Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bokrif

2 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai augusztusi uborkaszezon egyik friss híre, hogy a kormány nem nyilvános telefonhálózattal kötné össze az összes fontosabb kormányzati és közigazgatási szervet. Első körben vezetékes (kanócos) hálózatról van szó, később állítólag megcsinálnák a cucc mobilos verzióját is. Ahogyan azt…..
Vlagyimir Putyin 18 év alatt teljesen a képére formálta Oroszországot. Milyen eszközökkel lett egy titkosszolgából az ország első embere és vajon meddig van még tartaléka? Putyin 1999 óta vezeti Oroszországot. Azóta az országot egy autoriter és militarizált társadalommá alakította. Sikeresen betört…..
bokrif 2017.08.10 23:37:10
@David Bowman: az idősebb Bush volt CIA igazgató és csak egy évig...
Tavaly januárban, a Charlie Hebdo elleni merénylet után írtam, hogyha Nyugat-Európa nem lesz hajlandó végre szigorú szabályokat hozni a radikalizmus elleni harcban, akkor a különféle terrorcselekmények nem szomorú kivételek lesznek, hanem az állandó gyakorlat elemei. Úgy gondolom, hogy a tegnap…..
bokrif 2016.03.23 15:35:44
Ez itten a magyar Netflix nyitóképernyője, a sorozat a House of Cards, aminek mától mind a négy évada elérhető, igaz se magyar szinkron, se magyar felirat nincs alatta. És ez miért hír? Mert a sorozat eddig nem volt elérhető a Netflix kínálatában, vagy különféle jogi problémák miatt, (azaz a…..
Hillary Clinton volt külügyminiszter elektronikus levelezési szokásai, és az ebből adódó bonyodalmak a múlt héten még viharnak tűntek egy pohárnyi vízben. Mára azonban, ez az elsőre sokak által komolytalannak bélyegzett ügy, fajsúlyos belpolitikai botránnyá duzzadt az Egyesült…..
Fellélegezhetnek mind az Európai Parlamenti jelöltek, mind az európai választópolgárok: túl vagyunk ezen a voksoláson is. Vasárnap éjjel 11-kor Olaszországban zárták le az utolsó szavazókörletet, az előzetes számítások alapján pedig úgy tűnik, hogy – a 2009-es…..
bokrif 2014.05.27 19:30:21
Ahogy fajulnak az események Kijevben, úgy válik egyre feszültebbé az orosz-európai viszony. A helyzeten nem segít, hogy a Visegrádi Négyek – élükön Magyarországgal – közös nyilatkozatot fogadtak el, melyben aggodalmukat fejezik ki az agresszióval kapcsolatban, ahogy a…..
Az egész cseh alkotmányos rendszer működőképességét kérdőjelezi meg az október 26-i parlamenti választás eredménye, ugyanis a rendkívül széttagolt törvényhozásban szinte lehetetlenné vált a stabil koalíciókötés. A parlament hét pártja pillanatok belül nyolccá alakul át…..
bokrif 2013.11.03 01:34:00
@Blogger Géza: A 2010 előtti hazai választási rendszert már közhelyszerűen a stabilitást támogató rendszernek nevezték, szemben a cseh és szlovák szabályokkal. Szlovákiában is csak azért nincs ilyen töredezett parlament, mert a Smer durván leuralta a politikai palettát.
A 2010 utáni új választási rendszer ehhez képest még inkább a győztest támogatja. Mondjuk nálunk soha nem volt olyan töredezett a pártrendszer, mint a cseheknél vagy szlovákoknál, pedig ott is 5% a küszöb.
Ilyenkor meg döntse el mindenki, hogy melyik jobb, ami nálunk volt/van, vagy ami a cseheknél...

Valószínű a probléma nem a választási rendszerrel van, hanem a politikai kultúrával.
Megpillantva egy térképet amely az észak koreai légierő (Korean Peoples Air Force) főbb bázisait mutatta, arra gondoltam hátha láthatóak ezek google maps-on is. És nem meglepő módon szinte mindegyik fenn van. Az észak koreai haderőről elég hiányosak az információk, főleg a…..
bokrif 2013.10.27 02:27:35
@Combat Gear Admin: papíron 40 MiG-29, 60 MiG-23, 40 kínai A-5, ~40 Szu-25

A többi maximum MiG-21-es meg múzeumi szökevény, aminek a nagy része pl szállítógép lásd. An-2.

Ezzel szemben a ROK légierejének barátok közt is van 60 F-15K, ,~170 F-16. És akkor a régi F-4-eseket nem számolom ide, pláne nem az F-5-ösöket.

Az USFK alatt ott a 7th Air Force a maga A-10-es századával és F-16-os ezred + századával.

Ezeket nem is lehetne összehasonlítani csak mennyiség alapján. Hiszen a délieknek ott van egy teljes légi képesség, korai előrejelző és irányító gépekkel, a legkülönbözőbb fegyverzettel és egészen biztos vagyok benne, hogy a KPAF repülőit ami levegőbe tud emelkedni, azokat látóhatáron túlról leszedik. És akkor a déli földi légvédelem még nem csinált semmit.

Az északiaknak a földi légvédelme ami fontosabb lehet és nem azért, mert olyan jó, hanem mert foglalkozni kell a kiiktatásával, hogy meglegyen a biztonságos légifölény. Erre pedig már csak a mennyiség miatt energiát és időt kell pazarolni. A különböző arab-izreali, valamint öböl-háborúkat elnézve ez sem tartana sokáig.
bokrif 2013.10.29 03:23:06
@Combat Gear Admin: Tanulságos megnézni, hogy a Líbiai NATO-beavatkozás elején mennyi Tomahawk cirkálórakétát lőttek ki leginkább a tök korszerűtlen és részben nem is működő légvédelemre. Pedig 2011-ben egy ilyen 1,45 millió dollárba került! Legalább 110 ilyet ellőttek a britek és amerikaiak.

Észak-Koreát leküzdeni kis veszteségekkel pedig irdatlan sokba kerülne, mert a szerencsétlenek rengeteg célpontot csináltak.
Az újraegyesítés óriási költségei (Német egyesítés többszöröse) mellett ezek a költségek amik miatt a KNDK még fennmarad egy ideig. (Persze ott van az atomfegyveres "fenyegetés", a háború dél-koreai gazdasági költségei, a délt érő kezdeti károk és polgári veszteségek, valamint nem utolsó sorban az, hogy Kína még nem vette és nem is fogja levenni a kezét Észak-Koreáról.)
November elején lesz egy éve, hogy hivatalba lépett Szergej Sojgu hadseregtábornok, orosz védelmi miniszter. A Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának (MCsSz) éléről érkezett miniszter a legnépszerűbb orosz politikusnak számít, azonban máig kérdés, hogy e megítélését az orosz…..
bokrif 2013.10.19 22:18:14
@molnibalage: Mexikói-öbölre, igen, ezt elfelejtettem, de én úgy tudom ott nem szoktak amerikai SSBN-ek ólálkodni.
bokrif 2013.10.20 17:24:09
@Gungnir: Ja igaz, a szovjet vezetők meghallgatnak pár amerikai politikust és saját logika mentén fogják fel a beszédeiket, akkor igencsak parázhattak tőlük.
bokrif 2013.10.20 17:28:31
@Rammjaeger83: De akkor a szovjetek is telepíthették volna a tengóikat a Kaszpi-tengerre.
Ma már, meg a '80-as évek új SLBM-jainak tök mindegy volt, hogy hova telepítették.
Ahogy az mobil telepítésű rakétáikat sem telepítik közel az amerikaiakhoz.

A régi SSBN-ek tényleg közel mentek és alapoztak a rövid reagálási időre, csak aztán rájöttek többek között a kémeknek hála, hogy az amerikaiak elég jól állnak, ha le kell vadászni a szovjet tengókat az Atlantin.
Persze itt is ugyanaz van, mint a rakétavédelemmel. Elég egy tengó ami el tudja indítani a rakétáit (sőt még abból sincs szükség mindegyikre) és pár óra múlva beköszönt a világvége.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
bokrif 2013.07.12 03:35:35
@nevetőharmadik: Tulajdonképpen ez volt a valóság 2006-ban. Ahelyett, hogy a Gyurcsány felépítette volna magát, elfoglalta volna az MSZP-t és kétharmadot szerez 2010-ben.. inkább azonnal akart miniszterelnök lenni... a többit ismerjük.
Igazad van, a szarkupac Bajnai/Mesterházy/akárki nyakába fog ömölni, ha meg tudják nyerni a választást. Most meg ezért küzdenek, hogy ki akar a ventillátor elé állni tátott szájjal amikor belehullik a szar 2014-ben.
Feltérképeztük, hogy hol, hogyan és milyen bunkerekben tárolták nálunk a szovjetek az atomfejeiket. A nagyvázsonyi atomraktár központi csarnoka (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
Miután előző cikkünkben áttekintettük Lengyelország elhelyezkedéséből és stratégiai helyzetéből adódó biztonsági dilemmáit, most lássuk, mit tud felvonultatni a német és orosz nagyhatalmak közé szorult Varsó katonai téren, és egyáltalán hol és hogyan vonultatják fel…..
bokrif 2013.04.07 23:08:05
@Untermensch4: Igen, ebben van ráció. Az arányt meg el kell találni, hogy mennyi elavult technikát érdemes megtartani. Csak hol van ez a mérték, ahol még megéri a "csökkentett módban" működtetni egy képességet.
bokrif 2013.05.07 01:10:17
@paraszthajszal: Sőt leginkább csak a szénhidrogén-import miatt.

Most kellemes műmorcos a viszony. Elvégre nekik csak nyugatra van kiépítve a gázexporthoz az infrastruktúra, Európának meg csak keletre :D Egymásra vagyunk utalva. Vevő nélkül nincs pénzük, gáz nélkül nincs fűtésünk/áramunk.
Bűvészkedés a számokkal. Legalábbis ez az ember első benyomása az országgyűlés előtt fekvő, elfogadás előtt álló határozati javaslatról, amely hadseregünk maximális létszámáról rendelkezik. A legénységi állomány már csak az összlétszám legfeljebb 30 százaléka…..
bokrif 2013.05.06 23:16:42
@Nick Leeson: Ja beleszarunk.
Én csak azt mondom, hogy amit mindenki szeretne azt nem lehet megcsinálni. Illetve meg lehetne, csak akkor még kevesebb jut kórházra, iskolára, futballstadionra.

Költsünk 1,0-1,5%-ot a GDP-ből a Honvédségre. Kezdjük itt. Mert az, hogy 2006 óta nem volt bérfejlesztés az siralmas.
bokrif 2013.05.06 23:19:31
@Stenonis: Ha megnézed hogy az afganisztáni OMLT-ben és PRT-ben "miből" és "mit főztek". Akkor az a kép sejlik fel, hogy a Honvédségnél is nagyon sok tisztességes, ügyes, okos ember dolgozik, csak amint vizsgálod az illetékeseket feljebb lépve, akkor egyre kevesebb ilyen emberrel találkozol.

Kontraszelekció van, de ebben a magyar már évszázadok óta kurvajó! - csak, hogy én is toljam a népi bölcsességeket.
bokrif 2013.05.07 01:04:26
@Stenonis: Ez a 6 hetes honvédelmi kiképzés érdekes. De ez csak kútfőből jött ötlet vagy hallottál ilyesmiről máshonnan?
Felújítják az Újszász utcát. Ez gondolom keveseket hoz lázba, mert a Cinkotáról Mátyásföldön át Sashalomra tartó út nem Budapest legismertebb közterülete, de akik erre laknak, azok biztos boldogok: az itt élőknek igen fontos gyűjtő ez. A munkáknak nem csak azért lehet…..
A fenti 1947-es térkép már önmagában is valódi kincs ekkora felbontásban (Kossuth híddal, meg az épülő levő külvárossal és ipari negyedekkel stb.), ám ami miatt a bpxv blog közzé tette, az ott felül a legkisebb térkép. Ez volt Nagy-Budapest közigazgatási terve 36 egységre…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
bokrif 2012.08.02 18:31:25
A minap bukkantam erre a hírre, amiben a szlovák hadsereg számára beszerzett termo kabátról és nadrágról közöltek információkat. Ez alapján tavaly augusztusban 4048 darab kabátot és nadrágot vett a szlovák hadsereg közbeszerzés útján. A ruhadarabokat egy hazai cég, a…..
bokrif 2012.01.12 09:44:48
@apravetz: Az is csak lehet jót tenne egy kis verseny.
A Honvédelmi Minisztérium szeptember 19-én közölte, hogy 30 UH-1N-es helikoptert kap hamarosan a magyar honvédség az Egyesült Államok hadseregétől. Tájékoztatásuk szerint az amerikai haderő összesen 89 helikoptert von ki a hadrendjéből, ezeket ingyen vagy kedvezményes áron…..
Amikor a görögöket ostorozzuk, vegyük elő az alábbi, májusi DCB videót. Sok utánakeresés után se találtunk se megerősítést, se cáfolatot arra, amit Cohn-Bendit mond, de ha igaz, hogy 2.5 milliárd eurós fegyvervásárlási záradék van a görög hitelmentő csomagban, akkor…..
A francia szocialisták a mai napon rendezték elnökjelöltségi választásuk első körét, aminek tétje nem kisebb, minthogy végre valós ellenfelet kapjon az ország rendkívül népszerűtlen elnöke. Bár a választás pontos végeredménye még nem ismert, ahogy az sem, hogy szüksége…..