Regisztráció Blogot indítok
Adatok
centerhu

67 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtunk már a blogon az új Audi A8-ról és a benne lévő technikáról, érdemes azonban a 2011-es Volkswagen Phaetonnal is foglalkozni kicsit, hiszen abba is belekerült néhány érdekesség. A VW autója az első jármű, amelynek beépített navigációs rendszere képes a hozzákapcsolt…..
David Beckham lesz a Yahoo! „nagykövete” a holnap induló Labdarúgó Világbajnokságon. Szó se róla, jól egymásra találtak, mindketten kicsit kiöregedtek már a szakmából. A focista a következőket nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek: „A Yahoo! lehetőséget…..
Úgy tűnik, hogy újból fellángol a böngészőháború, a hangsúly ezúttal a sebességen van. Alig egy nappal azután, hogy megjelent a Safari ötös változata (amely minden más böngészőnél gyorsabb Javascript motort tartalmaz), Brandon LeBlanc a Microsoft bloggere egy olyan videót…..
Tegnap indult a Microsoft TechEd fejlesztői konferenciája, ahol pár fontos bejelentés elhangzott egyből az első napon. Ezek közül a legfontosabb, hogy a Windows 7 első javítócsomagjából publikus bétaváltozat érkezik valamikor júliusban. A Microsoft megerősítette azt a korábban…..
A Toshiba állítása szerint a Dynabook TX/98MBL noteszgép lesz az első olyan hordozható számítógép a világon, amely képes 3D Blu-ray tartalmak megjelenítésére – amikor július végén megjelenik Japánban.A notebook 15,6 hüvelyk átmérőjű, LED háttér-világítású,…..
A Computex a rengeteg táblagép mellett (az Engadget viccessen és nagyon találóan Tabletexnek nevezi a kiállítást) szerencsére egyéb érdekességekkel is szolgál. Ilyen a Plextor moduláris, hálózatos médialejátszója. Ez két részből áll, az alsó a PlexMedia lejátszó (a…..
A Sony mérnökei és a tokiói egyetem munkatársai egy olyan macskanyakörvet fejlesztettek ki közösen, amelynek segítségével a négylábú kedvencünk Twitteren keresztül képes tudósítani tevékenységéről. Az eszköz képes érzékelni, ha a macsek eszik vagy alszik, emellett…..
A Hitachi bemutatta a világ legnagyobb kapacitású 7 mm vastag merevlemezét, amelyet értelemszerűen ultrahordozható számítógépekbe szánnak. A Travelstar Z7K320 nevéből nem nehéz kitalálni, hogy 320 gigabájt tárterületet nyújt. Kis mérete ellenére nem kell szégyenkeznie a…..
Elindult a tajvani a Computex kiállítás és ahogy az várható volt, nagyobb gyártók is bemutatták táblagépeiket. Elsőként az MSI és az Asus jelentette be saját készülékét, sőt készülékeit, mert mindkét cég több modellel is előrukkolt. Az MSI WindPad 100-ban Intel Atom…..
A hírek között már beszámoltunk a Seagate hibrid-merevlemezéről, amely egy hagyományos HDD és egy SSD meghajtó egyben. Ennek segítségével nem kell lemondanunk sem a sebességről, sem a nagy tárterületről, ráadásul a hibrid meghajtók az előzetes információk szerint…..
A 2011-es Audi A8 tulajdonosai akár beépített Wi-Fi hotspottal is megvásárolhatják a luxusautót, a gyár szerint az A8 lesz az első olyan gépjármű, amelyben rendelhető lesz ez az opció. Az utasok akár 7,2 Mbit/s sebességgel is internetezhetnek, amennyiben egy megfelelő…..
Valószínűleg senki sem gondolta az iPad megjelenésekor, hogy lesz olyan, amikor az Apple több iPad-et ad el, mint Macinthosh számítógépet. Márpedig ez a helyzet, legalábbis Mike Abramsky elemző szerint, aki azt mondja, hogy a heti 200 ezer iPad készülék mellett "csupán"…..
Érdekes ötlettel rukkoltak elő a HP mérnökei, szerintük a jövőben tehéntrágyából nyert energiával lehetne működtetni a szervereket. Számításokat is végeztek a teljesen környezetbarát energia felhasználásával kapcsolatban, ezek alapján egy 10 ezer tehenet…..
Valamikor a nyár folyamán megújul a Microsoft Hotmail levelező szolgáltatása, amely rengeteg érdekes új funkciót tartalmaz majd. Az amerikai PC World összeszedte a hivatalos nevén Windows Live Hotmail levelező legérdekesebb újdonságait. 1) Üzenetek egyszerű szűrése Automatikus…..
Dagad a botrány a Google körül, mégpedig azért, mert kiderült, hogy a StreetView szolgáltatás keretében az utcákat fotózó autók nemcsak a talált WiFi hálózatok SSID és MAC cím információit gyűjtötték be (helymeghatározás céljából), hanem a WEP vagy WPA titkosítású…..
Írtunk a blogon korábban arról a “Kirllos” névre hallgató úriemberről, aki 1,5 millió Facebook azonosítóhoz jutott hozzá valamilyen úton-módon és azokat igen alacsony árulta különböző internetes fórumokon. Saját állítása szerint rövid idő alatt 700 ezer…..
Paul Otellini az Intel elnöke a cég kedden megrendezett befektetői találkozóján osztotta meg ezt a megdöbbentő adatot, felméréseik szerint a személyi számítógépek eladása soha nem látott magasságokba emelkedett. Naponta 1 millió(!) személyi számítógép talál gazdára a…..
A neve alapján valódi kemény fickóknak szánja a Panasonic a Toughbook 31 hordozható számítógépét (a noteszgép elnevezés nem lenne igazán találó erre az eszközre). A külsőre is masszív kinézetű számítógép problémamentesen túléli a leejtést akár hat méteres…..
Mindannyian tudjuk, hogy a megszállott játékosok mindent elkövetnek, hogy vélt vagy valós előnyökhöz jussanak a többiekkel szemben. Így minden olyan túlárazott hardvert el lehet nekik adni, amiről úgy gondolják, hogy előnyt kovácsolhatnak belőle. Pontosan ebbe a kategóriába…..
A pletykák szerint a világ legkönnyebb 13 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgépét készül bejelenteni a Toshiba. A hírek alapján az SSD-vel felszerelt modell 1 kilogrammnál is kevesebbet fog nyomni. A gép nevét még nem tudni, néhány specifikáció azonban már napvilágot…..
Az Intel tegnap jelentette be, hogy már készíti a nyolcmagos Nehalem-EX processzorainak utódját. A Westmere-EX kódnevű központi egységek természetesen több maggal és magasabb órajelekkel érkeznek valamikor a jövő évben és elsősorban a négy vagy több foglalatos rendszerekbe…..
Beszámoltunk már a blog hasábjain az Asus Eee Keyboard billentyűzettel egybeépített számítógépéről, amelyről most egy kicsivel több infó is napvilágra látott. A legfontosabb talán az, hogy a készülék egyetlen feltöltéssel csupán 4 órán keresztül működőképes. Ez…..
Érdekes ötlettel igyekszik új vevőket szerezni a navigációs készülékeket gyártó TomTom, a SatNav készülékek utasításait ugyanis mától akár Darth Vader hangján is hallgathatjuk - sajnos egyelőre csak az Egyesült Királyságban. Sőt, a 8 angol fontért letölthető csomag…..
A Google (illetve a felvásárlásaikat intéző ág, a Google Ventures) egy meg nem nevezett összegért megvásárolta a Recorded Futures nevű céget, amely nem kevesebbet állít magáról, mint hogy meg tudja jósolni a jövőt. A Google Ventures weboldalán semmilyen információ nem…..
Habár az Egyesült Államokban csak most pénteken mutatják be az Iron Man 2 című alkotást, a torrent oldalakon már elérhető a film gyenge minőségű kézikamerával felvett változata. Ennek az az oka, hogy – szokatlan módon – a filmet Európában (így hazánkban is) egy…..