Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anne sante

31 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
anne sante 2014.01.14 16:25:25
@Elstron: ezen most nagyot nevettem. nekem is fáj, amikor mágát meg havasit istenítik. de nem azért, mert ő, szarok lennének, hanem mert akinek itt kezdődik a kultúra, az jellemzően semmi mást nem ismer.
ugyanaz a jelenség, mint mikor mondják, hogy jimmy az isten, mert öt oktávnyi hangja volt. vagyis majdnem ugyanaz.
anne sante 2014.01.14 16:31:53
@Pic: egyetértek azzal, hogy az újságíróknak kritikát kell megfogalmazniuk, nem csak a tartalommal, hanem a formával kapcsolatban is.
azzal viszont nem értek egyet, hogy megmondjuk bárkinek is, hogy miről írjon, hogy felszólítsuk arra, hogy hogyan kéne végeznie a munkáját, a szakmáját.
ha saját maga nem ismeri fel, hogy a kifogásolt rendszernek a része lett, akkor a leghatékonyabban úgy tudjuk kifejezni nemtetszésünket, hogy megnyomjuk az x-et.
anne sante 2014.01.14 16:36:59
@sixx: engem a VV-nél sokkal, de SOKKAL jobban felháborít a telejósda.
nem nagyon néztem egy valóságsót se, most ebbe belenéztem, de az egyértelmű primitívségnél jobban csak az jött le, hogy ez rohadt unalmas.
de mondjuk ha választanom kellene egy szulejmán rész, meg egy VV közt, könnyen előfordulhat, hogy az utóbbit választanám.
... az örök téma az, amit már számtalanszor leírtam magamról és arról, hogy valójában milyen vámpírnak lenni, de most megteszem megint, hogy legyen nyoma. Mesék, filmek, mindenféle irodalom úgy állítja be a vámpírokat, mint valamiféle varázslatos lényeket; hülyeség. Mert…..
A vámpírokat talán sokan temperamentumos, tüzes lényeknek képzelik, de ennek az ellentéte igaz. Nem mintha túl sok más vámpírt ismernék, de a zsigereimben érzem így az ősz közeledtével, ahogy a tél hidege és élettelensége lassan beszivárog és felszívódik bennem. Mivel előbb…..
... és persze nem történik semmi. Sose szokott. Faszomért élek én egy fővárosban. Halálra unom...
A vámpír is ember. Volt. +1 2012.07.31 23:41:46
    Ma felnőtt vámpír lettem. Már nekem is van utódom. Gyönyörű, fiatal, és ártatlan - volt.         ..
Van egy dolog, amiről még sosem írtam, lévén, hogy még sosem tapasztaltam. Egészen tegnapig. Ez pedig a szférák zenéje. Ez egy különös jelenség, amiről fogalmam sincs, hogy hogyan működik, de működik. Tegnap koraeste furcsa, zizegésszerű zajt hallottam mindenhol. Akármelyik…..
Jó sokat írtam arról, hogy a vámpírnak nincsenek érzései, se jók, se rosszak. Egyszerűen így tapasztaltam az elmúlt évtized alatt. De most felfedeztem egy átfogóbb igazságot. Mégpedig. hogy tévedhetőek vagyunk. Igen, a vámpír is téved. Ez olyan prózai, olyan ironikus. Persze…..
Mit jelent vámpírnak lenni? Önálló szigetnek lenni a kietlen óceánon. Hemingway szerint senki sem külön sziget. Leírta, kiesett a kezéből a toll, és meghalt. És most én, aki hosszú évek óta halhatatlanként él, nem öregszik, megérzi az emberek és állatok rezdüléseit, ez a…..
husserlsite Tanulmányszomorgó 2011.09.26 22:57:00
Még egy darabig ritkán fogok jelentkezni, de azért időről-időre visszatérek, hogy megtárgyaljak különböző témákat. Jelenleg nyakig ülök a disszertációm írásában – és ez meglehetősen frusztráló dolog, mert ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy ez a munka legalább…..
anne sante 2011.10.09 19:36:23
@amergin: ez minden tudományban létezik asszem. lehet egyszerűnek lenni, miközben még nem válik túlságosan leegyszerűsítetté a dolog. szerintem egy tudósnak kell tudnia összegezni, és a lényeget átadni - van az a mondás, hogy aki nem tud egy átlagember számára érthetően beszélni, az nem jó tudós.
sztem a filozófiának amúgy efelé kellene törekednie, ha fent akar maradni...
anne sante 2011.10.09 19:52:06
@amergin: semmit se lehet lerövidíteni úgy, hogy ne sérüljön, egy tudományban sem, még egy minuszos hírt sem egy magazinban. ennek ellenére meg kell próbálni, és saját tapasztalban azt kell, hogy mondjam, a lényeget le lehet úgy leírni, hogy a mondanivaló ne forduljon át túlságosan leegyszerűsítetté, hazuggá. mivel a filozófusok alapvetően jó kommunikatív képességekkel rendelkeznek, és bízom abban, hogy ők is képesek erre. szerintem csak az akaraton múlik ez.
persze egymás közt nyugodtan lehet tovább üzni ezt a furcsa kis hobbitokat : )
(nem az alacsony emberkékre gondolok...:D)
swikileaks Secondo Power 2011.03.13 17:43:00
 Egy hét telt el a UPC bevezető tréningjéből, de már most van valami, ami nyomja a lelkem. Tudjátok, a csapatban nyolcan vagyunk, ebből öt olasz „secondo”. A secondo azt jelenti, hogy ők már itt születtek Svájcban, de a szüleik délről vándoroltak be. Ennek a…..
anne sante 2011.03.13 19:26:59
Az otthoni létet tényleg egyfajta paradicsomi állapotként éltem meg, nehéz lesz elszakadni itthonról. Márpedig néhány héten belül ki leszek rakva otthonról; szüleim, kevéssé elítélhető módon, közölték, hogy szeretnék, ha már saját lábra állnék. Annyira persze nem rossz a…..
Jófej élőlényekkel kapcsolatos ismeretterjesztő rovatunk következik, aminek keretében megismerkedhetünk a koatival, más néven ormányos medvével. A koati Dél-Amerika bármely kevésbé hűvös pontján felbukkanhat, életmódja sok hasonlóságot mutat a mosómedvéével (ami szintén…..
w Folytassa, Cleo 2010.07.14 05:30:00
A szabadság szülőanyja, Franciaország elszánta magát, és megszülte a törvényt: a szabadság és a nők jogai nevében úgy határozott az alsóház, hogy mostantól Franciaországban a nőknek nincs joguk zacskót húzni a fejükre. Tilos az arc eltakarása úgy általában, de hát tudja…..
anne sante 2010.07.14 15:40:30
érdekes, hogy sokan még mindig nem értik a koncepciót. megpróbálom röviden összefoglalni.

európa liberális hely. én úgy gondolom, hogy a világ legjobb helye ilyen szempontból. én ezt arra vezetem vissza, hogy ez az "öreg kontinens", itt mentek vége leginkább a társadalmi fejlődés fázisai, mindenki más mögénk besorolható, ugyanis ennek többnyire megvannak a maga szabályai.

én is liberális vagyok, nagyon is az vagyok. és itt jön a DE.
a liberalizmus nem azt jelenti, hogy a területeinkre érkező más kultúráknak az "élni és élni hagyni" politika alapján mindent elnézünk.
Ha így tennénk, nagyon rövid időn belül annyi lenne a liberalizmusnak, a szabadságnak, hiszen kettőt csettintünk, és máris többségben vannak a más kultúrából jött bevándorlók, akiknek a vallásai és egyházai közel sincsenek annyira megnevelve, mint a keresztény egyház.

a liberlizmus és az élni és élni hagyni tehát nem azt jelenti, hogy bárgyú mosolyt vágva nézzük szépen végig, ahogy a következő évtizedekben szétverik az európai szabad kultúrát... lehetnek vallásosak, jöhetnek is, hiszen fogyunk, de a zsákot, a csonkítást, a feleséggyilkosságokat, és mindent, ami ezzel jár, tessék otthon hagyni. ők jönnek ide, nekik kell alkalmazkodniuk.

egyébként ez már közel sem annyira vallásról, mint társadalmi fejlettségről szól. persze annak a vallásosság, és az ateizmus is szerves részét és lépcsőfokát képzi.

egyébként annak idején a liberalizmus is véres lépcsőfokokon sétált be a nép tudatába, akkor se húzta senki a száját, hogy "Ha egyszer liberális vagy, mi a francnak harcolsz".

mek.niif.hu/01900/01903/html/cd7/kepek/c3262rok165b.jpg
A vámpír is ember. Volt. 2010.07.07 02:52:00
Péter továbbra sem került elő. Kivéve tegnap éjjel, de nem a szokásos módon, és azonnal el is tűnt.Az előzmény az, hogy én számtalanszor elmondtam neki az aggályaimat néhány vámpír-képességel kapcsolatban. Kezdve a repüléssel. Számomra ez mindig is légből kapott humbugnak…..
husserlsite Mire jó a filozófia? 2010.04.26 19:25:00
 A filozófia hasznáról és káráról.  Mire jó a filozófia?  Röviden: mindenre és semmire. Mit csinálnak ma a filozófusok? Leginkább már jobb létre szenderült filozófusok műveiről és gondolatairól írnak és beszélnek.  Mit csináltak…..
anne sante 2010.06.21 08:25:03
anne sante 2010.06.22 13:21:40
Igen, én vagyok az erkélyajtó tetején, és a függönyt birizgálom. ..
anne sante 2010.06.02 01:12:51
A vámpír is ember. Volt. 2010.05.31 03:23:00
Amikor aznap éjszaka felálltam a sötétben a hideg kőpadlóról, akkor voltam először igazán önmagam. A korábbi ember megszűnt abban a formában, ahogy létezett, de bennem folytatódott. Nem lenne helyes azt mondani, hogy nem voltam ugyanaz, mielőtt átváltoztam. Ugyanaz voltam,…..
A vámpír is ember. Volt. 2010.04.27 03:09:00
Ma nagyon kellemesen fúj a szellő.Szép az esti égbolt, ahogy a felhők felszakadozott, de szabályos sorban lebegnek át a horizont felé.Ma a világ zaja a háttérbevonul. A mindenség egy nagy levegőt vesz, és visszatartja. Az utca körülöttünk ünnepélyesen csende borul. A hold fénye…..
A vámpír is ember. Volt. 2010.04.12 08:33:00
Most, hogy már hivatalosan is tavasz van, a munka végén gyakran napfényben megyek haza. Az elmúlt tíz évben, ha napra kellett lépnem, lehetőleg a fél fejemet befedő napszemüveget tettem az orromra, és látványosan bosszankodtam a helyzeten. Péter szerint drámakirálynő vagyok a…..
A vámpír is ember. Volt. 2010.04.19 05:48:00
Most először éreztem meg, mit jelent az örökkévalóság. Amíg az ember halandó, sosem gondolkodik el azon, hogy milyen is lehet a halhatatlanság érzete. És mint sok minden más, ez is akkor élhető át, mikor az ember szembesül az ellentétével: és ez a halandóság.Az emberek…..
A vámpír is ember. Volt. 2010.03.21 05:07:05
Ahogy jöttem most haza valahogy csodálatos érzéssel töltött el a felszakadozott felhőzet látványa az éjfekete égbolton. Mögötte még halványan derengett néhány hajnali csillag. Péterrel sokat beszélgettünk mostanában arról, hogy miért éljük mi meg máshogy ezeket a dolgokat,…..
A vámpír is ember. Volt. 2010.03.12 18:15:22
Szüneteltettem a blogírást, ugyanis újra kaptam egy olyan levelet, amiben egy tizenöt éves kis hülyegyerek könyörög, hogy csináljak belőle vámpírt. Az esetet nem kívánom kommentálni, de ha még egyszer valaki ilyen ügyben ír, arra ráuszítom az összes nemlétező gonosz…..
 Ami a forgatókönyvet illeti, úgy döntöttem, hogy nem árt, ha hagyom még egy kicsit érlelődni. Legutóbb ugyan azt írtam, hogy teljes világossággal látom magam előtt az egészet, most egy kulcsfontosságú részét illetően mégis elbizonytalanodtam, hogy úgy kell-e megírnom,…..
anne sante 2010.01.28 15:14:14
@amergin: nagyon helyes :)
anne sante 2010.03.05 03:04:30
@amergin:
;)
(pirulós szmájli, ha már kiprovokáltam... ::))
husserlsite Angyalok Városa 2010.02.27 22:58:00
Párizs majd egy hónap után is az Angyalok Városa. A francia lányok valóban gyönyörűek. Ami nekem egy lényegi szempont – az alkotáshoz szükséges energiát mindig is az engem körülvevő lányokból merítettem. A kollégium, ahol lakom, kissé lepukkant; ráadásul…..