Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szophie

40 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor hol... Egyszer itthon, egyszer otthon. Múlt héten otthon. Először mióta itt vagyok. Érdekes élmény volt. Jó volt találkozni a családdal, unokaöcsival, barátokkal és barátok babáival. És hát meg volt az szuper esküvő is, amire ugyenbár hazamentem. A menyasszony szép volt,…..
Hosszú hetek óta ma van megint egy kis időm írni. Az utóbbi két és fél hétben számomra nagyon kedves barátok voltak nálam és ha nem munkával akkor velük töltöttem az időt. Először a gyerekkori perui barátnőm és húga utazott ide, majd Dávid voltak itt. Jimena és Daniela (a…..
NYC-be április 6-án beköszöntött a nyár! 30C.... ok, holnap esni fog és kicsit lehül (17C-ra), meg esik de a nap újra kisüt a hétvégére és újra papucs és kisruha és short időszak jön. Addig meg átnetileg gumicsizma... Mert az itt nagy divat. Nekem is van ám! Fekete, olyan mint a…..
Napjaim New York Cityben Elmaradás 2010.03.31 04:00:17
Szkúzi az elmaradás miatt, de itt voltam barátok és szülők, így az elmúlt két hét az előkészületek illetve a vendéglátás jegyében telt. Blogot írni, vagy egyáltalán emailezni nem volt időm. A látogatások jól sikerültek, remélem, hogy a vendégek is jól érezték…..
Napjaim New York Cityben Oscar 2010.03.11 04:17:05
Amerika hetek óta Oscar lázban él... és még mindig tart. Kezdődött minden a jelöltek kinevezésével, a találgatásokkal, hogy ki fog nyerni. Igen Sandra Bullock az esélyes Merlynek kéne, Avatar vagy the Hurt Locker. Kathryn Bigelow lenyomja-e volt férjét, James Cameront? Szóval ilyen…..
Ma vezettem először New York Cityben. Próbáltam húzni halasztani a dolgot, mert egy kicsit "furán" vezetnek itt a taxisok, plusz nem szeretem mások kocsiját vezetni. Ugyanakkor a kolléganőm megkért, hogy jövő héten vigyem ki a reptérre a kocsijával, így ezért kellett egy…..
Tegnap sétáltunk az utcán hárman, az egyik egy 23 éves gyakornok lány volt. Elsétáltunk a Radio City előtt, ahol ki volt téve a New Kids on the Block posztere, jönnek koncertezni a nyáron. Kolléganővel jót nevettünk ezen, mire láttuk, hogy a gyakornok furán néz ránk.Nem tudta…..
Napjaim New York Cityben Celeb 3. 2010.02.23 18:12:07
Az előző bejegyzésemben nem akartam eldicsekedni, hogy a hétvégén megint láttam egy celebet, mert természetesen fogalmam sem volt, hogy ki lehet az. De most annyival pikánsabb a sztori, hogy az említett híres nőszemély nekem jött, majd bocsánatot kért! Én meg mondtam, hogy…..
Napjaim New York Cityben Hétvége 2010.02.22 05:18:20
Sokszor, amikor New York utcáin sétálok eszembe jutnak dolgok, amiket meg kéne írnom Nektek, de ilyenkor, amikor leülök írni nem jutnak eszembe ezek! Tegnap is tudom, hogy sok ilyen életérzés volt, amikor Upper East Side-on sétáltam és ma is Brooklynba. A hétvégén nagyon jó…..
Tegnap régen és még régebben nem látott ismerősöket láttam viszont! Egyrészt megérkezett Dávid és Kriszti a nagyvárosba, erősítik a misszió csapatát mostantól. Sétáltunk egy jót velük az esti hóesésben, a kötelező Times Square és a szerintem kihagyhatatlan Rockefeller…..
Mozgalmas napok vannak mögöttem, ez persze nem ok arra, hogy ne írjak a blogra! A múlt hét (és az előtte lévő hetek) izgalma Dani születése volt. Már láttam skypeon keresztül is, nagyon jó erőben van, csak úgy kalimpált, integetett nekem! És nem ijedt meg a hangulatomtól, ez sem…..
Napjaim New York Cityben Super Bowl 2010.02.09 05:36:36
Igen, engem is beleszámolhattok az első becslések szerinti 160 millió emberbe aki nézte az amerikai football döntőjét. És ráadásul az a csapat nyert, akinek drukkoltam. Természetesen figyelembe vettem a múltbeli teljesítményeket, latolgattam az esélyeket, néztem, hogy milyen…..
Ma reggel 9:45-kor megszületett (császárral) Dani, aki jelentem tiszta écsapja. Szerintem az én szemeimet örökölte. :) És a mamája száját. Nagyon mókás kis gyerek Balázs szerint, már vigyorgott is az apjára amikor kezébe vette. Szóval nagy a boldogság és a…..
Napjaim New York Cityben hamarosan 2010.02.05 06:10:37
nagynéni leszek! kicsi család kórházban, sógornő vajúdik... :-) izgalmas várakozás! de mivel várhatóan nem lesz egy gyors folyamat én most lefekszem aludni. Holnap jelentek!..
 ...teltek az elmúlt napok.Itt volt meglátogatni Ági barátnőm, így gondolom senkit sem lep meg, hogy jó volt a hétvége. Sok helyen jártunk, ismerkedtünk új és régi helyekkel. Találkoztunk az ismerőseimmel. Jelentem még múzeumban is voltunk. Könnyeztem nevetéstől és a…..
Napjaim New York Cityben Hudson Bar 2010.01.30 07:02:35
 Új helyen voltam ma, ezt is felteszem az általatok látni kell listára.  ..
Napjaim New York Cityben update 2010.01.26 19:48:50
Gyors összefoglaló, hogy mi volt, mi van és mi lesz. Az ENSZ főtitkárral való találkozásomat követő hirtelen népszerűségem (az emailem és Facebookon érkező kedves kommentekről csak annyit, hogy a férfiak a kézfogásom és vélhető mondataimat kommentálták, míg a hölgyek…..
Ma nagy nap volt. Új nagykövetünk ma átadta a megbízólevelét Ban Ki-moon főtitkárnak. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy jogilag mostantól fogva gyakorolhatja nagyköveti tevékenységét. Szóval az ünnepélyes ceremóniára én is mehettem vele, mert én csináltam vele végig az…..
Ahogy sejteni lehetett, ahogy mindenki visszatért a téli szabadságok után megindult újra az élet. Ezt segítette az is, hogy a múlt hétvégén megérkezett az új nagykövet asszony is. Így minden fronton van mozgás. Hétfőn találkozom az ENSZ Főtitkárral, amikor elkísérem a…..
Ma eljutottam síelni! Végre idén először, illetve két éve először. Jaj, annyira jó volt! New Yorktól kb. egy órára van Mountain Creek, oda mentünk el kicsit csúszkálni. Korán reggel elindultunk és addig síeltünk, amíg a lábunk bírta. Nagyon szépen sütött a nap,…..
ÉÉs nem csak, hogy múzeumba mentem, hanem azonnal Met tag is lettem. Ezzel most már annyiszor mehetek egy éven át ahányszor csak akarok. Ami meg kell jegyezni, hogy nagyon ügyes marketing, mert a múzeumba nincs kötelező beugró, csak ajánlott összeg. (Ezt persze nem tudja mindenki és a…..
Ti otthon már lassan alszotok, nálunk még sül a 9 kilós pulyka. A krumplisaláta és a desszert viszont már készen van. Remélem mindenkinek nagyon kellemesen telt az este, sok szép ajándékot kapott és nyugodalmas napok jönnek. Puszi mindenkinek..
szophie 2010.01.03 00:14:43
@topázgizella: Hát igen, a 9 kilós pulykát 3 napig ette 4 ember, de még akkor is maradt egy egész melle... De nagyon finom volt.
Fácánkának biztos nagy élmény volt, meg nektek is a karácsony! :-)
Igen igen, eljutottam Hamletra. Igen, Jude Law többször letérdelt előttem. Igen, Jude Law élőben nagyon jóképű. Igen igen igen...  Ja, igen, sajnos így a bátyám nem kap karácsonyi ajándékot, de nagyon rendes, megértette. Sőt tudja, hogy mivel hamarosan Apa lesz hozzá kell…..
goodbye 2009...welcome 2010... Többen kérdeztétek, hogy mit fogok csinálni Szilveszterkor, de senkinek nem tudtam mit mondani. Végül a kollégámmal, akinél karácsonyoztam, megbeszéltük, hogy lemegyek hozzájuk, és a barátnőjével, testvérével, sógornőjével együtt…..
Napjaim New York Cityben Hóesés 2009.12.20 03:56:20
Itt is esik a hó! Tök jó, tök jó! Voltam egy nagyot sétálni, csináltam fotókat, Facebookra feltettem. Itt a link azoknak akik nincsenek fent: http://www.facebook.com/album.php?aid=171136&id=608122052&l=d014f3d333 A város szuper ebben az állapotban is. Igaz kicsit hideg,…..