Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AzBence

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
AzBence 2013.03.17 17:38:19
Tisztelt Mandiner blog!

Az 5. pontban tetszett leírni az igazságot és a t#k#tl#ns#g#t:

Vagyis: ha tudom x idővel a vihar beköszönte előtt, hogy hatalmas vihar lesz, akkor a kettes pontban említett számú ember, és eszköz már szerdán este felkészülve várja, hogy mi lesz március 14-én csütörtökön.

Mitöbb nem kockáztatok és már szerdán este 20.00-kor elrendelem a kamionstoppot.

Mi lett volna a legrosszabb? Ha nincs szükség a rendelkezésekre. Akkor mi történik? Elárulom. Feloldják azokat. Nem?

Ezzel szemben azok az emberek akiket a tisztelt Mandiner-blog és más civilek pénzén képeztek ki malmozott. Ezen nincs mit szépíteni, meg kifogásolni. Ez így volt.

Lehet ezért az időjárást okolni, én nem tenném. Kiépítettek egy riadóláncot, ha jól tudom az országban, a lakók költségére, mégis mi szükség volt belekeverni az ügybe a mobilszolgáltatókat?

Tovább megyek. Ebben az egészben semmiféle felelőssége nincs Szent Kündünknek, sem belovagló helyettesének.

Miért?

Mert azért épült ki az a k#rv# rendszer nem??? Mindenkinek meg van a feladata, bármilyen probléma esetére. Nem kis pénzt kapnak ezért az illetékesek pontosan az ilyen helyzetek felelőssége miatt!

Itt a felelősség azé a legényé a gáton, aki az egészet már az elejétől kezdve elt#k#tl#nk#dt#.

PS

Minden tiszteletem azoké, akik civilként kimentek és segítettek, de ez nem az ő dolguk, vagyis PS-t ezért is terheli a felelősség, hogy ártatlan embereket sodort veszélybe, az pedig, hogy megjelent a színen már csak hab a tortán. Akkor mit csinált? Az időjárást kritizálta, meg a harmadik mobilszolgáltatót, akinek még mindig nem értem mi a t#tv#s szerepe az egészben.

Miattuk ott is maradhatott volna mindenki a sztrádán étlen-szomjan, a fagyban.

Itt akit felelősség terhel az PS, meg talán a katasztrófavédelem vezetője, de igazából utasítást ő is csak PS-től kaphatott.

És megint mi lesz? Semmi. Miért? Mert Magyarország a fel nem vállalt felelősség szülőhazája.

Szánalmas.

Ez Magyarország 2013.
Hogyan lehetséges az, hogy hetek óta tudjuk: csúnya hó-helyzet vár Magyarországra; mégsem készülünk fel rá? Hogyan lehetséges, hogy 100 ezer ember marad áram nélkül és ezrek rekednek az utakon, vonatokon? Hát persze, hogy csak egyféle módon: már megint a patás Orbán/Gyurcsány…..
AzBence 2013.03.16 11:14:32
@Fejesrob:
Tudod én is büszke vagyok magyarságomra.

Nem most még januárban történt: megyek haza: német oldal patika tisztaságú, száraz aszfalt. Nem is értettem milyen hóhelyzetről van szó. Osztrák oldal 5cm-es hó a leállósávon. Figyelj! Bécsi kerülő déli szakaszán már lehetett érezni, hogy valami nem stimmel. Egészen Hegyeshalomig nem stimmelt valami. Hát kiderült mi nem stimmelt: a magyar oldalon leesett 10cm-es havat senki nem hordta el. Emiatt minden a feje tetejére állt.

Szánalmasnak tartom, hogy egy barátomnak is csak annyi volt az egészre a reakciója, hogy "Minek takarítsák el? Holnap úgyis elolvad!". Ilyen a katasztrófavédelem is otthon. Ez a Pató Pál uras hozzáállás lesz nemzetünk veszte.

Minek maradjak ott, ahol csak lehúznak, és felesleges veszélyeknek vagyok kitéve. Te sem látod a magyartól a nemzetet!
AzBence 2013.03.16 11:41:02
@Puskát kellett volna hozni:
Inkább a kocsim alváza korrodálódjon, mint az életem!

Vagyis számomra még mindig az emberélet megóvása a fontosabb, mint az, hogy a kocsimban fagyjak halálra, vagy egy számomra negatív kimenetelű balesetet szenvedjek.

Szóval inkább állok sorba egy sutyukiért, mint a kórházba szervekért. Arról nem is beszélve, hogy ezzel több embert felesleges veszélybe sodortak, mint olvasható volt, egy önkéntest kiraboltak.

Csak azt nem értem, ha valami megelőzhető, akkor mások cselekednek, Magyarországon ezzel szemben bekövetkezik a havária, azt gondolná az ember csak tanulnak belőle! Áh! Dehogyis! Elkenik a sz#rt! Ez az élet minden területére igaz, nemcsak a politikára!
Fotó: premieroutlets.hu  "A sokat idézett amerikai kiskereskedelmi szakértő, Chris Boring szerint 2013-ban valódi outlet mánia fog kitörni - írja a Resource - mivelhogy a piacról mostanra eltűntek a nem versenyképes outlet központok, a "túlélők" azonban folyamatosan…..
Pézsma A nagy zabálás 2013.02.09 14:21:05
„Nemcsak az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek megsemmisített szabályait, de egy sor egyéb, az Alkotmánybíróság által korábban törölt jogszabályt az Alaptörvénybe ír be a koalíció. Úgy tűnik, a parlamenti többség tart az AB-től, mert azt is megszabják, hogy a…..
AzBence 2013.02.10 14:13:42
@szabadmagyarnép:

Megtennéd légyszíves, hogy beavatsz a nagy titokba?

Mert én ezeket látom és tapasztalom:

1. Egy fecske nem csinál nyarat.

2. Madarat tolláról, embert barátjáról. Vagyis aki hülyékkel veszi körbe magát az ne csodálkozzon.

3. Nem az a baj, ha az okos hülyéskedik, hanem amikor a hülye okoskodik (lásd MaTROLLcsy).

+1 "Ne azt nézd, hogy mit mond, hanem, hogy mit csinál." És biza! Ez nem fog változni mostanában!

Én szurkolok tiszta szívemből, hogy sikerüljön egy olyan jövőt felépíteni, amiben nincs olyan, hogy jobb vagy bal, csak egy van, és az magyar.

KnockKnock nagyon szépen leírta.

Az a gond, hogy annyian mondták már, hogy majd ők "gatyába rázzák a nemzetet". Aztán mi lett a vége (lásd 2013).

Ja, hogy legyünk Bajnán köztársaság? Kérem. Legyünk. De engedtessék megjegyeznem, hogy

1. Ezt az embert a gyurcsányabbik hozta bárki, bármit is mondjon.

2. Ez az ember már egyszer hazudott. Ugyanis megmondta, hogy ő csak és kizárólag a 2010-es választásokig vezeti a szakértői kormány élén az országot utána megpattan. Most mire készül 2014-ben? Kiállt egyszer is és azt mondta, hogy "Emberek! Gondolkoztam! Szeretném folytatni! Értetek!" Megtörtént ez így? Nem! Vagyis ugyanolyan hazug, mint a ... mostani.

Nos... szerény élettapasztalatom alapján azt mondom, aki egyszer hazudott, az még többször is fog. De ami mégrosszabb neki áll sunyizni az undorítóbb (lásd nincs tandíj, de mégis fizetni kell a felsőoktatásért TROLLmann).
AzBence 2013.02.10 16:23:56
@biobender:

Nos... A helyzet az, hogy hiába mennék pl. én oda és csapnék a bizonyos erkölcsi asztalra és mondanám, hogy eddig és nem tovább! Ha az a tömörülés, vagy érdek, amit ma elitnek hívnak Magyarországon és igazából most is ő irányít, még a 'Szent Kündünk' mögött is ő áll és bizony fogja a hatalomtól remegő pici kezét. De ugyanez az "elit" fogta Antall József kezét is, mondván gyertek komcsik bevezetlek Titeket a kapitalizmus rejtelmeibe.

Szóval odamegyek az asztalra csapok, és azt mondom, hogy eddig és nem tovább. Mostantól a magyar emberek érdekét képviselem. Akkor mi lesz? Semmi.

Ez az elit felröhög és azt mondja: "Te! Itt! Ezt te nem akarod!".

Visszakérdeznék, hogy miért, de az pont akkora h#ly#s#g lenne, mint a k#nai piacon vásárolt érettségiről/nyelvvizsgáról áfás számlát kérni.

Szóval remélem értjük, hogy itt ahogy már az előzőekben egypáran már kezdik pedzegetni a témát, vagyis teljes átalakulás kell, ha úgy tetszik kell egy reset a rendszernek, mert addig lehet itt jönni-menni meg szavazgatni 2014-ben, de felesleges.

Miért?

Mert a fityeszbe is kik ülnek? A volt k#mcs#k. De ugyanúgy ott vannak más pártokban is. Ezért nem lesz rend a közeljövőben, mert az emberek gyávák cselekedni, a vezetés tudja ezt, és ki is használja (végkielégítések stb. stb.).

Próbálkozni meg lehet, csak felesleges, mert közben egyvalami telik: az idő. És biza az idő az ő malmukra hajtja a vizet.

És igazából ezt kéne felfogni, hogy egy életünk van, és k#rv#ra nem mindegy, hogy mivel töltöm ezt az egy életet. Vegetálással, meg próbálkozásokkal vagy kihozok belőle mindent amit lehet. Majd amikor odakerülök odaadom az érmét a révésznek és közlöm vele, hogy indulhatunk, most már minden rendben.

A próbálkozós meg az utóbbi között szerintem ég és föld a különbség. De hozzáteszem mindkét lehetőség választás kérdése és úgy érzem igazából ez a demokrácia lényege is. A másik, hogy a döntésért kőkeményen vállalni kell a felelősséget. És ez a másik Achilles sarka a teljes magyar politikának. Nincs lelkiismeretük. Nincs felelősségvállalás sem. És ez a legborzasztóbb szerintem az egészben.
AzBence 2013.02.10 17:06:51
@biobender:

Tisztelt kommentelő!

Te cseh vagy? Esetleg lengyel? Mert én magyar vagyok. Pontosabban annak tartom magam.

Nos... Ebből kifolyólag l#sz#r#m, hogy ott mi van nagy ívben. Mitöbb az összes volt szoci tagállamban is l#sz#r#m, hogy mi van. Meg azt is, hogy ők ezeket a dolgokat, hogy oldották meg.

Engem az érdekel/érdekelt mindig is, hogy a Hazámban mi van. Mindenki a saját háza táján sepregessen ez rémlik?

Gondolkodj erősen azokon a dolgokon amiket írtam, mert ez a 'beszélgetés' a részemről oka fogyottá vált, mivel a múltból tanulni kell, a jelenben cselekedni, méghozzá úgy, hogy közben a jövőbe tekintünk.

További minden jót kívánok és sok sikert!
Elképesztő, és nehezen túlbecsülhető horderejű adatot mondott a minap Matolcsy: félmillió magyar dolgozik külföldön. A keddi Véleményvezér már foglalkozott ezzel az adattal, okaival és következményeivel. Véleményünk szerint a mégoly drámai képet festő poszt még mindig…..
AzBence 2013.01.29 22:31:16
@Zuckerbrot:

Árángyöngyöm! Most akkor tegyük tisztába a gyermeket, mert látom én leszek a fény az éjszakában, Te pedig az ifjabb Padavan.

Figyelj! Kint dolgozom tudom mi a dörgés! Kimész! Kapsz munkát mondjuk Parndorfba. Azt mondod, hogy szeretnéd az szja-t meg a többi #k#rséget K#rbán Viktornak utalni? Dehogyis! Örülsz annak, hogy az eddigi jövedelmed többszörösét kapod, hogy érzed van élet körülötted, folytassam még.

Szóval az összes Utánad fizetett járulék Sógorföldre folyik be. Az, hogy Te a fizetésed hol költöd el ki nem sz#rj# le!

A fizetésed sógoréknál is nagyjából úgy van, hogy kb. az 1/3-a járulék, és a 2/3-t viszed haza! Mi következik ebből? Hogy 1/3-a a sógor államé! Tisztán! Az, hogy a Rádeső kétharmaddal mihez kezdesz senkit nem érdekel!
AzBence 2013.01.29 23:00:23
@Zuckerbrot:

Figyelj! Tegyük fel, hogy eleinte 200-an ingáznak. Aztán 1.000-en, majd 2.000-en, majd 20.000-en.

Továbbá! Ez tapasztalat. Ha kint dolgozol fehéren, akkor kint jogosult vagy orvosi ellátásra. Ezenbelül GYES-re is. Megintcsak saját tapasztalat, hogy inkább kint szül, ami valljuk be érthető!

Ezenkívül nem biztos, hogy a fennmaradó 2/3-ot itthon költöd el, tekintve, hogy az árszínvonal megegyezik az itthonival. A minőséget már nem is említem!
AzBence 2013.01.29 23:17:32
@Zuckerbrot:

Érdekes! Én máshogy látom! Közeli rokonom lábát hagyták szó szerint megr#h#dni a gy#ri kórházban, miközben Ő maga is orvos!

Ennyit a kórházi és egyéb betegellátásról! Szerintem a Haverod Londonból nem az SZTK-s fogorvoshoz jár vissza, bár ha Kelemen Anna az asszisztense (uh ettől a szótól most megijedtem), akkor még én is ahhoz a fogorvoshoz mennék!

Inkább gyanítom, hogy a fogorvos pont annyira bizalmi kérdés, mint a szülész-nőgyógyász, hogy egy magánfogorvoshoz jár vissza, privátba.

Na Te voltál már privát fogorvosnál?

Amennyiben igen a Válaszod, akkor kérték a TAJ kártyádat? Tőlem nem nagyon. Inkább 14 papírt egy tömésért. Az bántott a legjobban, hogy ez csak orál! Mitöbb ő tette be a fúrót az én számba és nem fordítva!
Vajon miért kellett egy nagy bulvárlap cikksorozata ahhoz, hogy Orbán Viktor felszólítsa pártkatonáit, fizessék vissza a jutalmakat? És Kubatovék még mindig csak a jéghegy csúcsánál tartanak kárenyhítés ügyben ... Lázár János szerint a választópolgárok elmúlt két évben…..
AzBence 2013.01.24 09:00:20
Az a gond, hogy mindenki téved. Szép és egyben jó az, hogy visszakövetelik a prémiumot. De mi is volt a két lehetőség, hogy fizesse vissza, vagy adja egy "rászoruló" szervezetnek, alapítványnak etc...

No akkor nézzük! Egy példán keresztül szeretném bemutatni a helyzetet:

Egy képzeletbeli gondolatmenet, (képmutató) békemenet helyett!

Én egy vidéki polgármester vagyok, és megkapom a szerintem "jogos" prémiumomat. Erre a Szent Vezető (II. Árpád kündü) azt parancsolja, hogy vagy visszafizetem, vagy felajánlom egy "rá(m)szoruló" szervezetnek, alap(h)ít(v)ánynak. Hát minek fizetném vissza, amikor azzal csak a Szent Vezetőnket (II. Árpád kündü) gazdagítom, vagyis nem az egyszerű közemberé lesz a pénz, megaztán a k*cs*g szockós polgármestereknek nem kell visszafizetni. Én meg kiköpöm itt a tüdőm a nagy melóban itt meresztem a s*gg*m egész nap, nyomkodom a gombokat, igen-nem-igen-igen, hallgatom a h*ly*bbn*l h*ly*bb h*ly*k*t, aztán hazamegyek otthon is ugyanez fogad: egy számomra idegen ember akarja megmondani, hogy mit csináljak. Szóval nem. Én megérdemlem azt a pénzt II. Árpád kündü meg elmehet a sunyiba.

Nos...a megoldás...van egy haverom, a Totya. Akinek van egy alapítványa. Hát akkor 70-30 százalékban, de már fifty-fifty, alapon is jól járok, persze ezzel ő is, és az ő alapítványa is, talán. Hát még jót is tettem. Senki sem b*sz*g*th*t, mitöbb az asszonnyal eltudunk menni, eltudunk utazni végre nyáron, mondjuk Amerikába, már úgyis bejártuk egész Európát. Én már meguntam. Vagy egy ausztrál szilveszter! Ah! Majd eldöntjük. Jut is, marad is. A többiek meg le vannak sz*rv*! Így kell ezt! Föl is hívom Totyát!

Szóval. Köszönöm szépen. *rb*n-Gy*rcs*ny-Sch*ff*r-V*n*-S*mj*n nagykoalíciónak. Ez a nagykoalíció segített abban a bizonyos döntés meghozatalában, hogy hol, mikor és hogyan szeretnék boldogulni, érvényesülni!

Köszönöm, hogy megmutatták azt, hogy milyen ember NEM szeretnék lenni, továbbá, hogy az egyetlen életemben mivel szeretnék foglalkozni, mert azok nem ők!

Sajnálom, hogy a nemzetet ilyen senkiházi hazaárulók vezetik! Bár igazából a nemzet érdemli meg, hiszen mi választottuk meg őket! Ügyes!

(Nem)Tisztelt *rb*n-Gy*rcs*ny-Sch*ff*r-V*n*-S*mj*n nagykoalíció a Styx-n a révész, Ő nem prémium alapján dolgozik.
Azonnal ki kell találni valamit a szénhidrogén alapú energia kiváltására Hányszor hallottuk, hogy egy évtizedünk van, vagy három évünk, vagy hogy 2020-ig kell megoldani? A nyolcvanas években az ökológusok azt mondták, hogy 2000-ig meg kell oldani ezt a problémát. Ez a határidő…..
AzBence 2013.01.22 08:59:48
A maja naptár szerint... :-)

Komolyra fordítva. Sok mindennel egyetértek, ami a cikkben leíródott, de nem "emberi szén-dioxid kibocsátás", hanem emberi tevékenységből eredő szén-dioxid kibocsátás/kibocsájtás. Ja igen! A Föld felszíne nem lehet annyi, amennyit a cikk ír, mivel nem szabályos gömb, hanem domborzatokkal, és hegységekkel tagolt, továbbá azért is felesleges az átlagot venni mivel teljesen mások a viszonyok mondjuk egy Kárpát-medencében és egy K2-n, vagy egy Mariana árokban! Elég csak az előbbi kettő esetében a vízforralás jelenségét megnézni. Hány fokon forr víz?

Csak ha már paráztatunk, akkor pontosan paráztassunk.

Amúgy ez egy vizsgán megtörtént eset. A vizsgáztató Tanár megkérdezte a Hallgatót, mivel az egyfolytában ezzel a globálisos felmelengedéssel jött elő, hogy akkor ugyan már mondja meg, hogy a légkört alkotó gázoknak hány százaléka a szén-dioxid? Az úriember 0-10 terjedő skálán mondott, egy pozitív egész számot. Mire a Tanár nagy hanggal 21, 78, 1. Vagyis 21% Oxigén, 78% Nitrogén és a maradék 1%, egy nagyon kis részét teszi ki a szén-dioxid.

Szóval ez is érdekes aspektus szerintem. Az biztos, hogy globálisan rossz irányba haladnak a dolgok (Kína, USA). Például Németország viszont nagyon jó irányba halad, a napelemek, napkollektorok megszokottak arrafelé, házak tetején, vagy réteken, az autópályák mellett természetesen nem is a sípályák kellős közepén.

Talán, ha a magyar kormány is előbb gondolkozna aztán cselekedne. Pl. minek Paks bővítése? Azért, hogy növekedjen a sugárszennyezettség? Nem, hanem orosz politikai érdek/befolyás ki, hogy hívja.

Ehelyett azt a pénzt, amit a paksi bővítésbe feccölünk, azt simán lehetne falvaknak adni, hogy abból szélerőművet, napelemparkot építsenek, akár a faluban, a házak tetején, akár a falu határában. Így lehetnének erős független rendszereink, melyeket a jelenlegi rendszerrel együtt lehetne működtetni, méghozzá úgy, hogy a felesleget betáplálná.

Ja hát az is igaz, hogy ehhez nem kell megkenni senkit. Korrumpálni legfeljebb azt a parasztbácsit kéne, akinek a háza tetejére, vagy a telke végébe épülne meg a "komplexum". Szóval sem magyar politikus (alig garcha), sem orosz oligarcha nem járna ezzel jól, mert ezzel csak mi, egyszerű emberek és a környezet járna jól. Ebben különbözik a "nyugati" politika, a kissé balkáni magyar gondolkodástól. Továbbá az "Ejj ráérünk arra még" mellé bejött a "Más is ezt csinálja, akkor én miért ne?", meg a "Nekem ez jár!" görcsösködése.

Akkor még szót sem ejtettünk a geotermikus energiáról. Hogy is van ez? Magyarország termál nagyhatalom. Szerintem, ha Magyarországnak lenne természeti kincse, gondolok itt elsősorban kőolajra, meg fölgázra, még akkor is inkább importálná ezeket, mint kinyerné.

Nem baj! Így az iagzi. Így van benne kihívás!
AzBence 2013.01.22 14:14:03
@hot-spot:
Igazából, ha azt vesszük, ez már politika. Amennyiben lenne olyan - elsősorban politikai - érdek, melynek fontos lenne az, hogy kiaknázza a megújuló energiákat, máris egy fokkal előrébb lennénk.

Vagyis amíg nincs a vezetőink részéről egyértelmű elhatározás a megújuló energiák használatának/kiaknázásának irányában, addig sajnos ez van.

Az pedig, hogy valaki milyen életszínvonalon él télen, azt mindenki maga döntse el. Persze volt már nem egy jégkorszak a Föld történetében, és lám itt vagyunk. De azért van egy alap életszínvonal szerintem, ami a téli napokon Celsius-fokban kifejezve Neked biztos, hogy nem a napi otthoni -10 fokot jelenti, mert valljuk be őszintén, hogy az már a ló túloldala.

Vagyis például már az iskolában el lehetne kezdeni ennek a felelős "oktatását". Vagyis pl. a biosztanár a cefre hasznosításának és a párzási szokásaink taglalása mellett igazán szakíthatna időt arra, hogy pl. a termosztát használatát elmagyarázza a csemetéknek, vagyis ha nincs otthon a család a fűtés off.

Vagy van élet télen +15 és +20 Celsius-fok között is.

De továbbmegyek egy kitűnőszigetelés feleannyi fűtésrezsi címmel szerintem könyveket lehetne megtölteni, és nem kell mindjárt, rögtön nyomorogni -10 Celsius-fokban.

(U.i.: az hogy fok-Celsius, vagy Celsius-fok mindegy, mert az SI szerint a hőmérséklet: T [K (Kelvin)].)
AzBence 2013.01.22 14:47:17
@Crystah Mastah:

Én sem állítottam azt, hogy csodaszerek. De!

Én nemcsak a napelemekre gondoltam, mivel Magyarország alatt nagyon sok a termálvíz (30°C-60°C), csak magas az ásványianyagtartalma, így nehéz csöveken keresztül elvezetni, keringetni. De szerintem pár év alatt egy nagyon jó rendszert ki lehetne fejleszteni, mitöbb végre valamiben az elsők lehetnénk. (Hangsúlyozom, nem kinyerni kéne a termálvizet, hanem keringetni körbe-körbe karikába.)

Szóval a napelemes/napkollektoros dolog, csak egy példa volt a sok közül. Megoldás sok van hidd el.

Abban viszont meg vagyok győződve, hogyha Magyarország alatt lenne valamilyen kincs, mondom elsősorban kőolaj vagy földgáz, Magyarország biztos, hogy importálná továbbra is.
Poldi bácsi megmondója Casco 2013.01.18 12:52:35
Egyszer majd kommunikációs tankönyvekben fogják szerepeltetni azt a szóvirág-stratégiát, amely Matolcsynak a "hárombetűs intézményt" gyalázó nyilatkozatával jelent meg először a nyilvánosság előtt, hogy aztán kifinomult árnyalatok egész sorát felvonultatva hülyítse a…..
AzBence 2013.01.19 11:25:04
Én azt nem értem, hogy mi a különbség az MSZP, az LMP, a FIDESZ, a JOBBIK meg a többi között! Most itt nem a lírára vagyok kíváncsi, vagyis az elvek közti különbségre.

Ezt egyszer valaki egy p#rv#rz pillanatában elmagyarázhatná!

Mert szerintem itt senki nem látja a fától az erdőt, mitöbb eleve (f)ordítva ül a lovon!

Miért?

"Mertha", az "emúttnyóccév" olyan rossz volt, és kártékony (gazdaságilag természetesen) nemzetünk számára, hogy lehet az, hogy még mindig szabadok az elkövetők, vagy csak előzetesbe vannak helyezve, amit mindannyian tudunk, hogy semmit nem jelent ma Magyarországon, egy politikus esetében.

Vagyis mi következik a fentiekből?

Hogy a FIDESZ-KDNP is ugyanaz, mint akiket elítélni készül/készült. Azzal a különbséggel, hogy eddig a 'szocimutyi' a szemünk láttára történt ld. N#k##-s doboz, meg a BKV-s prémiumok, etc. A fityeszesmutyi tanult ebből és már különböző más egyéb titkos csatornákon keresztül csurgatja a profitot (kisimicskázza) egy adóparadocsomba, off-shore cégbe ld. John Laser esetét a svájci betétszámlával, és nekem ne kezdje el senki mondani, hogy dehát a fiának kötötte, meghogy euróalapú, hát én ezt nagy ívben lesz#r#m. Vagyis az aki elmegy a sorra k#rv#zn#, és aki lakásra megy aközött különbség van??? Szerintem nincs mivel ugyanarról az aljas cselekedetről van szó.

A kialakult helyzetért mi mindannyian felelősek vagyunk. Mindannyian nem tettünk, és nem is fogunk tenni semmit azért, hogy végre itt a Kárpát-medencében béke legyen, hogy nem élhető helyről, hanem éltető helyről beszélhessünk.

Szánalmas ez az egész, ahogy tűritek, hogy gumicsontokkal meg minden más sz#rr#l tömje tele a fityesz-maszop koalíció a fejeteket. Igen. Fityesz-maszop, mivel ebben nagyon jól egymásra találtak. Ebbe tenyerel bele majd most a Gordon, akivel körbe kéne venni a parlamentet!

Azt sem értem, hogy mikor döbbennek itt rá egyesek, hogy a miniszter latin eredetű szó és szolgát jelent. Persze nem csinovnyikot, aki inkább már rabszolga. Ez a miniszter szolga, ez igazából azt jelenti, hogy a mi érdekünket szolgálja (ez persze az én olvasatom az ügyben). Ezek nem a nemzetre esküdtek fel, hanem a fityesz-maszop koalícióra, vagyis nem a nemzet védelmére, hanem a mutyizás védelmére. Így lehet most egy TROLLmann Rózsánk, így lett MaTROLLcsy Györgyünk, így lett a fiatalokat meghazudtoló gyorsasággal a hatalom élmezőnyébe kerülő Fekete Gyurkó Lurkónk (kis görcsös nyolcvanas). Félreétés ne essék szeretem én a kúltúrát! De ne egy vén nyolcvanas "alamuszi, trottyos, #ll@t" mondja meg, hogy mi a modern, eleve mi a művészet! Hát itt erősen fordítva ülünk a bizonyos lovon!

Csak egy egyszerű példa:
A (k)or(m)bán(y) tervezi Paks bővítését orosz segítséggel. Kérdem én:
A (k)or(m)bán(y), inkább miért nem falvakat/családokat támogat ebből a pénzből alternatív energia (szél, nap) telepítése céljából, így csökkenhetne pl. a földgáztól való függőségünk, miközben ezekben a mikro rendszerekben megtermelt felesleges energiát a rendszerbe vissza lehetne vezetni, és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Hazug csicska d#szn# mindegyszálig. Amíg Miskolcon éhenhal, megfagy egy ember az utcán, addig Zs#g# M#rc#ll jól lakik a saját házában, és olyan utcában lakik, ahol az aszfalt csak az ő házáig ér el, és ő egyedül megtud élni a 47.000 Ft többszöröséből, de a legborzasztóbb az, hogy büszke is rá. Nem az a baj sok a h#ly# a parlamentben, hanem az a kevés k#rv#r# szorgalmas. Szóval Zsiga csak így tovább.

2014-től meg Bajnán köztársaság leszünk.

Na! Ave Orbán! Éljen TROLLmann! Álljon TROLLcsy! Gyurkó Lurkó! Cs#cs!
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
AzBence 2013.01.12 00:30:48
Gyerekek! Nincs itt semmi probléma! Minden a lehető legjobban megy. Nem kell itt besz#rn#.

Majd lesz himnusz éneklés, közös ima reggelente az állami "oskolában". Lesz majd köpeny vagy egyenruha, mert valamelyik "jóképességűnek" a felesége - esetleg maga a pörsztlédi - belecsap a divattervezésbe, és hát a gyárat valamiből fel kell, hogy húzzák, hisz az olcsó munkaerő már adott! Szóval vannak még itt alternatívák!

Nem tudom! Ez a MaTROLLcsyné TROLLmann Rózsa...hát...olyan...hm...én szerintem nem nő/asszony/ember szülte ezeket, hanem amolyan elb#sz#tt, félkegyelmű párttitkárok, rendszerhez hű csinovnyikok. Már abból látszik ez a legjobban, hogy az akinek van egy épkézláb ötlete, uram bocsá' még két keresztkérdést is képes nemhogy magában megfogalmazni, de még van bőr a pofáján meg is kérdezni, amiből kiviláglik, hogy az akit kérdeztek annyira h#ly#, hogy...de ezzel sajnos ők is tisztában vannak, és ez frusztrálja őket csak igazán!

Istenem! Soha nem hittem volna, hogy "azemúttnyóccév" után lehet még méllyebbre süllyedni, de MaTROLLcsy György, meg édes felesége MaTROLLcsyné TROLLmann Rózsa mindennap letesznek valami égbekiáltó #k#rséget az asztalra. Az is lehet, hogy Fekete Gyurkó Lurkó az após? Tényleg mi lehet vele? Biztos elöntötte az ifjúkori tettvágy és elment végre k#rv#zni! Jót tenne már neki egy kiadós b####s!

Azt is sajnálom, hogy az aki kérdez azt rögtön megbélyegzik, hogy kommunista, meg hogy nem vagy magyar, miközben aki mondja...na azt hagyjuk...igaz Zsiga? 47.000HUF-ból lehet csak igazán élni. Minden másra ott a M#st#rC#rd!
Rossz hírem van György: szorul a hurok. A magyar feritél újra csak baszik összejönni, már nem szügyig, hanem bőven nyakig állunk a szarban gazdaságilag. Persze az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez még kevés lenne ahhoz, hogy féltsd a segged. Tudjuk, a full diktatúrákat…..
AzBence 2013.01.10 23:06:18
@DR. DR. DR. rasztaparaszt:

Sajnos nem gyarmattá lettünk, hanem k#rv#t csináltak belőlünk. Ez a baltás kiadásával vált nyilvánvalóvá! Pénzért bármit! Azt hitték, majd tőkeemelés lesz! Az azeriek tökeemelése után, már az a kérdés, hogy mennyi a tarifa, gumival, vagy gumi nélkül. De az is lehet, hogy felvásárolják a magyar lisztet, és jönnek dagasztani! Kicsiny országunk Azerbajdzsán gyarmata lesz Dagesztán néven. Az is lehet, hogy a seggpötty már a felkészítés a George MaTROLLcsy menetre.

Csak szeretnénk gyarmattá lenni!
Hát mindenki megveregetheti a saját vállát: Orbán Viktor és stábja annyira megijedt az utcára lépő hallgatók, oktatók, szülők és középiskolások tömegétől, hogy totális hátraarcot csinált. Jól figyeljünk, most épül a nyugdíjrendszerhez hasonló újabb szent tehén, és…..
AzBence 2012.12.16 18:12:41
@csupaszem:
Az egészet, amit írtál nagyon jó, még esküszöm, hogy tetszik is. DE!

Tudod a jelenlegi kormány azt szeretné elérni, hogy a képzési idő kétszeresét dolgozza le otthon az, aki egyetemre/főiskolára megy. Ez jogos és vitathatatlan.

Ehhez viszont nem biztosítanak munkahelyeket. Ez viszont igaz!

A másik dolog, hogy kifizeti ki? Ugyanis, ha valaki a közszférában dolgozik, annak az állam kifizeti/átvállalja? Hogy is van ez?

Nekem van diákhitelem, melyet folyamatosan törlesztek. Mellette szeretnék félretenni is, ne nagy dolgokra gondolj kérlek abszolút egyszerű igényeim vannak (lakásra, esetleg utazásra), persze mellette vannak terveim is mint családalapítás (esetleg egy olyan munkahely, ahol megbecsülnek), meg ehhez hasonló "nüanszok". Persze emellett van egy életszínvonal is, amit kitűztem magam elé, és az már NEM elég, amit Édesanyám mondott nekem a "gengszterváltás" idején, hogy "Majd a ti időtökben fiam, hidd el, hogy jobb lesz!".

Igen abban is mélységesen egyetértek, hogy át kell alakítani gyökeresen a felsőoktatást, de nem az ennek a módja, hogy a jövő generációit eladósítom, miközben az állam közpénzből részt vesz a román választásokon (lsd. EMNP, vagy MPP), vagy az ordas hazudozásuk a regisztráció körül, de elég, ha csak a stadion beruházásokat említem, vagy magát "proFOSszianális" futballt, ahol amúgyis csak légiósok játszanak.

Ezen fennálló helyzeten egyedül az tudna változtatni, ha O.V. elszakítaná végre Gyurcsányi láncait, továbbá hagyná azokat az embereket érvényesülni, akik értenek is hozzá (és itt most nem a rózsikára, meg kusza szemre, sem gyurkó lurkóra gondoltam).
AzBence 2012.12.16 19:04:29
@déjá vu39:

Csak az utóirathoz fűznék hozzá pár dolgot, hogy 2014-ben választások lesznek.

1. Ez csak poén: Szerintem addigra kétpárt rendszer lesz Magyarországon. Orbán Viktor új pártja a Newdesz, melynek neve: nyugdíjas demokraták szövetsége. Persze lesz Fidesz is, anélkül mit ér egy választás, élén ifjabb Orbán Viktorral.

2. Viccet félretéve ki az ma Magyarországon, akit nem rontott meg a kommunizmus csúf, pici, kiskádári manója. Hiszen anno O.V. is erős antikommunista - most már egyre inkább csak rendszerellenes - volt. Ő maga most építi ki a saját kis diktatúrháját Kádár emlékére.

Nos ennek szellemében ki az a személy aki alkalmas lenne az ország rendbetételére? Schiffer? Nemhogy a pártja, de még Ő maga sem tudja, hogy mit akar? A Vona, aki nem vonakodik a válságot különböző népcsoportokra fogni? Vagy ott van még a Gordonka? Legyünk Bajnán köztársaság? Mi a garancia, hogy a Gordon gyerek jobb, mint ez a regnáló valami? Vagy ami mégrosszabb lenne, hogy jön Gordie, aztán átadja a stafétát annak a kretén Gyurcsánynak!

Miért? O.V. miért nem tud rendesen kormányozni? Mert ugyanaz a k#rv# érdek áll mögötte is, mint az elődei mögött is! Ezek nem bankok, meg Unnijó. Egészen egyszerű: hatalomvágy. Persze, aki nem tudja mi az Unnijó lényege, azt könnyű megvezetni, azzal, hogy ezt és ezt a gonosz Brüsszel miatt nem lehet megtenni!

2/3-nál az van, hogy én írom a szabályokat (lsd. Sz#rkotmányba, bocs Sz#r#bbtörvénybe betonozott dolgok, regisztráció meg miegyéb). Mindezt úgy, hogy Brüsszelből még egy ejnye-bejnye sem jött, hogy milyen jogon csorbítják az alapvető állampolgári jogokat magyarhonban.

Ugye vakok közt félszemű a király.

2/3-nál nincs olyan, hogy ellenzék. Olyankor ezek neve k#ss. Csak ugye kellene lennie egy egészséges erkölcsi hatátnak, ami ugye nincs. És lásd megint elértünk egy fontos ponthoz, ugyanis mi van ma Magyarországon?

Erkölcsi válság.

O.V. több szempontból is nagyon jó tükör a mai Magyarországnak. Nagyon jól mutatja, hogy mennyire mélyen vagyunk, hogy milyen lelki problémák gyötörnek bennünket, hogy mi is szeretnénk ingyen élni, úgy ahogy ő, aki egész életében egy szalmaszálat nem tett keresztbe. De ő sem érti meg, azt amit az átlag magyar ember sem képes felfogni, méghozzá azt, hogy pénzt keresni kétféleképpen lehet:

1. Kőkeményen, szorgalmasan lépésről lépésre, vagy
2. Marad a k#rv#lk#d#s.

És bizony nem kívánom senkinek, de szép lassan mindenki rájön, hogy eladtak minket k#rv#n#k. Persze ők addigra már árkon-Bokroson túllesznek.
„Nem minden fog törik ki. Némelyek gyökereikkel szakadnak el, gyakran csoportosan landolnak a padlón magukkal rántva az ínyhúsból is valamit.” Egy részlet Vida Gergely Sikoly (2) c. verséből. Személyes kedvencem, ezért választottam ezt. Gergely érdekes témában adott ki…..
AzBence 2012.12.09 04:48:20
A bemutatott sorokon mélázok,
Keresek, de rímet egyet sem találok,
Lehet, sőt biztos, bennem van a hiba,
Ez művészet, bezárva korcs sorokba?

A minta Petőfi, Arany, vagy Ady,
De József Attilánál nem tud többet adni,
Mivel a film maga már egy lenyomat,
Ezen már a versbe foglalás sem változtat!

A lenyomat úgy értendő, mint vélemény,
Ezért is kérdem én: mi ebben az új élmény?,
Amit más vizuálisan már kifejezett,
Arról minek írni rím nélküli verseskötetet.

Ez az egész csak további szemfényvesztés,
A semmiről egy újabb bőrnyúzás, letépés,
Mivel újat nem hozott, így hozzá sem tett,
Csak az én időmből lopott el perceket.

Ha már itt tartunk írhatna a valóságról,
Hiszen nem az a hír járta a nagyokról,
Hogy festők után, azok munkáiról,
Dolgoztak volna szolgai módon.

Hát igen a nyugat diktál, meg a divat,
Ki kell szolgálni, még akkor is, ha untat,
Nincs külön vélemény, kussol, hallgat,
Némán, süketen, vakon ...elfogad.

Dehisz, akkor az már szolga,
Még a végén észreveszi a balga,
A rosszabb, hogyha számára fel sem tűnt,
Hogy a szabadsága rég béklyóba került.

Minden ami más az rosszirányba mutat,
Az ami önálló, vagy kipróbál valami újat,
Pedig a kihívás, az táplál új célokat,
A kísérletező, aki átível stílUSokat.

Nem baj, majd rájössz kis hazám,
Hogy a kírérletezők, azok igazán,
Mernek kockáztatni, bevállalni,
Úgyhogy közben készek mindent feladni!
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
AzBence 2012.11.25 13:42:40
Kedves Olga!

Engem az ragadott meg a legjobban a leírásodban, amikor a minőséget hoztad fel. A te profilod a grafikus rendszerek, az én profilom a tervezőrendszerek. Én is úgy éreztem, ahogy te: nem becsülnek meg emberi mivoltomban. Aztán éltem egy adódó lehetőséggel, mivel akkoriban a barátnőm is ebbe az irányba kacsintgatott, gondoltam két legyet "egycsapásra". Jobb megélhetés, továbbá megbecsülés, mind emberileg, mind anyagilag, továbbá képbe került részemről a családalapítás, mint nem hitelből finanszírozható, vagy csak nagy lemondások árán létrehozható lehetősége.

Az egészből az lett, hogy most kint vagyok egyedül, mivel tervezni csak én terveztem, mint időközben kiderült, de ezek szerint a részéről csak ennyi volt, még mindig jobb, mintha húsz év után jutott volna eszébe, derült volna fény az egészre. :-)

Hogy megbántam-e? Egy percig sem. Ennek így kellett lennie, ugyanis rádöbbentem, hogy otthon vegetálásra vagyok ítélve, meg, hogy a "Ti időtökben jobb lesz kisfiam/kisunokám!" szlogen nem nekem való. Az én majdani családom, vagy akárcsak én is, nem azért jöttem a világra, hogy ilyen h#ly#kre pazaroljam az egyetlen életemet, mint Vikibá', meg Gyuribá'.

Ha ehhez Németországba kell menni, akkor Amerikába megyek, de az is lehet, hogy Ausztráliába kötök ki, de egyvalamiben megvagyok győződve: a tudásom, és a magyarságom az enyém. Senki el nem veheti tőlem.

Én nem gondolkodnék a helyetekben, mivel ahogy a leveledből kiderült számomra a jelenlegi pároddal együtt vágnátok neki a nagyvilágnak, hanem indulnék.

Ezúton mindenkinek üzenem: külföldön megbecsülés vár és ez igazából nem is anyagi (az is), hanem emberi. Itt tudják, hogy aki szorgalmas azt nem b#sz#g#tj#k, meg köpködik, hanem megbecsülik.

Mégvalami egyetlen életünk van! Mindenki maga dönt: vegetál, vagy cselekszik.

Üdv és sok sikert külföldön
Bence
AzBence 2012.11.25 14:17:25
@yatumux:

Magyarországon már 22 éve vannak #lb#sv# a dolgok. Szerintem rosszul látod, mert a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai triumvirátus mögött egy és ugyanazon érdek húzódik meg mint az Orbán-Semjén-Vona triumvirátus mögött.

Ezért nem történik soha semmi otthon, ami az egyszerű közembert képviselné. Szánalmas, hogy mennyien bedőlnek még mindig egy A.H. és egy J.Sz. után is a politikai propaganda gépezetnek. Köztük én is. Mert azt gondoltam, hogy majd O.V.-ék majd rendet tesznek. Meg ők mások...stb...stb...

Ezzel szemben azzal kellett, hogy szembesüljek, hogy ugyanazt a sz#rt kenegetik, mint Gy.F., azzal az erős különbséggel, hogy erőteljesen bizonygatják, hogy az nem sz#r amit látunk, hanem f#s, h#ggy#l keverve, és ez langyosabb és nem olyan kemény, mint az "emúttnyóccév" sz#rj#i.

Továbbá megnyugodhatsz nem tervezem a hazamenetelt, mert nem azért jöttem ki, hogy aztán visszamenjek oda, ahol soha nem tiszteltek emberi mivoltomban. És még el sem értem arra a szintre, ahol számomra az anyagiak kezdenek dominálni. Érted ezt ember?

Szakmailag néztek otthon nullának. Vagyis semmibe vettek, amellett, hogy napi 12 órákat dolgoztam, és nem úgy mint hereverő politikusaink, hanem rendes munkával, amire még annyit sem mondtak, hogy köszönjük szépen, hanem még egy fegyelmit is a nyakamba akartak varrni.

Üdv
Bence
Nem elegáns úgy beszólni a konkurenciának, hogy közben a saját csatornánkról még véletlenül sem mondunk negatívumokat, és az sem feltétlenül szimpatikus, ha valakit úgy buzizunk le burkoltan, hogy nincs jelen - az RTL Klub Roast című műsora ráadásul hiába igyekezett vicces vagy…..