Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyaloghartur

0 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak 2004. december 5-én, mondta Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke Kolozsváron, és benyögte a bocsikát, majd Markó Bélával egymás nyakába borulva elénekelték az Intern-nacionálét, bennem meg életre kelt a mémgenerátor,…..
Első szín   2011 decembere. Európai értékrend címmel Bukarestben rendez fórumot az Európai Szocialista Párt. A házigazda Paul Lendvai, a meghívott vendégek Mesterházy Attila, Victor Ponta magyar és román baloldali pártvezérek, valamint Hannes Swoboda, a szocialisták…..
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
  Múlt héten Pesten jártam, és meglepetésemre komoly emberek szegezték nekem a kérdést: most, hogy a romániai kormányváltás eredményeképpen magyarul is beszélő kormányfője lett az országnak, akinek még a neve is reménykeltő [Ungureanu = ’magyari’], nem lesz…..
gyaloghartur 2012.02.13 18:55:19
@Elftárs: Tied az elsőbbség.
gyaloghartur 2012.02.13 18:58:27
@eN: Azért a Ponta-Antonescu tandem sem ígér sok jót. Nekünk.
gyaloghartur 2012.02.13 19:00:22
@marko11: Sajnos Anna Ivascsenko épp fogyózik...
  Amint arra nemrégiben Aczél Endre ráirányította a magyar közvélemény szemét (mely a határig sem ér el), Romániában lassan két hete, fogalmazzunk úgy: tüntetnek. Hogy pontosan miért vagy mi ellen, mai napig nem tudjuk. A tüntetők se nagyon.   Az egész egy…..
gyaloghartur 2012.01.26 17:07:11
Nos az elsőbbség szerénységemet illeti meg (tempetőfinek:protokrónizmus)... a mandineren:
2014 január 14.
A reménytelen passzivitásba süllyedt Románia is fellázad!
Legalábbis egy része...
Basescu elnöknek, az IMF zászlóshajó kapitányának az a rossz ötlete támad, hogy egy országos hírcsatornán élő adásban megleckéztesse az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkárát, dr. Raed Arafat palesztinszármazású orvost, a rohammentő szolgálat megalapítóját, aki egyike a kevés hiteles "román" közéleti szereplőknek! Mi több, példakép: törődik a "néppel"! Kórházba viszi. A lelke mélyén minden román kórházban dekkolna...
Basescu cáfolata nyomán, a közvélemény "meggyőződik" róla, hogy a SMURD-ot (mentőszolgálatot) privatizálni fogják. Az új egészségügyi törvény tervezete (a miniszter dr. Ritli László nagyváradi orvos!!!) karácsony óta felkerült a minisztérium honlapjára.
Senki sem olvassa, mindenki elveti.
A beszart Basescu (vagy csak befingott! basina =szellentés) visszavonatja a tervezetet.
De a lavinát már nem lehet megállítani: a tegnap este a tüntetők már összecsaptak a csendőrökkel, a bukaresti egyetem téren, a 89-es "forradalom" és a 90-es antikommunista tüntetések jelképes színhelyén. Tüntettek a többi nagyvárosban is, ahol a rendőrség büntetéseket osztogatott "engedély nélküli tömegrendezvényért" (Achtung! német jogvédők!)
Lám, lám a zászlóshajó is megfeneklőben... A remek IMF intézkedések, csak egy aprócska tényezőt hagynak számításon kívül: a NÉPET, amely - mint annyiszor kiderült már a diktatúrákban és demokráciákban- ennenmaga ellensége.
Csak arra vagyok kíváncsi, mikor keveri össze valami "jól értesült" a budapesti és bukaresti tüntetéseket. Nyilván, ellenünkre!
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
Mandiner blog Hazaszeretet 2011.09.29 18:31:00
  Kertész Ákos genetikai értekezése körüli vihar épp csak elcsendesedett, s máris itt a genitáliai értekezés, ezúttal Erdős Virág tollából. Az egyik leghíresebb magyar író Kertész Ákoshoz fogható érzékenységgel közelít a magyarsághoz, a hazához, nem rejtve e…..
  Nemzetkarakterezés, népi genetika és a fő toposz, a múlttal való szembenézés örök hiányának felemlegetése tűnt fel újra a magyar baloldalon. Ezúttal Kertész Ákos búsul neki az Amerikai Magyar Népszavában:   „A magyar genetikusan alattvaló.…..
gyaloghartur 2011.09.01 18:47:17
@IGAZ MAGYAR:
Izé... A Kertész cikket olvastad???
Vagy csak a kommenteket?
  Román aktuálvicc: Emil Boc miniszterelnök Traian Băsescu államfőhöz: Főnök, nem gondolod, hogy nyolc megye kissé kevés húszmillió lakosnak?, mire Băsescu: Höhöhö, ki mondta, hogy húszmillióan maradnak? Van valami tragikus elem is ebben a csattanóban. Tudnunk kell hozzá,…..
gyaloghartur 2011.06.27 20:15:46
gyaloghartur 2011.06.27 21:00:09
@jan: Kisebbséginek körbenjárás, mint lónak a szárazmalomban, többséginek őrlés...
  A nyugati imperializmus és gyarmatosítás, a vallási bigottság és az intolerancia megnyilvánulásaként tartják ma sokan számon a keresztes hadjáratokat, amelyet az inkvizíció mellett szoktak emlegetni, mint a kereszténység morális megsemmisülésének bizonyítékat. Tévesen:…..
gyaloghartur 2011.06.21 14:22:17
@Tilikov:
Tudod mit?
Kövezzenek téged halálra a saria hívei, mert szemet vetettél a gyönyörű Seherezádra..., persze az előzetes herélés után, miközben szoprán hangon dicsőíted az iszlám toleranciát!
  „Ahogy véget ér a magyar EU-elnökség, elszigeteljük Magyarországot, teljes mértékben. Már most, látták Orbánt valahol az EU-elnökeként beszélni? Sehol. Ahogy vége az elnökségnek, Magyarország elszigetelődik” - mondta Borut Pahor szlovén baloldali…..
Mandiner blog Hello Gagarin 2011.04.12 16:16:00
  Ma ötven éve repült az űrbe Jurij Gagarin. Vagy nem ma. Vagy nem is volt az űrben. Vagy valaki megelőzte őt. De tegyük fel, hogy igaz a sztori. Már az űrkorszak hajnalának megcáfolt vagy megcáfolhatatlan legendái világossá teszik: ez volt a huszadik század mítosza. De…..
Costache Petrescu: Román forradalmárok (1848)   „Ma a parlamentben bebizonyosodott minden visszacsinalhato, es garancia csak bennunk, romaniai magyarokban van. Szomoru voltam latni ezt.” – ezt szerdán 22.30-kor csiripelte át Facebook-oldalára a Román…..
  Kheopsz, egy sarcoló fejedelme Egyiptomnak, oly szerencsés vala, hogy őt átkozó jobbágyai közepette egy barátot, Nikopszot, bírhata. Már készen állott iszonyú piramisa, melyen százezer emberrel húsz évig dolgoztatott. Századok nehézkedtek ennek ormára, az idő pihenni ült…..
  Kommentben hívta fel figyelmünket egy kedves olvasónk a következő tényfeltáró videóra, ami a Kárpátia Felvidéki táj című számának és Izrael himnuszának hasonlóságát feszegeti:  Bár a hasonlóság valóban feltűnő, de szinte 100 százalékos…..
  Sosem értettem, hogy aki tud zongorázni, az miért vág olyan fejet, mint akinek nagyon huncut dolgot művelnek a bögyörőjével. Azt sem értettem soha, hogy attól, ha valaki baloldali, miért kódolja mindjárt nácinak az akármilyen jobboldalit. Amint a mellékelt példák…..
  Miközben halálra izguljuk magunkat, hogy lesz-e még szabad sajtónk, aközben kialakult egy olyan kommunikációs forma, amiben az érzelmi érvelés csacsiságnak számít, és a nők cicusok.   Elnézegettem mostanában a Heti Hetes egy adását, ahol Tereskova is…..
  Nemrég akadtak rá Vietnamban a világ egyik legnagyobb barlangjára, aminek az átlagos nyílásmérete 80-szor 80 méter, de itt-ott eléri a 140-szer 140-et is, írja a National Geographic. Méretei ellenére a Google Earth-ön nem lehet rábukkanni a bejáratra, amit a helyiek már évek…..
  Nagy kedvencem a Munkáspárt.hu (figyelem: benne a Szabadság online változat!), már-már függő vagyok. Színarany, ami ott van. Nincs még egy olyan szubkultúra szerte e hazában, melynek nyelvezetét, szokásait, jelképeit ennyire érintetlenül hagyták az utóbbi évtizedek. Fel is…..
gyaloghartur 2010.12.23 16:38:35
@Tilikov:
Muhaha...
Orbán EU Lukasenkója.
Bruhaha...
Micsoda eredeti hu-hu- hu-humor! Hogy is jutott az eszedbe?