Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budaligeti

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban írtam már arról, hogy Budapest milyen ügyesen herdálja el jó adottságait. Eddig elsősorban idegenforgalmi példák jutottak eszembe, de felebarátforgalmi elherdálásra is van ám példa: gyakorlatilag az egész Budai-hegység. Egy ilyen hegység pedig szerintem jó a…..
Budaligeti 2009.10.26 00:27:26
Én itt lakom születésem óta és nem látom én sem reálisnak ezt a leírást, véleményt. Ahhoz képest, hogy Hamster úgy véli tiszta levegő szívására és pihenésre alkalmas, akkor miért riasztja el az embereket? Mert tiszta levegő igenis van! Ahogy többen írták a romok pillanatnyi állapotot mutatnak ami a fejlődéshez vezet, mert valljuk be szétverésük előtt is elég gázosan festettek. És én hiszek és reménykedem, mert a környék igenis fejlődik és egyre szebb lesz. Arról miért nem írt ez a drága ember, hogy idén bicikli útvonalat alakítottak ki táblákkal és felfestésekkel az ominózus kirándulóknak, rendbe tették a solymári elágazásnál lévő kis tavat és környékét, Máriaremetei Bazilika parkja is gyönyörűen rendben van tartva, ahogy a többi templom és kertjük amelyek rengeteg kulturális emléket őriznek. (Máriaremetei Bazilika orgonáját Sissi adományozta a templomnak és vele együtt a környéknek és mindenkinek) Ez a környék mindig is figyelt a turistákra, anno zarándokokra, járjatok utána az itt lévő Szent Kút történetének (www.pointernet.pds.hu/pesthidegkut/szabadido/szentkut.html<- itt találtok megközelítést meg képet legörgetve). Ott van még a felújított Klebelsberg Kuno Kultúrkúria ami talán kicsit modern lett, de rendbe lett hozva és rengeteg lehetőséget rejt a mindenkinek télen és nyáron is egyaránt. Ez a környék határozottan jó irányba fejlődik! A Balázs Vendéglőről annyit, hogy ha jól tudom 200 éves és műemléknek van nyilvánítva és sajnos az elmúlt hónapban 2szer is jártak ott gyújtogatók ha nem többször...
Összegezve érdemes ide kijönni, a Nagyrét még mindig rét még ha nem is üzemel rajta annyi minden... sőt már akadálymentes tanösvénnyel rendelkezik a mozgáskorlátozottak számára... a kisvasút is remek kikapcsolódás, a reptér, templomkert, Kálvária, Rózsika forrás és még sorolhatnám hosszasan. Ez a környék sem tökéletes ahogy sok másik sem, de igenis törekszik/ törekszünk!
Kíváncsi lennék Hamster ehhez mit szól és, hogy miért nem válaszol az olyan véleményekre amelyek hasonló érveket írtak vagy csak egyszerűen nem értettek egyet vele...
HŰVÖSVÖLGY ÉL ÉS GYERTEK ÉLVEZZÉTEK VELÜNK! Én gyakran hozom ki ide városban élő ismerőseimet, akik mindig szívesen jönnek.
efes: neked annyi, hogy nem szarjuk le, hogy hol lakunk képzeld rendben tarjuk a portánkat sőt a közöst is és ez itteni szellem, ne általánosíts. Rengeteg közös program van itt ami a rendbentartásra irányul, kiskoromban sokszor szedtem fel iskolatársaimmal együtt a turisták szemetét.
murakami: Nézz el a Solymár és Budaliget közt elterülő erdős részre én ott szinte mindennap látok vaddisznókat és ha szerencsém van ritkábban ugyan de őzeket is.