Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaos2 kapitány

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kockagyár második videó-bemutatójánál egy cél lebegett a szemem előtt: ne remegjen a kezem :D Ez annyira sikerült, hogy gyakorlatilag állóképek sorozata lett a nagy mű. Az első pár perc azonban senkit ne tévesszen meg, mozgóképek is vannak a repertoárban! (Videós fejlődésem…..
Ajándékba kaptam, gyerünk, üljünk neki! Doboznyitás után furcsa elem hullik az asztalra. Ilyet még nem láttam. Ki tippel gyártási hibára? Fura egy brick, annyi szent... Aztán megszemlélem az elemeket. Furcsa a színük, furcsa némelyik formája is. Itt már esetleg könnyebb…..
Mintha csak a Szomszédokat kockásították volna meg! Már látom is, ahogy Vágási Feri arról beszél, hogy a LEGO előállhatna már végre valami rendes tervező programmal, a Windows ugyanis állandóan lefagy. Julcsi használt legó gyűjtésébe kezd  a rászoruló gyerekeknek Jutka…..
A személyvonat végigjátszásának utolsó képéből kiderült, hogy van vasútállomásom is. Van bizony! (Előljáróba annyit, hogy sajnos a fényképezőgépem fényszenzora kezd meghülyülni, sok lesz a zajos kép, elnézést érte). I. Alapadatok Neve: Vasútállomás (Train…..
kaos2 kapitány 2012.05.05 22:43:38
@AtomTej: életveszélyes!!! :D
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Képes ízelítő több témában a nyáron megjelenő készletekről: Star Wars (a 9499-ben Amidalával), Monster Fighters, Ninjago (plusz képekkel) és City témában a várva várt 4429-es kórházzal. Legózásból eredő gyerekkori gerincproblémákra gyógyírt hozhat egy legótáska. Az…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
kaos2 kapitány 2011.10.08 17:08:57
@Kingstone: Hello lenne egy bontott Maffiozóm (de csak belenéztem, nem érintkezett semmivel a levegőn kívül :D) cserébe a bohócért. Ha megvan még. Budapesti személyes csere játszik?
kaos2 kapitány 2011.10.11 10:06:31
@kaos2 kapitány: Bocsánat, de már nem is aktuális, meg lett a bohóc.

Illetve úgy még aktuális, hogy van egy MAFFIOZÓM cserére, Budapesten.
kaos2 kapitány 2012.04.24 21:56:05
@Zsozsi79: köszi a tippet, már be is újítottam az azták harcost. :)
@jos14: a Blahánál tuti. Szerintem az összesben.
Azt már régről tudjuk, hogy hozott anyagból IИDOMITUS milyen klassz, meg még klasszabb dolgokat épít. Na de mi van, ha csak úgy nekiesik a kockakupacnak? Lesz belőle mondjuk egy összkerekes erdészeti kamion. Mikor majd már jól eldobtad az agyadat, akkor majd kapcsolj: "Ja, hogy mindez…..
kaos2 kapitány 2012.04.21 11:15:38
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
kaos2 kapitány 2012.04.20 09:06:27
@KockaMania.hu: a lehető legkomolyabban. a linken fent is volt már az állásajánlat, mert csak a sima munkakeresős lapjukat adta be nekem, és nem találom egyenlőre sehol. Múltkorjában már elkezdtem feltölteni ide a dolgaimat. :)
kaos2 kapitány 2012.04.20 09:39:29
Dalszövegként, zenekarok neveként még csak-csak el lehet képzelni a legót (popkultúra, ilyesmi), de hogy versek tárgyaként nem sokat gondolunk rá, az hétszentség. Pedig ma, a költészet napján akár illene is, ha adnánk az ilyesmire. (adunk) Az interneten nem nehéz legó(s) verset…..
kaos2 kapitány 2012.04.11 22:42:18
@ainex: ezt majdnem megkönnyeztem. Minden tiszteletem a tiéd! :)
I. Alapadatok Neve: Bunny and Chick Sorozatszám: 40031 Témakör: Seasonal Altéma: Easter Kiadás éve: 2012 Kockaszám: 52 Minifig: 0 Ára: kb. 1500 Ft II. Mi van a dobozban? Doboz nincs, helyette zacskóban találhatóak az elemek. A seasonal készletek általában nem óriási…..
Veled ez előfordult-e már? Nyilván. Némileg magyarabbul: AZ A Ki•••OTT ELEM - vagy tíz nyomorult alkalommal láttam, mikor nem kellett még A blog szerzői kara utoljára (és azóta is folyamatosan) akkor mondogatott sűűrn ilyesmiket, amikor kicsit túlelőgezve a bizalmat vettünk…..
kaos2 kapitány 2012.04.05 22:28:22
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
kaos2 kapitány 2012.03.22 10:04:38
@schmittpál: :D:D:D

Frankó ötlet! Gyerekként sok problémámat megoldotta volna. Így "ortodoxként" már azt mondom nem kell.
Pár éve a kis unokaöcsém születésekor némi csalódással vettem tudomásul, hogy a 6 hónapnál fiatalabbaknak nem lehet már legót venni. Emlékeimben az élt, hogy Duplo-vonalon mindig voltak egészen babás szettek (ebben alighanem tévedek, de 1983-tól egészen biztosan szerepeltek a…..
A Csillagok háborúja filmek Stan és Pan-párosából Stannal, azaz R2-D2-val bővül a Star Wars téma UCS sorozata. A 31 cm magas és 18 cm széles "kis" droid pár, a filmekből ismert speciális szerelőfunkcióval rendelkezik, az állítható 3. lábbal pedig elnyeri igazi artus…..
<a href="http://polldaddy.com/poll/5989312/">Szerinted melyik (részlet) érik készletté?</a> A Koppenhágában megrendezett LEGOWorld 2012 kiállításon reflektorfénybe került egy-két kiállított darab, amik közül néhányról folyik a találgatás, hogy…..
kaos2 kapitány 2012.03.02 10:07:50
@tutuka: :D:D:D

Csak a kék bringa kell, amiről én is úgy tudom, hogy Friends-es készletben lesz. Az újságos elmegy, a parkoló blődség- ha kiveszed belőle a biztonsági bódét, meg a szervíz autót, na akkor fér el benne 4 autó(?!). Pff... randa.
A gomba amúgy nem annyira újdonság-www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=4740pb04&in=S
És az a vitorlázó repülő se nagy szám.
A szelektíves központ bódéja játszhatatlan, azt tuti nem adják ki.
A bányász készletek szintén biztosan jönnek. De nem is értem ezt az egészet... amik jönnek nyáron, azok mind ott voltak a Toy Fair-on nem??
Már a tervek alapján is bizakodók voltunk, a végeredményt látva azt hiszem, igazán örülhetünk!                                                                     A Star Wars-sorozat legnagyobb ruhatárával és…..
kaos2 kapitány 2012.02.24 00:43:55
@tutuka: szerintem a szoknyáján azokra a huplikra gondolt. :)
kaos2 kapitány 2012.02.24 10:41:51
@tutuka: @kaos2 kapitány: @Llew: Hülyeséget írtam. :)
Az első képen ha jobban megnézzem tényleg olyan, mintha az alsó ajka kidomborodna. De ez már azért tényleg sok lenne. :) Csak a precíz festés miatt tűnik domborúnak.
Épp csak kiejtettem a számon, hogy engem megvettek maguknak az idei Dinók, szakacsa tényleg meg is vette az első készleteket. Extrafriss duplakritika. Nem terveztem ugyan, de úgy alakult, hogy a 2012-es készletek sorában az elsők között a Dino-k érkeztek. Nem is egy, hanem rögtön…..
kaos2 kapitány 2012.02.21 09:44:21
@Haynau: nem kell irigykedni, mert nálunk már kapható a hidroplán. Sőt!! más fórumokon majdnem az összeset kivesézték már, azt az egyet nem, mert nem lehet náluk kapni. :D
kaos2 kapitány 2012.02.21 11:41:11
@levy01: "Aki 8 éves korában még dínózik, azt beton biztos, hogy halálra cikizik a suliban..."
Az én szememben ő a menő!! :)
Az a szerencsés, aki szombaton 19:46-kor az m1-re kapcsolt az ebbe a képbe ütközött: Ha ez nem volna elég, ezután még úgymond szakértettem is egy kicsit klón-legó témakörben. Tekintettel arra, hogy a helyzet felettébb zavaros Magyarországon a klón-kockák jogi megítélésével,…..
2011. egyik leginkább várt készletét játszotta végig Gábor nekünk. A ház léptékével és azzal, hogy minifig került a Creator dobozba, kínálja magát, hogy helyet kapjon akár egy városban is. (Persze feltehetjük a kérdést, mi a francot keres egy rönkviskó a hipermodern…..
kaos2 kapitány 2012.02.18 18:55:37
@Llew: "A ház sarkánál az a sárga tetejű, fogantyús kis izé mi akar lenni?" - kuka. az a gurulós fajta. :)
Dávid rövid és szikár kritikát küldött nekünk egy kicsi, ám érdekes Castle készletről. I. Alapadatok Neve: Dwarves' Mine Defender (Törpék bányájának védője)Sorozatszám: 7040Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 86Minifig:3Ára: 2290Ft bontatlan…..
kaos2 kapitány 2012.02.14 22:04:32
Én pontosan ezzel a készlettel kezdem az újralegózást, 2008-ban. Nagyon megtetszett a polcon (és akkor még nem néztem az ár/érték arányát). Utána elindult a lavina, és pár hónap múlva landolt mellette a törpök bányája, és a trollok hajója is. Ezek mellé tökéletes kiegészítés. A két nagy készletből pótolhatók az amúgy tényleg hiányzó fegyverek.
@_Karesz_: a kékszíj nem dobálni való miatt van (arra egy sima lánc szolgál, ami a szerkezet alatt van elvezetve hátra, ott meghúzod, és röpül a nehéz kő), hanem a kereket köti össze a három "borona" tengelyével, így ha tolod a szerkezetet a boronák forognak, és lehet írtani a troll hadat! :D:D
Szerintem vicces fícsöre ez a hajítónak, viszont ha nem csal az emlékezetem a gumi a kerékről (illetve a keréken lévő gumitartóról) szívesen ugrott le, lévén nem akadályozza ebben semmi.