Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vernyak

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katalizátor-díj Fórum Színház 2011.12.04 12:53:00
Forrás: tek-telitabor-blog.hu For English, please scroll downA Fórum Színház – az Elnyomottak Színháza mozgalom része – olyan műfaj, amely a nézők aktív részvételére épít és a társadalmi változásokért küzd, akik fogékonyak a társadalmi problémák iránt…..
vernyak 2011.12.05 11:29:01
Kedves jelölő és olvasók!

Nagyon köszönjük a jelölést és kicsit frissíteném a képet a tevékenységünkről. Csoportunk jelenleg KÖ-SZI közösségi színházként működik és csináltunk fórumszínház előadást a Város Mindenkié hajléktalan önszerveződő csoporttal együttműködve a kilakoltatásról.
Itt van a nyári előadás facebook eventje:
www.facebook.com/events/212654052110625/

Ezt a történetet előadtuk érintetteknek is, akik a kilakoltatás előtt állnak és olyanoknak is, akiket érzékenyíteni szerettünk volna a hajléktalanság és kilakoltatás témája iránt. Az előadás interaktív, a nézők is beállnak a főszereplő helyére és megpróbálnak a nevében cselekedni.

Ezenkívül különböző demonstrációkat is segítettünk utcai performanszainkkal, pl legutóbb a 8. kerületben akartak kilakoltatni egy hölgyet, részt vettünk az ez ellen tiltakozó demonstráción és szemléltettük ennek jelentését: index.hu/video/2011/11/02/kilakoltatas_araktarbol/

A láthatatlan színház módszert is használjuk, amikor egy közterületen egy jelenetet játszunk, amiről az utcai járókelő nem tudja, hogy színház. Mi próbáljuk őket bevonni és párbeszédet kezdeni és egy adott ponton leleplezzük magunkat. Ezt a Gödör Athe Sam nevű rendezvényen csináltuk, a Gödör környékén, szabadtéren, szintén a kilakoltatás témájában.

Ezenkívül más utcai akciókban is részt vettünk, pl tavaly decemberben egy aluljáróban csináltunk egy rövid performanszt a térhez való jogról. Origo video itt, 1:24 percnél jövünk mi: videa.hu/videok/hirek-politika/tuntetes-a-hajlektalanokert-varos-mindenkie-csoport-duvOcRaAScgMIEJC
Katalizátor-díj Záróposzt 2011 2011.12.04 20:53:00
For English, please scroll down Kedves Érdeklődők! November 30-án lezárult az idei Katalizátor-díj jelölési szakasza, most élesedett a jelöltek listája ezen a blogon. Köszönjük a jelöléseket! A 2011-es Katalizátor-díj zsűrijébe elsőként felkért tagok közül öt (Balla…..
Nógrád 1. OEVK - Salgótarján: Mák Edvin 1987-ben születtem Romhányban, jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézetének hallgatója vagyok. Helyi fiatalként nemcsak megértem, de a bőrömön érzem az itt élők mindennapos gondjait, a…..
vernyak 2010.02.16 00:49:09
Sziasztok!

Régen jelentkeztem, köszönünk szépen minden építő kritikát, fontos, hogy mindig elmondja mindenki a véleményét, hogy aztán erre is építhessünk!
Azt azért tudnotok kell, hogy mi sem tudunk mindent tökéletesen és tényleg az a legnagyobb nehézségünk, hogy kevesen vagyunk, most elsősorban Salgótarjánról írok, mert azt ismerem a legjobban.
Itt persze jöhet az újabb kritika, hogy ez is a mi hibánk. De higgyétek el, hogy tényleg próbáltuk felvenni minél több civil szervezeti képviselővel, az utca emberével a kapcsolatot, fórumokon, kietelepüléseken, személyes megkereséeken keresztül és sok volt nagyon az elutasítás.
Mostanában azért egyre több a pozitív visszajelzés, ahogy nő ai ismertségünk. Pl megkeresett minket egy civil szervezet tagja, aki segít a helyi ügyek felkarolásában, ezúton is köszönet érte és vérjuk az együttműködést, nagyon fontos a tapasztalatok megosztása.

A kopogtatócédulák gyűjtése nem könnyű feladat!
Egyrészt nagyon sok helyen a nagypártok már beszedték a szükséges cetliket és sokkal nagyobb emberi és anyagi erőforrással dolgoznak, mint mi.
Tapasztalat az is, hogy nagyon sok tarjáni/tarjánközeli ember nem tulajdonít nagy jelentőséget a cetliknek, inkább zaklatásnak veszik a kopogtatást, de ez igazából országos szinten így van sajnos.
Nekünk viszont jelenleg nagyon fontos, hogy össze tudjunk 750 cédulát szedni.
Ezért is kérek itt minden blogolvasót, kommentelőt, hogy ha módjában áll, kérem gyűjtsenek ők is cédulákat, amennyiben valóban támogatják az LMP-t és szeretnék, ha megerősödne a helyi csapat, mert enélkül el sem tudunk indítani egy kampányt és továbbra sem fognak ismerni minket.
Nem kell sokat tenni, sokszor egy-egy telefon ismerősöknek elég ahhoz, hogy 4-5 cetlit kapjunk és ez tallán a leghatékonyabb, mert a kopogtatásnél bizalmatlanabbak az emberek.
Kérünk mindenkit, akinek fontos, hogy az LMP bizonyíthasson és minél töb párbeszéd legyenm, hogy segítsen a kopogtatócédulák gyűjtésében.
Egyébként a kopogtatás nagyon érdekes szociotrip, sokat lehet tanulni belőle és mindenféle nézőpontot megismerni.
Akinek csak 1-2 órája van naponta és segítene, kérem jelentkezzen nálam:
vernyak@gmail.com
Nagyon köszönöm,kc-ra fel, csak együtt sikerülhet!
vernyak 2010.02.16 00:52:31
Tisztelt Segítők és Szimpatizánsok! 2010. február 6-án szombaton 14:30-tól kampányelőkészítő, csapatépítő megbeszélést tartunk Salgótarjánban a Den Caféban. (Alkotmány út 4.) Mindenkit várunk, aki segítené kampányunkat, hogy közösen is felkészülhessünk az előttünk…..
Megszavazta az országos listát vasárnapi kongresszusán a Lehet Más a Politika. Bár a jelöltállítás folyamata még nem zárult le, szinte biztosra vehető, hogy az országgyűlési választásokon mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet a párt. Az LMP országos listáján…..