForrás: https://blog.aurumlight.com/2013/05/28/milk-pinup/..
    Tegnap pontosan ugyanezzel a címmel jelent meg az Index cikke a téma kapcsán - nincs is mit változtatni rajta; téveszmének is tökéletes.   Csütörtökön életbe lépett a rendelet, mely szerint a terhességmegszakítást kérő nőknek előzetesen meg kell hallgatnia a magzat szívhangját. Természetesen…..
Guszty 2022.09.16 20:32:18
@cvsvrs: "az egyén egy önállóan létező jogképes személy. a csecsemő ilyen (ezen is lehet vitázni), de a magzat aligha. mondhatod, hogy az is egyén. ez esetben a magzatnak is lehet vagyona"
És lehet is: "A Polgári Törvénykönyv kimondja, hogy „A jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától illeti meg.” Vagyis a magzat örökölhet, tehát lehet vagyona.
  Van egy álmom: egy napon olyan világra ébredünk, ahol mindent a piac dönt majd el. Ahol árulhatunk bármit. Biozöldséget és egészségtelen, cukros édességeket; autót a kis srácoknak, rózsaszín pónit a lányoknak, s transzgender Barbit bárkinek, aki hajlandó pénzt áldozni rá. És ugyanígy:…..
Guszty 2022.06.13 14:57:50
@IdomitottFoka: "Az igenek és az érvénytelenek leginkább arra reflektáltak h viktor vagy nem viktor."
Ehhez képest a Fidesz listán kapott kb. 3 millió szavazatot, a népszavazási kérdésekre pedig jött 3,8-3,9 millió érvényes "Nem" szavazat (kérdésenként), úgyhogy kb. 900 000 nem Fideszre szavazó is nemmel szavazott.
Kicsit több, mint száz évvel ezelőtt Magyarország, az Osztrák-Magyar Monarchián belül Ausztria egyenrangú társországa volt. A korábban még kevéssé városias Budapest egyre inkább felvette a versenyt a csillogó császárvárossal, Béccsel. Az Osztrák-Magyar Monarchia meghatározó európai nagyhatalom volt,…..
Guszty 2022.04.03 14:25:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Gondolom, az csak pusztás copy-paste hiba, hogy az idézetedből kimaradt, hogy közvetlenül Ukrajnába "(a nem halálos erő célbajuttatására tervezett felszereléseknek és készleteknek - például egyéni védőeszközök, elsősegélynyújtó felszerelések és üzemanyag)" szállítását engedélyezi, vagyos fegyverszállítást továbbra sem engedélyez Ukrajnába Magyarországról.
Guszty 2022.04.03 15:41:19
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A 3. pont szerint csak más szövetséges országba engedélyezi a szállítást. Emlékeim szerint Ukrajna még nem szövetséges, úgyhogy megint beégtél
  Nem is tudom, mikor hallottam ennyire elfogult, egyoldalú, már-már szektásan beszűkült tudatú beszélgetést, mint amilyen a Friderikusz Podcast legutóbbi adása volt. Friditől persze azt kaptam, amit várni lehetett: nyílt, kendőzetlen Orbán-gyűlöletet. Vendége, Bánki György azonban még rajta is…..
Guszty 2022.04.01 08:39:13
@Kyria: Bocs, csak bántja a szememet és egyre többször látom, de ilyen mondás nincs:
"van vaj a füle mögött"
Vagy van valami a füle mögött, vagy vaj van a fején.
téveszmék "A szó elszáll" 2022.03.17 09:03:59
  Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges…..
Guszty 2022.03.18 14:39:02
@gsgaga: Látom, a félig idézés Neked is kedvenc foglalatosságod, úgyhogy legyen itt a teljes mondat, amiben benne van feketén fehéren, amit tagadsz:
"De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."
Az élelmiszeriparból indultak, a hadiiparba érkeztek. Egyedülállóan széles volt Magyarország legnagyobb vállalatának termékskálája, de a hadsereg, a háború szükségletei tették a vállalatot naggyá, a legnagyobbá. A hadiszállítás kikerülhetetlen létfeltétele és kötelezettsége volt a cégnek. Végül…..
  A Friderikusz Podcast legutóbbi adása meglehetősen kényes témát vett elő. A házigazda Ujma Premyslaw Péter intelligenciakutatót, az IQ, öröklés, környezet című könyv szerzőjét látta vendégül.   Nem sokáig kerülgették a forró kását, a lényeg már a beszélgetés elején terítékre került: az…..
Guszty 2021.12.15 14:38:23
@cavalry: Az első 6-7 teszt egy kivételével pusztán a rövid távú memóriát teszteli, nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az intelligenciához. Ja: "brit tudósok"
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Guszty 2021.09.05 07:51:25
@SomiTomi: Rádió: Nem akarták, hogy az ellenséges rádióadókat hallgahtassák. Egyrészt a propaganda miatt, másrészt az idegen hatalmak így üzenhettek az esetleges ellenállóknak kódolt üzeneteket.
Ezt a szocializmusban Magyarországon is sikerült elérni: Egy használt Trabant, Lada stb. is többe került mint a listaára, mert ha befizettél egy autóra, akár 5-6 évet is (vagy többet) várnod kellett a kiutalásra.
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Guszty 2021.07.15 18:24:03
@Boldeone Bull: "sok esetben azok a leginkább homofóbok, akik valamilyen látens homoszexuális vonzalommal bírnak"
Ezek szerint az antifasiszták látens diktátorok, az antirasszisták pedig látens rabszolgatartók? :-D
A nők informatikai területen történő alulreprezentáltságának kérdése régóta jelen van, mégis a mai napig egy globális probléma, hiszen még mindig csupán minden hatodik IT területen dolgozó szakember nő. A megoldást nem feltétlen a női kvótákban kell keresni, hanem időben kell elkezdeni a terület…..
Guszty 2021.07.14 07:58:59
@Advanced Flight: Ha igaz lenne, hogy az tartja vissza a nőket az informatikai szakmától, hogy félnek, nem kapnak állást, akor miért vannak tele a büfészakok olyan csajokkal, akik már induláskor tudják, hogy nem fognak tudni elhelyezkedni a tanult szakmájukban?
MKK-blog Az elfelejtett főutak 2021.05.25 08:32:22
Ha küzdesz, veszíthetsz,ha nem küzdesz, már veszítettél.”dr. Regdon Ibolyaa szegedi Radnóti Gimnázium tanára 2016-ban, öt évvel ezelőtt, javasoltam a balatonfüredi Útügyi napokon, hogy a szakmánk hirdessen elkerülő úti programot. Természetesen sem pro, sem kontra vélemény nem hangzott el, hiszen…..
Guszty 2021.05.27 08:07:04
@konrada: Ott van a nagyszerű példa a 2-es út:
Évekig fél autópályaként üzemelt, az eredmény: kb. havonta egy halálos baleset, folyamatos dugók.
Nekiláttak az utólagos kiépítésnek, emiatt évekig 60-as sebességkorlátozás. Most, hogy elkészült Vácig, összehasonlíthatatlanul jobban lehet rajta közlekedni. Azért arra kiváncsi lennék, mennyi "megtakarítást" hozott ez a megoldás. Egyébként a bővítésnél gyakorlatilag újjáépítették mindkét oldalt, úgyhgy az sem igaz, hogy "csak" a 2. pályát kellett kiépíteni, hiszen a meglévő félpálya nyilván dupla terhelést kapott, mintha egyből kiépítették volna mindkét oldalt.
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Kedvelt sorozatunkat igyekeztem kissé megújítani e héttől. A Napi érdekes első fotója mostantól a sorozatban talált személyes kedvencem lesz, a képaláírásokban pedig mindig lesz egy kérdés azoknak, akik szeretnek a fotók hatására turkálni kicsit a neten. Remélem örültök :) Akkor hát tessék az e heti…..
Guszty 2021.05.17 07:51:28
@bioLarzen: Ez rendben is van, csak a kettős mérce a zavaró: Ha megpróbálna valaki horogkeresztes zászló alatt hasonló jelszavakkal tüntetni, azonnal lecsuknák.
  'Van egy álmom" - tudatta történelmi beszédében Martin Luther King 1963. augusztus 28-án. Nem is egyetlen álomképet festett, hanem mindjárt hatot, ám mind ugyanazt járta körbe: a feketék és fehérek egyenlőségét és testvériségét. Vajon mi történt ezekkel az álomképekkel a mögöttünk hagyott…..
1932. Viljami Hautaviita, finn katona mutatványa két puskával..
Guszty 2021.05.09 20:15:42
@5valve: A nevéből és az antennák állásából azt tippelem, hogy űrhajó/műholdkövetésre.
    Ha szeretnénk végletesen leegyszerűsíteni a világot - márpedig a megértéshez ez többnyire elengedhetetlen - úgy alapvetően háromféle emberi értékrendszert fogunk találni. Az ortodox konzervatívokét, akik mindent a hagyományból kívánnak levezetni (legyen az bármilyen idiótaság); a klasszikus…..
Guszty 2021.04.29 13:04:05
@Zabalint: Igazad van, a kölni szilveszteri események után a feministák országos felvonulásokat tartottak a muszlim szexuális zaklatók miatt, Ja nem is.