Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsi a rozsomák

27 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A XX. század elején az USA komoly katonai befolyásra tett szert az a közép-amerikai Nicaraguában, amelynek Augusto César Sandino vetett véget a ’30-as évek elején. Sandino tiszavirág életű hatalmát azonban a Nemzetőrség parancsnoka Anastasio Somoza García törte meg 1934-ben (egy merényletben…..
Rolling: Egy -egy gyertya kisklau: Emlékezzünk tosia: ég a sírgyertya és emlékeztet... Spongyi: temető Rózsi a rozsomák: Múlt nélkül... kisklau: gyertyagyújtás fairyheart: Mécses-csoport hmika: Mécsesfényben darthwalk: Így még sosem jártam…..
Rózsi a rozsomák 2013.11.04 12:48:31
Állandó útitársad vagyok, Vagy legjobb segítséged, vagy legnehezebb terhed, Továbbsegítelek, vagy sikertelenség felé húzlak, Parancsodra várok. Felét átadhatod annak, amit teszel, Végrehajtom gyorsan és hibátlanul, Könnyen kordában tarthatsz, csak légy szigorú hozzám. Mutasd…..
Családtagnak számított az idős viharsaroki házaspárnál a huszonkét éves mén, Csabi. Amikor a lovat egy november végi éjszakán elkötötték az istállóból, gazdáik úgy siratták az állatot, mintha a gyermeküket vesztették volna el. Kunágota a Viharsarok legszéle, szinte leesik…..
Egyelőre óvatosan kezeljük, vagyis nem vesszük készpénznek, amit Attila leírt a Gastroyalról, hiszen végül is kidobták a cégtől egy beszélgetés végén, ami abból a szempontból nem csoda, hogy felvételi beszélgetés volt, ő meg alaposan beszólt a reménybeli munkaadónak.…..
Rózsi a rozsomák 2010.11.29 20:19:41
@husosfazek: Holnapra hívtak be, mert ugye én is jelentkeztem a kiszállító hirdetésükre. De most már áldom azt a pillanatot, amikor megfordult a fejemben, hogy utánanézek a cégnek és ennek a munkakörnek.
Milyen a jó film? Az én szubjektív értékelésem alapján talán olyan, amelynek a legtöbb jelenete bevésődik minden szóval és mozzanattal. A fejemben utána újra és újra végig tudom pörgetni, át tudom élni és mindig valami új, apró részletet megmutat magából. És mesél,…..
Szerintem Gondolatébresztő 2010.05.17 18:17:00
"Sokszor meg vagyunk győződve arról, hogy az életünk jobb lesz, ha megházasodunk, ha megszületik az első gyerekünk, vagy ha megszületik a második. Aztán meg azért vagyunk frusztráltak, mert a gyerekek túl kicsik még ehhez, vagy ahhoz és azt gondoljuk, hogy a dolgok jobban…..
"Aj-jaj-jaj, aj-jaj-jaj,Egy levelet felkapott a viharAjjajjaj, ajjajjaj,Lehet a szívben is zivatar.Tudom szeretet nélkül minden ház üres,Minden városka lakatlan.Minden zseni ügyetlen,Céltalan üzenet a palackban." ..
Rózsi a rozsomák 2010.05.19 17:06:17
@ildsisy: igen, szerintem is jópofa dal és sokak kedvence. Az énekest Kiss Tibornak hívják. Örülök, hogy tetszik :-)
A GEO magazin 2008. márciusi számában közölt cikke az egyik, ami a legkedvesebb a szívemnek. Ebből szeretnék egy kisebb részt kiragadni és bemutatni. És hiszem, hogy az alábbi képek önmgaukért beszélnek...mindenkinek!  …..
Rózsi a rozsomák 2010.05.08 16:15:44
@-Ani-: Remélem, hogy nem olyan sokára a Fiókád cikkeit-képeit fogjuk nézni-olvasni!!! :-) "Jó géneket" örökölt akkor! ;)
Rózsi a rozsomák 2010.05.08 16:16:28
@Ilds.: Már nem volt hiába a rászánt idő! De igazából soha nem leszel olyan szorgalmas mint Te! :)
Tavaly jelent meg ezzel a történettel kapcsolatban pár rövidebb cikk különböző hírportálokon, ahol csak egy-két percre keltette fel az olvasó figyelmét, íme azonban a teljes írás, amit mindenképp érdemes elolvasni!Madarak és emberek Néhány perccel múlt éjfél 2009. május…..
Rózsi a rozsomák 2010.03.05 12:28:55
@Erzsbet: Én köszönöm, hogy olvastál! :-)
Rózsi a rozsomák 2010.03.05 12:29:06
@Jungfrau: Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, de gondoskodnunk kell róluk, ha már az ember építette világ miatt sérülnek meg. És minden túlzás nelkül igaz Gandhi mondása, miszerint:"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
Szerintem Hazatérés 2010.02.22 17:01:00
Nem sok mindent tudok hozzáfűzni, olvassátok el. Ez a szívszorító novella mondhatnánk, hogy mindennapi jelenség kis országunkban. Emberségesebben kéne viselkednünk egymással emberek!"A maga hozzátartozója? – kérdezte az orvos a megyei kórház folyosóján álldogáló…..
Rózsi a rozsomák 2010.02.24 22:01:10
Még egy kis érdekesség:..
Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul…..
Rózsi a rozsomák 2010.02.14 22:41:03
@delfoi: Én pedig köszönöm! :-)
Micsodaaaa? Ezt is innen kell megtudnom!..
Rózsi a rozsomák 2010.01.31 09:08:35
@kicsi bogár: :-))) Főleg ha most tudta meg, hogy ő tulajdonképpen nem is azzal táplálkozik, amit 2 éve fogyaszt....
1. Meredek rámpa vezet a krokodilok verméhez. (Dél-Afrika) 2. Káromkodni tilos! (Egyesült Államok) 3. Ne nyúlj a lepkékhez! (Argentína) 4. Lassíts! Ganajtúró bogarak. (Dél-Afrika) 5. Nyilvános helyen vizelni tilos! (Németország) Alatta: a sílift helyes használata.…..
 "...Ha valaki tud úszni, akkor teljesen mindegy számára, hogy az előtte elterülő víz öt vagy ezer méter mély, pontosan tudja, hogy ha úgy dönt, mind a kettőbe bele mer ugrani. Tudja, hogy az ezer méteres vízben is csak körülbelül két-három métert fog süllyedni, és…..
És ennek tükrében a mostani értékrend!  ..
 Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta: "Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz. - A düh, irigység, féltékenység, sajnálat,…..
Most, hogy sikerült nagyjából kikupálódnom a blogkészítés "tudományából", felötlött bennem a kérdés, hogy miért is jó az, ha az ember blogot ír...Pontosabban az kezdett el foglalkoztatni, vajon miért is éreztem késztetést, hogy blogírásra adjam a fejem? (Hiszen…..
Mindent bele, ami emberi! Áldás 2009.12.03 09:11:00
Valahogy előjöttél az éjszaka, kiszabadultál az agytekervényeim fogságából. Itt voltál velem. Megint. Ahogy mindig szoktál, hiszen tudod. De mégsem volt jó. Sétáltunk, aztán lemaradtál tőlem, rosszul lettél. Tudtam, nagy baj van. Ismerem már az érzést, átéltem.Aztán ahogyan…..