Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajti - Audiklub

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek hülyék. Ilyen fostalicskával Budaörsig el nem jutnak, nem hogy Afrikába. Vagy irgalmatlanul nagyot fognak szívni, racsnis kulccsal a kézben nyomják le a nyolcezer kilométert. Vállaljuk. Meglátjuk. A kalandért megyünk. Néha már attól félek, túl könnyű lesz. Beülünk az…..
Bandi lesben áll A múltkori posztban nem tudtam megmondani, mennyit fogyaszt az új kisautó, aminek nem a hangulatkeltés volt az oka, hanem az, hogy egy hónap használat alatt nem fogyott ki a gázolaj. Most viszont van egészen pontos, bár hitelesnek nem mondható, de ahhoz mégis…..
Nem húzom a dolgot: az első Zsiguli idén negyven éve gördült le a futószalagról Togliattiban. A vasfüggyöny mögötti országok autósaira új nap virradt, ekkortól kezdve a béketábor átlépett a modern motorizáció korszakába, amikortól - elméletileg - mindenkinek juthatott autó.…..
Nem mai a történet, és nem is érdekes. Azért elmesélem. Előzmény: Idén augusztus 6-8 között szociautó-veterántalálkozón voltunk Balatonakaliban, 8-15 között pedig Alsóörsön, a Nagy Nyári Találkozón.   Nagyobb térképre váltás Balatonfüred pedig, mint tudjuk,…..
Avagy mégsem az Audi a kivagyiság példaképe. Csikós Zsolt írt minap egy igen jó cikket, Jó bornak nem kell cégér? címen. Ebben említi: A legnagyobb logófetisiszta azonban a VW-csoport. A Seat és a Skoda még hagyján, azokon nagyjából átlagos a jelzés, de az Audik, Volkswagenek…..
Sajti - Audiklub 2010.09.26 12:10:54
@Csikós Zsolt:
single frame: Kurta farkú malac orra túr.r
A prémium gyártók körében (kivéve a régi angol vagy úriemberes márkákat) dívik manapság a morcosítási vágy. A csendes nyugalomban agresszivitást sugalló orrok között már-már felüdítő egy mosolygós arcot látni.

@Rocko-:
A "takarodjazutamból" jelleg csak akkor vicces, ha a lehető legkisebb benzines, vagy leggyengébb dízel ketyeg benne...
Sajti - Audiklub 2010.09.27 21:17:27
@Kifordított kacagány:
Akármennyire is márka fanatikus vagyok, ez pofára nemgyerebe.
Valami hibádzik az összképben.
Ugyanis iszonyatosan rossz hírt olvastam ma. Engem jobban ismerők már tudják mire gondolok. Erre a cikkre: Audi S1: langyos utánlövés. Egyszer már megpendítettem a Fília hasábjain: örülnék ha visszatérne az S1-es, új köntösben. Arra azonban a legmerészebb rémálmaimban se…..
Autófília Olajköd 2010.09.13 11:38:00
Helyzet van! Motorolajat kéne cserélnem a Suzukiban. De! Mindig van egy de. Most is. 140.000 km van a verdában, 130.000-nál töltöttem bele először 10w-40 olajat. Addig 5w-40-et kapott. A hígabb olajat sosem csipegette, semmit sem fogyasztott belőle. A vastagabb olajból, most két decit…..
Fília Expressz Rédióhedz 2010.09.08 09:23:00
Amióta a Magyar Rádió az Autófílián hirdet, sokkal többen hallgatják az emerkettőt. Ja, így nem lesz jó, kicsit előre szaladtam, mint a lemezjátszótű és átugrottam pár fontos tényt:Lowtyo vagyok, amióta az emerkettőt hallgatom, hidraulikagömb-szerű bőrkeményedés jelent meg…..
Autófília Lom-lom-lom 2010.08.09 13:45:00
Lomtalanítunk. Azaz megjöttek a színes fémgyűjtők.Amit eddig elkövettek:Egyirányú utcába szemből behajtani.Ugyanezt megtenni, úgy hogy szóltam erről. Válasz: tudom.Kőcicikkel lezárt utcavégen áthajtani Defenderrel.Szarrápakolni az utánfutót és az autókat. Természetesen…..
Autófília Jéghideg svéd csaj 2010.07.20 10:35:00
A megvásárlása óta a második nyarunkat töltjük együtt SAABrinával. A múlt nyáron csak ízelítőt kaphattam abból, milyen is tud lenni egy igazán hűvös ölelés. Amikor megvásároltam, épp mínusz 14 fok volt, így nem igazán zavart a nem működő klíma. Gondoltam nem…..
Olvasván a Totalcaron a BMW hifi kapcsán felmerült kérdéseket, elgondolkodtam. Környezetem ilyenkor már fogja a fejét, hogy jó Isten, mi lesz ebből?! De nyugodtság, nem a prémium hangrendszerekkel kapcsolatban akarok kirobbantani márkafanatikusok közti végeláthatatlan vitát!…..
Sajti - Audiklub 2010.07.08 00:07:41
@zalkapone:

Kezdek megingani abban, hogy NatGeo-s műsor volt.
Talán inkább MythBusters?
Egyenlőre nem találtam.
Ellenben olvasgattam a témában kutatásokat.

Két érdekesebb:

news.bbc.co.uk/2/hi/3623237.stm

www.drdriving.org/misc/music_strick_report.html
Elég régóta csendben vagyok a Félcápával kapcsolatban. Nincs különösebb oka, egyszerűen azért, mert nem történik semmi érdekes, és azért, mert annyi érdekes történik, hogy nem marad időm írni. Nem ellentmondás, nem. Először is leszögezem, igazán brutál szopás nincs, de…..
Tudom, darázsfészekbe nyúlok ezzel a témával, de a nyári szezon egyik aktualitása megérdemel ennyit. Itt a jó idő, végre süt a nap, a depresszió elűzésének egyik legjobb módja a motorozás.Nem kell csodálkozni, elismerem, hogy így van. Régebben én is motoroztam, tudom miről…..
Sajti - Audiklub 2010.06.19 21:49:58
Naponta küzdök Budapesten a reggeli és a kora délutáni forgalommal, személyautóval vagy 3.5T-s kisteherrel. A motorozás valahogy mindig is távol állt tőlem (leszámítva a jócskán csókolomos öreg 50-es JAWA-m) de azért párszor megpróbáltam a városi motoros fejével gondolkodni.
Be kell valljam, ez igen nehéz dolog.
4 keréken bódéban ülve máshogy néz ki a világ mint két keréken viszonylag magasan figyelve.
Azért az utóbbi időben hála égnek egyre kevesebb golyóérett halálmadárral találkoztam. Sőt mi több a motoros társadalom szocializálódása is egyre inkább elterjed.
10-ből 8 motoros a lehetőségeihez mérten valamilyen fura tornamutatvánnyal megköszöni ha lehúzódok, elengedem, integetek, indexelek. (Nekik nincs vészvillogó a gépeken???)
A maradék kettőből egy, pizzafutár szokott lenni, aki tűzön, vízen, nagymamán, babakocsin, betonfalon keresztül is nyerni akar 10 másodpercet a piros lámpánál. Na jah, a taxisok nagy részét is ezért utálom. Román kamionokról már nem is beszélve. De az utolsó. Az a mobil vesedonor. A felelőtlenség élő szobra. Az, aki a pirosnál kigyorsító autók között cikázva nyélgázon próbál ráverni minden mozgó tárgyra. Az a kivagyi f@szagyerek. A közlekedésnek nevezett vérre menő játék "nyertese". Na számomra ő a sztereotip kopasz kétajtós szekrény napszemcsiben sötétített A8-ban. Tudjátok aki "elöl beszél de hátul van mimikája" (ahogy azt Kovács András Péter jól megfogalmazta).
Így talán le is fedtük mindkét fél játékosait.

A fejekben van itt a gond autós és motoros részről is. De az egész Magyar valóság is bajban van. Civilizálódnunk kell még. Megtanulni egymás mellett és egymásért élni. Talán akkor itt is átengedik a gyalogost a zebrán, vigyáznak egymásra motorosok és autósok, félve figyelik a bicikliseket. Talán egyszer eljutunk oda is, hogy felesleges mindennapi sietség helyet 10-20 perccel hamarabb indulunk, és belátjuk hogy ez nekünk is jó. Lesz időnk csak az élvezet kedvéért elmenni autózni motorozni, és nem a közúti veszélyeztetés lesz a legjobb játék a reggeli dugóban.
Utópia, de megközelíthető.
Végy sok Audistát, tedd ki őket egy elhagyatott orosz reptérre, és hagyd őket főni minimum 8 órát. Röviden ezzel írható le az idei kunmadarasi Audis találkozó. Idén Ádám újfent - felbuzdulva a tavalyi sikerén - ismét megszervezte a találkozót. A helyszín a már ismert…..
Sajti - Audiklub 2010.05.27 17:39:11
@Kifordított kacagány:
A képlet egyszerű, ha nem éli túl, melé temetjük Rocko-t ;) :D

Egyben van ez. Szépen látszik a padlólemezen hogy nem lukas. Még piros is.
Fehér pöttyökre nem tudom gondolt-e :D
Belsőség Tízéves a Totalcar 2010.03.12 17:44:00
  Oké, még nem, de mindjárt. Konkrétan 2000. július 14-én, péntek délután 14.49-kor jelent meg első cikkünk, nem hivatalosan, de precízen tehát akkor, mármint 2010. július 14-én leszünk tízévesek. Az évfordulót mindenképpen szerettük volna megünnepelni. Gondolkoztunk sok…..
Sajti - Audiklub 2010.03.27 13:18:01
@ommm:
Szentpéter Zsolt ezek szerint kiszervezi a quattro klubot idén is :)
Nem sikerült beszélni még vele. Gondolom akkor Audiból lesz bőven elég is odakint.
Autófília CuCU ősze 2010.03.25 09:00:00
Milyen volt őszesége, nem tudom már, De azt tudom, hogy ősszel, télen szereltünk párszor. Íme a rövid beszámoló ezekről. Az első alkalmat október végén ejtettük meg. De előtte egy kis Lurdys Audi minitalálkozón jelentünk meg. INDAFOTO.slideshow.run({…..
Sajti - Audiklub 2010.03.25 17:49:16
@Halálos_fogkefe:
Típusbetegség, a Golfokon és az Audikon is.
A "ravasz" töve, vagy annak folytatása képen a hátsó kengyel spiáter szerű öntvénye adja meg magát legtöbbször.
Bár, 50.000 Km-enkénti zsírzás, piszokmentesítés esetén sokat bírnak azért.
De az örök élethez dolgozni kell velük. Szöszölni.
Ezért szeretjük a süllyesztett kilincses ajtókat :D
Azzal nincs gond. 10 évente egy takarítással megelégednek.
Sajti - Audiklub 2010.03.25 17:53:49
@Kifordított kacagány:
A napi számláló adja fel az idővel való harcot.
A összesen megtett Km számláló ettől függetlenül forog(hat) tovább.

Mókoláshoz nincs hozzáfűzni valóm...
Néha megesik :(
Sajti - Audiklub 2010.03.25 22:43:05
@Kifordított kacagány:
"nem kell ám mindig mindent komolyan venni. csak néha ezt-azt;) "

Hja, lekattant. Vegyük félkomoly/félröhely kategóriába ;)
Csak nehezen nyílt az amúgy is kilincsravasztörött agyi csatorna a konstruktív leválasztás jegyében.
Minden esetre ezt megosztom veletek:
kepfeltoltes.hu/100325/NO_MOKING_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A szükségmegoldásokat pedig hiába nem szeretem, szükségesek :D
Az ember egy ilyen rendezvénytől nem vár értelmes dolgokat – a Tuning Show-t nem azért szeretjük. Hanem az olyasmikért, mint ez itt. A TDB “turbo diesel lefújó szelep” magyar találmány és gyártmány, és tökéletesen, valamint megejtően naprakészen illik abba a…..
Autófília Meglepetéééés! 2010.03.03 11:00:00
2010. január elseje sokáig emlegetett dátum marad a magyar autósok életében. Változott a KRESZ, az eredetvizsga, a műszaki vizsga, megszűnt a zöldkártya, megérkezett a gépjárművek luxusadója - egységsugarú autótulajdonos alig győzi kapkodni a fejét, annyi az újdonság. Ha…..
Sajti - Audiklub 2010.03.03 20:39:35
@igazi hős:
Hja, köszi.
PDF Viewer hibásan nyitja, Adobe rendesen. Nemértem...
Felhívtam poénból az okmányirodát.
Megkérdeztem mit tudnak erről, és van-e 5 munkanapon belül időpontjuk.
A Hölgy felhívta a figyelmem, hogy ha a telefonos időpont egyeztetésnél bejelentem, hogy gépjármű adás-vétel ügy kapcsán kérek időpontot, általában 2-3 napos határidővel tudnak biztosítani (gondolom más ügyintéző kárára előrébb veszik).
Pécelen legalább rendesek ilyen szempontból.
Mivel továbbra sincs mobilnetünk, mert a pannonos nem működik, német mobilnetet nem tudtunk venni, mert Németországból eddig még csak benzinkutakat láttunk, és az eddigi benzinkutaknál nincs megvásárolható mobilnet, ezért csak Vályi Pista telefonjaiból tudjuk, hogy egy csomó olvasó nem érti, miért…..
Az alábbiakban Bende Tiborral, a Ponton vadász alakulat északi hadműveletének parancsnokával készült villáminterjút olvashatják. A ma 14 órakor történt sms váltásból kiderül, hogy a lelkesedés még töretlen, útban az északi sarkkör felé:feketenap: Tisztelt Bende…..