Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quality control (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben már szemügyre vettünk néhány pénzintézeti trükköt, amikkel a lakáshitelért folyamodó ügyfeleket kopasztják meg. Ha netán deviza alapú hitelről van szó, akkor újabb lenyúlásokra vetemednek a hitelnyújtók.Devizaárfolyam meghatározása. Bár deviza alapú…..
quality control (törölt) 2009.12.20 19:26:04
mindenkinek a szájába rágták 10-szer az aláírás előtt, hogy "változó feltételű hitel". a bankban is, a közjegyzőnél is külön ki lett hangsúlyozva, hogy a kamat is változhat, és az árfolyam miatt a devizában fél évekre fixált törlesztőrészlet is hónapról-hónapra változhat minden hónapban.

a "korrekt" és hibátlan bankoktól fényévekre vagyunk (és ezért szükség is van olyan fórumokra, mint ez a blog), de az ügyfelek ugyanolyanok. bármilyen kamat, bármilyen költségek mellett azt mondanák, hogy köcsög a bank. ha nem lenne kamat, akkor azon lennének felháborodva, hogy vissza kell fizetni a hitelt. a hitelfelvételnek van egy ilyen pszichológiája, hogy ha már túl vagyunk a folyósításon, el van költve a pénz, amikor már csak egy nagy tartozás van, akkor már büdös az egész.

"a bank csak annyit csinált, hogy átutalt 15 milliót egy összegben. én meg fizessek 30 évig? rohadjon meg"

tisztelet a kivételnek! de sokan sajnos ilyen egyszerűen gondolkodnak. lehet, hogy egy konkrét kezelési költséggel, vagy valami részletkérdéssel kapcsolatban nekik van igazuk, de ha már eleve azzal problémájuk van, hogy aláírtak egy felnőtt emberek számára tökéletesen érthető, 8-10 oldalas szerződést, amivel kapcsolatban bármit megkérdezhettek, bárminek utánanézhettek még az aláírás előtt, és ezt a szerződést hosszú távon be kéne tartani, akkor összességében még sincsen annyira igazuk.
Csütörtök óta játsszák az Avatart, egyszerre volt a premier nálunk és az USA-ban, a kritikák egyöntetűen dicsérik a filmet (Index, Origo), és vastagon kihangsúlyozzák, hogy ezt mindenkinek látni kell -> 3D-ben! Ugyanis James Cameron az egész filmet a direkt erre a filmre…..
Még egyszer, utoljára, az EmPaMo kerékpársáv elleni tüntetésről. A vasárnap tartott demonstrációjukon egyértelműen kiderült, hogy súlytalan, háttér nélküli szervezetről van szó. Szimpatizánsaik, szervezőik nem csak egymásnak mondtak ellent, de gyakran saját…..
Kalóz Kasszarekord a mozikban 2009.12.15 08:49:22
Az Index tegnapi cikke elképesztő filmipari rekordokról számol be: az amerikai mozik pénztárainál idén minden idők legnagyobb bevételét szedték be, 10,6 milliárd dollárt. Hogy mennyire durva ez a csúcs, azt jól mutatja, hogy a hasonló tavalyi számot egymilliárd dollárral…..
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
quality control (törölt) 2009.12.14 21:26:33
@roli101: ".. A környezete akkor véded és a klímát is, ha NEM VÁSÁROLSZ OLYAT AMIRE NINCS SZÜKSÉGED "

nem hülyeség. ehhez hozzá lehetne tenni azt is, hogy "éppen annyit eszel, amennyi táplálékra a szervezetednek szüksége van, és éppen annyi élelmiszert vásárolsz, amennyit el is fogyasztasz".

a múltkor volt egy cikk arról, hogy az USA-ban megtermelt élelmiszer 40%-a a kukában végzi. ebben benne van a lakosság által megvásárolt, és el-nem-fogyasztott, valamint a lakosság által meg-nem-vásárolt élelmiszer is.
Az HBO nálunk nem nagyon foglalkozik gyártással, a Darwin-díjas haláleseteket feldolgozó saját sorozatuk után idén egy dokumentumfilmet prezentáltak, amiben Pierre Woodman pornóproducert próbálták emberközelbe hozni, felemás eredménnyel. Woodman az a köpcös francia csávó, aki az…..
This is what democracy looks like...Képek ITT : LMV.HU Az index címlapján tegnap a következő cikk szerepelt a tegnapi koppenhágai megmozdulásról: „Törtek-zúztak a felmelegedés ellen”. A szövegben kacifántos fordulatokkal, mint „huligánok” vagy „a…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
quality control (törölt) 2009.12.11 13:43:55
@Tóta W. Árpád: nem kéne a Földanyával cikizni a környezetért aggódókat. A te gyereked is lehet még asztmás a városi levegőtől, és te is lehetsz még rákos az ember által okozott környezeti ártalmaktól. igen, az ember is része a természetnek, tehát minden, amit az ember létrehoz, valamilyen módon része a természetnek. de a természet nagyon kegyetlen módokon tudja elpusztítani a saját részeit, mint te is írtad. én nem a jegesmedvékért aggódom, hanem azért, hogy a gyerekem milyen levegőt lélegzik, és milyen minőségű vizet iszik, és mennyire van tele vegyszerekkel a gyümölcs, amit megeszik.

amúgy elég korrekt most ez a bejegyzés. de nem kéne gúnyolni azokat, akik nem szarják le teljesen, hogy milyen hatással vagyunk a közvetlen környezetünkre _rövid távon_ (nem több millió év alatt), és nem is valami széplelkű idealizmus miatt foglalkoztatja ez őket, hanem azon gondolkodnak, hogy hogyan betegíthet meg minket saját magunkat az életmódunk.

ez nem idealista felfogás, hanem racionális önzőség.

a megelőzés kevésbé költséges, mint a tűzoltás. erre már az olajtársaságok is rájöttek.

attól, hogy valaki bizonyos folyamatok lehetséges következményeit mérlegeli, attól még nem lesz hülye idealista. ez inkább kockázat-elemzés.
Soha nem gondoltam volna, hogy ezen a blogon saját történetemről is írni fogok. Soha nem gondoltam volna, hogy ez a történet rólam is szól. Figyelni szerettem volna, nem előtérbe tolakodni. Valahogy most mégis ez történt. Ráadásul ennek a 24 órának a története – bár tudom,…..
quality control (törölt) 2009.12.11 08:59:31
@mortadella: a kedves ügyfél a te pénzedet, és az én pénzemet költi. csak ezért mertem megkérdezni.
quality control (törölt) 2009.12.11 09:24:21
@Gabo1000: ne legyél már hülye.

egy picivel egyszerűbb megkérdezni Török Gábort itt a blog.hu-n, mint Kocsis Istvánt. Másrészt, te mit hinnél el Kocsis Istvánnak? Török Gábornak előbb hiszek. harmadrészt: már miért is ne kérdezhetném meg, hogy ha valaki közpénzből részesül, akkor mi volt a termék? ugyanis a poszt arról szól, hogy a "BKV a megrendelőnk volt", de arról nem, hogy mi is a hozzáadott érték.

nagyon sarkítva: megtudtam, hogy én (mint adófizető) a megrendelője vagyok (voltam) Török Gábor cégének (közvetetten). megkérdeztem, mit kaptam a pénzemért. pont azért kérdeztem, mert hiteles figura. nagyon tömören, de válaszolt is.

és itt jönnek nekem azzal, hogy "miért az eladót kérdezem".
quality control (törölt) 2009.12.11 09:28:52
@mortadella: "Ezen az alapon kiváncsi lennék arra, hogy vajon a többi, nem a Török Gábor féle cégnek adott pénzek sorsa is ennyire érdekel-e. "

nagyon érdekel. de esélyem sincsen arra, hogy (nem bullshit) választ kapjak tőlük.

"Miért pont itt kérded az eladót, hogy mi lehetett a jó a vásárlónak? "

mert itt meg tudtam kérdezni..

amúgy milyen alapon kérdőjelezed meg, hogy én miért kérdezem meg? :) miért ne kérdezhetném meg?
Amilyen menő volt egy időben "adót optimalizálni", okoskodni, annyira lett mostanában mindenki büszke arra, mennyi adót fizet. Kedvelt érvelés a "meg lehet nézni a fizetési lapomat, nem ám minimálbér", "el kéne menni dolgozni oszt akkor lehet pofázni"…..
Elefántcsont bunker Johnny Be Good 2009.12.09 16:21:00
Ritkán nézek tévét, a köztelevízió reggeli műsorait pedig tudatosan kerülöm. Még a véletlenül odatévedő, a médiabéli történésekre egyáltalán nem kíváncsi magamfajtának is időszerű volt már észrevennie azonban, hogy a Nap-kelte jól megérdemelt kimúlását követően…..
quality control (törölt) 2009.12.10 02:00:54
"Betlen egyetlen épkézláb kérdést sem tud feltenni"

de tud. tegnap Kósa Lajossal beszélgetett, aki azt mondta, hogy a kormány által a 2010-es költségvetésben "megrejtett" (így!) valódi hiány nem 3,8-3,9, hanem 7%. erre Betlen megkérdezte: "de hát akkor hogy lehet, hogy az IMF jóváhagyta, elfogadta a 3,9%.ot? ők azért elég sok ország költségvetését látják. ezek szerint a kormány átverte az IMF-et?"

egy ilyen egyszerű kérdéssel úgy kizökkentette Kósa Lajost, olyan szinten elkezdett hebegni-habogni, hogy rossz volt nézni. ledöbbentem, hogy mennyire gyenge ez az ember. végül nagyon nehezen , folyamatosan öö-zve, a szavakat alig találva kinyögte, hogy: "hát öö.. ez a gazdasági válság, ez öö, úgy kezdődött, hogy a .. öö.. a nemzetközi pénzvilág felelősei öö.. felpumpálták a pénzpiacokat öö.. fedezetlen hitelekkel.. öö.. a felpumpált piacok... öö.. szóval, ez ugyanaz a garnitúra, kérem szépen! ugyanazok az emberek vannak ott most is! hát öö... miből gondoljuk mi azt, hogy öö.. hogy ezek az emberek tévedhetetlenek?!"

viszont itt már nem forgatta tovább őt Betlen. itt még annyit kellett volna kérdeznie, hogy: "Igen? tehát az IMF pumpálta fel a piacokat, és így az IMF okozta a pénzügyi válságot is?" - ha ezt még megkérdezte volna, ezzel kb. kivégezte volna Kósa Lajost a műsorban. nem bírt volna válaszolni az ember, tényleg! én nem is értem, hogy mi volt vele tegnap. végig öö-zött, alig bírta megfogalmazni a mondatait, pislogott, jobbra-balra nézett, nem bírt beszélni. egy politikusnak szemrebbenés nélkül, folyamatosan beszélve kell tudnia elmondani a legnagyobb sületlenséget/pofátlanságot is, nem pedig öö-zve, akadozva.

na mindegy. teljesen OFF, csak ez így eszembe jutott, ennyit láttam mostanában Betlen Jánosból.
Hunyadi Mátyás ábrázolása Mátyás uralkodása alatt Magyarországnak szinte nem akadt olyan szomszédja, amellyel ne keveredett volna valamilyen katonai konfliktusba. Előző posztunkat a III. Frigyessel megkötött békével zártuk, amely révén Mátyás végre…..
quality control (törölt) 2009.12.08 08:51:16
@hhh.: ".. én bizony bírom az ilyen tökös gyerekeket. elkelne manapság is néhány, szívesebben adóznék nekik, mint a mostani puhány, megalkuvó, önző bagázsnak. .."

bár nem volt egy egyenes ember, de gyáva, puhány, megalkuvó sem volt, az egészen biztos. :)

azért azt én gyanítom, hogy a maga korában nagyon gyűlölték, és rettegtek tőle. valószínű, hogy a nosztalgikus Mátyás király-imázs az utána következő, igen kaotikus és vérzivataros évszázadokban alakulhatott ki, mert ahhoz képest valóban rend, stabilitás, és viszonylagos belföldi béke jellemezte az uralkodását. ennek ellenére, amíg élt, én simán el tudom képzelni, hogy még sokkal jobban utálták, mint ma az emberek a mai politikusokat. évente többször beszedi az adót, aki nem fizet, azt, gondolom, felnégyelték a királyi adószedők. azért nehéz ezt összehasonlítani a mai korral.
Nu, eljött ez a nap is, amit az RTL szépen, tudatosan felépített médiakampányénak köszönhetően már mindenki előre tudott, DUGNI FOGNAK ITTEN, lesz nyögés, testnedvcsere és kikockázott lantosfasz, mert 18-as karika ide, este tíz oda, pélót lóbálni nem lehet kertévén. Az…..
Úgy látszik a válság elvitte a T-Moblie fejlesztései közül az adatforgalomszámlálót, máskülönben miért rejtegetnék az előfizetők elől? Zoltán 5GB-os csomagjával csak a korlát felére figyelmeztető smst kapta meg, a korlát túllépéséről szólót nem, így mit sem sejtve…..
  Miközben mi itt Molnár Oszkár és Hunvald György kaliberű alakokkal vagyunk elfoglalva, a világban nagy dolgok történnek. Például Obama amerikai elnök - aki alighanem minden idők legnépszerűbb négere Kínában - Shanghaiba (Sanghaj) és Pekingbe látogatott, hogy ott…..
quality control (törölt) 2009.11.17 19:43:33
@flimo13: miért ne maradnának fenn?
Ma délelőtt a Lánchíd Rádióban kérdeztek meg arról, hogy átválthatnak-e az internetes hírportálok ingyenesről fizetős modellre. Azoknak, akiknek még kérdés ez a dolog, elég egyszerűen lehet válaszolni azzal, hogy a fizetős modellt az elmúlt tíz évben sokan és sokféleképpen…..
Ma jött el a nap, amelyiken a jászalsószentgyörgyi benzinkutas – aki a helyszínen látottakból kitűnően nem is titkoltan igencsak kedveli a kettős kereszt Nagy-Magyarországhoz köthető szimbólumát -, beválthatta volna korábban beígért fenyegetését, miszerint az…..
Terhes tinikkel foglalkozó, dokumentumfilm stílusú valóságshow-t készített az MTV zenecsatorna. A Várandós tinik (az angol cím frappánsabb: 16 és terhes) arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak a fiatal anyáknak, akik szinte még…..
quality control (törölt) 2009.11.13 23:37:58
Mandiner blog A nép szava 2009.10.31 11:01:00
  Végre megvalósulni látszik a frusztrált népvezérek és publicisták mindekori álma, s összefog a nemzet, hogy közös akarattal egyszerre lépjen, mert hát lépni kell. A két lejárt szerződésű rádió hívei nem adják fel: tüntetést szerveznek, szalagot kötnek,…..
quality control (törölt) 2009.10.31 14:54:57
@daito: ".. Srácok, és mi van akkor, ha az ember tényleg szereti, szerette ezeket a rádiókat? .."

az egy dolog, hogy valaki szerette hallgatni, az meg egy másik dolog, hogy valaki agyhalott, analfabéta, és két gagyi rádió miatt lázadni akar.

bárki beláthatja, hogy a pótlékot meg fogja kapni ez a népes hallgatóság, mert ennyi embernek jó sok reklámot lehet sugározni. bármibe lefogadom, hogy lesz megint Bumeráng, ha nem is ezen a címen, és esetleg az új adók valamelyikén, de a szemetet meg fogja kapni a célközönség valamilyen formában.

az ország Taigetoszra érett. egyébként számomra a legelkeserítőbb az idézett hozzászólásokban nem is a tartalom, a mondanivaló, hanem az, hogy az emberek még írni sem tudnak..
quality control (törölt) 2009.10.31 15:09:49
@Elpet: "...és elmondhatom, hogy a borosbocskorizmus elképesztő alemberi dáridója miatt én már akkor bezárattam volna ezt a csatornát hogy a rokkerzsoltis, hájbrájenes balfaszkodásról ne is beszéljek. ..."

pont ez a kettő fog túlélni belőle, fogadjunk.
Akkor mielőtt belekezdenénk, vegyünk két nagy levegőt! Orron át belélegezzük, csak a has emelkedik, a mellkas nem mozdul. Figyeljünk a kilégzésre és a helyes artikulációra: „Elmegy a picsába a kibaszott RTL Klub, hogy ilyen olcsó kurvákat mutogat hétfő esténként, mégis mi…..
quality control (törölt) 2009.10.29 09:20:05
@espadazo: ".. Nos, ha ennek van célközönsége és az akkora, hogy országos csatornán megéri vetíteni, akkor el kell húzni innen, de nagyon gyorsan!!! .."

és hova mennél innen?
gondolod, hogy más országban nincsenek ilyen műsorok? Angliában 10 éve folyamatosan megy a Big Brother, idén egy olyan 21 éves csajszi nyerte meg, akinek az életcélja saját bevallása szerint az, hogy pornósztár akar lenni. nálunk 2 Big Brother tudott lemenni, és a második már bukó volt.

vagy talán az USA-ra gondoltál, ahol a Survivor-nek a 19-edik szériája megy éppen? és külön trash-reality csatornák vannak, ahol egész álló nap ilyeneket vetítenek?

most jött haza egy ismerősöm egy időre Londonból, és azt mondta, hogy legalább 2-3 különböző "...feleséget keres" típusú műsor megy egyszerre, egyidejűleg az országos csatornákon, pl. "a farmer feleséget keres".

ezzel csak azt akarom mondani, ne gondoljátok, hogy máshol magasabb a színvonal, bár az igaz, hogy van BBC is, de a BBC-t azt itt is lehet nézni, jelentem!
quality control (törölt) 2009.10.29 09:45:15
@Bajor: az ORTT nem "engedélyez" semmit, legalábbis előre biztos nem.. utólag büntetnek, ha valami nem tetszik nekik. ki tudja, lehet, hogy ebben is találnak majd valamit, amibe bele lehet kötni.. csak ez eléggé kettős mérce, hiszen ma, amikor a neten már _bármit_ megnézhetsz (a legnagyobb magyar portálok is tele vannak a mocsokkal, lásd Velvet), akkor már tök felesleges kicenzúrázni a Joshi-ból a verekedést, szerintem.
quality control (törölt) 2009.10.29 10:36:28
@Patrick Bateman: :DDDD

ez kurva vicces volt!!
A mai nap híre kétségtelenül az, hogy az ország legfölöslegesebb hatalmi szerve, az örökös sóhivatal címet már több éve megszerző, sokak számára csak káromkodásként használt Országos Rádió és Televízió Testület, vagyis az ORTT mindenféle piaci és pénzügyi realitást…..
Pilu A nigger gyarmat végnapjai 2009.10.28 18:39:00
 Ha egy multi le/kivonul, nem hagy maga után mást, csak éhes szájakat. Pedig mennyire vártuk őket, eljövetelüket imába foglaltuk. Reméltük, hogy hoznak knowhow-t, tőkét, tudást, technológiát. Adókedvezménnyel, ingyen telekkel, piaccal és olcsó munkaerővel kedveskedtünk…..
quality control (törölt) 2009.10.28 21:50:03