Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peetmaster

28 bejegyzést írt és 7346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Működésének kezdetén a JR East azonban nem volt úgy kitömve pénzzel és befektetőkkel mint napjainkban, így fontos szempont volt a minél nagyobb tömegeket befogadó nagysebességű járművek megalkotása is. Az egyedi fejlesztések és mérnöki kutatómunka eredményeinek tesztelésére a JR East 1992-től…..
peetmaster 2021.03.07 11:18:33
Az ismerkedés nagyon élvezetes tud lenni, főleg, amikor a két fél passzol, tudnak beszélgetni és élvezik egymás társaságát. De, mint mindennek, ennek is van egy árnyoldala, ami megelőlegezi a lekoptatást...
peetmaster 2020.06.18 10:28:22
@Sadist: ja, a legnagyobb bullshit ever :)
Ha az jo lenne, aki vagy, akkor mar lenne valakid. De nem jo.
peetmaster 2020.06.18 10:30:07
@funfun: rosszul olvastad, a csajnak szol a mondat, hogy neki nem lesz semmije, amikor majd otthagyjak egymast a pasival.
Amugy a cikket szerintem pasi irta, igy a ragozas meg a nevmasok alapjan.
Ha a monarchia helyreállításra legesélyesebb nyugati országról esik szó, akkor sokan példaként emlegetik Franciaországot. Állítólag Franciaország azon országok egyike, ahol a legnagyobb a királyságot pártolók aránya. Mégsem hallunk a jelentős befolyást szerző, a királyságot pártoló francia politikai…..
peetmaster 2020.04.14 16:39:25
@Zabalint: kb. Olaszország és Portugália lehetnek példák erre, Spanyolország majdhogynem ellenpélda, az egyértelműen baloldaliak és jobboldaliak közti polgárháborújával, szóval baloldal volt, mégis királyság van. Portugáliában nincs, miközben ott is van baloldali hagyomány (szélsőjobb párt most sincs). Olaszország a legkézenfekvőbb, a hivatalosan is meglevő kommunista párttal. Meg nyilván az ex-szocik.
Az aranykor legnagyobb családi viszályának lezárását testesíti meg a Wenckheim-palota, ami ma a főváros központi könyvtárának ad otthont. A Wickenheim Palota, ma Szabó Ervin Könyvtár központi épülete 1910-ben - forrás: Firtepan/Budapest Főváros Levéltára, Klősz György felvétele..
peetmaster 2020.02.07 05:26:46
@Tehetetlen Dodó: ideje lenne a náci barmokat kitiltani az országból-világból végre.
A kapitalizmus (szabad piacgazdaság) mellett ezer meg egy jó indok és érv van -- szemben mindenféle részint elmúlt, részint horrorisztikus alternatívájával. Nem rekapitulálok ezekből egy darabot sem, mert akinek felnőtt korára nem sikerült megérteni őket, az eztán sem fogja. Az maradjon csak Mac…..
A német fővárosban élni sokak vágya, ám Berlinnek (minden más városhoz hasonlóan) nem csak napos, de sötétebb oldalai is vannak. A lassan négy hónapja ott élő Belláék mindkettőt megtapasztalták már, akadnak köztük egészen meglepő dolgok is. (A képeket külön is köszönöm neki.) Mi az az öt dolog, ami…..
A szeptemberben indult négyrészes 'Hit és tudomány' vitasorozatunk záró alkalmán Jézus Krisztus személye körüli kérdéseket, történelmi tényeket és álhíreket boncolgathatjuk. Az eseményre való hangolódás érdekében a válaszadóknak szegeztünk egy-egy kérdést...
peetmaster 2019.11.15 18:12:05
@math0: meg kellene már különböztetni a "hit a kenyérbolt létezésében" és a "hit valami természetfeletti, azaz definíció szerint megismerhetetlen dologban" fogalmakat, mert amíg ezt nem tesszük, a hívők mindig csalni fognak ezzel.
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Időről-időre beszámolok itt az oldalon olyan vonatokról és vasútvonalakról, melyeken a sebesség a magyarországi vasútvonalakhoz képest az álom kategória. Fiatalabb koromban lestem a híreket és álmodoztam, vajon én mikor próbálhatok ki egy ilyen szupervonatot? Railjetek Budapesten, 2008 decembere…..
Bármennyire is felkészült vagy rugalmas az ember, a külföldre költözés minden esetben megváltoztatja az ember személyiségét. Ha más nem, az újoncnak vagy hozzá kell gyorsulnia az új ország ritmusához, vagy bele kell lassulnia a hétkoznapokba, de egész új konfliktuskezelési módszereket is meg kell…..
Nemrég a kormányközeli média egy teljesen névtelen szélsőjobbos trashblogról átvéve, és azt a fősodorba emelve (nem először teszik ezt) kiált vallásüldözést egy sztorival, mely szerint közelebbről nem ismert debreceni LMBT-aktivisták Biblia-égetésre buzdítanak matricáikon annak homofób tartalma…..
Jó lett, de megdöbbent, hogy ez ma még téma lehet... negyven-ötven éve nem volt téma. Ennyit ment visszafelé a világ? - írta egy kommentelő a legutóbbi blogbejegyzésem egyik megosztása alá. Egy szegedi pap pedig az alábbit kommentelte alá: Kedves Kristóf! Szexeljél nyugodtan( már ha van mivel…..
peetmaster 2018.08.02 10:45:36
@maxval balcán bircaman: hogy Isten mit mond, az nem derül ki az egyházak szavaiból, mert különböző egyházak különböző dolgokat mondanak. (Ami logikus egyébként egy kitalációra épülő hülyeség esetében.)
peetmaster 2018.08.03 09:58:24
@Tranquillius: nem. Az ateisták nem istenekkel stb., hanem a hívőkkel foglalkoznak, mert 1. hívők léteznek 2. a közös világunkat a hit károsítja.
Csárdi Antal (LMP) meglepetésszerű győzelmet aratott áprilisban Hollik István (Fidesz-KDNP) felett. Míg a politikus legelkötelezettebb híve volt annak, hogy az LMP ne járassa le magát a balliberális pártokkal való választási együttműködéssel, mégis ironikus módon pártjában egyedüli haszonélvezője…..
Az elmúlt napok legnagyobb nemzetközi filozófia-közéleti kérdése talán az volt, hogy kiterjedhet-e a sajtószabadság a vallás provokációjára? Én megindokoltam, hogy miért igen, sőt, miért kell, hogy provokáljuk, vagy egyenesen gyalázzuk a vallást. A vitában elhangzottak olyan…..
peetmaster 2018.07.19 12:13:34
@toujoursg: ez sem ment fel téged az alól, hogy minőségileg másnak tekintsd a természetfeletti = jellegénél fogva megismerhetetlen és az evilági, megismerhető dolgok, hm, tanulmányozását, hiszen hitnek nem lehet tekinteni mindkettőt.
Ha én elhiszem egy fizikusnak, hogy a Plútó XYZ kilométerre kering a Földtől átlagosan, az NEM ugyanaz a hit, mintha egy papnak hinném el, hogy van egy őáltala leírt isten. Ezért is erősen problematikus ugyanazt a szót használni.
Amikor a Plútóról beszél a tudós, akkor azt egy olyan narratívában teszi, amiben a számomra ellenőrizhető dolgok is léteznek (pl. hogy a rézdrót, amit én húztam be a falba, vezeti az áramot, és tényleg), meg hogy a Föld kerek (és tényleg, mert repültem körülötte annyit, hogy megbizonyosodjam), és általában is, a tudomány állításai között logikai viszony áll fenn, és nem emberfüggő. Ez utóbbi alatt azt értem, hogy a rézdrót ugyanúgy fogja vezetni az áramot akkor is, ha te húzod be a falba, nem kell pont nekem. A Föld se fog másfelé görbülni/laposodni, ha te nézed, nem én. De az Xistenek erősen függnek a hívőiktől.

Emiatt nincs joga egy természetfeletti-hívőnek szkepticizmusról beszélni.
peetmaster 2018.07.19 20:15:48
@Brendel Mátyás: igen, ezek is jó észrevételek.
Akik csak a magyar politikát ismerik, most csodálkozhatnak, hogy a saját pártja(i) ellen hisztérikus kirohanásokba bocsátkozó Hadházy Ákos és a választáson a kongresszusi döntések ellenére visszalépők után most Szél Bernadettet és még két korábbi elnökségi tagot is súlyos büntetéssel sújtott a párt…..
Blogadó Szekuláris államot! 2018.07.03 15:43:04
"A szekuláris állam azt jelenti, hogy az állam nem avatkozik be a vallásba, nem részesíti sem előnyben, sem hátrányban a vallásokat, egyházakat"                           A szekuláris állam, egy nagyon jó képben lerajzolva. A vallás az utóbbi időben sajnálatos módon tabutémává vált, de úgy…..
Azokban az időkben, amikor a Habsburg Birodalom Duna menti tartományai éppen véres háborút vívtak Magyarország területén az Oszmán Birodalom erőivel (tizenöt éves háború), több ezer kilométernyire Európától, Kelet-Ázsiában egy kicsiny ország szintúgy elkeseredett harcot folytatott a földjét…..
A régi bányász legendák szerint az aranytehén farka Selmecbányán van, a feje viszont Deutschpilsen településen, amit magyarul Nagybörzsönyként ismerünk. Nem véletlenül kutatták és bányászták ezt a területet évszázadokon keresztül a nemesfémek után, néha több, néha kevesebb sikerrel. A bányászat…..
Válasz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatainak történetéről rendezett nemzetközi konferencián tartott beszédére.Kedves Kormány és külön Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr! Engedjék meg, hogy a Magyar Szekuláris…..
peetmaster 2015.04.23 16:54:22
@zriff: nem vallás, de világnézet.
peetmaster 2015.04.26 18:20:19
@zriff: miért vált volna? Nincs se papja, se dogmája, azon az egyen kívül, hogy a világ megismerhető, és ezt is sokan vitatják.
peetmaster 2018.04.05 11:02:16
@tollas: van. Az egyetlen létező dologra, ami alkalmas _univerzális_ erkölcsforrásnak: a másik ember létére és annak ember voltának elismerésére.
Igen, mondhatod, hogy ez önkényes és szubjektív, de nem annyira, mint egy _elképzelt_ abszolút isten.
Mára már az egész világon elterjedtek a nagysebességű vasutak, amelyeken a klasszikus 120-160 km/h sebességnél jóval gyorsabban, 200-300 km/h-val, vagy akár még annál is többel száguldanak a szerelvények. A nagysebességű termékek, mint a TGV, az ICE, a Thalys, vagy a Sinkanszen az illető…..
peetmaster 2018.03.29 09:41:58
@barna86: egyetértek, különösen a pécsi vonal Duna mellé helyezésével, ott vannak a városok is...
Budapest közlekedése szépen fejlődik az elmúlt pár évben, ennek ellenére mi mutatnánk még pár olyan elemet, amivel Budapest ezen a téren is világszínvonalú lehet. Bár az elmúlt években voltak ugyan számottevő és nagyon hasznos fejlesztések Budapest közlekedéshálózatában, melyek által „könnyebben…..
peetmaster 2018.01.13 14:19:47
index.hu/belfold/budapest/2018/01/13/ferihegy_repteri_busz_bkk/

szóval 3-as metró hosszabbítása. A vasút mellett, azon felül. A reptér utasainak nagy része Budapestre jön.
A 2017-es és elég sűrűre sikeredett a magyar modellek számára. A legtöbb címlapot pedig ahogyan néztem, idén Palvin Barbara kapta. Annyit szerepelt magazinokban, és celebritásokkal együtt újságokban, hogy a portugál GQ  magazin az év női modelljének választotta. Ez pedig nem kis elismerés. De nem…..