Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E.T.A.

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az újvidéki Képes Ifjúság, a jugoszláviai magyar fiatalok hetilapjának zenei rovata (Maximum rock and roll) az 1980-as évek közepének igen változatos és színvonalas magyar nyelvű információforrása volt. Fenyvesi "Koko" Ottó szerkesztette, és a különböző álnevek alatt megjelent cikkei mellett például…..
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
Mérlegen a vietnamizálás Ahogy a vietnámi amerikai kontingens létszáma csökkent, úgy vált egyre sürgetőbbé a köztársasági erők bővítése és felkészítése a nagyobb hadműveletekre. A kambodzsai behatolás során már szerephez jutottak, de nem sokkal később egy másik jelentős akcióban már önállóan is…..
Tábori élet Bár egy-egy ilyen sorozat utolsó részében általában kellemesebb témákat érintünk, a köztársasági haderők esetében ez másképp lesz, ugyanis a tábori élet kapcsán is csupa meghökkentő és elborzasztó részletről kell szólnunk.  A Hau Nghia tartománybéli Trung Hoa-i ranger-kiképző tábor…..
Horvátország harmadik legnagyobb városa Zágráb és Split után, amelynek történelme számos nemzetiséghez és országhoz kapcsolódik. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb kikötője (még Fiumeként), híres ipari múlttal és egyre erősödő turizmussal az Adrián, a Kvarner-öbölben: ez Rijeka. A város…..
Botka László polgármester az index interjújában elhangzott azon kérdésre, hogy autómentes lesz-e a szegedi belváros, lényegében azt felelte, hogy NEM. Vagyis ezt nem mondta ki, csak, hogy büszke arra, hogy Szeged a legzöldebb város, és itt a legnagyobb a kerékpárral járók aránya magyar települések…..
E.T.A. 2020.01.20 11:41:50
@gauchos: Teljesen egyetértek, korábban a Jósika úton jártam dolgozni reggelenként bicajjal és az eleve szűk utcán reggel 7 és 7:40 között meg se lehetett mozdulni a sok böhöm SVU és Mercitől, mert a jól szituált szülők még a klozettra is kocsival viszik a csemetéiket. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy az általános iskolások közt rengeteg az elhízott, vagy az olyan, akinek 200 m legyaloglása vagy egy 12 perces futás is gondot okoz.
Cut'n'run A cseh főváros, Prága 2020.01.07 14:37:52
Az adventi időszak legvégén, közvetlenül a karácsonyt megelőző 4 napban, Advent utolsó hétvégéjén jártunk a cseh fővárosban, Prágában. El sem tudom mondani mennyire régen vágytam el ide és a legszebb időszakban sikerült teljesülnie a vágyamnak! Kevés az olyan Prágához fogható, gyönyörű európai…..
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
Bár már korábban kifejtettük, hogy a házasságok számának csökkenése nem probléma, mert semmi nem bizonyítja, hogy a házasság boldogabbá teszi az egyént és stabilabbá a társadalmat, sokan mégis lamentálnak azon, hogy egyre kevesebb ember áll oltár vagy anyakönyvvezető elé.Nem értik, mi a baj. Túl sok…..
E.T.A. 2019.11.15 17:49:39
@gyalogbaka: Azért a világunk nem ennyire fekete és fehér és nem ennyire leegyszerűsített. Tény, hogy vannak olyan nők - nem is kevesen - akikre ráillik az a számító mentalitás, mint amiről Te is írtál, mint, ahogy a férfiak közt is van bőven idióta. De azért én meg hiszek abban, hogy a normális emberi kapcsolatok még számítanak, akinek meg csak az anyagiak számítanak a felőlem elmehet a fenébe.
E.T.A. 2019.11.15 17:49:49
@gyalogbaka: Azért a világunk nem ennyire fekete és fehér és nem ennyire leegyszerűsített. Tény, hogy vannak olyan nők - nem is kevesen - akikre ráillik az a számító mentalitás, mint amiről Te is írtál, mint, ahogy a férfiak közt is van bőven idióta. De azért én meg hiszek abban, hogy a normális emberi kapcsolatok még számítanak, akinek meg csak az anyagiak számítanak a felőlem elmehet a fenébe.
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
Nagy pillanathoz érdekezett a magyar punkköztársaság: 30 éves a Prosectura! Ahogy ilyenkor szokás, az ünneplés egy prostikkal teli, kokóval átitatott yachtos bulin zajlik, valahol az Adria közepén...
Bizonyára sokan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mit csinálhatnak a pedagógusok a nyári szünetben. Na jó, tudom, hogy igazából nem sok mindenkit érdekel, de hadd mutassam be egy átlagos általános iskolai tanár tipikus nyarát.   A hírhedt három hónapos nyári szabadság… Ha minden áron ki akarsz…..
Egy tudományegyetem modern filológia tanszéke anyanyelvi lektort keres. A lektor feladata lesz az adott nyelv népszerűsítése és oktatása, alap- és mesterképzésben, heti 20 db 45 perces óra keretében. A fizetés közalkalmazotti bértábla szerint: bruttó 195.000 Ft (nettó 140 ezer körül), amihez 60 ezer…..
A családpolitikával, családtervezéssel kapcsolatos közbeszéd hangsúlyos részét képezi idehaza az a jelenség, mely szerint kormányzati és ellenzéki politikusok rendre azt latolgatják, hová szülessen és hová ne megfelelő számú gyerek, és hogy mely körökben mennyi a megfelelő létszám. Mindeközben –…..
Évek óta terjednek a közösségi oldalakon és a különböző portálokon azok a táblázatok és rajzok, amelyeken azt mutatják be, hogy miként adhatunk a felszolgálóknak kifinomult jelzéseket az evőeszközeinkkel. Többféle ábra is készült, amelyek szerint a késsel és villával a következő információkat…..
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
33+1 képeslapot hoztam mára. Ebből egy szerintem kakukktojás, majd Ti megmondjátok melyik - magyar vonatkozása is van - nem lesz nehéz. A képek ma szép nagyok, ahogy lehet igyekszem egy kicsit nagyobb felbontású fotókra áttérni a jövőben is. Talán ma már a mobileszközökön sem gáz a nagyobb letöltött…..