Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Patrick Bateman

0 bejegyzést írt és 957 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre a lényeg: valahogy módosította a parlament a plakáttörvényként elhíresült szöveget - a meccs azonban még messze nem ért véget. Orbán és az elhunyt Rubovszky György szavazata garantálta volna a fideszes győzelmet...
A testünk nagy részt folyadékból áll, így a túl kevés folyadékbevitel komoly problémákat okozhat. Mivel 60 % vízből állunk belülről, elég erőteljesen érezzük a dehidratáció negatív hatásait. Fáradékonyabbak leszünk, kevesebb lesz az energiánk, nyűgösödünk és fájni kezd a fejünk. Egy felnőtt ember…..
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
Patrick Bateman 2017.04.24 20:49:52
@inkeibence: Jaja, azt én is megtaláltam, de sajnos csak SD és elég vacakul néz ki nagyképernyőn. De szegény ember vizel és főz, és tanuljak meg rendesen franciául, tudom :)
Patrick Bateman 2017.04.24 20:51:36
@kaqxar: Én pedig a Berlin Stationt ajánlom. Olen Steinhauer írta, aki a Tourist sorozatot és az almúlt húsz év néhány legjobb kémregényét is elkövette, melleselg éveket élt Magyarországon. Kicsit nehezen indul be, de két rész után már teljesen beránt.
Patrick Bateman 2017.04.24 20:52:15
@stoppos76: Az 1080p-s ripekhez nem :(
Bár ma már kevésbé a könyvek jelentik a kikapcsolódást otthon, azért még vagyunk páran, akik szentül hiszünk abban, hogy könyveket igenis fontos olvasni. Ráadásul a lakberendezésben is van helyük: elképesztő hangulatot adhat egy-egy ügyesen kialakított olvasósarok...
Feltűnhetett már Orbán Viktor értékelő beszéde közben is: egyszer sem hangzott el az érvénytelen szó a népszavazással kapcsolatban, amikor a miniszterelnök a szavazás politikai értelemben vett eredményeit és a kormány következő lépéseit (alkotmánymódosítás) ismertette. Reggelre egész pályás…..
Patrick Bateman 2016.10.03 14:19:30
@Neo07: "Akaratukat nem lehet figyelmen kívül hagyni"

A másik 4 millió akaratát miért lehet figyelmen kívül hagyni? Nem, nem belenyugodtak a többiek döntésébe, ők azt juttatták kifejezésre, hogy az egész cirkusz értelmetlen, és ne "üzengessünk Brüsszelnek", se pro, se kontra.
Patrick Bateman 2016.10.03 14:48:55
@Neo07: nem, barátom. Aki nem megy el, az tisztában van a játékszabályokkal, nevezetesen avval, hogy ha elég sokan nem mennek el, akkor ez a játszma meg nem történtnek tekintendő. Egy szavazás nem közvéleménykutatás, ez egy döntés. Csak nehéz olyanokkal játszani, akik egy vesztett mérkőzés után felborítják a táblát, és duzzogva semmibe veszik a - korábban maguk által megalkotott - játékszabályokat.

Dilettáns kormányzás - nézd meg, kisapám, hol tartunk ma. Romániával és Bulgáriával játszunk körmérkőzést a tökutolsó helyért. Minden mérőszám szerint. Reálbér, vàsárlóerő, GDP, GNP, amit csak akarsz. Kiváló teljesítmény, valóban. Kényszerbetelepítés, ne röhögtess már ki. Az országon átcsörtető 700.000 emberből hány maradt itt? Mivel kényszerítenéd őket?
Értelmeteln kampányokra elbaszott tízmilliárdok helyett inkább kormányozni kellene végre, nem?
NemGogol Juhász Péter hazudik 2016.09.14 16:52:41
Juhász Péter az írás zárásáig négy, a képviselői mandátumával és szervezett bűnözéssel összefüggő témakörben hazudott, az írás ezt összegzi és fejti ki törvényi háttérrel is. A negyedik hazugsága ma délben derült ki, ha időközben újabb következne, az csak update lábjegyzetben tud…..
A Spotify a közelmúltban nagyon sokféle irányban kezdett el tapogatózni. Mindegyik kísérlet lényege és célja, az volt, hogy a szolgáltatás platform jellegét erősítse. A rádióhallgatás legfontosabb területe az elmúlt 4 évtizedben egyértelműen az autó volt, és most is az,…..
Lumens A Bechdel-teszt hibái? 2016.03.30 07:22:09
Az amerikai CW csatorna több sorozatában – így a Jane The Virgin és a Crazy Ex-Girlfriend új részében is – megemlítették a popkultúra elhíresült Bechdel-tesztjét. Mindkét show kritikával illette a tesztet, melynek célja, hogy felmérje, a filmekben kellő mértékben képviselik-e a női nemet. Nem ez a…..
Szabó Tibor, a TV2 Tények című műsorának munkatársa volt - egészen ma reggelig, amikor is azonnali hatállyal felmondott, és ha jól tudjuk, a büdös életbe' nem akar tévézéssel foglalkozni. Szabó Tiborról eddig nem sokat lehetett tudni, a neve azért került be a köztudatba, mert hétvégén a Facebookon…..
Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a Juhász Péter Bekussoltatása-hadművelet, a tegnapi napon éppen a tragikomikum volt soron. Kezdődött ugye minden azzal, hogy A Tények riportere, Kunfalvi Nóra igyekezett kicsit tendenciózusra vágott riportjában Juhászra rábizonyítani, hogy lopcsalhazudik -…..
Ütős és forradalmi filmes próbálkozás a Nyugat kivitelezésében. A Marvel-filmek mintájára hoztak egy magyar nemzeti hőst. Megjött a trailer...
Ki kell írni, lehetőleg fotóval. A fotót emeletről kell készíteni, hogy lássák, 20 méterrel arrébb is hó van, nem te szórtad ki a porcukrot a lábtörlő elé. Egy valamikori nagy hóesésről is kell archív fotót posztolni, és odaírni alá, hogy: Na, ez volt az igazi tél, nem a mostani! Poén arról, hogy…..
Patrick Bateman 2016.01.21 16:10:17
Vannak témák, amiket annyira jól, és/vagy annyian dolgoztak fel, hogy óriási kihívás megugrani a szintet. Az előbbire példa George Orwell 1984-ének vallatós jelenete, aminél jobban megragadni jó eséllyel lehetetlen a hatalom és az elnyomott viszonyát, vagy Arthur Koestler Sötétség délbenje, ami a…..
Amikor 2008-ban a történelem ismételte önmagát, és beköszöntött egy világméretű szívás, hirtelen mindenki rájött, hogy pazarolni menő, csak nem éri meg, és addig szabad nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Probléma ez a szent gazdaság számára, hiszen ha a jónép nem költi a lóvét, nincs kikből megélni,…..
Patrick Bateman 2016.01.10 21:48:24
@b-factory: A félművelt bölcsészlányok által fordítgatott CSI epizódok kapcsán terjedt el nálunk ez a szódiumozás, kézenfogva a potassziummal, aminek a becsületes neve ugyebár kálium, de hallottam már DNS helyett DNA-t is nemegyszer, no meg platinumot, nem is beszélve a tomboló "karbonszálas" mániáról (vajon kinek és miért fáj a szénszál?)... figyeljünk erre. A poszt egyébként érdekes és tanulságos, élveztem olvasni.
Már a sorozat gyártott 2015-ös Dodge Charger SRT (Hellcat) sem nevezhető egy átlagos személyautónak a maga 6.4 literes 707 LE-s, V8 HEMI erőforrásával, amely 881.2 Nm nyomaték leadására képes. Ezeket a paramétereket szem előtt tartva, nem csoda tehát, hogy már ez a „szimpla”…..
Patrick Bateman 2015.12.20 21:48:38
@Frankofil: Tény, hogy soha, senki sem tesztelte speed limiter nélkül, de az elméleti végsebesség 210 mph körül van (337 km/h), míg a 0-60-as gyorsulása 2.8 mp:

www.roadandtrack.com/new-cars/car-technology/news/a26118/tesla-model-s-ludicrous-mode-0-60-in-2-point-8-seconds/

www.greencarreports.com/news/1096947_is-tesla-model-s-p85d-the-worlds-fastest-sedan-top-speed-test-needed

Szerintem ez egész tűrhetően megközelíti a Dodge értékeit.
A Diginél régóta kapacitásproblémák vannak, legalább is a hozzánk érkező levelek alapján a szerződéskötés után jellemzően alaposan lelassulnak az események. Ezen pedig leginkább csak mérgelődni lehet, tekintve, hogy Magyarországon általános, hogy egy területen csak egy…..
A Leviatán ébredését még a nagy tavaszi könyv vásárlásom alkalmával szereztem be, a kisebb toronyból pedig ezt, és John Scalzi Vének Háborúját hagytam utoljára, mert úgy voltam vele, azt a sorozatot veszem meg előbb és olvasom tovább, ami jobban tetszik. A leviatán kiütéssel…..
Patrick Bateman 2015.12.16 11:51:59
@Equinoxe: Én is így éreztem. Hivatásos sci-fi suckerként legalább háromszor nekifutottam az első könyvnek, de egyszerűen nem jutottam túl a felénél, valahogy nem tudott beszippantani.
A pilottal kapcsolatban is ilyen érzésem volt. Nagy felüldülés igényes űroperát látni, de egyszerűen nem volt olyan sodrása, mint pl. a BSG-nak rögtön az elejétől.
Egy régi anekdota szerint összeül a nemzetközi konferencia. Az egyik tábor álláspontja az, hogy a macska nyávog, a másiké, hogy a kutya ugat. Gyűrik egymást cefetül hónapokig. A konferenciának vége, a diplomáciai szokásoknak megfelelően megállítják az órát, ideges futkosás,…..
Patrick Bateman 2015.12.15 14:14:36
@gaszton42: "Az időjárás előrejelzése néhány napra vagy hétre és klímaváltozás becslése klímamodellek segítségével gyökeresen más probléma és más matematikai apparátus szükségeltetik hozzá."
Ez így igaz, mindazonáltal a matematikai apparátusunk egyik esetben sem mondható teljes értékűnek. Ne feledjük hogy tizedfokos átlaghőmérsékletváltozásokról és évtizedes nagyságrendekről beszélünk, miközben megbízhatónak mondható adatsoraink csak kb. 50 évre visszamenőleg vannak.

"Ha már felemlegeted az előző jégkorszakokat azt sem árt tudni hogy miért következtek be, és milyen, mekkora hatások indították el. "
Egyelőre csak elméleteink vannak, mi okozza a jégkorszakokat, mint ahogy arról sincs fogalmunk, hogy a középkori termikus optimum vagy a a kis jégkorszak oka mi volt.
A Ticket Expressz egyáltalán nincs egyedül azzal a gyakrolattal, hogy a megvásárolt jegyeket csak a meghirdetett esemény elmaradása esetén hajlandó visszaváltani. De vajon miért van ez így?  Helló Homár,  Még nem volt időm utánajárni, de majd egyszer!  2 db koncertjegyek…..
Patrick Bateman 2015.12.14 16:38:41
@Kondom Keselyű: Az a baj, hogy nem lehet valószínűségekkel számolni. Ilyen rendezvények esetében a szervezőcégek gyakran pl. rövid lejáratú hitelt vesznek föl, ahol a fedezet egy része pl. a jegybevétel. A bank (és a szervező is persze) nehezen nyelné be, ha azzal a kockázattal is számolnia kellene, ha pl. két nappal az időpont előtt valaki elkezdi pl. azt terjeszteni a fellépőről, hogy mittomén pedofil viszonya volt a kislánya kölyökdelfinjével, és a jónép tiltakozásképp elkezdi tömegesen visszaváltani a jegyeket. A szponzori szerződések is zömmel olyanok, hogy ha kifizették, akkor pénz nem jár vissza és pont.
Most, mikor a krisztusi szeretetet megtagadó keresztények, az araboktól alaptalanul rettegő zsidók, a jólétüket irigyen féltő európai ateisták mereven visszautasítják az iszlám világ befogadását, mi bizonyítsuk be, hogy az iszlám által igenis ment előrébb a világ. Vegyük…..
Patrick Bateman 2015.12.10 15:10:12
Patrick Bateman 2015.12.11 10:48:17
@Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL): Olyan szempontból releváns, hogy (amúgy valóban elég sekélyesen) az iszlámot támadja, és nem az arab világot. Ezzel együtt - valljuk be - nagyjából az iszlám térhóditása óta az arab világ nem is produkált semmi értékelhetőt.
  Ahol sok gyerek van, ott mindig az anyát ajnározzák. –„Fantasztikusan bírod, le a kalappal!”- hangzik a dicséret, de igen ritkán hallani, hogy hímnemű társa is hasonló ovációban részesülne, pedig neki is része van a dologban, legalábbis jó és sok esetben így…..
Patrick Bateman 2015.12.08 13:21:28
@Akuci: A poszt témafelvetése érdekes, különösen úgy, hogy személyes tapasztalatokból táplálkozik. Éppen ezért kifejezetten kár ennyire egy "Nyári élményeim" nyolcadikos fogalmazás stiláris jegyeivel vágni teljesen agyon. De nyilván elsőre is értetted, mire gondolok.
Patrick Bateman 2015.12.08 15:43:00
@Disznószemű Juhász: Éppen a tartalma miatt olvastam el a posztot, és mint írtam is, az alapfelvetés rendben van, örülök, hogy valaki foglalkozik ezzel a témával. A gond csupán annyi, hogy önmagában ez a tartalom (hej, apák, foglalkozzatok ti is a gyerekeitekkel! hej, anyák, engedjétek oda az apákat is!) kifejthető két bővített mondatban.
Éppen ezért, hogy valaki elolvasson egy két képernyőoldalas posztot egy triviális témában, ahhoz az szükséges, hogy a stílus élvezetes és gördülékeny legyen és ezáltal lekösse az olvasót. Magyarán: hiába a jó gondolat, ha az belefullad az érdektelen és ingerszegény csomagolásba.
Patrick Bateman 2015.12.08 15:44:44
@Advanced Flight: Tedd föl magadnak a kérdést, vajon egy feltételezés alapján (TE úgy gondolod, hogy a férfibloggereknek nem írja meg a véleményét) vajon mennyire elegáns látatlanban leférgezni egy embertársadat?
Nyelvtannácik gyülekezzetek! Ha az index szerkesztősége kimerte változatlan címmel tenni a bejegyzést az oldalukra, akkor néhány önjelölt a magyar tradícionális helyesírásőrzök kerekasztalától szerintem most kapott agyzsibbadást. Már látom, ahogyan habzó szájjal gépelik a…..
Patrick Bateman 2015.12.06 22:11:37
@endike: Tévedsz. Ahogy jópáran már leírták, a jó helyesírás nem szabályok bemagolásával alakul ki, hanem szimplán az olvasottság hozza magával. Magyarán: ha rossz a helyesírásod, az egyèrtelmű indikációja annak, hogy nem vagy olvasott. Másszóval: tudatlan bunkó vagy. Miért várod hát, higy bárki komolyan vegyen?